Devlet anaokulunda öğretmen olanlar,Çocuğu ana okuluna gidenler yardımcı olabilir mi?

Bende azıcık velilerden dert yansam :)) Herşeyi dört dörtlük olmasını istiyorlar ama malesef o kadar çocukla mümkün olmuyor. Bu sene yardımcım yok sınıftan tuvalete gitmeye vakit bulamıyorum bazen.. Bazı veliler beni aşırı sinirlendiriyor. Dün bir velim gelmiş ödev niye vermiyorsunuz? Sınıfta yeterince yaptırıyorum bide ne ödevi hafta sonları veriyorum zaten . Hergun odev mi verilir allah aşkına?? Ödev veriyorum bi gun sonra ödevlerini kim getirdi diyorum yarısı getirmemiş oluyor dahada sınırlenıyorum. Yapıcı yorum yapan velilerime lafım yok ama gelip bana akıl vermeye çalışanlara tahammülüm yok açıkçası. Bugün aynı velim gelmiş bugün bir şey yapmadınız mı soruya bak ya evde çocuguna sor onu bugün okulda ne yaptınız diye. Bana o soruyu art niyetli sordugunada eminim. Açığımı aramaya çalışıyor. Malzeme getirmezler ama mükemmel eğitim beklerler bunu da anlamış değilim. Örneğin hamur istemiştim bi kısmı gidip küçücük kutuda satulan ve bi haftada sertleşen hamurlardan almış. E çocukcagız sonra bana gelip öğretmenim çok sert oynayamıyorum diyince ben bişe diyemiyorum. Arkadaşlarıyla paylaştırıyorum fln. Beslenme ayrı bi sorun zaten bu veliler yüzünden meslegimden soguyorum bazen. Ama çok iyi velilerimde var onlarda olmasa hiç çekilmez :) Her yıl 1 2 tane boyle sorunlu veli çıkmazsa olmaz :)

Al bita ne daha.okul idaresinin tasarrufu bu demek ne demek acaba.kusurs bakmayin ama pek ala karisirim.yorum yazan arkadaslardanda belirli oldugu uzere demekki isini sevmeyerek yapmak boyle bisey.bu sizi ilgilendirmez.bir egitimcinin sgzina yakisan bir yorum degil.
Tekrar belirtiyorum kizimin ogretmeninden cok memnunum.hatta su an allaha sukrediyorum.....?

Haklisiniz bir ogretmenle boyle bir uslubla konusulmaz ama.bende kizimin veli toplantisinda sozunu ettiginiz bir kac veliye rastladim.ilgili bir veli zaten cocugunun yeni ogrenmis oldugu bir seyi hemen anlar ki zaten surekli bu konuda ilgi goren bir cocuk yeni ogrendigi birseyi annesine sunmak icin sabirsizlanir.sahsen benim kizim oyle.
Veli toplantisinda bir kisi kalkip ogretmene bahcedeki oyun parkina daha sik cikarirmisiniz dedi. Sonra diger veli hayir sinifta yeni birseyler ogretin o surede bence diyo.ya hu birakinda ogretmen ne yapacagina kendi karar versin , sonucda egitimci olan o...

bende şükrediyorum...
hatta yarın gidip öğretmenimizi öpücem:))

alkış butonu olsa keşke beğen yerine... ayrıca öğretmenin velilerle bir olup stajeri çekiştirmesi çok rahatsız edici.

Asla stajerlerini cekistirmedi.aksine aksakliklar konusunda velilerini bilgilendirenbir ogretmen.o okadar iyi niyetli bir ogretmenki hakkinda giyabende olsa butur yorumlar yapilmasina izin veremem.soylenecek cok soz var ama neyse.allah ogretmenimizden razi olsun.

Bi rahat verin dimi :)) Bazen bugün hangi sorunla gelecek diye bekliyorum şu an sabrediyorum patlarsam fena olacak:) Bugün parmak boya yaptık çocuklar çok eğlendi anneleri gelince hemen bugün parmak boya yaptık diye anlatıyorlar. Dediginiz gibi çocuklar yeni öğrendikleri ve yaptıklarını hemen anlatıyorlar zaten. Bi planım var ve ona göre işliyorum her velinin isteğini yerine getiremem kii.

