- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
- 373
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
-
sevcancım tam benlikmiş bu konu, daha yeni gördüm:)
ben bildiğin üzere tam gün veriyorum sabah 8 akşam 5
okulda tv konusuna gelince arda hiç çizgi film izlediğinden bahsetmiyor..
tv varmı onu bile bilmiyorum malum 1 haft oldu başlayalı..
arda da değişiklikler olmaya başladı,, tuvalete kendi girip poposunu kendi siliyor ve eşofmanını kendi çekiyor..
atletler çıksada arkadan olsun diyorum öğrenecek..
ben yardımcı olmak istediğimde bizim kendimizin yapması gerekiyor, öğretmenimiz öyle dedi diyor:)
yemek konusunda da asla benden yardım almadan yiyor..
ve okulda doyuyormu açmı kalıyor bunu hiç düşünmüyorum..eve geldiğinde hemen açım demiyor 1 saat sonra acıktığını söylüyor..
ve benim oğlumun doyduğuna çok eminim hatta ikinci günü öğretmeni tabağına koyduğu köftenin bitmesi gerektiğini söylemiş..ardada biraz zorlayınca kendini istifra etmiş..öğretmeni üzerini çıkarıp değiştirmiş..
hatta eve geldiğinde bakıyorum hiç üstü lekeli değil..artık öğrendim yemek ymesini diyor:)
özelmi devletmi konusuna değineyim hemen..ben büyük oğlumu 3 yıl özel anaokuluna gönderdim..
küçük oğlumun okulu devlet hem evime yakın..ama büyük oğlumun gittiği okuldan eksileri değil artıları var..ben çok memnunum..
sevcancım gerçekten kıızn az bir süre okulda kalıyorama bu servis olayını tek başına çözemezsin arkadaşım..
aynı dertten muzdarip olan bir kaç kişiyle beraber dile getirin bence..
29 ekimde okula gelmesine gerek yok diyen öğretmenleride ayrıca kınıyorum..
Hakkaten konu ne kadarda amacından şaşmış durumda.
Kimse öğretmenlerden çocuğunun poposunun silinmesini veya terlediğinde üst değiştirlmesini beklediğini zaten sormadıki siz Saygıdeğer öğretmenlere...
Herkes içini dökebilir tamam anlarımda, Sanki bizlerin niyeti öyleymişte, o görevi değil bu görevi değil vs diye bizi ikna etmeye çalışıyorsunuz.
boem arkadaşında, öğretmenin görevinin ne olduğunu bildiğini, çok iyi anladım.
Fakat şu bir gerçekki, Tam gün okulda olan, Terlediğinde, önlem alınmassa rahatsızlığı ciddi boyuta varan, ve bunu annesinin özellikle rica etmiş olmasına rağmen dikkat etmeyen kişiye ben açıkçası vijdansız derim, çünkü sebebi HASTALIK.
Not: benim kızım terlediğinde hiç hasta olmaz, çok şüküro sebeple hiç kimseye özellikle bir ricada bulunmadım.
Gelelim bir diğer konuya, evet çişli çocuğu, çişiyle tutmak öğretmenin vijdanına kalmış bir olay, GÖREVİ DEĞİL, Eğer böyle bir olayda bu davranışı sergileyecek öğretmen varsa topluma faydalı, pisokolojisi sağlam minikler yetiştiriyorum demesin bir zahmet. Yetemiyorsa, Bakıcı isteyecek. Gerek veliden gerek idareden.
[/COLOR]
Anlatmak istediğimiz bu kadarda net aslında.
kesılıkle....
Peki kafama takılan bir soru var.tuvalet ve yemekleriyle genelde bakıcı ilgilenir demişsiniz.
bazı kreşler, 6 aydan itibarende alıyor.bu durumda bu bebeklere kreşte bakıcılar mı bakıyor?öğretmen olmaz sanırım bu durumda.
bir sorumda bazı anaokullarında sınıf anneleri oluyor.firma elemanı olarak.Tam olarak sınıf anneleri ne iş yapıyor?
bakıcı dediğiniz sınıf anneleri mi oluyor?
