- 14 Nisan 2018
- 5.023
- 2.919
- 173
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Yok tatlım kendimi biliyorum inan ki cok değişkenim şimdi alsam o zamanlar geldiğinde baska bişey begenip hevesim kaçacak o yüzden mantıklı olan birikim yapmakBoşver değişsin modeller ona bakarsan çeyizi alıyorsun evleniyorsun 1 sene sonra modeller yine değişiyor yenisini mi alıyorsun sanki
Zevkin az çok bellidir, kullanışlı şık şeyler seçersen her daim kullanırsın
En azından paran nereye gidiyor bilirsin
Diğer türlü paran nereye gidiyor bilmiyorsun
Kocayı da bulunca "çeyizim hazır" dersin havalı olur
Kız senin benimle alıp veremedğin ne hayırdır bizim gelinin tanıdığı falan mısın ki acaba bana cephe alıyosunMesela üst kata bir mutfak yaptırsan hem paran boşa gitmez hem insanlar rahat eder. Evlenecek yaşa gelmişsin kimsenin sırtında kambur olmasanız paran çok işe yaramış olur.
Tesüf ederim hayatım asıl kendini benim yerime koyduğunda darlanman lazımEvleri de bütçeleri de ayırında hem siz hem biz rahat edelim. Gelinin yerine koydukça kendimi darlanıyorum.
Bak ne kadar güzel söyledin aslında birikim yapsam hem onlar için hem benim için iyi olacak ama gelde anlat bunu bizimkilereKısa sürede çalışsam kenara para atmıştım evleneceğim zaman o kadar iyi geldi ki.. belki babamda alacaktı ama ben gönlümden ne geçiyorsa pahalı ucuz demeden aldım. Ayrıca babam da bir anda sıkışmış olmadı..
Kendinize bir hesap açın ve biriktirin bütün bekarlar birikim yapmalı bence sonra çok zor oluyor
Tamam tatlım ben hemen arayışa giriyorum sizde aranızda kararlaştırın kim ne çeyiz alacak
Çünkü konu sahibi işine gelince kocaman kadınım tek kalabilirim kendi kararımı verebilirim diyor işine gelince evin buyumemis çocuğu gibi rahat yaşamak istiyor. Zaten ben oldum olası çalışıp ailesinin evinde geçinenler neden karar vermek istemez anlamadım. Aile çalışmaya başlandığı halde bakmaya mecbur gibi.
Yok daha neler ne diye izin alsınlarBence onu bırde gelın hanıma sormak lazım ..
Keşke geçim dertlerı olsaymıs . bune böyle hala anne evınde çocuk gibi ..
Gezmeye giderkende icazet alıyorlarmı ?
Memurlar ne kadar maaş alıyor ki kuzum?Maaşın ne kadar bu önemli olan. Memur falansan bütün maaşı veriyorsan nolur alınma ama büyük saflık yapıyorsundur. Ha bin civarı verip yine aynı miktarda kendine ayırıyorsan çok sıkıntı yapma ayda iki üç çeyrek at kenara yeter. Madrm böyle bir hayat tarzı kurulmuş peki siz gidince nasıl geçinecekler?
Seninki de gaddarlık olmuş yani ailem sıkıntıda olsa veririm tabi kiValla benim arkadaslarimda vardi aileleri para alirdi onlardan her ay.. halbuki benim silemden daha iyiydi durumlari. Kisilik meselesi bu bence
KaradenizliyimBizim doğulu ailelerin koloni halinde yaşıyo olmalarından dolayı evdeki her bireyden alınan haraç diyorum ben buna. Hala mı devam ediyo bu şeyler ya :/
Peki geri kalan parayı ne yapıyorsunyeter bence. ben ailemle yaşıyorum. iki fatıura ödüyorum, o da ısrar kıyamet. aileniz çok garip. evli abiniz bile özerkliğini ilan edememiş siz hiç edemezsiniz.
Şu "birlik yaşama"yı hiç anlamayacağım. Buradaki dertlerin %70 i bundan kaynaklanıyor.Selamın aleyküm canlarım,
Uzun zamandır yoktum biri demiş öldü; şimdi de yazsınlar kral geri döndü ..
Nedendir bilmiyorum böyle bir giriş yapmak geldi içimden
Derdime gelecek olursak
Daha önceki konumda da bahsetmiştim abim evli ve birlik yaşıyoruz daireler farklı fakat yatmadan yatmaya ayrılıyoruz, keseler bir
4,5 yıldır çalışma hayatındayım şimdiye kadar kazandığım parayı hep eve verdim.
Ama evlilik çağındayım artık eve maaş vermeyip birikim yapmak istiyorum ceyiz için
Anneme söyledim ama anlamıyor sürekli benden para alma derdindeler
Hayır yani borç vs olsa aileme tabiki destek olurum ama öyle bi durumda yok
Eve 3 maaş ve 1 kira parası giriyor
Evin gelirleri şöyle: Babamın maaşı, abimin maaşı, kira getirisi, benim maaşım
Vermesem sürekli para para diye başımın etini yiyolar
Acaba fuzuli para harcarım diye mi maaşımı alıyolar evleneceği zaman biz karşılarız diye
Bu durumda sizce ne yapmalıyım?
Ne varmış üslubumda yahuşu üslubunuz beni sinir ediyor cidden yaaa
insanlar anlamadığından değil madem birikim yapmak sıkıntı yaratacak çeyizinizi şimdiden alın ödemeye başlayın diyorlar
bence siz anlamıyorsunuz da neyse
Ben nasıl tek başıma buna son verecem kiBence siz buna bir son verin. Yazık yani. Herkes kendi hayatını doya doya istediği gibi yaşasın.
Ayrı eve cıkmama asla izin vermezlerohoooo,
daha abiniz keseyi ayiramamis,
sizin is yas bence.
ancak farkli eve cikarsaniz keseniz ayrilir gibi gorunuyor.
Niye zor olsun tutumlu biriyimBekarken paracık biriktirmek zor zaten bari aileye gitsin :)
10 kere dedim ısrarla istiyorlar halenSoyle annene babana vermek istemiyorum kendi yatiririmi kendim yapicam..de madem
Baska ne diyebiliriz ki?
Yok valla sahsi olarak bi derdim yok olamaz da ama işte o garibana üzülmeden edemiyorum. Hayatının içine edilen bir gelinden bahsediyoruz ki sende keşke hemcinsin olarak onu biraz düşünüp ona göre davranıp ayrı yaşasan yaşasanız.Kız senin benimle alıp veremedğin ne hayırdır bizim gelinin tanıdığı falan mısın ki acaba bana cephe alıyosun
kesinlikle katılıyorum abim neyse de yengemle aynı evde yaşamak zorunda mıyım zaten hiç hoşlanmıyorum kendisindenŞu "birlik yaşama"yı hiç anlamayacağım. Buradaki dertlerin %70 i bundan kaynaklanıyor.
Ben küs olduğum için üst katta yaşıyorum fakat annem babam orda yaşıyorYok valla sahsi olarak bi derdim yok olamaz da ama işte o garibana üzülmeden edemiyorum. Hayatının içine edilen bir gelinden bahsediyoruz ki sende keşke hemcinsin olarak onu biraz düşünüp ona göre davranıp ayrı yaşasan yaşasanız.
kesinlikle katılıyorum abim neyse de yengemle aynı evde yaşamak zorunda mıyım zaten hiç hoşlanmıyorum kendisinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?