şimdi...
vermek istediğiniz kiloya göre 3-5 ya da 7 gün saf protein diyeti ile başlıyoruz...şöyle ki...
et (her türlü)
süt
yumurta
yoğurt
peynir...
miktar sınırlaması ve öğün kısıtlaması yok...seçtiğiniz gün boyunca sedece bunları tüketiyorsunuz...
sıvı olarak kutu meyve suyu hariç (şeker çok çünkü onlarda) herşey serbest...tabi şekersiz olarak...kahve çay soda kola ne istiyorsanız...
ekmek yok, makarna pilav yağ bal vs yok...
bu atak evresi...ortalama 4 kilo kaybediyorsunuz...ben 5 günde 3,5 kilo verdim...
2.evrede bu listeye istediğiniz her sebzeyi ekliyorsunuz...havuç gibi şekeri yüksek olanlar hariç...bu evre en az 2 hafta sürüyor...ortalama kilo kaybı 3 kilo...bu kilo kaybı idare eder beni diyene kadar devam edebilirsiniz...2 haftada 2,5 kilo vermiştim..dikkat edilmesi gereken her haftanın perşembe günü yine saf protein uyguluyorsunuz sebze yok...
neden daha az kilo veriyorsunuz çünkü sebzelerdeki şeker miktarı kilo vermeyi azaltıyor...
neden ilk evrede çok kilo veriyorsunuz, çünkü saf protein alıyorsunu ve protein sindirilmesi için en çok enerji harcanan ve depolanmayan yağa dönnüşmeyen besin grubu...
bu iki evrede ortalama kaybedeceğiniz kilo 6-7 yani 3 haftada 6-7 kilo gidiyor...
3. evre tamam bu benim ideal kilomduru kesinleştirene kadar sürüyor...
listeye meyve ekledik artık...ekmek de ekledik ama abartmadan...hatta makarna pilav da...
he haftanın iki günü kusana kadar istediğiniz herşeyi yiyebilirsiniz...sadece bir öğünde tabi...şımarmayın hemen...
bu evrenin de tek şartı her perşembe saf protein uygulamak...
süreyi kendiniz belirleyebilirsiniz...
baktınız budur...artık kilo kaybı istemiyoruz durun...işiniz bitti sayılır...
bundan sonra yapılması gereken tek şey normal hayatınızıa geri dönüp her perşembeyi saf protein günü olarak ilan etmek...
dukan da bir de yulaf kepeği var canlarım...yulaf kepeği olayı çok suistimal edildi deli rakamlara sap çöp satıyorlar...o yüzden ben ne yaptım...gittim yulafı aldım 3-5 liraya, rondodan geçirip incelttim ve hergünki yoğurduma bir kaşık ekleyip yedim...
ama yulaf olayını çok sıkı yapamadım açıkçası...faydası ne...diyet sürecinde yulaf tüm suyu tutuyor ve ödem mödem kalmıyor...
bağırsakları da çalıştırıyor...
1-1,5 ayın sonunda istediğiniz kiloya ki o her neyse ulaşma şansınız %99
sorular varsa alabilerim...saygılar...