Cok haklisiniz suistimal soz konusu olunca insanin yapacagi varsada kalmiyor.dediginiz gibi bu bircok meslek gurubunda boyle.ama hepimiz yardimci olabilecegiz bir konuyla olamsyacagimiz birkonuyu kkestirebiliriz.mesela bir ogretmenden popo temizlemeyi hic bir annenin bekledigini zannetmiyorum.ama baksaniza yapilan yorumlara aramizda bunu yapan ogretmenlerde var.tipki seni ilgilendirmez gibi irrite edici bir cevabi ogrencisinin velisine verebilecek ogretmenler oldugu gibi...

polemiğe girmemek için kimseden alıntı yapmıyorum ancak bu benim kendi fikrim, öğretmenlik her ne kadar kabul etmeseniz de amatör olarak yapılan bir meslek değil profesyonel bir meslek, bir insan hayatının 8 yılını (lise dahil) öğretmenlik için yetiştirilerek geçirmişse, yurtdışında sadece mesleğinde daha iyi olmak adına eğitim almışsa, sadece panoya kendi yaptığı resimleri asmayıp çocukları yaratıcılığa teşvik ediyorsa, bütün eğitim sistemlerinde ayrı ayrı eğitimler almışsa, sadece eğitimleri için 10000 tl para harcamışsa, hayatından fedakarlık yapmış kendisini mesleğine adamışsa, onun ne kadar öğretmen olabildiğini eleştirmek kimseye düşmez.

öğretmenlik sadece bazı velilerin lafta kutsal kabul ettiği meslek, eğer çocuğunuzun ne yediğini ne içtiğini terleyip terlemediğini merak ediyorsanız ya parasını öder bakıcı anne tutarsınız veliler olarak, ya da evde bakarsınız dedim, ki ben olsam eğer "öğretmenimden" yapabileceğinden fazlasını bekliyorsam, üstteki öğretmenimizin dediği gibi öğle yemeği saatlerinde bile çocuğumu ders çalıştırmasını bekliyorsam ben öğretmen değil köle arıyorumdur. kölelik de bu kadar cüzi ücrete yapılmaz. yarım günlük anaokulunun fiyatının devlette aylık 100 tl olduğunu biliyorum. hatta yanlış yazmayayım diye teyit ettirdim arkadaşıma.

kabul etmeseniz de durum böyle. bütün öğretmen arkadaşlarıma sabır diliyorum, gerçekten zor meslek. kötü öğretmenler tabi ki var ancak iyi sayılmayan "sözde aşırı korumacı" veli de az değil.

merhaba her yorumu okumadım ama herkesin bi sıkıntısı yada kafasında takılan vardır diye

bende paylaşmak istedim , üstelik aynı anda ayrı sınıflarda iki çocuğu yolluyorum ben....

ikizlerim 4,5 yaşında geçen 3 yaşda göndermek istedim ama hem ikiz hemde alerjik hastalıkları olduğundan

yollamadım dişimi sıktım 4 yaş da yolladım.....(bu benim görüşüm zorunlu olanlar var, ben ev hanımıyım)

neyse ben geçen yaz özel bir kaç yeri dolaştım içime sinmedi hem madden yüklü paralar istendi hemde ben beğenmedim

abuk sabuk konuşmalar oldu.....ev hanımı olduğum içinde eve yakın olsun görüp getirmek sorun olmasın dedim....

evime yakın bir devlet okulu vardı en son okulların kapanmasına , yakın gittim ziyret ettim..sınıfları çok beğendim...

okul yönetimi ile konuştum 2009 nisan doğumlular alırmısınız dedim tmm dediler...
ben öğlenci olmalarını istedim....o kurra ile dediler..tmm dedik...
yazın ön kayıtları oldu ...şans bu ya ikiside öğlenci ayrı sınıflardalardı...çok mutlu oldum

öncelikle devlet okulu ama temiz , düzenli, disiplinli,çalışanları ve öğretmenler çok cana yakın..

bir çocuğumun öğretmeni , bekar bir bayan üstelik istanbulda yaşayanlar bilir öğretmen anadolu yakasından geliyor ben avrupa yakasındayım....o kadar nazik o kadar naif biriki bayılıyorum...mesela çocuklarımı alırken montunu tam giyememişse , annesi giydirir demiyor, bir sn. diyor ve kendi giydirip veriyor...ayakkabısını ters giymişse x git düzelt gel diyor...
anne değil ama anaç ruhlu biri oğlum çok seviyor...

sonra sınıfımızda tv. yok ama sinevizyon var ve hergün bir çizgifilim izleniyor...bende bunu çok normal buluyorum
çizgifilim çağı çocukların...hangimiz izlemedikki çizgifilim, okuldan eve gelince bile aç anne derdim...zararlı bulmuyorum
eğitici olduğu sürece, zaten biz velilere sene başında liste verdiler, bu listelerde eğitici çizgifilim cd istendi onlar izleniyor yani...

kısca bekar genç bir öğretmen çokkk memnunum....

