Destek olmayan erkek arkadaş

flytostayalive

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2025
545
1.209
28
26
Kızlar Merhaba,

Kafamı kurcalayan nasıl tepki vermemi kestiremediğim bir problemim var.

Geçenlerde hatta buraya da bir konu açmıştım. Rahmetli annemden kalma bir borç varmış. Araştırdım ettim ödememiz gerekiyormuş. Ben şuan çalışmıyorum, iş arıyorum. Kardeşim çalışıyor. İnanılmaz bir şekilde maddi olarak sıkıntıdayız. Üstüne bu borç gelince ben annemden yadigar kalan altın bilekliğimi satıp borcu ödedim. Tek o vardı annemden kalan mecbur bozdurup kapattım ama içim çok acıdı. Benim uğurum gibi bir şeydi. Babam deseniz her şey ben ve kardeşime atar ah vah demekten başka bir şey yapmaz.

Neyse çok uzattım. Ciddi yolda ilerlediğim erkek arkadaşım bildiği halde ve maddi durumu da gayet iyi olduğu halde ''aşkım bozdurma ben veririm demedi'' büyük bir meblağ değil bu ara. Bir yanım diyor ki zorunda değil bir yanım diyor ki o aynı durumda olsa ben her şeyimi verirdim.
Daha ona kırıldığımı söylemedim. Paragöz durmaktan korkuyorum. Çalışmıyorum ya yemeğe gitsek bile en ucuza gidiyor elim yük olmak istemediğim için.
Üstüne bu olaylardan 2 hafta önce kumar oynayan bir arkadaşı için yüklü miktar kredi çektiğini öğrendim ki bana en başta söylemedi arkadaşı taksitleri ödemeyince söyledi.
Kızlar sizce ne yapayım? Susayım mı yoksa konuşayım mı?

Hic konusmam bile, ayrilirim. Neden dersen o arkadasa kredi cekip verdigi icin, adam hic gocunmamis vermis ama sana gelince cucuk kadar bir bilekligin parasi bile cikmamis. Boyle bir insanla olmak istiyor musun egrcekten? Bu adamla olmanin sana katkisi nedir?

Burada sorun sana borç vermeyi teklif etmemesi mi gerçekten? Uyandırayım, erkek arkadaşın kumar borcu için arkadaşına yüklü miktarda kredi çekmiş. Her gün defalarca oku bu yazdığını. Ayrıca bence sallaması muhtemel. Kendi kumar oynuyor olabilir. Bahanesi hazır olacak, arkadaşım beni kandırdı.

Bu olaylardan önce kredi çektiği için maddi olarak onun da gücü yetmemiş olabilir. Miktar nedir, sevgililik durumunuz nedir bilemem ama ben olsam bozulurdum. Annemden yadigar kalmasına bile gerek yok ufak bir miktar ödeme için sevgilimden para alabileceğim noktada olan altınımı bozmazdım şahsen. Maddi olarak bana güven veren biri gelmedi. Ben konuşmazdım direkt soğurdum ama arkadaşına çektiği kredi ne kadar etkilemiş ayrıntısı önemli şimdi.

1 senedir. Evet bu konuda kafamı çok karıştırdı sonra dedim ki kendi bütçesi beni ilgilendirmez ama haklısınız.
Böyle akilsiz birine asla vakit ayırmam ya. Kumar borcu için kredi çekiyor salağın birine meziyet gibi. Yolla gitsin. Birkaç sene sonra gelir dua edersin bize.

Maddi olarak çok etkilemez diye düşünüyorum. Yani ben yalanını yakalayınca bir sorun yok maddi olarak demişti.

Yok zaten hemen bir evlilik düşüncesi yoktu kafamda ama yalan yok ciddiydim ama mantıklı olmak gerek ayrılacağım.

Ne kadar süredir berabersiniz, bir de borcunuz ne kadardı yaklaşık ?
Yani arkadaşına kredi çekmese belki düşünememiştir diyeceğim de bu şekilde bakınca düşüncesizlik etmiş.
Miktar çok komik bu arada bizim borcumuz 9000 lira civarındaydı ama bazen olmayınca olmuyor. Düşüncesizlik evet.

Miktar çok komik bu arada bizim borcumuz 9000 lira civarındaydı ama bazen olmayınca olmuyor. Düşüncesizlik evet.

Yani sizi gazlamak istemem ama büyük düşüncesizlik, ben konuşurdum ''böyle bir durumda destek olmanı beklerdim'' derdim, kabul etmeseniz bile teklif edilmesi insana güven veriyor.

Arkadasi kumar oynamıyor, sevgiliniz oynuyor, bu en klasik kumarbaz yalani, bir sonrakide borc niye bitmedi diye sorduğunuzda 3-5 borcum vardi onun icin kredi cekip yapilandirmaya gittim gibi biseyler olacak.

Yani arkadasina iyilik yapmiyor, kendi parasizligini ortbas ediyor.

Ayrica benim zor durumda oldugumu bilip elini uzatmayan adamla gelecek düşünmem, dusunemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…