6 aydan itibaren alan kreşler öğretmen değil çocuk gelişimci çalıştırır. öğretmenin görevi okul öncesi müfredatındaki kazanılması gereken ödevleri çocuğa kazandırmaktır çocuğa bakmak değil lütfen bu mesleği bakıcılıkla karıştırmayın. sınıf öğretmeni nasıl okuma yazma öğretiyorsa ana sınıfı öğretmeni de çocuğun o yaşta alabileceği kavramları öğretir. örneğin; büyük- küçük kavramı, renkler, vücudumuz, sayılar vs. bakıcı kavramı okuldan okula değişir kimi okullarda gönüllü veli yapabilir (ben de öyle) kimi okulda veliden düzenli para toplanır, kimi okulda kendi elemanı vardır vs
yanlış anlamayında ikidir bu mesleği bakıcılıkla karıştırmayın deniyor.
bende öğretmen bakıcı demedim ki?
6 aylık bebeklere bakanlar bakıcı mı diye soruyorum zaten?öğretmen olmaz sanırım bu durumda diyorum.
şöyle bir durum da var.benim çalıştığım kurumun kreşinde öğretmen olarak geçiyor.çocuk gelişimci olsa yazardı sanırım.
yani atıyorum bir öğretmen bir bakmışsın 2 yaşların dersine giriyor bir bakmışsın 5-6 yaş gibi.
ondan kafam karıştı.özetle bizim kurumda öğretmen ve sınıf anneleri görünüyor.bu yüzden sordum zaten.
2 yaş altına da çocuk gelişimler giriyor o zaman.
Tüm velilere sesleniyorum
Eğer çocuğunuz yemek yedimi terledimi diye merak ediyorsanız başında beklersiniz
Kussura bakmayında bir soru sormuşsunuz. Cevap istediğiniz gibi olmayınca
Kötü öğretmen olmuş tüm arkadaşlar
Hani iyi ebeveynsiniz ya öğretseydiniz yemek yemeyi
Anne olmayan bilemez diyosunuz ya
Öğretmen olmayanda bukonuyu anlamaz
merak eıdyorum 3 yasındakı cocuklar kendılerı harbıden gıyınebılıyormu?
tuvalette temızlıklerını yapıyormu?
yapabılıyormu?
ben herseyden ote egeyı su sebebten yollamaya korkuyorum ya döverlerse tabı oyle hortum oklava degıl poposuna olsun sırtına olsun kulagını cekmek olsun
sonra ben o kadınların sacını basını yolar beyınlerını deserım
kendıme hıc guvenmıyorum o yuzden oturuyor oturdugu yerde
ozelde olsa kreste olsa tavrım bu
ama kolej olsaydı ımkanım elverseydı dusunurmuydum boyle bılmıyorum
anladım canım.
bende devletin kreşlerini düşünüyorum dediğin gibi daha güvenilir olsun diye.
açıkçası benim oğlum da (3 yaşına girmek üzere) tuvaletten sonra pantolonunu giymeyi beceremiyor.
kendi başına yemek yiyemiyor.yardımcı olmuyorlarsa büyük sıkıntı.
terlediyselerde terleyen çocukların(uykudan sonra) atletini değiştirmek zor geliyorsa havlu gibi
bişey konabilir.okudukça sinir oldum
kusura bakmayında, tam anlamıyla okumamış konuya dalış yapmışsınız..
burada hiç bir anne çocuğum terledimi, yada yemek yedimi, tuvalete yardımcı oldunuzmu diye sorulmadı öğretmenelre..
kendi adıma bunların hiç birini sormadım öğretmenimize..
bunu söyleyenler bziler değil sizlersiniz..
sanırım sizin etrafınızda bu gibi veliler varki direk bunlardan bahsetmişsiniz..
Allah Allahh ben yanlış mı okuyorum bütün bunları acaba
ya siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz
ya da meramınızı yanlış anlatıyorsunuz
ben hepsini tek tek okudum
bu yazılanların sadece birkaçı
öğretmen sizin paralı uşaklarınız değildir
bu arada da çocuk gelişimi öğretmeni değilim sizin için de yazmıyorum
sadece meslektaşlarımın size durumu açıklaması için çabalamamaları gerektiğini söylüyorum
çünkü birçoğunuz karşısında bakıcı arıyo
gereksiz bir çaba
bidaha oku canım..
