Destek olmuyor

Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz siz bi bireysiniz iş tercihinizi okul tercihinizi kimseye yaptırmamalı ve kimse için tercihlerinize yön vermemelisiniz

Bende aksine böyle beni ilgilendiren şeyleri başkası yapsa uyuz olurum .Yüksek lisans yapmaya karar verdim o zaman eşimle sevgiliydik uzun zamandır polis okulundaydi paylaştım sadece çünkü isteme durumları vardı ve okul varken istemiyordum bu olayları ...

Daha geçen konu açtım 3 ,5 yaşında oğlum var doğu gorevindeyiz akademik ilanlar açıldı tek tek takip ettim alanım olanları not aldım ve eşimle karar verdik çünkü tek başıma değilim olması durumunda gidebilecegimiz yerlere başvurdum ve kargo,evrak vs dahil o Karda kışta oğlumla hallettim .iki yer oldu kalktım Türkiye'nin bu ucundan bile ucuna sınavlara gittim .Eşim sadece maddi manevi destek oldu sağolsun kalkıp sınava gireceğim illere de gelmedi tek başıma gittim geldim .
Gelipte kapıda beklese gülerdim herhalde ...
İlgi bekleyin tabi bende ilgiyi severim ama gerekli gereksiz herşeyi karşıya yuklemeyin sadece yorarsiniz

Kendi hayatınızı kuracaksınız. Üniversite mezunusunuz, işiniz yok yüksek lisans yapmak istiyorsunuz ve üniversite okuyan sevgilinizin işi gücü bırakıp sizin için araştırma yapmasını istiyorsunuz. O mu başvuracak bu işlere, üniversitelere. Lütfen kendiniz yapın. Araştırmayı bilmiyorsanız da öğrenin. İnternet denilen bir nimet var elinizin altında. Her türlü bilgiyi sıfırdan en üst seviyeye kadar neredeyse öğrenebiliyorsunuz.

Hayat sizin hayatınız gelecekle ılgili kararı vermek size düşer... Ilerde senin isteğin doğrultusunda burayı seçtim diyeceksiniz belki bunu önceden görmüş ve karışmak istemiyordur... Gereksiz bir bekleyiş ve serzeniş içindesiniz...

Çok saçma. Kendi gelişiminiz için geleceğinizi etkileyecek şeyleri siz araştırmalısınız siz karar vermelisiniz. Yeterince bilgiliyse o zaman karar verir ihtimalleri düşünür sonra ona da danışırsınız.

Aynen öyle yazcaktim ama üsendim anlamicak belki diye tam aklimi okudun ve konu sahibine yaziyorum simdi hayatin boyunca baska insanlara parazit gibi mi yapisacaksin? Kendi isini kendin yapmayi ögren

Sizin yerinize işe de o gitsin, ne dersiniz?
Konuşulur, fikir alışverişi yapılır ama araştırmayı neden o yapsın? Kendi işinizi kendiniz görmeyi öğrenmezseniz işe başladığınız hiçbir yerde barınamazsınız.

Bilmiyorum ben onu bilgili birisi olarak görüyorum yanlış şeyler mi bekliyorum ?
Evet.Siz araştırın karşınızdakine böyle düşündüm deyin.Eğer o dizi dinlemiosa sectıgınız tercıhlerı onemsemıosa destek olmuodur.İş konusundada zaten bıldıgı bi iş olsa paylaşır sızınle değilmi.

Çocuk daha öğrenci yaa
Her işine koşturuyomuş daha ne

Sizin çalışmanız için o niye araştırmaya girsin? Yüksek lisansı neden onun yüzünden kazanamadınız, tercihlerinizi kendiniz yapacak kadar aklınız yok mu? Hayatınızın sorumluluğu kendinize ait, başkasına değil. Sevgilinizi suçlamak yerine, kolları sıvayın, kendi işlerinizi kendiniz halledin. Psikolojik olarak destek olmuyorsa, odunluk ediyordur da, size iş bulacak değil adam. Yüksek lisans tercihlerinize kendiniz değil de o karar verdiyse, bu da sizin suçunuz. Kimseyi suçlamayın.

Aciz bir insan değilseniz kendi işinizi kendiniz yapın
Kocalar bile yeri geliyor ilgilenmiyor sevgilinizden niye büyük beklentiler içinde olursunuz anlamıyorum

Dün ve bugün üniversite mezunu,eğitimli kızlarmızın açtığı konuları hayretle okuyorum.
Biri 'atanamadım,nasıl,nerden iş bulacağım,
cv nasıl hazırlanıyor?' diye sorar,
diğeri 'sevdiğim adam bana yüksek lisans ve iş imkanı araştırmıyor' diye dertlenir.
Herkes hazırcı ve kolaycı olmuş,işin kotarılıp önüne konmasını bekliyor.
Değişik bir bakış açısı, ne diyeyim?

sevgilin önce kendi kel başına çare bulsun

daha kendi okulunu bile biterememiş ne medet umuyosun acaba ondan

Yüksek lisansa başlamış olsaydınız onu da erkek arkadaşınızın tamamlamasını isteyecektiniz. Erkek arkadaşınız bunu tahmin edebildiği için size yardım etmemiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…