2. çocuğumun öğretmeni evli ve bir çocuk annesi, oda daha farklı daha disiplinli ama katı değil..
mesela yemek yemiyorsa çocuk yenecek diyor...bazı veli ama hocam bağrıyorsunuz diyor..
kadının ses tonu bu bizlede konuşurken böyle, ayrıca 50 çocuğa aynı anda yemek yediriyorlar çokk normal...ben evede keçileri serbest bırakıyorum öğretmen ne yapsın...kadın açıkladıda ben burada birine yeme dersem diğerleride yüz buluyor bende yemeyeceğim diyor dedi..haklı, sonra yemek yenmek zorunda diyor öğretmen öğrenmeliler diyor..haklıda....

ayrıca öğretmenimiz 7 yıl özürlü çocuk gelişimi eğitimi almış ve o kurumlarda çalışmış, oğlum tam konuşamıyor
onu gözlemlemiş eksiklerini bana söyledi...şimdi bana kitap verecek çocuğumla evde dil terapisi çalışacağız
olmazsa dil terapisttine gidebilirsiniz dedi....çevreme söylediğimde ne var o çocuk konuşur diyor
ama bu işin uzmanı olarak öğretmeni , çok zeki motor gelişimi süper ama dili dönmüyor alıştırma yapmalı diyor...
çünki sınıfta konuştuğunu anlamayan arkadaşları ile iletişimini kesiyormuş..öğretmeni istemiyor bunu etkilemesin hayatını diyor..

ne kadar güzel bir hareket beni uyarmasa belkide ailemde var (kardeşim ve babamdada var bu durum) diyip ilgilenmeyecektim..

yani kısaca her iki tarz öğretmen ve ikisinden de ayrı ayrı memnunum

KONUYU yazan arkadaşım ..bence servisle gidiyor diye çocuğunuz erken çıkmamalı, böyle bişey olamaz kabulde etmeyin resmen serviscinin iş düzenine göre ayarlanmış bu durum, senin çocuğun onca saati yolda neden geçirsin yaa
okulda kalmalı ..burada okulla ve servis şöförlerinin karşılıklı çıkarları var bence.....
sınıfın çıkış saatinede pekala servis konabilir yaa...
sonra servis şöförümü karar veriyor okula gidilip gidilmeyeceğini...bence çocuğunuzu imkanınız varsa alın o okuldan..yada şikayet edin.....okula servis için erken çıkan çocuğunuzun aylık ödemesinden erken çıktığı için kesinti yapacağını söyleyin göklere çıkarlar..
nefret ediyorum insanların çağresizliklerini kullanan insanlardan...

ben devlet okulundayım ama özellerden bin kat iyi ve güzel...velisi gelmeyen öğrenciyi öğretmeni bekliyor...ve eğer baska biri gelmişse kimliğine bakıyorlar tatmin olmazlarsada tlf açıyorlar veliye....
ve ben çocuk başı aylık 100 tl ödüyorum bu paraya bu hizmet süper....

rabbim yardımcınız olsun..meleğinizi iyi insalarla karşılaştırsın..

hanımlar boşuna tartışıyorsunuz; öğretmenin görevi de stajyerin görevi de bellidir. okul öncesi eğitime 48'den 68 aya kadar çocuklar alınıyor. 48 ay 4 yaşında bir çocuğa tekabül edeceğinden sınıfında bu yaş grubunda çocuklar bulunan okullarda velilerin maddi desteği ile yardımcı ablalar alınabiliyor. bazı okullarda bu ablalar kadrolu şekilde çalışmakta zaten. yardımcı ablanın görevi çocuğun tuvaleti, yemeği, kıyafet değişimi gibi şeylerle ilgilenmek. stajyer dediğimizin de iki türü var ya lisede çocuk gelişimi okuyordur ya da üniversitede okul öncesi öğretmenliğindedir. üniversitedekiler değişiklik olmadıysa haftanın bir günü 6 saat gelir. lisedekilerse haftada 3 gün bifiil okulda bulunmak zorundadır. görevleri de öğretmenin öğrenciyle olan iletişimini gözlemlemek, sınıf ortamına alışmak, etkinliklerin gerçekleşmesini takip etmek vsdir. öğretmen sınıfta her hafta belirli bir saatin stajyer öğretmenin kontrolünde geçmesine izin vererek onu gözetler ve staj notunu verir. stajyer öğretmen ya da stajyer öğrencinin hiç bir şekilde çocukların bakımını yapmak gibi bir sorumluluğu yoktur bu tamamen kendisinin inisiyatifindedir. ha ben sanmıyorum ki hiç bir öğretmen de göz göre göre bir çocuğun mağdur olmasına izin versin.

