Dert değil benim ki .. Sadece çok vicdanlıyım belki. Neden bu vicdan muhasebesi?

Evet , öyle yapmaya çalıştı. Hatta orada da kızın bir şeyleri çaktığını ağızımı aradığını tartışmıştık. Şimdi dün gece böyle söylemesi, o zaman ağzımı aradığının bir kanıtı oldu.

Zaten unuttum demedim hiç ... Ama onu sadece günde bir kez hatırlıyorum gibi bir şey. Hatta dolu dolu geçen bir günde hiç..

Ama konu unutup unutmamak değil ki ? Ben X i artık beklemiyorum. Ama o kız 2 yıl olmasına rağmen bekliyor. O yüzden onun ömrü heba olmasın bunun için diye ben üzülüyorum ve dediğiniz gibi belki de heba ediyorum.

İşte sorun bu, adamın ikimizle de ilgili bir düşüncesi olmadığının en az sizin kadar farkındayım :) Ama farkında olmayan birilerine bu durumu fark ettirmek isterdim sadece benim isteğim bu kadardan ibaret.

her harfine katılıyorum doğru anlatmış er-ca hanım, leonela çok iyi niyetlisin yardımı istiyorsun karşı tarafa o kızada iyi niyet konusunda çok güveniyorsun ama anlattığın an tam tersi olacaktır birçok arkadaşımı ne konularda uyardım hepte kötü ben oldum tabi zamanla ilahi adalet neyin ne olduğunu gösterdi ama zamanında ben kötü oldum benim başım ağrıdı boşver doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar bu hayatta bazı konularda kendini düşün sadece ve unutma isteyen kadın birlikte olduğu erkeğin ne mal olduğunu görür mutlaka görür onu bırakıp ya da onu bu şekille içinde kabullenmekte var onlarda, insanların çoğu bunu çok yapıyor

Son düzenleme:
Eski sevgiliden sonra eski sevgilinin sevgilisine takmak... Bir yapışma hikayesi. Çok trajik.

Benim yapışma hikayem iyi niyetli. Ama senin yapışma hikayene gelelim mi tabula rasa ?
Sürekli ama sürekli benim açtığım konulara, istisnasız; kötü,küçümseyen,seviyesiz yorumlar yapıyorsun.
"Sert yorum" dediğimiz yorumlar değil bunlar, resmen hakaret içeren yorumlar yapıyorsun. Küçümseme edasıyla.
Ve bunu bana sürekli yaptığın için seni gerçekten dikkate almıyorum. Sana kaç kere iyi niyetle konuştum ama sen bundan gerçekten anlamıyorsun.
Sürekli benim konularımda, seviyesiz yorumların.
İşte bu da bir YAPIŞMA HİKAYESİ.
Ben "seviyorum" dediğim adama yapışmış, "onu da kurtarayım" dediğim bir kıza yapışmış olabilirim. "Bu sen dahil kimseyi enterese etmez."
Sen kime yapıştın ? -BANA-
İşte senin çok trajik hikayen de bu nokta da. Yazık. Aynı ALLAHIN kullarıyız; ama sana daha önceki konumda güzellikle bir şeyler izah edemedim.
Bu gerçekten çok acı.Hala kin güdüyorsun .. Aynı ALLAHIN bir kulu olarak buna gerçekten üzüldüm.

Aynen. Bir kadın muhakkak sevdiği adamın ne olduğunu görüyor. Dilerim o kız da görecek. Az biraz kafasını çalıştırsa yeter. Seven insan bırakır mı ? Bırakmaz. Asla buna inanmıyorum. O yüzden o kız da bunu anlayacak. Doğru, gerçekten hayatım boyunca bütün köylerden doğru uğruna kovuldum. :/ Teşekkür ederim gerçekten, güzel yorumun için :)

internet takıldığı için msj tekrarı.

Son düzenleme:
ortada sizi ilgilendiren bir durum yok
kızın da dediği gibi..

vicdan?
yahu ne vicdanı
sizin derdiniz ex sevgilinize zarar vermeye çalışmak
kıza iyilik değil içinizdeki his
eski sevgiliye nefret
kendinizi kandırmayın

bitmişse bitmiştir
kendi yolunuza bakın
bırakın bu işlerin peşini
kendinizi heba edersiniz boşu boşuna

msj tekrarı pardon

Son düzenleme:
msj tekrarı yapmışım.

Son düzenleme:

Amin inşallah... Sen zaten aklı selim düşünüyorsun...
O yüzden için rahat olsun..

Güldüm.. Ben neden sana yapışayımki? Pardon sen kimsin ki? :) ben nacizane fikrimi belirttim. Burada açılan her konuya yorum yapma hakkım var. Seviyesiz dediğin nedir? Hangi kelimem senin seviyene uygun gelmedi? Bu konuyu kim açarsa açsın yorumum aynı olur. Yorum hakkım olduğu sürece.. Demekki senin konular bana ilginç geliyorki yorumlarımı sert buluyorsun. Olabilir. Bu da bir bakış açısı.. Ama ben böyle yapan birini pohpohlayayım. Resmen saplantı yapmışsın. Bırak herkes hayatını yaşasın. Senin kimsenın iyiliğini istedğn yok bence bu şeklde söyleyerek vicdanını rahatlıyorsun. Şimdi bunları da kişisel algılarsın.. Ama ben kararlıyom saplantılı olduğunu düşünüyorum. Bir psikoloğa görünmeni şiddetle tavsiye ediyorum.

