Dert ilk eşle mi paylaşılmalı

Belli olmaz,bazı dertler eşle paylaşılmak zorunda da değil,evliyiz diye birbirimize her şeyi anlatma zorunluluğumuz da yok bence.

Derdi sizdirsiniz belki de

Derdi var gerçekten. Anlattığı şey büyük bi dert hatta sadece onu değil beni ve tüm ailesini etkileyebilecek bi şey. Sorum bu değildi keza
E biliyormuşsunuz derdini niye bilmiyor gibi yazdınız. Yineliyorum derdi sizsiniz eşiniz bir şeyler karıştırıyor.

Es dediğimiz sey hayat arkadası değil mi bir derdi varsa beraber çözeriz bana söylemeyip arkadasına anlatsa derdini canım sıkılırdı üstüne giderdim

E biliyormuşsunuz derdini niye bilmiyor gibi yazdınız. Yineliyorum derdi sizsiniz eşiniz bir şeyler karıştırıyor.

Yok bir seyler karistiracak olsa soylermis yani oyle karistiracak biri degilmis. kk.da okudugumuz en yapmaz denilen tipler de hep bunlar nedense ne tesaduf dimi.

Konu sahibinin meslegi de psikolg diye hatirliyorum. Konularinin geneline baktigim zaman bazen acaba danisan hikayelerini mi yaziyor diye dusunmeden edemiyorum.

Söylemeyedebilir bu kadar güven verecek bir profil gibi görünmüyor konu sahibinin açtığı konulara bakılınca. Ya sürekli alkol almak için derdini bahane ediyor, ya biriyle görüşmek için bahane ediyor. Hani dert bir anlatır iki anlatırsın her gün aynı kişiye anlatınca çözüme kavuşmuyorsa anlatmanın da manası yok.

Hep mi böyleydi yoksa son zamanlarda mı böyle?

Yani sizinle dertlerini paylaşmayan bir yapısı mı var? İş ile ilgili değil genel düşünecek olursak?

Mesela bi ara benim eşimde ketum davranmaya başlamıştı. Oturdum konuştum neden diye sordum. Sen benim istediklerimi söylemiyorsun demişti O an beklediği, söylememi istediği şeyler varmış. Bende o zaman sen şuan duymak istediklerim var polyanna ol yada bana çözüm bul şeklinde ne bekliyorsan öyle gel gerisini ben hallederim demiştim

Biz böyle çözdük. Belki sizede yardımcı olur

Anlattı gece çünkü, soruyu sorduğumda şu an yaşadığımı sadece x anlar deyip arkadaşıyla paylaşmıştı

Yok işle ilgili. Ucundan biraz söyledi ısrarlarım sonucu, o haliyle bile bana söylenmeyecek bi şey değil, ağır bi şey hatta belki dava açabileceğimiz bile bi şey
Anneniz hastaydı yanlış hatırlamıyorsam. Sizin üzgün oldugunuzu düşünüp daha fazla üzmek istemiyordur belki sadece.

Yapmaz demedim, yapabilir :) Ama diyorum ya kendisini çok dürüst biri olarak görür ki bence dürüstlük değil arsızlık, söyler. Aldatsa söyler yani, aldatmaz gibi bir iddiam yok.

Yok danışan görmüyorum, alana girmediğimi psikolojiyle alakalı her soruda yazdım, reklam sektöründe danışan yok maalesef keşke olsa

Bunu arkadaşım da dedi bana. Ben sana derdimi anlatınca karşımdakine saydır istiyorum, kalkıp bana "peki bu sana nasıl hissettiriyor" diye sor istemiyorum dedi. Belki bazen çözüm bulmak analiz etmeye çalışmak yerine sinirini çıkarması için salmak gerekirse ana bacı saymak lazım bilmiyorum haklı olabilirsiniz de

Dışarı çıkıp arkadaşıyla içmek için derdim var , beni sadece o anlar diye bir bahane ürettiğini düşündüm.
Buna da katılıyorum özellikle son zamanlarda hep bir bahaneyle çıkıyor alkole. Kendince haklıdır dertlidir ama derdinin alkolle çözülemeyeceğini anlayamıyor bence de

Ben artık o anki ruh haline göre ya sayıp sövüyorum, ya şunu yaparsan belki değişir diye yol gösteriyorum yada değişmez ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin ben senin yanındayım diye destek oluyorum.
O zamandan beri ayağı takılıp tökezlese anlatıyor

Buna da katılıyorum özellikle son zamanlarda hep bir bahaneyle çıkıyor alkole. Kendince haklıdır dertlidir ama derdinin alkolle çözülemeyeceğini anlayamıyor bence de
Eşiniz ne derece alkol alıyor bilmiyorum ama benim eski eşim alkolik gibi birşeydi, her gün içmek için bahanesi vardı, patron böyle böyle dedi kafam bozuldu içtim, babam böyle dedi sinirlendim içtim, hep bir bahanesi vardı. Dikkat edin derim alkol konusunda.

Hem okuyor hem çalışıyor, o yüzden mesela geçen sene 1 sene boyunca hiç içmedi. Bu sene beraber çıktık arada, sonra okulum başlayacak okulum varken içemem deyip sıklaştırdı. Bir de birkaç konu oldu işte 9 yaşındaki köpeği öldü, işle ilgili çok sıkıntı yaşadı derken hepsinde alkole sığındı açıkçası. Sık olmasa bile bu bana çok sıkıntı geliyor, her zorlukta alkole sığınmanın devamı alkolizm zaten maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…