Deterjan Alma İsteği

almanyada yikama findiklari var- birazdan arastirip türkcesini yazarim. annem yillarca kullandi camasir icin. camasirlari güzel temizliyordu. hindistandan gelen dogal findiklar :
Mahlep değil mi o küçük fındıktan biraz büyük oval şeklinde sabun niyetine de kullanıldığını duymuştum.

Ahah.. bian kendimi okudum. Yalniz nerde camasir suyu tuz ruhu varsa oraya gidiyorum istemsizce

sirkeyi ne kadar koydunuz? tam olarak deterjan gözüne mi koydunuz? yumuşatıcı gözüne mi koydunuz? (beyaz sirke olur mu?)
ben elma sirkesi koydum 4 5 yemek kasigi kadar ancak dokmusumdur makina deterjani cekerken su veriyo ya o sirada koydum calisdiktan 10 15 dk sonrada makinayi bi yarim saat durdurup suda beklettim camasirlari

Ben marketlerde o bolumden kaciyorum o kadar cok yapay koku birbirine karismis oluyor ki hic koklamak istemiyorum, deterjanlarin zararlarini tekrar tekrar okusaniz sanirim siz de uzak kalmak istersiniz.

Ben marketlerde o bolumden kaciyorum o kadar cok yapay koku birbirine karismis oluyor ki hic koklamak istemiyorum, deterjanlarin zararlarini tekrar tekrar okusaniz sanirim siz de uzak kalmak istersiniz.
Banada hiç cazip gelmiyor o kokular artık. Hatta midemi bulandırıyor

Uzun yıllar oldu yumuşatıcı kullanmayalı, çamaşırlara da hep çift durulama yaptırırım kalıntı olmasın diye.
Sirkeyi tam olarak ne amaçla kullanıyorsun? Yumuşatıyor mu?
Yok yumusatmiyor bence hos bence yumusaticida yumusatmiyor sadece koku veriyor. Disarda kuruturum ben genelde cok sert olmaz cok yumusakta olmaz.. sirkede mikrop kirma ozelligi vardir ya yumusatici gozune koyunca durulama suyuna aliyor bi sekilde beni rahatlatiyor:)

Son düzenleme:
Sıvı deterjanların, toz deterjandan daha zor çıktığını duymuştum. Yumuşatıcı ve parlatıcı kullanmıyorum, bardaklar çizik oluyor. Yerleri sirkeyle siliyorum. Çamaşır suyu olarak da bingonun çıkardığı daha az kokulu olanını aldım.

Arap sabunu bulaşık makinesine kullandım ve sonuç berbat oldu hepsi buğulu çıktı belki sizin makineniz daha iyi çıkarır ama bir eksisi de makinenin giderini tıkaması arap sabunu katı banyo sabunları gibi giderde kalıntı bırakıyor biz yıllardır şampuan kullanmıyoruz binde bir ama sabun gideri tıkıyor şampuan akıp gidiyor zaten sabun kullanınca şampuanı daha artık kullanamazsınız deterjandan farksız gelir size sanki saçlarınıza sıvı deterjan sürüyorsunuz gibi hissedersiniz

arap sabununu bulaşıkta deneyimleyen oldu mu acaba
Sizin sorunuzu cevaplayım derken başka bir üyeyi alıntılamışım ben kullandım hatta çok şeyi denedim bulaşık makinesine olmuyor deterjan gibi hiçbirisi temizleniyor zaten arap sabunu kalıntı bırakıyor ve yağlı gibi çıkıyor.ama ablam yıllardır limon tuzu kullanıyor çatal kaşıklar ve bardakların hep rengi gidiyor matlaşıyor tabii yine de siz bilirsiniz ama tableti bölüp kullanabilirsiniz

Obsesif bozukluk sızınkı. Cunku bende de var. Hamıleyım o kadar zararlı oldugunu bılıyorum ama kendıme engel olamıyorum. Yumusatıcı dersen her seferınde en az ıkı farklı kutu alıyorum yanı bende 1kutu yumusatıcı kaldıgında kendımı boslukta dımdızlak kalmıs gıbı hıssedıyorum. Aynı sey sampuan camasır suyu dus jelı vs ıcınde gecerlı. Doktora da gıttım bu takıntılarım ıcın. Az parayla da markete gıttım ıhtıyaclarımı almadan deterjan alıp cıktım. Artık kendıme sadece karnımdakı sayesınde engel olabılıyorum. Kendım tasıyamıyorum cunku esımde bu halımı bıldıgı ıcın sadece bıtınce alıyo yumusatıcı deterjan. Bu konuya bı cozum bulursan bana da yaz olur mu

Ben de, ben de ama çok zararlılar yaaaaa....
bir süredir bulaşık ve çamaşır makinasında beyaz sirke kullanıyorum ama o yumuşatıcı kokusu olmadan temiz değilmiş gibi geliyor. Ev temizliğinde de arap sabununa döndüm.
Bu fotoğraf bizim gibi deterjancılara gelsin

Eklentiler

• 7DCD37E4-AF25-40BC-A3EF-F6F621E5D884.webp
    99 KB · Görüntüleme: 160
Ben bulaşık,çamaşır herşeyde kullanıyorum arapsabununu hiç bi sıkıntısını görmedim.
Birde sirkeli doğal temizleyiciler var onları kullanıyorum.

annem boyle... allah etrafindakilere yardim etsin. kizimin camasirlarini yikamis 3 hafta once hala yumusatici kokuyor yikamama ragmen artik ne kullaniyorsa ben 1 yildir etibor kullaniyorum valla memnunum. bence biran once vazgecmeyw calisin.

Bende de çamaşır suyuna ve bu sıvı çamaşır deterjanlarına karşı böyle bir istek var
Şu an çok pahalı olduklarından çok alamıyorum

Kendi deterjanınızı yapmayı deneseniz? Doğal yağlarla filan kendi istediğiniz kokuyu da yapabilirsiniz. Evde sabun yapanlar da var. İnternette eminim bulabilirsiniz nasıl yapıldığını ve malzemeleri nereden alabileceğinizi

O çamaşır suyu kokusu banyoya işlemeden
Bulaşıkları çay bardakları haftada bir çamaşır suyuna batırmadan temizlediğini hissedemiyorum vallahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…