- 1 Eylül 2014
- 26.100
- 30.472
- 798
- 35
- Konu Sahibi Orangegreysky
-
Erkek, iş arkadaşı hem de hemşerisi yani yakınlar uzun zamandır.Arkadaşı kadın mi erkek mi ?
Derdi nasıl bir dert ?
Size derdini anlatacak kadar yakın görmüyor.
Hem takma o zaman canımErkek, iş arkadaşı hem de hemşerisi yani yakınlar uzun zamandır.
İşle ilgili dert.
Derdi sizdirsiniz belki deSelamlar yine ben yine kocişko. Hanımlar eşim bi süredir eve geç geliyor hatta annemin yanına sarhoş geldi demiştim. Onu çözdük diye düşünüyordum çünkü annemi üzdüğünü gördü pişman oldu.
Neyse, şimdi de şöyle bi şey çıktı. Bir derdi var iş yerinde ve bunu benle konuşmak yerine ya kendi içinde ya arkadaşıyla çözmeye çalışıyor. Herkes dert paylaşmayı sevmez, herkes birilerine anlatarak rahatlamaz, bunun farkındayım. Ama bugün bi sıkıntısı var, arkadaşının yanına gitti. Arkadaşının numarası bende var, onda olduğuna eminim o konuda bi sıkıntı yok. Ama benim derdimi yalnızca x anlar onla dertleşeceğim diyor. 1 değil 2 değil, 3'tür böyle. Ona gitmese bile gidip bi yerde içiyor eve öyle geliyor gülerek. Konuşmuyoruz konuyu iyiyim diyor kapatıyor. Bu hem derdini benle niye paylaşmıyor diye kafamı kurcalıyor hem de demek ki ben de paylaşmamalıyım düşüncesi yaratıyor. Canım sıkkın. Ben de normalde derdimi insanlarla paylaşmayı çok sevmem ama gidip birine anlatabiliyorsam eşimi dışlamam konudan. Ne diyorsunuz?
E biliyormuşsunuz derdini niye bilmiyor gibi yazdınız. Yineliyorum derdi sizsiniz eşiniz bir şeyler karıştırıyor.Derdi var gerçekten. Anlattığı şey büyük bi dert hatta sadece onu değil beni ve tüm ailesini etkileyebilecek bi şey. Sorum bu değildi keza
Es dediğimiz sey hayat arkadası değil mi bir derdi varsa beraber çözeriz bana söylemeyip arkadasına anlatsa derdini canım sıkılırdı üstüne giderdimSelamlar yine ben yine kocişko. Hanımlar eşim bi süredir eve geç geliyor hatta annemin yanına sarhoş geldi demiştim. Onu çözdük diye düşünüyordum çünkü annemi üzdüğünü gördü pişman oldu.
Neyse, şimdi de şöyle bi şey çıktı. Bir derdi var iş yerinde ve bunu benle konuşmak yerine ya kendi içinde ya arkadaşıyla çözmeye çalışıyor. Herkes dert paylaşmayı sevmez, herkes birilerine anlatarak rahatlamaz, bunun farkındayım. Ama bugün bi sıkıntısı var, arkadaşının yanına gitti. Arkadaşının numarası bende var, onda olduğuna eminim o konuda bi sıkıntı yok. Ama benim derdimi yalnızca x anlar onla dertleşeceğim diyor. 1 değil 2 değil, 3'tür böyle. Ona gitmese bile gidip bi yerde içiyor eve öyle geliyor gülerek. Konuşmuyoruz konuyu iyiyim diyor kapatıyor. Bu hem derdini benle niye paylaşmıyor diye kafamı kurcalıyor hem de demek ki ben de paylaşmamalıyım düşüncesi yaratıyor. Canım sıkkın. Ben de normalde derdimi insanlarla paylaşmayı çok sevmem ama gidip birine anlatabiliyorsam eşimi dışlamam konudan. Ne diyorsunuz?
E biliyormuşsunuz derdini niye bilmiyor gibi yazdınız. Yineliyorum derdi sizsiniz eşiniz bir şeyler karıştırıyor.
Söylemeyedebilir bu kadar güven verecek bir profil gibi görünmüyor konu sahibinin açtığı konulara bakılınca. Ya sürekli alkol almak için derdini bahane ediyor, ya biriyle görüşmek için bahane ediyor. Hani dert bir anlatır iki anlatırsın her gün aynı kişiye anlatınca çözüme kavuşmuyorsa anlatmanın da manası yok.Yok bir seyler karistiracak olsa soylermisyani oyle karistiracak biri degilmis. kk.da okudugumuz en yapmaz denilen tipler de hep bunlar nedense ne tesaduf dimi.
