Dert yok, Sohbet var.... :)

danacım ben büyük bir sorun göremedim yaa

2,5 yaşındaki bir çocukla 30(atıyorum) yaşındaki bir adamdan bahsediyorum dimi?

Şakalaşmak, oğlunun ağlaması, kocanın üstüne gitmesi vs vs.

Abartmışsın :S

Artık iş şakalaşmaktan çıkıyor neredeyse o ağladıkça o sus diyor o sus dedikçe o iyice ağlıyor. Anlatamadım sanırım
Benim dana gibi bi oğlu olan anca anlar.

maaşallah çok uslusun bugün benden geçti sanırım

doktor buldun mu sen???

ben yarın gidiyorum,randevu aldım ama daha izin almadım çok başınabuyrukum yahu

hakikaten niye bu kadar usluyum ki ben İç dünyama yönlendirdin beni

Akropol hastanesinde bi doktor varmış dün öğrendim. Eğer randevu alabilirsem ctesi ona göstericem sonuçlarımı bi de muayene olurum diye düşünüyorum.

Lan adamlar sana işten cıkma dediler, sen de kafana göre yaşıyosun Bi ara söyleyiverirsin

şimdi bumudur? dicem olmıcak.
senin danayla olan muhabbetini bildiğimden yadırgamadım ama şunu anla artık lütfen.

senin oğlun olduğu kadar eşinin de oğlu.
çocuk büyütürken yapılan en büyük yanlış, birinin hayır dediğine öbürünün evet demesidir.
ortada çok büyük bir problem yoksa ana-evlat, baba-evlat arasında 3.olan kişi girmemelidir. aksi takdirde çocuk hep bir korunma garantisi altındadır, bunu kullanır.
ne demek sen gelene kadar biz sessiz sedasız oynuyoruz? ben bunu söylesem kavağa, gideyim mi demekle kalmaz, ya gider ya da öyle bir kalır ki keşke gideydi derim.

Artık iş şakalaşmaktan çıkıyor neredeyse o ağladıkça o sus diyor o sus dedikçe o iyice ağlıyor. Anlatamadım sanırım

Ben anlamıyorum, çünkü çocuğum yok. Csi altta yapmış yorumunu. Bana göre abartmışsın. Olaya müdahil olmuşsun.

Ya hayır dalganızıda geçin ama bi çözüm bulmalıyım haftanın 3 günü bunlar bu şekilde.Çocuk benimle bu şekilde değil arabaları dizip oynuyoruz veya kucağıma alıp şarkılar söylüyoruz.ama babasıyla bi garip ilişkileri var.

muayene de ol tabi...

aman ya hacııı burda herkes kafasına göre zaten,salla gitsin

babası ile de o şekilde eğleniyor demek ki. Sen babasıyla da arabaları dizip oynamasını bekleyemezsin. Herkesin bri tarzı var. Onlarınki de o demek ki :S

muayene de ol tabi...

aman ya hacııı burda herkes kafasına göre zaten,salla gitsin

O zaman kafa nereye biz oraya

sevgili dana,

senin oğlunla ilişki tarzın nasıl ki seni bağlarsa, kimse ana-oğul ilişkisine müdahil olmamalıysa, aynısı eşin ve oğlunun ilişkisinde de geçerli..

sen yokken bu çocuk şöyle, sen geldiğinde böyle vs demek oldukça yanlış. eşin ve oğlunun ilişkisi hakkında kontrolünü kullanamazsın (çok ciddi bir durum yoksa)

onlar baba oğul istedikleri gibi oynaşırlar, şakalaşırlar.. çocuk da baba da enerjisini o şekilde atmak istiyorsa, seni ilgilendiren bir durum olmaz ortada.. (he bu şakalaşma esnasında atıyorum eşin çocuğa şiddet uygulasaydı, eyvallah.. ama ortada masum bir cedelleşme hali mevcut)

senin kafan götürmüyorsa kargaşayı, gidersin içeriki odaya, ya da mutfağa takılırsın..

eşinle çok anlamsız bir diyaloga girmişsin..

ebeveyn-evlat ilişkisinin belli bir standardı mı var?
hele ki baba-oğul onlar.

benimle kızımın da ilişkisi babasıyla olandan farklı.
benimle bambaşka konular konuşuyor, oyunlar oynuyor; babasıyla bambaşka.

hep derim ben sana biliyorsun, burda yaşıyoruz anlaşmazlığı.
evladını eşinin önüne koyar ve kendi tekelinde sayarsan, diğer herkesin yaptığını yargılar ve yanlış bulursun.
herkes kendi ilişkisini istediği gibi yaşar. bırak, karışma onlara.
bugün alt alta üstüste oynarlar, yarın gider balık tutarlar.