nereyi okuyum sana anlamadığın yer neresi canım
senin anlamadığın yerleri oku canım:)
en azından bnim yazdıklarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın..
bakıcı değil öğretmen arıyoruz, ilgili anaç yürekli fedakar ve merhametli başka bişey istemiyoruz..
hepimizn dediği bu
kusura bakmayında, tam anlamıyla okumamış konuya dalış yapmışsınız..
burada hiç bir anne çocuğum terledimi, yada yemek yedimi, tuvalete yardımcı oldunuzmu diye sorulmadı öğretmenelre..
kendi adıma bunların hiç birini sormadım öğretmenimize..
bunu söyleyenler bziler değil sizlersiniz..
sanırım sizin etrafınızda bu gibi veliler varki direk bunlardan bahsetmişsiniz..
bizde diyoruz ki
sorunu biraz da kendinizde arayın
iyi ebeveynlerin çocuklarında hiiç sorun yaşanmıyor
siz ebeveynlik yapın zaten öğretmeni ilgilenir
sırtının teri yemeğini yeyip yememesi sizi ilgilendirir
bugün derste öğrencim düştü ve eminimki kolu çatladı
ilk yardımı yaptım ve hasteneye yolladım ve kol çatlamış
bu durum sizin çocuğunuzun başına gelse neler olurdu acaba
acaba sormadı mı? uyku arasında pijaması giydirilmemiş diye sinirlendiğini söylüyor hanımefendi?? stajerin görevi çocukların arkasını toplamak değil ki... stajerler de ya çocuk gelişimci ya da okul öncesi öğretmeni adayı... bu arada stajerlere de para veriliyomuş yeni duyuyorum açıkçası, hem de idare para ödüyomuş, ne kadar doğru olduğu tartışılır, benim gördüğüm hiç bir stajer para almıyor... hele de çocukların giyinmesine tuvaletine yardımcı olduğu için para alabilecek stajer tanımıyorum.
bizde diyoruz ki
sorunu biraz da kendinizde arayın
iyi ebeveynlerin çocuklarında hiiç sorun yaşanmıyor
siz ebeveynlik yapın zaten öğretmeni ilgilenir
sırtının teri yemeğini yeyip yememesi sizi ilgilendirir
bugün derste öğrencim düştü ve eminimki kolu çatladı
ilk yardımı yaptım ve hasteneye yolladım ve kol çatlamış
bu durum sizin çocuğunuzun başına gelse neler olurdu acaba
sorunu kendimdemi arayım??
benim oğlumun başına daha fenası geldi..
özel okula gidiyordu ve kaydıraktan kayarken takla atarak düşmüş ve kaşı yarılmıştı ve dikiş atıldı..
yani bu insanın başına geliyor..eşim sinirlensede olacağı varmış oldu dedik..
belki evde olsa aynı şey yine olacaktı..
la havle vela kuvvetteeeeeee
ya yaptığın alıntıya bak yazdığın yazıya bak:)))))
la havle vela kuvvetteeeeeee
ya yaptığın alıntıya bak yazdığın yazıya bak:)))))
tabiki bakamaz sadece anaç ve merhametli olsun öğretmenler diyoruz..benim velim sağolun hocam ilginiz için dedi
çok memnunum ben velilerimden
aslında yüzyüze görüşülmediğinden ipler geriliyor şuan
sadece gereksiz bir tartışma diyorum
ben 36 aylıkken ana sınıfına gidenlerdenim
gelişimi tatmamsa gönderin çocuklarınızı
yoksa öğretmenler evdeki bakıcı gibi tek bir çocuğa bakar gibi ba-ka-maz
kesin birşeyler eksik kalır
eğer çocuğunuzun özbakımı tam değilse asla hiçbir öğretmen
sizin çocuğunuza yardımı o-la-maz
ya canımm çocuk terlemiştir öğretmende anaç yürekliyse ve merhametliyse görevi olmasa bile çocuğun üstünü değiştirmesi bakıcı olduğu anlamına gelmez..daha önceki mesajlara bakarsanız aynen bahsettiğim şeyleri görürsünüz hanımefendi?? yemek yedi mi? pijamasını giydirmediler?? sorulmayan şeyler mi bunlar... gözünüzü kapatmayın bu kadar lütfen, okuyun bir yazıları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?