Konu sahibinin meslegi de psikolg diye hatirliyorum. Konularinin geneline baktigim zaman bazen acaba danisan hikayelerini mi yaziyor diye dusunmeden edemiyorum.
Anlattı gece çünkü, soruyu sorduğumda şu an yaşadığımı sadece x anlar deyip arkadaşıyla paylaşmıştıE biliyormuşsunuz derdini niye bilmiyor gibi yazdınız. Yineliyorum derdi sizsiniz eşiniz bir şeyler karıştırıyor.
Anneniz hastaydı yanlış hatırlamıyorsam. Sizin üzgün oldugunuzu düşünüp daha fazla üzmek istemiyordur belki sadece.Yok işle ilgili. Ucundan biraz söyledi ısrarlarım sonucu, o haliyle bile bana söylenmeyecek bi şey değil, ağır bi şey hatta belki dava açabileceğimiz bile bi şey
Yapmaz demedim, yapabilir :) Ama diyorum ya kendisini çok dürüst biri olarak görür ki bence dürüstlük değil arsızlık, söyler. Aldatsa söyler yani, aldatmaz gibi bir iddiam yok.Yok bir seyler karistiracak olsa soylermisyani oyle karistiracak biri degilmis. kk.da okudugumuz en yapmaz denilen tipler de hep bunlar nedense ne tesaduf dimi.
Konu sahibinin meslegi de psikolg diye hatirliyorum. Konularinin geneline baktigim zaman bazen acaba danisan hikayelerini mi yaziyor diye dusunmeden edemiyorum.
Bunu arkadaşım da dedi bana. Ben sana derdimi anlatınca karşımdakine saydır istiyorum, kalkıp bana "peki bu sana nasıl hissettiriyor" diye sor istemiyorum dedi. Belki bazen çözüm bulmak analiz etmeye çalışmak yerine sinirini çıkarması için salmak gerekirse ana bacı saymak lazım bilmiyorum haklı olabilirsiniz deHep mi böyleydi yoksa son zamanlarda mı böyle?
Yani sizinle dertlerini paylaşmayan bir yapısı mı var? İş ile ilgili değil genel düşünecek olursak?
Mesela bi ara benim eşimde ketum davranmaya başlamıştı. Oturdum konuştum neden diye sordum. Sen benim istediklerimi söylemiyorsun demiştiO an beklediği, söylememi istediği şeyler varmış. Bende o zaman sen şuan duymak istediklerim var polyanna ol yada bana çözüm bul şeklinde ne bekliyorsan öyle gel gerisini ben hallederim demiştim
Biz böyle çözdük. Belki sizede yardımcı olur
Buna da katılıyorum özellikle son zamanlarda hep bir bahaneyle çıkıyor alkole. Kendince haklıdır dertlidir ama derdinin alkolle çözülemeyeceğini anlayamıyor bence deDışarı çıkıp arkadaşıyla içmek için derdim var , beni sadece o anlar diye bir bahane ürettiğini düşündüm.
Bunu arkadaşım da dedi bana. Ben sana derdimi anlatınca karşımdakine saydır istiyorum, kalkıp bana "peki bu sana nasıl hissettiriyor" diye sor istemiyorum dedi. Belki bazen çözüm bulmak analiz etmeye çalışmak yerine sinirini çıkarması için salmak gerekirse ana bacı saymak lazım bilmiyorum haklı olabilirsiniz de
Eşiniz ne derece alkol alıyor bilmiyorum ama benim eski eşim alkolik gibi birşeydi, her gün içmek için bahanesi vardı, patron böyle böyle dedi kafam bozuldu içtim, babam böyle dedi sinirlendim içtim, hep bir bahanesi vardı. Dikkat edin derim alkol konusunda.Buna da katılıyorum özellikle son zamanlarda hep bir bahaneyle çıkıyor alkole. Kendince haklıdır dertlidir ama derdinin alkolle çözülemeyeceğini anlayamıyor bence de
Hem okuyor hem çalışıyor, o yüzden mesela geçen sene 1 sene boyunca hiç içmedi. Bu sene beraber çıktık arada, sonra okulum başlayacak okulum varken içemem deyip sıklaştırdı. Bir de birkaç konu oldu işte 9 yaşındaki köpeği öldü, işle ilgili çok sıkıntı yaşadı derken hepsinde alkole sığındı açıkçası. Sık olmasa bile bu bana çok sıkıntı geliyor, her zorlukta alkole sığınmanın devamı alkolizm zaten maalesef.Eşiniz ne derece alkol alıyor bilmiyorum ama benim eski eşim alkolik gibi birşeydi, her gün içmek için bahanesi vardı, patron böyle böyle dedi kafam bozuldu içtim, babam böyle dedi sinirlendim içtim, hep bir bahanesi vardı. Dikkat edin derim alkol konusunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?