kizim 22 aylik ve gece 200 cc kadar devam sutu iciyor.faydadan cok zarari olur derken neyi kast ettiniz acaba,lutfen paylasir misiniz?tesekkurler
ben demiyorum , doktorum devam sütünün gereksiz bir endüstirilyel üürn oldugunu söyledi, benim oglum 19 aylik ben halen emziriyorum , 9. aydan itibaren devam sütüde verdim 1 yasina gelince dokturuma sormak istedim , internette cok arastirdim ama internette cogu yazilarin firma reklamlari ile beraber verildigini görünce itimat etmedim.
bende inek sütü verirken icin rahat etmiyor diger yandan da cok degil bi 20 sene öncesine kadar cocuklarin sütle beslendigini düsününce merak ettim kendim de arastirdim her gördügüm terübeli kisilere sordum , dokturum devam sütünde bulunan tatli tadinin cocuklarda belli bir zamandan sonra zararli olabilicegini söyledi , cocugun normal beslenemye alismasi gereksiz bir sekilde uzar dedi, zaten bir yasindan sonra biberon yavas yavas birakilmali , cocuk bir yetiskin gibi yemek kahvalti düzenine alismali.
ikincisi devam sütünde bulunan fazla protein 1 yasindaki cocuk icin dolasim sistemine gereksiz bir yüktür, belki kisa vadede görülmez bu zarar ama uzun vadede fazla protein bircok hastlagida barebarinde getirir. zaten günlük besini alan bir cocugun devam süütne ihtiyaci yoktur, ben kendi adima yogurt ve peynir gibi süt ürünleri yiyorsa calsiuimda proteinide yeterince aliyordur diye düsünüyorum, yani sentetik kimyasal bir ürün nasil dogal bir üründen daha iyi olabilir ?
yarin öbürgün toz patates domates üretirseler bunlar daha güvenilir diyip cocuklara bunlari mi verecegiz.
bi alinti yapmak istiyorum vaktiniz varsa okuyun Dr. Fernandez " Cocugum yemek yemiyorsa adli kitabi var mesala orda bu konuda fikirleirni belirtimis Yazarımız kitabında dünyadaki çeşitli sağlık örgütlerinin de tavsiyelerine yer vermiş :
Mamalara dair birkaç mit :
Mama sütten daha besleyicisidir.
Uygulayacağımız beslenme düzeni, bir dizi ihtiyaçlar serisini karşılamalıdır. Bir insanın, en azından hayatının belli dönemindeki, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek tek besin anne sütüdür. Yeni doğmuş bir çocuk altı ya da daha fazla ay boyunca yalnızca anne sütü ile kusursuz bir şekilde beslenir.
Akşam yemeğinden önce verilen iyi bir mamayla bütün gece uyur.
Hiç de öyle olmaz. Çocukların daha çok uyumalarının sebebinin mama yemek olmadığı deneylerle kanıtlanmıştır.
7. Aydan itibaren devam sütü içmeleri gerekir.
Devam sütü neredeyse hiçbir faydası olmayan ticari bir buluştur. Amerikan Pediatri Akademisi meme emmeyen bebeklerin bu sütü 1 yaşlarına bastıkları yıl boyu almalarını önerir. WHO da devam sütünün gereksiz olduğunu düşünür.Reklamların sizi kandırmasın aizin vermeyin. Devam sütündeki fazla protein miktarı çocuğunuz için bir avantaj değil, yalnızca endüstriyel bir israftır.
Et yemiyorsa yeterince protein alamaz.
Yalnızca sütle beslense bile çocuğunuz yeterince protein alır.
tabi ennihayetinde kisisel bir karar bi anne cocugunu nasil besleyecegini en iiy kendisi bilir.