Devlet anaokulunda öğretmen olanlar,Çocuğu ana okuluna gidenler yardımcı olabilir mi?

maşallah cnm oğluna, çok şükür benim kızımda yapabiliyor sanırım bunları, sanırım diyorum çünkü hiç yemek yerken vs gidip görmedim, yerse yer çokta önemli değil işin özü, dediğim gibi önemli olan, Okulu sevmesi, psikolojisi.

Evet bende 29 ekimde okula gelmesine gerek yok diyen öğretmenler için başından savdıklarını, 1 çocuk 1 çocuktur gelmesin diye düşündüklerini düşünüyorum..

canım arkadasım allah senden razı olsun...allah tuttugunu altın etsın...
demek ıstedıgım tamda bu ıste.ben aynı zamanda butun stajerlerede laf soylemıyorum.soz konusu işleri okulun ıdaresı bızden bellı bır ucret kasılıgı stajerlerın yapmasını taleb ettı.aynı zamanda onlara destek olunması acısından.bızde seve seve kabul ettık.eger bır stajer sozunu ettıgımız gorevlerı yapmaktan kacıyorsa tabııkı ben suclu olarak stajerı bılırım.yada o sınıfta ogretmen gıttıkten sonra mınıcık cocukları bu denlı deneyımsız olan O STAJERLERLE basbaka bırakıp denetlemeyen ıdareyı... senınde dedıgın gıbı bız kımseye görev tanımı yapmıyoruz.

6 aydan itibaren alan kreşler öğretmen değil çocuk gelişimci çalıştırır. öğretmenin görevi okul öncesi müfredatındaki kazanılması gereken ödevleri çocuğa kazandırmaktır çocuğa bakmak değil lütfen bu mesleği bakıcılıkla karıştırmayın. sınıf öğretmeni nasıl okuma yazma öğretiyorsa ana sınıfı öğretmeni de çocuğun o yaşta alabileceği kavramları öğretir. örneğin; büyük- küçük kavramı, renkler, vücudumuz, sayılar vs. bakıcı kavramı okuldan okula değişir kimi okullarda gönüllü veli yapabilir (ben de öyle) kimi okulda veliden düzenli para toplanır, kimi okulda kendi elemanı vardır vs

yanlış anlamayında ikidir bu mesleği bakıcılıkla karıştırmayın deniyor.
bende öğretmen bakıcı demedim ki?
6 aylık bebeklere bakanlar bakıcı mı diye soruyorum zaten?öğretmen olmaz sanırım bu durumda diyorum.
şöyle bir durum da var.benim çalıştığım kurumun kreşinde öğretmen olarak geçiyor.çocuk gelişimci olsa yazardı sanırım.
yani atıyorum bir öğretmen bir bakmışsın 2 yaşların dersine giriyor bir bakmışsın 5-6 yaş gibi.
ondan kafam karıştı.özetle bizim kurumda öğretmen ve sınıf anneleri görünüyor.bu yüzden sordum zaten.
2 yaş altına da çocuk gelişimler giriyor o zaman.

sizin açınızdan demiyorum toplumda genel olarak bu yargı olduğu için o kısmın üzerinde özenle duruyorum. Ben bir öğretmen olarak 2 yaş altında çalışmam çünkü o yaşta çocuklara ne öğretebilirim ki? Ben bir çocuğun altını değiştirmek ve uyutmak için üniversite okumadım. Bir de malesef bazı kurumlarda öğretmen olmadığı halde çocuk gelişimi mezunlarını da öğretmen olarak söylüyorlar. Sınıf anneleri de genelde yardımcı olarak dururlar. Anaokulları genelde 48 aylıktan itibaren öğrenci alır. 48 ay altı kreşdir ve sadece belli vakitlerde öğretmenle bir arada olurlar uyutma ve tuvalet işiyle yine bakıcı ilgilenir.

kusura bakmayında, tam anlamıyla okumamış konuya dalış yapmışsınız..
burada hiç bir anne çocuğum terledimi, yada yemek yedimi, tuvalete yardımcı oldunuzmu diye sorulmadı öğretmenelre..
kendi adıma bunların hiç birini sormadım öğretmenimize..
bunu söyleyenler bziler değil sizlersiniz..
sanırım sizin etrafınızda bu gibi veliler varki direk bunlardan bahsetmişsiniz..

Son düzenleme:

Allah Allahh ben yanlış mı okuyorum bütün bunları acaba
ya siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz
ya da meramınızı yanlış anlatıyorsunuz
ben hepsini tek tek okudum
bu yazılanların sadece birkaçı
öğretmen sizin paralı uşaklarınız değildir
bu arada da çocuk gelişimi öğretmeni değilim sizin için de yazmıyorum
sadece meslektaşlarımın size durumu açıklaması için çabalamamaları gerektiğini söylüyorum
çünkü birçoğunuz karşısında bakıcı arıyo
gereksiz bir çaba

bidaha oku canım..

