Dertleşmek İstedim

Konuyu bi ben doğrudüzgün anlamadım herhalde...Kuş dili gibi geldi neyse.

Tek anladığım kaygananın hoşgeldin demedi diye ağlaması...Sen de arabaya binince 300km den gelen kayganana neden direkt kıyafetini soruyorsun, önce hoşgeldiniz denir bana da garip geldi....Ama kaygana cidden tehlikeli, bahaneye bakıyor, belli ki oğluna istemiyor seni, kök söktürür bu sana....Anasına ağlayacak bişey yok deyip konu kapatmayan oğlu da sana gelip annem ağlıyor diyor....Daha evlenmemişsin bence vazgeç bu saçma ana oğul ikilisinden...Buraya sütten kesilmemiş eş diye çok konu açarsın..Sonunda boşatıncaya kadar uğraşır bu kaygana zaten, boşuna evlenme yani....

Bu insanların kendini çok önemli görme triplerine katlanamıyorum gerçekten. Ben biri bana ilgi göstermese bile kesin ben ilgisine nail olamıyorum diye kendime pay biçerken çoğu insan dünya kendi etrafında dönüyor sanıyor. Ne olmuş hoşgeldin dese ya da demese. Sana küs değil ya konuşuyor işte neyine yetmiyor. Bir de üstüne ağlıyor. Ben oğlu olsam ne saçmalıyorsun anne derdim. Böyle şeylerde sizi doldurmak da doğru değil ama işiniz zor.

Konu çok karışık ama doğru anladım sanırım.
Siz, sizin için şehir dışından gelen insanlara bir hoş geldin bile diyemediniz mi? Bu ne saçma bir tavır? Hiçbir açıklaması olamaz bunun.
Ağlamak, itmek ne kadar saçmaysa sizinki de bir o kadar saçma.

Uzaktan gelen insanlara hoşgeldiniz denir, hal hatır sorulur, korona olmasaydı öpüşülür koklaşılırdı hatta, kaldı ki bu insanlar eşiniz olacak insanın ailesi kırk kat yabancı değil. Annenizle babanızın misafirlerin yanında gerginlik çıkarması da hiç hoş değil. Kim olsa bu karşılamaya bozulur. Ama ağlamak, iteklemek, bağırmak da kabul edilir tepkiler değil, çok abartılı ve hastalıklı tepkiler bunlar. En az 50 yaşında olduğunu var sayıyorum kayınvalide hanımın, gözümde canlandırınca gülesim geliyor, ne öyle çocuk gibi. Keşke derdini ağlayarak oğluna anlatmak yerine sizle konuşsaydı güzellikle. Şu saatten sonra bu evlilikten hayır gelir mi, bence çok zor. İlerde ufak bir sorunda kayınvalidenin her tepkisine hazırlıklı olun. Oğlu da denge kurabilen, arayı düzeltebilen biri değil belli ki.

Kv nin geçinmeye gönlü yok ben anladım , resmen bahane etmiş kavga çıksın diye

Sizi itti sonra normal olarak devam mı ettiniz
Yani bugünku konular sadece komik dayak atsa yine sorun olmazdı sanırım

Ağlamak saçma, itmek kabul edilemez de
Gelinin alışverişi için 300 km yol gidilen ortamda gelinin bi hoşgeldin dememesi de hiç normal değil
Kayınvalide olmasını geçtim
Yabancı bile olsa insan bi hoşgeldiniz, yolculuk nasıldı filan der
Haldır haldır alışveriş telaşına mı düşülmüş gerçekten de bi hoşgeldin denememiş?

ayy bır de bayıl deseydınız

kabahat nısanlınızda burada aglayacak ne var anne allah askına ya deyıp sustursaydı sızede bırsey yansıtmasaydı sorun yoktu
kaynanalık yapmak ısteyen uygun kosulu gordugu buldugu an yapar, onemlı olan erkegın yanı damadın ustlendıgı rol kurdugu dengedır
kulotlu corap gıydırılmıs oglan cocugu gıbı pıtı pıtı gelıp innimmm iğliyiirr hiişgildin dimimişsin dedıgı an gozumde tum saygınlıgı bıterdı

neyse kendınızı dogru ıfade etmek ve yanlısı duzeltmek ıstemıssınız yalnız karsınızdakı kayınvalıdenın ıttıgı ve bagırdıgı noktada evlılıgın gerceklesmemesı gerektıgını dusunuyorum kosusturmacan var sanırım kızın dalgınlıgına geldı deyıp gecebılırdı gormus gecırmıs olgun bır ınsan olsaydı eger
bundan sonra asla ama asla duzelmez bellıkı nısanlınızda uymaca akıllı habıre anasının lafını sıze tasır durur huzur olmayacagı bellı

Önemli olan nişanlının tepkisi. Kayınvalideniz herşeyi fazla büyütüyor sanırım.

O kadar yoldan gelen insanlara bir "hoşgeldiniz. Nasılsınız, yolculuk nasıldı, neler yaptınız" demeden ütü sormak normal mi sizce?
Buradaki konu anlatımınız da çok sıkıntılı. Kendinizi ifade etmeyle ilgili bir probleminiz mi var anlayamadım.

Annesi nişanlısını itekleyip bağırırken ağzını ayırıp izleyen adamla da nişan atılır, akşam yemeğe gelmeleri beklenmez.
Ama siz normal gününüze devam etmiş, sonra da yemeğe beklemişsiniz.
Babanız da öyle durup izledi galiba.
Ne diyeyim bilemedim, kolay gelsin gerçekten. Evliliğiniz kayınvalide pışpışlamakla geçecek gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…