ben lise öğretmeniyim bir öğretmen arkadaşın bakıcısı izinde olduğu için kızını bir süre anasınıfı çıkışı okula getirmek durumunda kalmıştı. çocuğun çişi geldi, benim dersim boştu bana söyledi götürdüm tuvalete. çocuğum falan da yok bu arada nasıl işetilir bilmiyorum ki zaten kızcağız birazını da elime kaçırdı, utandı falan. ben bile bunu yapıyorsam öğretmen arkadaşım enden yapmasın ki?

demem o ki herhangi bir psikolojik sorunu olmayan vicdani değerleri yerinde olan her insan o çocukların altına yapmasına ya da aç kalmasına müsaade etmeyecektir zaten lakin velilerin de biraz hadlerini bilmeleri gerekiyor. dadı muamelesi yapan cevabını almalı bence. aman evde durmasın sorun çıkarır diyerek çocuğunu okula gönderen velilerim var benim. devamsızlıktan kalan çocuğu yine de okul kapanana kadar gönderip benim başımdan gitsin de naparsa yapsın diyen. çocuk esirgeme kurumu da değiliz, dadı da değiliz buna rağmen göz göre göre de kimsenin evladını mağdur etmeyiz merak etmeyin.

aynen katılıyorum...daha önce bahsettiğim gibi suçiçeği çıkarmış çocuğu kolları uzun giydirip "okulda suçiçeği olduğunu anlarlarsa eve gönderirler" diye düşünen veliler var... maksat evde olmasın, ya da ben rahatça işe gideyim şimdi kime bırakıcam... resmen sabır sınavı... iyi çalışmalar hocam.

Tüm velilere sesleniyorum
Eğer çocuğunuz yemek yedimi terledimi diye merak ediyorsanız başında beklersiniz
Kussura bakmayında bir soru sormuşsunuz. Cevap istediğiniz gibi olmayınca
Kötü öğretmen olmuş tüm arkadaşlar
Hani iyi ebeveynsiniz ya öğretseydiniz yemek yemeyi
Anne olmayan bilemez diyosunuz ya
Öğretmen olmayanda bukonuyu anlamaz

hay ağzını öpeyim desem çok mu abes olur
öğretmenliği ayak işi meslek gibi gösterir bu tarz sorular...
dediğiniz gibi iyi bir ebeveyn zaten (çocuğunun engeli yoksa eğer, engeli varsa hiçbirşey diyemem zaten, allah yardımcıları olsun) çocuğu 4 yaşına gelene kadar özbakım becerilerini kazandırır az buçuk. ancak bunu yapmayıp, kolaya kaçıp, öğretmenden her gün 20 çocuğa annelik yapılmasını beklerlerse "orda dur" denir.

dünya kimsenin etrafında dönmüyor ne yazık ki, ben de isterdim öğretmeni sadece benim çocuğumla ilgilensin, ama öyle olunca öğretmen değil "lala" oluyor ve öğrencileri de padişah çocukları oluyor.

Konu amacından sapmış gibi ama hem bir anne hem de bir öğretmen olarak yazmak istedim.
Devlet anaokulları ile özeller arasındaki farkı anlatmak istedim.
Aslında o yapmadıkları her bir görevin çocuğunuzun kişiliği özgüveni ve bağımsız yaşam becerileri adına
katkı sagladıgını ilerleyen yıllarda farkedeceksiniz.

Benim oğlum 3 yıl özel kreşe/anaokuluna gitti.
2 yıl da devlet anaokuluna gitti.
Özeller aşırı korumacı.
Mesela çocuklar bahçeye çıkıyor, çocuk kaydıraktan kayacak
kendi çıkabildiği halde öğretmen poposundan tutarak çıkmasına yardım ediyor.
Yemek yemeyene kendileri yediriyorlar.
Evet anne olarak düşününce belki güzel ama bunlar çocukların kişiliği için önemli durumlar.
Kurallar daha katı gibi gibi...

Oglum son 2 yıl devlet anaokuluna gitti , çocuğa aşırı derecede bir özgüven geldi.
Bir çok yapamadığı beceride bağımsızlaştı.
Orda gözü açıldı desem yeridir. :)
İnanın 3 yıl özellere dünya kadar verdiğim paralara acıyorum.
Ve o zaman eşimle karar aldık asla özele göndermeyeceğiz diye.
Çünkü öğrenciyi ve veliyi pohpohlamaktan öteye gidilmiyor.
Mesela bunu genele yayarsak da ( ilerleyen yıllardaki eğitime) özel okulda başarılı gibi görünen çocuk,
devlet okuluna geçtiğinde çok çok pasif kalabiliyor.
Çünkü notlar şişiriliyor...
Oglum şu anda da devlet okulunda 2. sınıfa gidiyor.
Geçen sene çocuklarını özele gönderen pek çok arkadaşım memnun kalmadı ve
çocuklarını devlet okullarına göndermeye başladılar.