2,5 yaşındaki bir çocuğun da sus diyince susmasını beklemiyorsun herhalde.
25-30 yaşındakiler bile susmuyor susmaları gerektiği yerde.

seninle olan ilişkisiyle babası ile olan ilişkisi bir olacak diye birşey yok ki..

bende çocuğum olmadığı için anlayamam ama bana tuhaf bir görüntü gibi gelmedi

Anlıyorum seni abla ama o ağladıkçada ben dayanamıyorum bu sefer eşime sinirleniyorum. Karışmamalımıyım sizce. Onlar bu şekilde davranınca sadece duymamazlıktanmı geliyim.

Not: Haklısınız size göre büyük bir sorun olmayabilir anlayabiliyorum ama benim sorunlar genellikle bu şekilde. Şükür eşimle bir sorunumuz yok ailesiyle veya ailemle tek sorunumuz baba oğul ilişkilerinin bu şekilde olması.Sizce sorun bende yani.

Benim dana gibi bi oğlu olan anca anlar derken?

yazmayaydın o zaman anam

topicte çocuğu olan bir csi var, onun da kızı var.. ne yapabiliriz o zaman ne diyebiliriz sana?

te allaam

git bdvde konu aç bence

evet sorun sende.
o ağlayınca, sen gidip bir şekilde susturursan (kucağına almak olur, çikolata vermek olur, babasına sarmak olur), senin oğlun bunu hayatının her noktasında kullanır.
ağlayabileceği yaşlarda ağlar, diğer yaşlarda direk kollarının altına girer.
kendine güvensiz, anne manyağı bir çocuk yaratmak istiyorsan devam et.

bugüne kadar ağlamaktan hiç bir çocuğa bişey olmamış.
ağlasın, ağlasın susar.
ilk önce hırslanır kendiyle ilgilenilmiyor diye, daha çok ağlar.
sonra susar.

bu tavrını değiştirdin, değiştirdin
yoksa ileride çok çekersin..

Son düzenleme:

Haklısın,Bunları yapmalıyım...

Slm kızlarrrr konuyu gördüm ve bişiler yazmak istedim izninizlee
sevocum merhaba
daha önce de sölemiştim benimde 2,5 yaşında bir kızım var
seninki erkek çocuğu böle şakalaşıyorlar oynuyorlar babasıyla ki
benimki kız onlarda böyle evde bir curcuna kahaha sesleri her akşam ağlamaklı tabiki
bende biara kafam kaldırmıyo yapmayın
eşime ağlatma düzgün oyna dediysemde
bu sevme ve oyun biçimini
kızımında aslında hoşlandığını anladımve kızların dediği gibi arada dahil oldum aradada başka şeyle ilgilendim
gördümkü 2 side gayet mutlu
aslında sorun bizde biz yorgun bi kafadan sonra dinginlik istiyor ve olayları büyütüyoruz istemeden.
Ve çocuğa zarar verdiğini düşünüyoz eşimizin aslında çok yanlış
onunda çocuğu bizimde düşündümüz kadar o da düşünür çocuğunu dimi ama

off şimdi strese girdim..

işimle ilgili..
ne yapmam gerektiğini bilmiyorum öyle kanunda yönetmelikte filan yazmıyor.. uygulamaya yönelik bişey..

kimseye de soramıyorum.. aa bunu bilmiyor musun diyecekler diye.. sinir oldum..

Benim dana gibi bi oğlu olan anca anlar derken?

yazmayaydın o zaman anam

topicte çocuğu olan bir csi var, onun da kızı var.. ne yapabiliriz o zaman ne diyebiliriz sana?

te allaam

git bdvde konu aç bence

Art niyetle yazmadığımı bilmeni isterim.Kateninde oğlu var ve yanlış hatırlamıyorsam o bir hayli yaramaz.Bak csi,nore,kediş,elmayra yanlışımın olduğunu söylediler. belkide benim bunu duymaya ihtiyacım vardı.
Bdv ye açılacak bir konu olarak görmedim, dileseydim veya daha büyük bir derdim eğer ki olursa ( ki allah kimseye vermesin ) tabiki açarım bu benim tercihim.

bizim hukuk müş burda olsaydı ona sorardık :S

Sağol alya..Uygulamaktan başka çarem yok yazdıklarınızı.Birde böyle deneyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…