Dertleşecek kimsem yok. Lütfen bana akıl verin siz olsanız siler miydiniz babanızı?

Böyle bir adamı o beni silmeden, ben onu çoktan silerdim zaten. Hesap sormaya kalkarsa da "kişi kendinden bilirmiş işi, beni kendinle karıştırma, kaç yaşında kadınım bana karışamazsın kendinle ilgilen" der muhatap olmazdım.
Annenizi arayın, sorun, dışarıda buluşun, babanız evde yokken annenize uğrayın ama o arsız, terbiyesiz adamla muhatap olmayın. Anneniz içinde üzülmeyin, kendisini aldatan adamı affederek kendi tercihini yaptı, yaşayacakları da kendi tercihinin sonucu.
Ne ala memleket ya! Kendisi her haltı yiyip yüzsüz yüzsüz eve geliyor bir de üstüne size hesap soruyor. Pes!

e baban baska ulkede baska kadınlarla denemis sansini, belki de spermlerini saca saca gittigi icin baska cocuklari vardir. o sizden izin almamis, sizi umursamamis. oralarda keyfi yerindeyken gönlünü gezdirmis, ne zaman ortada kalmis karisina kendini yamamis.
bu adam mi baba?
seni sileni sen de sil sanki ona muhtacsin.
en kötü ne olabilir ki?

e baban baska ulkede baska kadınlarla denemis sansini, belki de spermlerini saca saca gittigi icin baska cocuklari vardir. o sizden izin almamis, sizi umursamamis. oralarda keyfi yerindeyken gönlünü gezdirmis, ne zaman ortada kalmis karisina kendini yamamis.
bu adam mi baba?
seni sileni sen de sil sanki ona muhtacsin.
en kötü ne olabilir ki?
Var zaten 3 çocuğu

Mülayim olursanız kıymetli olacağınızı ya da yaranacağınızı sanmayın

Ne kadar asi olursanız o kadar adam yerine koyuyor aileler

Sürekli onlara ters cevap verin ve bildiğinizi okuyun
Kapıya gelirse de polis çağırın
Asla korkmayın
Sen bizi bıraktın gittin, üzerimde hakkın yok diyin
Türk aile yapısına müstahak kötü davranmanız

Eviniz ve maaşınız var mis gibi. Tek amacınız gezme tozma olsun bu saatten sonra

Dedim tabi. Ama bir yandan da şimdi anneme benim yüzümden söyleniyordur diye de üzülüyorum. Elimi kolumu hep annem bağladı
Hiç üzülmeyin, sizden 3 yaş küçük kızım var eşimle 5 yıl gezip tozmak yerine hemen evlenseydik kızım sizinle yaşıt olurdu, anneniz yaşındayım anneniz de muhtemelen 53-55 yaş arasında bir kadın veya belki 53 bile yok.

Hadi bizden önceki nesil bir nebze ama bizim nesil ve sonrası ne yapayım bu adamda böyle diyerek sıyrılmamalı.
Babanız annenizi terk edip başka biriyle evlenip çocuk yapmış mı? Yapmış, anneniz buna rağmen babanızı kabul etmiş mi? Etmiş.

Anneniz için üzülmeniz kendinizi üzmekten başka bir işe yaramaz, kadın bile isteye bu adamla tekrar yaşamayı kabul etmiş tercihlerini yaşıyor, siz daha fazla bu tercihlerin kurbanı olmak zorunda değilsiniz.
Sizi 12 yaşında mevsimlik işçi diye başka bir yere gönderen anneniz, size babalık yapmayan orada burada gününü gün eden adama para yollatan anneniz.
Annenize niye üzülüyorsunuz?

Rica ediyorum kendinizi iyileştirmek için terapi alın, kurda kuşa üzülün, fakire fukaraya üzülün annenize üzülmeyin çünkü o tercih ettiği hayatı yaşıyor.

