- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
- 298
tek problem, isler ciddiye binerse aileler birbirlerine soguk olacak, o da bizi etkileyecek diye cekiniyorum......
annesi mi cingar cikaran?
İstediğin kadar orta yolu bul gizmocum işin içşne aile girdimi tepe taklak oluyorsun arada kalıyorsun çünküüü..
Kültürler farklı yetiştirilme farklı,farklı da farklı anlayacağın...
güzin abla formuna geçeyim, (ki bunlar gerçek düşüncelerim, teselli cümleleri değil)
bebeyim, zaten evlendikten sonra iki tarafın ailelerinin anlaşıp anlaşmaması hiç ama hiç mühim değil.. ister birbirlerini severler, ister sevmezler.. bu kısmı geçelim
kv ve kp in seni sevmesi avantajlı olur. hem onlardan nefret etmediğin için kafan rahat olur, hem onlar senden nefret etmeyince oğullarını doldurmazlar vs..
ama bunu şimdiden asla bilemezsin.. zamanın ne göstereceği hiiiiççç belli olmaz..
mesela benim kv bana bayılmıyor ama şayet 2. bir gelin alırsa, bana daha çok değer vereceğini sanıyorum. çünkü yeni gelen kız henüz bocalama, alışma safhasındayken, ben onlara 1-2 sene çok cazip görüneceğim.. en azından umudum o yönde
kaynin varmi ki?
kaynım olmasa niye ikinci gelin gelsin diye bekleyeyim ya
bak en güzeli...Ben yurtdışındayken, Türkiyeye geldiğimde bir gece İstanbul'da erkek arkadaşımın evinde kalıp öyle annamlere geçiyordum. O zaman "ah ben çok modernim gençlerin vakit geçirmesi lazım evlenmeden önce bol bol, keşke daha fazla kalabilse" diyormuş erkek arkadaşıma. Ee biz evlendik sonra. Bir gün gayri ihtiyari eşimin yaptığı minik bir hata için söylendim. Kadın demez mi" Terbiyesiz, sen benim oğlumu nasıl eleştirirsin sen evlenmeden önce gelip gelip oğlumun evinde kalıyordun tanıyordun oğlumu " diye. Bende iplerin koptuğu an o andır. Sözde çok modern olan bayanlar bile söz konusu oğulları olunca birden gelini karalamak için fırsat kolluyorlar. Uzak dur aman bf nin ailesinden...Herşeyi bilmelerine gerek yok.yok yok, hatta evlilik ya da ciddi iliski konulariyla ilgili hiiic muhabbetim olmadi.. tr.e gidince goturulecek alinacak seyler varsa 1 kere goruyorum o kadar.. onun disinda kesinlikle icli disli olmuyorum.. msni zaten kullanmam, face.den de kirk yilda bir nasilsiniz iyimisiniz...
babasi vefat ettiginde arayip bassagligi diledim o kadar..
bf.e ye bol bol derim bunu... daha iyisini bulursan git... beni de oyalama kendin de oyalanma
benim de maddi olarak hicbir beklentim yok ki... cok sukur meslegim var, suan okumama ragmen kazaniyorum.. yani ben dert etmiyorum, tek problem, isler ciddiye binerse aileler birbirlerine soguk olacak, o da bizi etkileyecek diye cekiniyorum...
bakalim... zaman gosterecek...
zaten suan hicbirsey kesin degil.
belki onlarin istedigi gibi olur... belki benim...
e pes.. bunu da sana diyebiliyorlarsa...
hem ne olursa olsun, sen de anne baba evladisin, etten kemiktensin, o da, ogluda... kimse kimseden ustun degil ki...
onlarla sanmam, ama bf ile ilk zamanlar problemdi.. simdi o da degisti ben de.... orta yolu bulduk...
kaynım olmasa niye ikinci gelin gelsin diye bekleyeyim ya
güzin abla formuna geçeyim, (ki bunlar gerçek düşüncelerim, teselli cümleleri değil)
bebeyim, zaten evlendikten sonra iki tarafın ailelerinin anlaşıp anlaşmaması hiç ama hiç mühim değil.. ister birbirlerini severler, ister sevmezler.. bu kısmı geçelim
kv ve kp in seni sevmesi avantajlı olur. hem onlardan nefret etmediğin için kafan rahat olur, hem onlar senden nefret etmeyince oğullarını doldurmazlar vs..
ama bunu şimdiden asla bilemezsin.. zamanın ne göstereceği hiiiiççç belli olmaz..
mesela benim kv bana bayılmıyor ama şayet 2. bir gelin alırsa, bana daha çok değer vereceğini sanıyorum. çünkü yeni gelen kız henüz bocalama, alışma safhasındayken, ben onlara 1-2 sene çok cazip görüneceğim.. en azından umudum o yönde
gizmo, benimkilerin aklında yazlıkta yan komşunun kızı varmış. hem memleket aynı hem benimkiyle meslektaş..
benimki pek gitmediğinden yazlığa, kızı tanımıyor.
kuzeninin düğününde tanışıyorlar. benimki ısınamıyor kız da zaten 3 ay içinde nikah kıyıp eşinin çalıştığı yere gidiyor..
ve benim kayınpeder benim yanımda ahh vahh yaptı resmen bu kız için.
ama eşimin tepkisi müthişti..
her neyse, ben doğma büyüme istanbulluyum. köken de trabzon..
hiç hoşlarına gitmiyor benim kv ve kp.in.. istanbul kızıymışım ben(akıllarına ne geliyorsa)
hele mesleğim onlara bırrrr dedirtiyor..