Asude, yukarı da bir yerde bahsetmiştim. Akrabalar ve x in aile hayatı karışsın huzursuz olsun istemiyorum demiştim bir yorumumda. Ve bu hep geçerli. Onu okumadınız sanırım.
Vicdan ? hmmm... Eski sevgilime zarar vermeye çalışmak gibi bir düşüncem olsaydı, "hiç düşünmeden" kıza her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatır, bendeki X'in aşk dolu ses kaydını da silmeyip, yollar , her şekilde kızı kendime inandırırdım. Ha o ses kaydını niye yapmıştım zamanında, siz şimdi bunda da kötü niyet ararsınız. Onunla konuşamadığımda sesini duyabilmek içindi. Neyse...
İnanın, ne olursa olsun X'e şerefsiz desem de, ben maalesef asla ona zarar veremem. Yapamam elim gitmez, ruhum buna izin vermez. Zamanında çok sevdiğim birine bunu asla yapamam. Onun nasıl bir insan olduğunu bilsem bile. Ben eğer eski sevgiliden nefretim için intikam almaya kalksaydım, evini yurdunu herşeyini biliyorum. O kadar çok aracım olurdu ki intikamım için, kalkıp da buna hiçbir şeyden haberi olmayan, iyi, namazında niyazında bir kızı asla alet etmezdim çünkü o kızı kendim gibi görüyorum.
Namazında niyazında olması da beni etkileyen en büyük etken. Ve bu kızı kollamak istememin sebebi kızda inandığım ALLAH inancıdır.
Yani, "VİCDAN NE VİCDANI YALANCI, RESMEN ÇIKARLARIN PEŞİNDESİN , KÖTÜ NİYETLİSİN" gibi bir söyleme çıkan yorumunuz tamamen sizin vicdanınızın ve düşüncenizin eseri. Siz hiç kimseyi, kendinizi de kurtarırken, kurtarmak istemediniz sanırım. Neden eski sevgilimin benden önceki sevgilisine bu tutumu gösterince ille kötü niyetli olmak zorundayım ? Niye ? Çünkü çevremizdeki herkes benim iyiniyetimi gösterecek kadar vicdanlı değil, alışık değiliz değil mi ? Lütfen... Kimsenin vicdanını , niyetini bilemezsiniz.

bitmiş olsa hiçbir şeyi merak etmez hiçbir şeyi kurcalamazsınız..
bırakın yolları açık olsun
eski sevgili iyiymiş kötüymüş.. sizinle hiç ilgisi yok.

okudunuz bu romanı, dizisi yapıldı onu da izlediniz..
çok edebi değeri de yokmuş tekrar tekrar okumanın bi anlamı yok öyle değil mi?
kaldırın bir rafa tozlansın..

İşte ben de bunu anlamadım , sen bana her yorum yaptığında. Ben kimim ki ?

İçimde bitmiş olsa değil mi ? Belki de her şeyi tam anlamıyla bitirmedim haklısınız. Bıçak gibi kesilmiyor işte. Birçok bitti ama kitabın birkaç sayfası kalmış elimde.
Sağolun yorumunuz için. Güzel söylediniz, bırakayım tozlansın.

Bosver guzelim. Her koyun kendi bacagindan asilir. Hem soylersen kotu olan sen olursun unutma.

Gelecegine bak. Yasin daha cok genc. Herkes kendi hatasini kendisi farketsin sonucta kankan degil, kardesin degil. İnsanlar yanlis anliyor bazi seyleri.

rica ederim tatlım

kusura bakma ama bana sen onu bekliyorsun gibi geldi,
durduk yere bir insan neden eski sevgilisinin sevgilisini face de ekler.
ben sana söyliyeyim,hala unutamamışsın ama kendine bile kabul ettiremiyorsun.

senin o vicdan dediğin şeyde yanlızca intikam duygusu arkadaşım.
hissettiklerini vicdan duygusu arkasına gizliyorsun.

cnm herşeyı anlatmalımıyım derken neyı anlatacaksın..bız çıkmıştık benden ayrıldı desen, kız ne dıyecekki nasıl olsa benden öncekı ilişkisi deyıp kestirip atar bence ..birde x için ş...siz dıyıpduruyosun naptıkı bu ş...siz

intikammı bilemem ama bir çeşit kendini rahatlatma yöntemi olduğunu düşünüyorum ben de...

kız çok iyi diyorsun ama kızın iyi niyetinden faydalanıp yakınlaşıp ağzından laf alıyorsun...bana hiç hoş ve dürüstçe gelmeyen bir yaklaşım...bence insanları kendi haline bırak artık belki gerçekten unutursun ve vicdanın da rahatlar

..........................................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…