Öncelikle merhaba. Cümleleri toparlayamazsam şimdiden kusura bakmayın. Çok kötü bir durumdayken yazıyorum. Ben 33 yaşında öğretmenlik yapan bir kadınım 10 yıldır öğretmenim. Bunu yazarken bile utanıyorum. Yasadıklarımdan dolayı. Doğuda yaşıyorum. Babam yıllarca yoktu. Yurtdışında yaşadı. Annemi aldattı. Bizi bıraktı. Sonrasında geldi annem kabul etti bu adamı.

Kendi emeklerimle mesleğimi elime aldım. Ama yaşadıklarım artık çok zoruma gidiyor. Evim ayrı. Ailem köyde yaşıyor. Babam bir yere gitmeme, sosyallesmeme izin vermez izin alsam da. Ki geçen sene kız kardeşim İstanbul’da izin istedim gitme dedi. Sebebi de Karadeniz gezisine gitmem. O ara babamla aramız bozuktu. O yüzden söylemedim. Dedemler hep kötü niyetlilerdi. Babamı bana karşı doldurdular, geziye gitmiş diye. Kavgalar koptu evde. Demediğini bırakmadı geçen sene.

İnstagramdan bütün tanıdıkları silip engelledim o ara. Şimdi nerden öğrendiyse öğrendi. Geçen hafta 2 saatlik uzaklıktaki ile gezmeye gittiğimi öğrenmiş. Arkadaşlarım var orda. 2 sene önce de gitmiştim. Kardeşimi aramış eğer o bir yere giderse bana söylemezsen hakkım helal değil demiş. Ben cıldırdım. Aradım kaç kez açmadı. En son açtı. Ne işin var orda dedi bana. Arkadaşlarım var onların yanına gittim dedim. Kimden izin aldın demeye başladı. Ben de bir b.k mu yedim ne bu yeter artık deyiverdim. Seni evlatlıktan sildim, bir daha buraya uğrayamazsın, sen bir o….sun dedi bana. Küfür yağdırdı.
Öyle kötüyüm ki. Öyle içim acıyor ki. Siz olsanız tamamen siler miydiniz. Evlenip kurtulurum sandım bu adamdan ama o da bir türlü olmadı. Artık psikolojimi alt üst etti. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yaz tatili geliyor. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz
Bende siler keyfime bakardım. Adam hayatını istediği gibi yaşamış istediğini yapmış kendine baktırmak için dönmüş hepinize hayati zehir etmeye çalışıyor.

Öyle bir saydirir yüzüne vururdum ki, kadınların verdiği taviz bu hâle sokuyor bu bencil eril zihniyeti.

Hayatınıza bakın iletişim falan kurmayın, zaten yokmuş olmaması daha iyi.insan yanında olmadığı çocuğuna bunları nasıl der?

Hiç üzülmeyin, sizden 3 yaş küçük kızım var eşimle 5 yıl gezip tozmak yerine hemen evlenseydik kızım sizinle yaşıt olurdu, anneniz yaşındayım anneniz de muhtemelen 53-55 yaş arasında bir kadın veya belki 53 bile yok.

Hadi bizden önceki nesil bir nebze ama bizim nesil ve sonrası ne yapayım bu adamda böyle diyerek sıyrılmamalı.
Babanız annenizi terk edip başka biriyle evlenip çocuk yapmış mı? Yapmış, anneniz buna rağmen babanızı kabul etmiş mi? Etmiş.

Anneniz için üzülmeniz kendinizi üzmekten başka bir işe yaramaz, kadın bile isteye bu adamla tekrar yaşamayı kabul etmiş tercihlerini yaşıyor, siz daha fazla bu tercihlerin kurbanı olmak zorunda değilsiniz.
Sizi 12 yaşında mevsimlik işçi diye başka bir yere gönderen anneniz, size babalık yapmayan orada burada gününü gün eden adama para yollatan anneniz.

