Mahlep değil mi o küçük fındıktan biraz büyük oval şeklinde sabun niyetine de kullanıldığını duymuştum.almanyada yikama findiklari var- birazdan arastirip türkcesini yazarim. annem yillarca kullandi camasir icin. camasirlari güzel temizliyordu. hindistandan gelen dogal findiklar :
Mahlep değil mi o küçük fındıktan biraz büyük oval şeklinde sabun niyetine de kullanıldığını duymuştum.
A101lerde oluyorYeni bir marka var iki heceli sonu Kingli hani onun bulaşık deterjanını kullandın mı hiç ya bulamıyorum ben
ben elma sirkesi koydum 4 5 yemek kasigi kadar ancak dokmusumdur makina deterjani cekerken su veriyo ya o sirada koydum calisdiktan 10 15 dk sonrada makinayi bi yarim saat durdurup suda beklettim camasirlarisirkeyi ne kadar koydunuz? tam olarak deterjan gözüne mi koydunuz? yumuşatıcı gözüne mi koydunuz? (beyaz sirke olur mu?)
Banada hiç cazip gelmiyor o kokular artık. Hatta midemi bulandırıyorBen marketlerde o bolumden kaciyorum o kadar cok yapay koku birbirine karismis oluyor ki hic koklamak istemiyorum, deterjanlarin zararlarini tekrar tekrar okusaniz sanirim siz de uzak kalmak istersiniz.
Yok kaç yere baktım bir o yok satıyor :/)A101lerde oluyor
Yok yumusatmiyor bence hos bence yumusaticida yumusatmiyor sadece koku veriyor. Disarda kuruturum ben genelde cok sert olmaz cok yumusakta olmaz.. sirkede mikrop kirma ozelligi vardir ya yumusatici gozune koyunca durulama suyuna aliyor bi sekilde beni rahatlatiyor:)Uzun yıllar oldu yumuşatıcı kullanmayalı, çamaşırlara da hep çift durulama yaptırırım kalıntı olmasın diye.
Sirkeyi tam olarak ne amaçla kullanıyorsun? Yumuşatıyor mu?
Arap sabunu bulaşık makinesine kullandım ve sonuç berbat oldu hepsi buğulu çıktı belki sizin makineniz daha iyi çıkarır ama bir eksisi de makinenin giderini tıkaması arap sabunu katı banyo sabunları gibi giderde kalıntı bırakıyor biz yıllardır şampuan kullanmıyoruz binde bir ama sabun gideri tıkıyor şampuan akıp gidiyor zaten sabun kullanınca şampuanı daha artık kullanamazsınız deterjandan farksız gelir size sanki saçlarınıza sıvı deterjan sürüyorsunuz gibi hissedersinizTeşekkürler bilgilendirme için peki yeni bir soru :)
Sirkeyi yumuşatıcı bölümünemi koyuyorsunuz ?
Doğal sirke mi, beyaz sirke mi?
Yasemin esansını aktardan mı alıyorsunuz ?
Bunları becerirsem sanki deterjanda bayağı kar edeceğim.
Bulaşık makinası için bir tavsiyeniz var mı ?
Sizin sorunuzu cevaplayım derken başka bir üyeyi alıntılamışımarap sabununu bulaşıkta deneyimleyen oldu mu acaba
Ben de, ben de ama çok zararlılar yaaaaa....Evet hanımlar konu başlığından da anlaşılacağı üzere bende deterjan hastalığı var sanırım . Ben markete gittiğim zaman direk deterjan yumuşatıcı reyonuna giderim bütün deterjan ve yumusaticilari koklarım ve hepsini almak istiyorum biliyorum cok zararlı kimyasal maddelerden yapıldığını ama kendime engel olamıyorum .
Son 1 senedir bu böyle ne yapabilirim arkadaşlar
annem boyle... allah etrafindakilere yardim etsin. kizimin camasirlarini yikamis 3 hafta once hala yumusatici kokuyor yikamama ragmen artik ne kullaniyorsa ben 1 yildir etibor kullaniyorum valla memnunum. bence biran once vazgecmeyw calisin.Evet hanımlar konu başlığından da anlaşılacağı üzere bende deterjan hastalığı var sanırım . Ben markete gittiğim zaman direk deterjan yumuşatıcı reyonuna giderim bütün deterjan ve yumusaticilari koklarım ve hepsini almak istiyorum biliyorum cok zararlı kimyasal maddelerden yapıldığını ama kendime engel olamıyorum .
Son 1 senedir bu böyle ne yapabilirim arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?