Dert sahibi mi oldum ?

Çok yakın arkadaşınıza borç verir misiniz ?

• 20.000 TL'ye kadar evet veririm

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    208
Memur olmasiyla .parayi soke soke alirim demeni anlamadim.
Ne alakasi var memut olmasiyla.?

Senet yok imza yok.

Bence vermemeliydin.

Gafil avlandim ..demissin ama biraz uyanik olmak lazim hayatta.
O an ben olsam hemen..aa babam istedi tadilat yapilacakmis evde veremem canim..derdim
Hemen aklima gelirdi bu cevap mesela

Eger pismansan bence yarin geri iste.
Vermez tabi yatirdim kullandim hemen. der.

Ben asla vermezdim

Memurlar borc yapip odememezlik yapamaz ondan. Yani yazismalar var. En kotu senaryo bu tabi. Ama karar verdim 3 4 ay sonra isteyecegim. Isteyecegim de ne diye isteyecegim onu bilmiyorum. Araba alcam desem almiycam. Ev alcam desen alamam. Yani nerde kullancam dicem. Arsa fln mi alcam desem. Bi arkadas hesplamis. 2400 geri odemeli faizi yalnizca 3500 tl. Degmez 3500 tlye benim buna kafayi takmam. Kredi cek deseydim keske. Cok da bisey degilmis.

Senet de yapmamışsınız. Faiz olmasin diye kredi çekmemek için sizin hazır paraya göz dikmiş, siz de vermişsiniz. O kadar büyük meblağ verecekseniz döviz üzerinden ve noter huzurunda verseydiniz.
O parayı uzun süreye yayarak öderse erir zaten günden güne paramızın değeri de düşüyor. Yani ne deyim bilemedim bari senet yapsaydınız bu size ders olsun.

Ben arkadasımdan on bin lira aldım her ay bin lira ödeyeceğim diye on ayda bitecekti,beş ayda geri ödedim hepsini,bi kere arkadaşımdan iki bin lira aldım on gün sonra ödedim,kendim sağlamım biliyorum öderim ama,geçen iş yerinden bi arkadaş bin lira istedi vermedim,ya bencillik ama ben borç alayım benden istemeyin o on bin ve iki bin aldığım arkadaşlara veririm ama diğer insanlara vermem heralde,bunun stresiyle uğraşmak istemiyorum

Konusahibi keşke noter huzurunda filan verseydiniz ya,biraz fazla elden olmuş para,kullanmadıysa geri isteyin bilemedim ki

param olduğumu kimseye sölemem.. biliyorum gelip kapıya dayanirlar borç verin bize diye..
dost ol ye iç ama alışveriş etme. sen etmişsin bence dostluğun bozulcak para verdiği sürece...
vermemek daha iyiydi.. yarin bi gün seninde sıkıntın gelicek ki arkadaşin kosacak mi??

Benim gibi artik keriz mi var deriz dost mu var deriz bilmiyorum. Ne kadar odersin aylik dedim 2 bin dedi. Ben de sizin gibi dusundum iki ayda bir 5bin yap ver demeyi dusundum. Bilmiyorum nasil fikir
ayda 2000 tl ödeyecekse paran erir
ayda 5 ödesin ya da paranı ödesin bankadan kredi çekip

Bekarken arkadasimin düğünü vardi verdim 5bin lira... Bir sene sonra ödedi. Ama dugunden sonra takıları ve paraları kar hesabına yatırdım demişti sinir olmustum benim paramla kar hesapladı... Bende paramı istedim... Daha da tovbeliyim kimseye borç vermem... O zaman yirmili yaşlardaydim şimdi otuzlu yaşlardayim... Yaş aklımı başima getirdi şimdiki aklımla hayatta vermem... Üstelik artık o arkadaşımla görüşmüyorum bile...

ben isterkende çok kötü olurum hatta isteyemem de herhalde..o yüzden mümkün mertebe borç ilişkilerine girmem arkadaşlarımla ..eğer çok zorda kalırsamda düşük bir miktar belirlerim yani vermeme durumunu riske atmamak için çünkü dediğim gibi istemek benim için zor olur ve arkadaşlık ilişkiside tehlikeye girer..kardeşler arası bile bozuluyor para mevzusunda arkadaşlık arasına böyle borçtu paraydı girince sevmiyorum ben...