Rica ediyorum kendinizi iyileştirmek için terapi alın, kurda kuşa üzülün, fakire fukaraya üzülün annenize üzülmeyin çünkü o tercih ettiği hayatı yaşıyor.
Haklısınız. Ben de suan onunla da konuşmak istemiyorum. Onu hep suçluyorum yıllardır. Ama babamın bu eziyeti yüzünden kadının kalbine iner diye korkuyorum. Kendisi çok sağlıklı ama annem hep hastalıklı bir kadın. Ne kadar kızsam da onu kaybetmekten korkuyorum. Evet kendimi iyileştirmem lazım. Ne kadar güçlü görünsem de en ufak bir şeyde sarsılıyorum. Bu da çocukken yaşadıklarımızdan dolayı

Haklısınız. Ben de suan onunla da konuşmak istemiyorum. Onu hep suçluyorum yıllardır. Ama babamın bu eziyeti yüzünden kadının kalbine iner diye korkuyorum. Kendisi çok sağlıklı ama annem hep hastalıklı bir kadın. Ne kadar kızsam da onu kaybetmekten korkuyorum. Evet kendimi iyileştirmem lazım. Ne kadar güçlü görünsem de en ufak bir şeyde sarsılıyorum. Bu da çocukken yaşadıklarımızdan dolayı
Annenize Allah sağlıklı ömürler versin🙏 duygusuz kalpsiz bulabilirsiniz ama annenize duygusal yaklaşamayacağım maalesef, babanız eziyet ediyorsa veya edecekse bunun sorumlusu anneniz, kendisini hasta eden adamı kabul etmeyecekti, 8 evladına kol kanat gerip gerekirse mevsimlik işçiliğe kendisi gidecekti, babanıza para gönderilsin diye uğraşmayıp eldekini avuçtakini size yedirecekti ama o adamı kendine yine koca yapmayacaktı.

Annenin hasta olmasından korktuğunu sakın belli etme ha. Bunu kıllanırlar en normal anneler bile kullanıyor senin annen baban bunu muhakkak kullanır. Ben bi ara belli ettim annem arada koz olarak kullanıyor 🥴 bir ara da hakkımı helal etmem meselesi vardı annem ile en son dedim etmezsen etme be ! diye çıkıştım o zamandan sonra bunun benim için önemli olmadığını düşündü kullanmadı. Halbuki olur mu hiç tabiki annem hakkı önemli ama çocuk hakkı denen bisey de var unutma

annen niye kabul etti bu adami?
Coğrafya kaderindir mesela ben de asla kabul etmesine anlam veremem ama burdaki yaşayış biçimi malesef bu şekilde kadınlar ayrılınca çocuklarını at gel diyorlar ve çocuk sayıları fazla. Bir çoğu gitse bile çocukları alınıyor ve o çocuklar heder oluyor.

Bir çoğunun ekonomik özgürlüğü yok, baba evine sığmıyorlar ve korkudan devlete sığınamıyorlar çünkü devlete sığınıp, normal yaşama geçtiklerinde bile buluyorlar.

Başka yerde olsa devlete sığın derim ama burda diyemiyorum akıl bile veremiyorum çünkü akıbeti ne olur bilmiyorum.

Bir de bunları göre göre zincirleme devam ediliyor ve normallesmiş artık. Kadın sevgisinden kabul etmiyor mecbur bırakıldığından geri kabul ediyor. Duyguları bomboş olsa bile sırf çocuklarının karnı doysun, geçim olsun diye devam ediyorlar. Hı bazıları bu durumu normal gördüğünden yadırgamıyor bile.

Yani bu kızcağıza bile çok telkinde bulunamıyorum. Çünkü bizler gibi özgür değil ve hayati riski bile olabilir. Burda bekareti gidip intihar eden (!) Çok kız var. Belki gerçekten intihar ediyordur ama bu da başına gelecekleri bildiğinden dolayıdır.

Bu kız insanca yaşamak istiyor ve yanlış bir durumu yok ama malesef yanlış yerde.