nereyi okuyum sana anlamadığın yer neresi canım

senin anlamadığın yerleri oku canım:)
en azından bnim yazdıklarımı okursan ne demek istediğimi anlarsın..
bakıcı değil öğretmen arıyoruz, ilgili anaç yürekli fedakar ve merhametli başka bişey istemiyoruz..
hepimizn dediği bu

bizde diyoruz ki
sorunu biraz da kendinizde arayın
iyi ebeveynlerin çocuklarında hiiç sorun yaşanmıyor
siz ebeveynlik yapın zaten öğretmeni ilgilenir
sırtının teri yemeğini yeyip yememesi sizi ilgilendirir

bugün derste öğrencim düştü ve eminimki kolu çatladı
ilk yardımı yaptım ve hasteneye yolladım ve kol çatlamış
bu durum sizin çocuğunuzun başına gelse neler olurdu acaba

acaba sormadı mı? uyku arasında pijaması giydirilmemiş diye sinirlendiğini söylüyor hanımefendi?? stajerin görevi çocukların arkasını toplamak değil ki... stajerler de ya çocuk gelişimci ya da okul öncesi öğretmeni adayı... bu arada stajerlere de para veriliyomuş yeni duyuyorum açıkçası, hem de idare para ödüyomuş, ne kadar doğru olduğu tartışılır, benim gördüğüm hiç bir stajer para almıyor... hele de çocukların giyinmesine tuvaletine yardımcı olduğu için para alabilecek stajer tanımıyorum.

sorunu kendimdemi arayım??
benim oğlumun başına daha fenası geldi..
özel okula gidiyordu ve kaydıraktan kayarken takla atarak düşmüş ve kaşı yarılmıştı ve dikiş atıldı..
yani bu insanın başına geliyor..eşim sinirlensede olacağı varmış oldu dedik..
belki evde olsa aynı şey yine olacaktı..

la havle vela kuvvetteeeeeee

ya yaptığın alıntıya bak yazdığın yazıya bak:)))))

yaa bercestecim gerçekten arkadaşım anlatıyor hayretler içinde kalıyorum, anneannesi dizanteri çocuğu sınıfa getirmiş, çocuk ishal tabii yapıyo sınıfın ortasına kakasını, sonra bi de kusuyor, doktor çağırıyolar alelacele hastaneye götürüyolar, anneannesi de sanki bilmiyo gibi "3-4 gündür kusuyodu ishaldi, ama okuldan soğumasın diye getirdim" demiş. ne yaparsın bu veliye?
valla ben ailemde çok öğretmen olduğu için de biliyorum veliyle uğraşılmaz. kendileri üstlerine düşen en basit görevi yapmıyor, sonra bir şikayet bin şikayet...
hepsi için söylemiyorum, şüphesiz ebeveynlik görevini tam yapıp, öğretmene mesleğini yapmada kolaylık sağlayanlar da vardır, ancak kimse unutmasın öğretmenin çocuğunuza kendi çocuğu gibi davranmasını bekleyemezsiniz. siz sadece 2-3 saat duran misafir çocuklarına bile tahammül edemezken öğretmenden 20 çocuğa karşı %100 toleranslı olmasını bekleyemezsiniz.
eğer bunu beklerseniz işte o zaman "buyur daha iyisini sen yap" derler.

benim velim sağolun hocam ilginiz için dedi
çok memnunum ben velilerimden
aslında yüzyüze görüşülmediğinden ipler geriliyor şuan
sadece gereksiz bir tartışma diyorum
ben 36 aylıkken ana sınıfına gidenlerdenim
gelişimi tatmamsa gönderin çocuklarınızı
yoksa öğretmenler evdeki bakıcı gibi tek bir çocuğa bakar gibi ba-ka-maz
kesin birşeyler eksik kalır
eğer çocuğunuzun özbakımı tam değilse asla hiçbir öğretmen
sizin çocuğunuza yardımı o-la-maz

daha önceki mesajlara bakarsanız aynen bahsettiğim şeyleri görürsünüz hanımefendi?? yemek yedi mi? pijamasını giydirmediler?? sorulmayan şeyler mi bunlar... gözünüzü kapatmayın bu kadar lütfen, okuyun bir yazıları.

ama siz deminden beri bu şekilde yapıyorsunuz
diğer yazılan mesajlara cevap yazıyoruz siz onlara yokmuş gibi davranıyosunuz
yazılan mesajları gösterdim yine görmek istemediniz
bu arada arkadaş sizin dikkatinizi çekmek adına alıntılamış yazınızı

tabiki bakamaz sadece anaç ve merhametli olsun öğretmenler diyoruz..
aslında aynı şeyden bahsediyoruz..
ya canımm çocuk terlemiştir öğretmende anaç yürekliyse ve merhametliyse görevi olmasa bile çocuğun üstünü değiştirmesi bakıcı olduğu anlamına gelmez..
ne bilim ayakkabısını ters giymiştir, öğretmende seyrediyordur,, hani görevi değil ya ilgilenmiyodur,, ama biraz vijdanı varsa yardımcı olabilir.. yada çocuk montunu giyemiyordur öğretmnde yardımcı oluyordur..
bu sizin bakıcı olduğunuz anlamına gelmez bu sadece merhametli olduğunuzu gösterir..
bunu yapmak belki sizlerin ağrına gidebilir ama bunu yapan çok öğretmen var..
sonuçta çocuklar hem savunmasız hem annesiz..bizlerde okula ve öğretmene emanet ediyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…