Son düzenleme:

Tüm sayfalardaa saygıyla anlatmaya çalışmışsınız
Anlamazlar
Anlarlar da anlamk istemezler
İşlerine gelmiyor çünkü
Bakıcılık bekliyorrlar çünkü bizden
Zaten okulda sizinn gibi velilerle çok uğraşıyoruz bburda bari sıkıntı yapmayın

Son düzenleme:

Siz stajerleri hımbıllar olarak adlandırabiliyorsunuz, bir veli olarak üslubunuzda sorun yok da ben sınırlarınızı çizip sizi ilgilendirmez dediğim için mi eğitimci olarak yakışanı yapmıyorum :)

Siz stajerleri hımbıllar olarak adlandırabiliyorsunuz, bir veli olarak üslubunuzda sorun yok da ben sınırlarınızı çizip sizi ilgilendirmez dediğim için mi eğitimci olarak yakışanı yapmıyorum :)

Ben asla tum stajerler boylrdir diye bir genelleme yapmadim.yazilanlari iyi okumanizi tavsiye ederim.Eger bir stajer uykudan yeni uyanan minicik cocuklarin bulundugu oda havalansin diyerek cam acmak yerine oturdugu yerden klimanin soguk ayarini acsbiliyorsa tabiikide himbildir.sozunu ettigim insan 21 yasinda.bunu yspan benim oz kardesimde olsa himbildir.konunun basindan beri yapmis oldugum bir yigin olumlu yorumda vardi aslinda onca cumle icinden bir olayi snlatirken yazmis oldugum o cumleyi secmeniz hic sasirtmadi beni.

Peki kafama takılan bir soru var.tuvalet ve yemekleriyle genelde bakıcı ilgilenir demişsiniz.
bazı kreşler, 6 aydan itibarende alıyor.bu durumda bu bebeklere kreşte bakıcılar mı bakıyor?öğretmen olmaz sanırım bu durumda.
bir sorumda bazı anaokullarında sınıf anneleri oluyor.firma elemanı olarak.Tam olarak sınıf anneleri ne iş yapıyor?
bakıcı dediğiniz sınıf anneleri mi oluyor?

çok güzel özetlemişsiniz.
peki eğitim,faaliyet,dil açısından karşılaştırırsanız devlet anaokulu ile özel anaokulları arasında nasıl bir fark var?
daha çok bu düşündürüyor bizide :44:

Hakkaten konu ne kadarda amacından şaşmış durumda.

Kimse öğretmenlerden çocuğunun poposunun silinmesini veya terlediğinde üst değiştirlmesini beklediğini zaten sormadıki siz Saygıdeğer öğretmenlere...

Herkes içini dökebilir tamam anlarımda, Sanki bizlerin niyeti öyleymişte, o görevi değil bu görevi değil vs diye bizi ikna etmeye çalışıyorsunuz.

boem arkadaşında, öğretmenin görevinin ne olduğunu bildiğini, çok iyi anladım.

Fakat şu bir gerçekki, Tam gün okulda olan, Terlediğinde, önlem alınmassa rahatsızlığı ciddi boyuta varan, ve bunu annesinin özellikle rica etmiş olmasına rağmen dikkat etmeyen kişiye ben açıkçası vijdansız derim, çünkü sebebi HASTALIK.
Not: benim kızım terlediğinde hiç hasta olmaz, çok şükür o sebeple hiç kimseye özellikle bir ricada bulunmadım.

Gelelim bir diğer konuya, evet çişli çocuğu, çişiyle tutmak öğretmenin vijdanına kalmış bir olay, GÖREVİ DEĞİL, Eğer böyle bir olayda bu davranışı sergileyecek öğretmen varsa topluma faydalı, pisokolojisi sağlam minikler yetiştiriyorum demesin bir zahmet. Yetemiyorsa, Bakıcı isteyecek. Gerek veliden gerek idareden.

öğretmek değil rehberlik etmek annesi öğretmemiş ne yapacagim göstersem ne kaybederim amaç çocuğa faydalı olmaksa buda fayda size katılıyorum ama benim meslek tanımımda bu yok diyip görmezden gelemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…