Babaniz size o..bu diyecegine once donup bir kendine baksin aile yetistirme durumlari her aileye gore degisiyor ama siz cocuk degilsiniz artik 31 yasinda yetiskin kendi kararlarini tek basina verecek bir bireysiniz artik bu durum birazda sizden kaynaklaniyor aslinda ona hayatiniza karisma hakkini siz basta vermişsiniz zaten silerse silsin iletisime bile gecmeyin daha fazla hayatinizi mahfetmesine izin vermeyin

Haklısınız. Elbette ben de annemi çok suçluyorum. Cesaretsiz görüyorum. Bu adamın bize yararından çok zararı var çünkü. Hep de öyleydi. 40 yaşlarında kesin dönüş yaptı yurtdışından. O günden beridir sadece bir sene çalıştı düzenli olarak. Daha sonra hep bizden kopardı. Abimden kardeşimden benden. Annem hatta arar tavır yapar para isterdi. Sırtımızda kamburumuz oldu hep bu adam. Annemi gelince de aldattı. Biz hepimiz annemiz için kavga ettik adamla. Ama annem tekrar döndü ona. Beni de mecbur etti bu cehenneme. Sonra yine yaptıklarını unutup bir bahaneyle dövmüstü beni sırf annemi korudum diye. İşte burda suçlu hep annemdi. Affetti aldatıldığı zaman beni aldattın dediği icin dayak yedi hatta. Bütün bunlara rağmen hala yanında. Dün bile boşanmış ablam. Sen öğretmen olsan da Onlar annen baban. Onları unutma demiş. Sanki yıllarca bunlara katlanan ben değilim. Bize de küfür ediyor diyor düşünün. Ama ben artık katlanamıyorum. Dayanamıyorum

Öncelikle merhaba. Cümleleri toparlayamazsam şimdiden kusura bakmayın. Çok kötü bir durumdayken yazıyorum. Ben 33 yaşında öğretmenlik yapan bir kadınım 10 yıldır öğretmenim. Bunu yazarken bile utanıyorum. Yasadıklarımdan dolayı. Doğuda yaşıyorum. Babam yıllarca yoktu. Yurtdışında yaşadı. Annemi aldattı. Bizi bıraktı. Sonrasında geldi annem kabul etti bu adamı.

Kendi emeklerimle mesleğimi elime aldım. Ama yaşadıklarım artık çok zoruma gidiyor. Evim ayrı. Ailem köyde yaşıyor. Babam bir yere gitmeme, sosyallesmeme izin vermez izin alsam da. Ki geçen sene kız kardeşim İstanbul’da izin istedim gitme dedi. Sebebi de Karadeniz gezisine gitmem. O ara babamla aramız bozuktu. O yüzden söylemedim. Dedemler hep kötü niyetlilerdi. Babamı bana karşı doldurdular, geziye gitmiş diye. Kavgalar koptu evde. Demediğini bırakmadı geçen sene.

İnstagramdan bütün tanıdıkları silip engelledim o ara. Şimdi nerden öğrendiyse öğrendi. Geçen hafta 2 saatlik uzaklıktaki ile gezmeye gittiğimi öğrenmiş. Arkadaşlarım var orda. 2 sene önce de gitmiştim. Kardeşimi aramış eğer o bir yere giderse bana söylemezsen hakkım helal değil demiş. Ben cıldırdım. Aradım kaç kez açmadı. En son açtı. Ne işin var orda dedi bana. Arkadaşlarım var onların yanına gittim dedim. Kimden izin aldın demeye başladı. Ben de bir b.k mu yedim ne bu yeter artık deyiverdim. Seni evlatlıktan sildim, bir daha buraya uğrayamazsın, sen bir o….sun dedi bana. Küfür yağdırdı.
Öyle kötüyüm ki. Öyle içim acıyor ki. Siz olsanız tamamen siler miydiniz. Evlenip kurtulurum sandım bu adamdan ama o da bir türlü olmadı. Artık psikolojimi alt üst etti. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yaz tatili geliyor. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz
33 yaşında evin ayrı Barkın ayrı hesabın ayrı silerse silsin babalık yapacagi dönemler geçti.

Back
X