Dert ilk eşle mi paylaşılmalı

Orangegreysky

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2022
25.018
En iyi cevaplar
3
80.707
528
Selamlar yine ben yine kocişko. Hanımlar eşim bi süredir eve geç geliyor hatta annemin yanına sarhoş geldi demiştim. Onu çözdük diye düşünüyordum çünkü annemi üzdüğünü gördü pişman oldu.

Neyse, şimdi de şöyle bi şey çıktı. Bir derdi var iş yerinde ve bunu benle konuşmak yerine ya kendi içinde ya arkadaşıyla çözmeye çalışıyor. Herkes dert paylaşmayı sevmez, herkes birilerine anlatarak rahatlamaz, bunun farkındayım. Ama bugün bi sıkıntısı var, arkadaşının yanına gitti. Arkadaşının numarası bende var, onda olduğuna eminim o konuda bi sıkıntı yok. Ama benim derdimi yalnızca x anlar onla dertleşeceğim diyor. 1 değil 2 değil, 3'tür böyle. Ona gitmese bile gidip bi yerde içiyor eve öyle geliyor gülerek. Konuşmuyoruz konuyu iyiyim diyor kapatıyor. Bu hem derdini benle niye paylaşmıyor diye kafamı kurcalıyor hem de demek ki ben de paylaşmamalıyım düşüncesi yaratıyor. Canım sıkkın. Ben de normalde derdimi insanlarla paylaşmayı çok sevmem ama gidip birine anlatabiliyorsam eşimi dışlamam konudan. Ne diyorsunuz?

Belkide sizi üzmek istemiyordur. Benim eşimde işiyle ilgili hiç bi konuyu anlatmaz. Bu yüzden boşanma durumuna gelmiştik. Hatta çift terapisine gittik. Ordada söyledi ben anlatmak istemiyorum diye. Bende ben pasif bi insan değilim ne yaşıyo bilmek istiyorum. Ama hala çoğu şeyi anlatmaz. Ben işten çok bunalıyorum en azından karımın yanına gelince iş konuşmayıp onunla farklı şeyler konuşmak istiyorum demişti. Bazı erkekler böyle oluyor işte

Sizin esinizde bir haller var ama ben cozemedim. Sizi uzmek istemiyor desem daha gecen gozunu kirpmadan nasil uzdugunu biliyoruz.

Neymiş ki derdi x anlycak sadece
Kumar falan mı acaba
Ben olsam kapıyı kilitler ben bostan korkuluğu muyum neden paylaşmıyorsun derdini diye baskılardım valla
Yok işle ilgili. Ucundan biraz söyledi ısrarlarım sonucu, o haliyle bile bana söylenmeyecek bi şey değil, ağır bi şey hatta belki dava açabileceğimiz bile bi şey

Valla ben senin kocana hiç güvenmiyorum. İnşallah yanilirim ama bence kocanın bu devamlı bir isim soyleyip sunlayim bunlayim demeleri hayırlı değil. Bana aileme yalan soylemek zorunda olduğum hallerimi hatırlatıyor
Dedikleri gerçekse de ne derdi varmış paşa beyin? Asıl sen iç dağıt onun için şehir değiştirdigin kocanın evde gözü yok,akşamları seni bırakıp bırakıp gidiyor. Eşsiz dostsuz kaldin,annen kanser zor zamanlar geçiriyorsun.
Sen evde derdini aşiyorsun da beyefendi haftada üç dertleşiyor, iciyor siciyor eve gece geliyor. Karısı da buna bile ses etmiyor
Hala ne derdi var ki Paşa'nın??

Bazen insan derdini boş boş herkese anlatmak yerine direkt yardımcı olabilecek veya aynı şeyleri yaşamış halden anlayan birisine anlatmak ister. Belki de sizi üzmemek için..

Herkesin yapısı farklı burda eşinizi başka işler peşinde gibi yorumlayanlar olmuş ama bu durum illa adamın başka işler peşinde olduğunu göstermez. Şimdi bazı insanlar var ki eşi de olsa o konuda eşini yeterli bilgi sahibi görmüyorsa, o dert boyunca en yakını eşi değil derdini anlayacak olan arkadaşıdır. Aslında bu adamlardan çok var. Dertten derde göre eşiyle ilişkisi veya anlatıp anlatmama oranı değişir adam çünkü kategorize ediyor bazı meseleleri kafasında. Dert ve siz ortak paydalar taşımazsanız siz o derdin ortak konuğu olmuyorsunuz. Bu durumda habire derdin ne diye baskı yapmanız sizi iyice paydadan çıkarıyor. Bunun sevmekle sevmemekle de alakası yok bu arada. Bu adamın zihin yapısıyla alakalı bir şey. Bu konuda baskıcı olmanız eşinizi çözmez aksine daha da kapatır kendini

Adam iyi bulmuş bahane.
Derdim var ayagına dağıtıyor her gece.
Sende otur evde bekle
Derdi var gerçekten. Anlattığı şey büyük bi dert hatta sadece onu değil beni ve tüm ailesini etkileyebilecek bi şey. Sorum bu değildi keza

Yok ben zaten farklı şeyler peşinde olduğunu düşünmüyorum. Öyle şeylere girişecek biri değil bitirirse bitirir yani aman başka bi bahane bulayım şeyine girmez. Ama neden benimle paylaşmıyor derdim o. Onu çok etkileyen bi şey ve beni de etkileyecek uzun vadede. Ama ilk gittiği hatta onun lafıyla "onu anlayabilecek tek kişi" ben değilim garip geliyor

Evet biz daha canım kocişimci olduğumuz için eşiniz türünden insanları anlayamıyoruz malesef. Ama dediğim gibi sizi dert konusuyla ortak payda olarak görmüyor. Belki sizinle bu konuyu konuşmaya çekiniyor da olabilir madem hayatınızı çok etkileyecek belki kendi hatası oldu o noktada mahçup hissediyor. Ben de sonuçta kendi nişanlıma mahçup hissetsem o konuyu ona açmadan önce en yakın kız arkadaşlarıma açarım. Konuyu bilmediğimiz için biz tabi farazi konuşuyoruz en doğru sebebi eşiniz bilir yine. Bu derdin baskın taze zamanı biraz dağılsın oturun konuşun. Neden anlatmıyorsun diye kızarak değil ama, ona destek olmak istediğinizi söyleyin sadece. Anlatamaması suçmuş gibi bir hava olursa iyice ters teper

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…