Bu kadar sorunlu bir evliliğe, bu kadar sorumsuz bir erkeğe evlat vermek, o çocuğu bu babaya ve bu düzene mecbur etmek, sadece bencillik.evlat sahibi olmakmı 40 yaşına geldim artık ve 7 yıl iyisi kötüsü onca şey yaşadım bunu istamaek haksızlıkmı sizce
Bu adam arsız resmen düzelmez herkesin başına bela ya ne sorımsız bir insan ya,çok teşekkür ederim vicdanen çok rahatım gerçekten mücadele ettim ama artık yoruldum , ailesi geri dön yuvanı yıkma düzelir , bizde çok verdik vs... diyip sonradan nasıl bunları söyleyebiliyor aklım almıyor , allah herkesin karşısına iyi insanlar çıkartsın
beli çok garip gelicek size ama çok fazla örf adetlerine düşkün bir ailem var kendi akrabalar içinde çok isteyen oldu ama hayır dedim sonrada bu doğru insan dedim ve ailemin karşısına çıkarttım ki ailem evlenmemi çok istiyordu özellikle annem ki ben onun için canımı veririm , eşim iyi biriydi ama kime neye göre , dövmedi , sövmedi , aç bırakmadı başta bilseydim bukadar uçurumun kenarına gelmiş bukadar batağa saplanmış inanın bunca yıl katlanmazdım çünki bu borcun zerresini bilmiyorum ve nasıl bukadar battı hiç bir fikrim yok hep bu ay son abartacak kadar yok , sende iş sahibisin vs...Neden bu kadar sorumluluk yüklendiniz ki?
Siz onun velisi degildiniz.
Siz fedakarlık olarak yapınca görevinizmiş gibi olmuş.
Yani anlattginiza göre bir değil iki değil, ailesinin durumu iyiyse onlar odeseydi. Kaldı ki işyeri basıp sizi rezil ediyorsa bilemiyorum.size güvenip yapıyor demek ki borcu. Oduyorsunuz sonuçta öyle ya da böyle.evet kirada oturmayın artık size ev verelelim dediler sonrada ben bu durumları anlatınca evide satar diyip vazgetiler , karşınızda canını kurtarmanız için yalvaran biri var ve geçtim eşiniz olmasını bir insanın canı siz yapmazmıydınız
bu düzene niçin mecbur edeyim , ben hayatım boyunca kimsenin eline bakmadım hem okudum hem çalıştım herkese ve herşeye rağmen ki mevlam bir evlat verseydi onun içinde canımı verir asla kimseye muhtaç etmez bakardım , ve bundan sonraki hayatada daha sıkı bağlanırdımBu kadar sorunlu bir evliliğe, bu kadar sorumsuz bir erkeğe evlat vermek, o çocuğu bu babaya ve bu düzene mecbur etmek, sadece bencillik.
kira ödedikleri falan yok kirayı biz ödüyorduk , heralde gidip kira parası diye para alıyordu ailesinden , ailesinin evine gitmişler babası kalp kırizi geçirmiş vs... ama biz zamanında çok verdik demiş ve vermemişler tabiki bunları şimdi ayrıldıktan sonra öğreniyorum , aileside bir çok şeyi saklamış bendenYani anlattginiza göre bir değil iki değil, ailesinin durumu iyiyse onlar odeseydi. Kaldı ki işyeri basıp sizi rezil ediyorsa bilemiyorum.size güvenip yapıyor demek ki borcu. Oduyorsunuz sonuçta öyle ya da böyle.
Yani evi üstünüze vermeseler ne fark eder? Sonuçta oturun diye verecekler anladigim kadarıyla. Bir de liranın ödeyip ev vermediler diye laf etmek... Yukarıda siz yapmaz miydiniz dediğini için kesin bir şey diyemem ama sunu kesin bir dille soyleyebilirim: kirami karsilasalar ,bana ev vermediler diye soylenmem.haksızlık olur çünkü.
Sizin ilişkiniz bu paralelde ilerlemeye alışmış.kusura bakmayın. Siz ödemem deyip odedikce adam da size yıkar borçları vicdan vs yaptırarak. Ölüm kalım meselesi olsa ailesi de yardım ederdi bence. Bir de borçlu gelmesin demeniz boş yere değil herhalde.
Tamam işte ailesi verip de esin gereken yere kullanmiyosa ailenin ne suçu var şu durumda? Eşinizi suclayin. Zaten her mesaj da eşim aşağı eşim yukarı. Bosanacaginizi düşünmüyorum. Borç ödemeye devam...kira ödedikleri falan yok kirayı biz ödüyorduk , heralde gidip kira parası diye para alıyordu ailesinden , ailesinin evine gitmişler babası kalp kırizi geçirmiş vs... ama biz zamanında çok verdik demiş ve vermemişler tabiki bunları şimdi ayrıldıktan sonra öğreniyorum , aileside bir çok şeyi saklamış benden
Demek istediğim o değildi.beli çok garip gelicek size ama çok fazla örf adetlerine düşkün bir ailem var kendi akrabalar içinde çok isteyen oldu ama hayır dedim sonrada bu doğru insan dedim ve ailemin karşısına çıkarttım ki ailem evlenmemi çok istiyordu özellikle annem ki ben onun için canımı veririm , eşim iyi biriydi ama kime neye göre , dövmedi , sövmedi , aç bırakmadı başta bilseydim bukadar uçurumun kenarına gelmiş bukadar batağa saplanmış inanın bunca yıl katlanmazdım çünki bu borcun zerresini bilmiyorum ve nasıl bukadar battı hiç bir fikrim yok hep bu ay son abartacak kadar yok , sende iş sahibisin vs...