Ya kusura bakmayın da memuru öyle işten attıramazsınız. Buna güvenmeyin, kendinizi başka türlü sağlama alın.

Ruh halim o kadar kotu ki. Arkadasim dun hic aramadi. Parayi teslim ettikten sonra bunu bile kotu senaryolarin baslangici olarak yordum. Valla kizlar bu huzursuzlukla yasanmaz. 3 4 dedim ama 2 ay sonra fln bi sebeple geri istemek ayip olur mu?

Ruh halim o kadar kotu ki. Arkadasim dun hic aramadi. Parayi teslim ettikten sonra bunu bile kotu senaryolarin baslangici olarak yordum. Valla kizlar bu huzursuzlukla yasanmaz. 3 4 dedim ama 2 ay sonra fln bi sebeple geri istemek ayip olur mu?
Ayıp olacak diye KahIR dolu günler yaşamayın.arkadaşınıza makul bir dille ailenize söylemek durumunda kaldığınızi, ailenizin bizim o paraya ihtiyacimiz vardı diyerek kizdigini 1-2 ay içinde uygun zamanda kredi çekerek toplu olarak size geri vermesini, bankaya taksitler halinde ödemesini söyleyebilirsiniz.

Bence iki ay falan beklemeyin.ailem öğrendi problem oldu onlar da bana güvenerek bir borcun altına girmişler tam deyin geri isteyin hemen.25 bin az uz değil.benim eşimden de bir arkadaşı 60 bin tl istedi.tabiki vermedik.ev alacaktık zaten.yani krediler de düşüktü gecen ay boyunca seçime kadar.çekseydi o zaman.sizi üzmek istemem ama o 25 bini bankadan çekse 5 10 bin faiz ödeyecekti.yeni ev aldık oradan biliyorum.şimdi uyanıklık etmiş kendisi.

Ayrıca 2 bin falan vermesin kredi öder gibi demek o değil artık adı kalmış 2 -3 binin.valla biz 4 bin ödüyoruz bankaya aylık.bir zahmet size de en az o miktarlarda ödesin konuşun bari.

madem aylık ödemeyi düşünüyor o zaman en başından kredi çekseydi bankaya ödeseydi..
ben düzenli ödeyeceğini sanmıyorum..
bir de az da olsa gerek yok borç vermeye..
bankalar var işte..en temizi bu gibi durumlarda bankalara başvurulması diye düşünüyorum..

32 yaşındayım. bu zamana kadar iki çok çok yakın arkadaşıma yüklü borç verdim. biri tek kuruşunu ödemedi, diğerinden zor bela paranın yarısına yakınını alabildim. on sene kadar oluyor hiç kimseye tek kuruş vermem artık. insanların güvenlerini böle suistimal ediyorlar maalesef.
eşim de evlenmeden önce yine çok yakın aile dostlarına 100 bin liradan fazla borç vermiş. dört yılı geçiyor daha bir lirasını ödemedi geri. üstüne bir bardak su içtik sanırım. o para şimdiki değeriyle elimizde olsa kiradan çıkar ev alırdık. milletin keyfi için ben kirada oturuyorum. ne diyeyim haram zıkkım olsun hepsine.
yaramı deştiniz resmen :) umarım geri gelir paranız.

Ya kizlar cok kotu hissediyorum. Annem babam duysa mahvederler beni

Ya üzgünümde arkadaşın seni baya kazıklamış paran pul olacak aylık 2 bin taksit nedir ya gitsin bankadan kredi çeksin seni niye mağdur ediyor ? çünkü bankada ödeme gecikme yapamıycak yeri geldimi aylarca sana ödeme yapmıycak ve yasal olarak hiç bir sorunu olmıycak baya baya kazıklandın en fenası da dost kazığı cidden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…