Kızlar yine ben...
Kafam karman çorman oldu. fikirlerinize ihtiyacım var...
Ben çalışmak istiyorum ve iş arıyorum. Aynı zamanda kpss hazırlanıcam.
Özel sektörde en fazla 1 yıl çalışmak istiyorum.
Ama hem çalışıp hem ders çalışmak zor olur ve dersaneye gitmeden ilk sene kazanmak çok zor diyorlar.

Kime sorsam bu yanıtı aldım.
Çevremde 2-3 çocuğu olduğu halde evde çalışıp kazanan insanlar çok var.
Bütün bir yılımı dersneye ayırmak istemiyorum. Orda da bana verecekleri aynı şey olacak. Konuyu anlatıp geçecekler çalışmak ve tekrar yapmak yine bana kalan bişiy olacak.
Dersanenin tek artısının orada aynı amacı paylaşan kişilerin birlikte yarattığı motivasyon olduğunu düşünüyorum. Ama ben hiçbi zaman ders çalışırken zorlanmadım. Aksine odamda sessiz sakin kalarak daha iyi anlıyorum. Üstüne üstelik ben aileme yardımcı olmak istiyorum. Annem şeker hastası bu haliyle kadın çalışıyor. Ben bütün sene onlara yük olmak istemiyorum tekar.
Kafam çorba gibi.

Kpss önlisansta türkçe, matematik, coğrafya, tarih ve vatandaşlık var... Türkçe tarih coğrafya konu çalışarak halledilecek dersler. Matematiğim dgs hazırlığından taze daha. Ama daha çok geliştirmem gerekiyor. Vatandaşlığı da bütün sene ezberleyerek de osla kurtarırım diyorum. Netten konu anlatımlı bir sürü video ve denemeler var ve gerçekten iyi olduğunu söyledikleri kitapları alıp çalışıcam...
Bütün bunları düşünüyorum da ya kazanamazsam diye korkuyorum kızlar.

Fikirlerinize çok ihtiyacım var...