ailesini suçlamıyorum , kimse kimseye yıllarca çalışıp yaptığını vermek zorumda diyil bu ailesi bile olsa siz yanlış anlamışsınız ben nekadar kötü olursa olsun bir ailenin evladının yanında durması gerektiğine inanıyorum , benimde bir erkek kardeşim var ve biz herzaman onun yanında olduk aile kavramı başka birşey anlatmaya çalıştığım bu , benim kimsenin malında gözüm yok benimkiler bana yetiyor çok şükür , ben davayı zaten açtım olurda bulursam boşanacağım inşallahTamam işte ailesi verip de esin gereken yere kullanmiyosa ailenin ne suçu var şu durumda? Eşinizi suclayin. Zaten her mesaj da eşim aşağı eşim yukarı. Bosanacaginizi düşünmüyorum. Borç ödemeye devam...
bu borçları için para vermem vs... arka arkaya olmadı tabiki 7 yı içinde oldu , artık bitti bu saatten sonra ailesi düşünsün , benim kabullenemdiğim 7 yıl sonunda aileme anlattığımda tabiki kolay olmadı çok büyük tepkiler aldım ki halada sadece boşanıyor olduğum için bana kırgın olanlar var keşke daha önce yapsaydımDemek istediğim o değildi.
Hepimiz ne düşüncelerle evleniyoruz da her şey istediğimiz gibi olmuyor tabi.
Baktınız böyle bir şey çıktı ortaya keşke ödemeseydiniz. Siz bir kadın olarak bu kadar çalışılıp çabalayıp didiniyorduysanız o da eşşek gibi çalışıp ailesini geçindirecekti.
Neden bilmiyorum ama erkekler verici ve fedakar eşlerinin kadrini kıymetini bilmezken kendisini sürekli zarara sokan, sürekli naz caz yapan eşlerini başlarının üzerinde gezdiriyorlar.
Bu arada her işte bir hayır vardır. Çocuğunuzun borç batağında tefeci tüfeciyle uğraşan bir babası olacaktı. Boşansanız da çocuğumuz babasız kalmasın " diye yine istemeye devam edecekti.
Yani adam duzelse herhalde bu zamana kadar duzelirdi. Ama başta demişsiniz ya borçlu getirme diye. Onu kendi işini yaptığı için mi dediniz bir şeylere mi şahit oldunuz. Hoş artık olan olmus da. Yani konuşmalarınız sanki inandirilsaniz tekrar deneyecek gibisiniz, seviyor gibisiniz. Bilemedim..ailesini suçlamıyorum , kimse kimseye yıllarca çalışıp yaptığını vermek zorumda diyil bu ailesi bile olsa siz yanlış anlamışsınız ben nekadar kötü olursa olsun bir ailenin evladının yanında durması gerektiğine inanıyorum , benimde bir erkek kardeşim var ve biz herzaman onun yanında olduk aile kavramı başka birşey anlatmaya çalıştığım bu , benim kimsenin malında gözüm yok benimkiler bana yetiyor çok şükür , ben davayı zaten açtım olurda bulursam boşanacağım inşallah
hayır sadece etrafımda benim yaşadıklarıma benzer şeyler duyup şahit olduğum için ve borçtan çok korktuğum için , hiç yaşamadığım için bunu söyledim , kim bile bile lades der kim evine hacizler gelsin , kapısında adamlar olsun isterki , sevgi saygı çoktan bitti inanın banaYani adam duzelse herhalde bu zamana kadar duzelirdi. Ama başta demişsiniz ya borçlu getirme diye. Onu kendi işini yaptığı için mi dediniz bir şeylere mi şahit oldunuz. Hoş artık olan olmus da. Yani konuşmalarınız sanki inandirilsaniz tekrar deneyecek gibisiniz, seviyor gibisiniz. Bilemedim..
çok teşşür ederim yaşamam gerekiyormuş diyip avutuyorum kendimi inşallah allah herkesi iyilerle karşılaştırsınInsan korktuguyla sinaniyor iste..
Esiniz size sirtini yaslamis resmen.
Bundan sonrasi icin umarim cok mutlu olursunuz.
Yani çok haklısınız ama 7 sene bu kadar borç, stres.. yani borctan herkes korkar. Keşke bu kadar zaman geçmeden gerekeni yapsaydinizhayır sadece etrafımda benim yaşadıklarıma benzer şeyler duyup şahit olduğum için ve borçtan çok korktuğum için , hiç yaşamadığım için bunu söyledim , kim bile bile lades der kim evine hacizler gelsin , kapısında adamlar olsun isterki , sevgi saygı çoktan bitti inanın bana
çok teşşür ederim yaşamam gerekiyormuş diyip avutuyorum kendimi inşallah allah herkesi iyilerle karşılaştırsın
inanın bana biri bu yaşadıklarımı yaşasa ona bir dünya laf sayardım , fakat insanın başına gelince anlıyormuş aynı ticaret yapıyorum dedi , sermayesiz bukadar oluyor dedi , bırak dedim ama hep daha beter battı işin garip tarafı ortağı gayet normal hayatına devam ediyor allah evlatlarınızı bağışlasın inşallah birdaha yaşamazsınız böyle şeylerBenimde esimin ticaretiyle ilgili cok maddi kayiplarim oldu.
Beni gectim, ailemi maddi anlamda cok guc durumda birakti, 2 evladim vardi ve surekli olarak ardini toparladik ailemle, ailesi ile..
Sizi cok iyi anliyorum.
Kader denende bir olgu varki, bazen ben bunlari nasil yaptim ettim dedirtebiliyor insana.
Amin yolumuz iyiliklere ciksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?