öyle önyargılılardı ki,
nişanımda sanki cenazeye gelmişlerdi...
annemin de bu yüzden düğünde hiçbir foto.da yüzü gülmez.
gelinini bayıla bayıla gelin eden kv. bir benim annemdi herhalde. gelin de şimdi annemin yüzüne bakmıyor
teyzem de mesela çok cadılık yaptı gelinine. açık açık kıza bırak oğlumun peşini dediğini bilirim..
o yüzden gizmocum, takmayacaksın.. sen keyfine bakacaksın.
ayrıca ailelerden yardıma gerek yok.
düğün dernek onlar yapıp zehir edecekse hiç yapmasın daha iyi..
senin kont hiç babasına çekmemiş o zaman kedişim
nişanlı versiyonu çekmiş ama evlenince alıcılar değişmiş, babasının tam zıttı olmuş
benim kariyer planim belliydi, tee o zamanlar.. ama bf. hic benimle ayni dusunmezdi.. hatta bi seminere gitmem gerekiyordu, izin vermemisti, sanki ona sormusum gibi.. neyse ben gittim tabi ama epey kopmustuk. ayrilmistik hatta..
simdi ise, surekli sorar yok mu yurt disinda bi seminer, takip et, kacirma firsatlari diye...
anne baba.. ikisi de istemez...
aile icinden olsun, akrabadan olsun ya da tanidik olsun istiyorlar onlar.. ya da ben olmayayim...
mutllakaki problemler olacak... bekliyorum... ama suan umursamiyorum... o zaman da ya bas ederim ya da ceker giderim...
simdi cekip gidebilir miyim, ya da gittmelimiyim.. bilmiyorum....
bak en güzeli...Ben yurtdışındayken, Türkiyeye geldiğimde bir gece İstanbul'da erkek arkadaşımın evinde kalıp öyle annamlere geçiyordum. O zaman "ah ben çok modernim gençlerin vakit geçirmesi lazım evlenmeden önce bol bol, keşke daha fazla kalabilse" diyormuş erkek arkadaşıma. Ee biz evlendik sonra. Bir gün gayri ihtiyari eşimin yaptığı minik bir hata için söylendim. Kadın demez mi" Terbiyesiz, sen benim oğlumu nasıl eleştirirsin sen evlenmeden önce gelip gelip oğlumun evinde kalıyordun tanıyordun oğlumu " diye. Bende iplerin koptuğu an o andır. Sözde çok modern olan bayanlar bile söz konusu oğulları olunca birden gelini karalamak için fırsat kolluyorlar. Uzak dur aman bf nin ailesinden...Herşeyi bilmelerine gerek yok.
Canım artık gıkını çıkaramıyor çünkü çok ciddi bir tepki verdim. Artık ayda bir gidip 2 saat oturuyorum. Tel açmıyorum... Neye uğradığını şaşırdı...Eşimde laf söyletmeyince tavan yapan egosu yerlere düşüverdi.
Aaaaa böyle seylerde sakın taviz verme...İzin almak da neymiş, ancak bildirirsin.
Asudecimmm iki aileninde anlaşması lazım ama en azından görüşme yoksa bile telefonla meraba denir,sonuçta onlarda bizlerin hayatı içindeler..
Bak eltim benden büyük kv sen onun attığı tırnak olamazsın diyorduuu göklere çıkarıyordu şimdi ne oldu biliyormusun arkasından neler söylüyor hemde benim yanımda arayıp sormaz yılda 2-3 kere filan gidiyor nerdeyse evine..Eeeeee allahın sopası yok demiiii etme bulma dünyası çünküü,keyifle dinliyorummm anlattıklrını.Bana muhtaç çünküüüü
Hayatım çok iyi düşün ona göre karar ver bence,artıları yada eksileri nedir iyi tart derimm..
Bir ömür boyu yaşayacak olan sensin çünküüüü...
bence benimki arafta.. hahaha bu lafı böyle saçma sapan bir şekilde kullamak istiyordum hahaha..
benimki, o yetiştiği geleneksel muhafazakar geçmişi ile çalıştığı ve ayak uydurmak zorunda olduğu modern ( ! ) hayatın arasında kalıyor.
ahahahahah "kayın deyince aklıma cem yılmaz gelio" söylemeyin şunu
bence benimki arafta.. hahaha bu lafı böyle saçma sapan bir şekilde kullamak istiyordum hahaha..
benimki, o yetiştiği geleneksel muhafazakar geçmişi ile çalıştığı ve ayak uydurmak zorunda olduğu modern ( ! ) hayatın arasında kalıyor.
ahahahahah "kayın deyince aklıma cem yılmaz gelio" söylemeyin şunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?