MerhabaMerhaba arkadaşlar,
Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.
Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
Benim kardeşim de pedegog özelde ise girdi .. mesaiye kalıyor ama bunun karşılığında ücret verilmiyor. Mazereti olursa izin veriyorlar ama yerine çalışması şartiyla. Yeni mezun olduğu için maaşı oldukça düşük. Açıkçası şartları iyi değil ama tecrübe kazanmak Cv sine birşeyler eklemek adına sabrediyor. Kpss de sizin kadar puan yapamadı ama sonuna kadar devlet istiyor
Merhaba
81,9 idare edebilir
İstanbulda olamaz sanırım
85 ve üstü olsa daha çok şans olur
Bence kesinlikle denemelisiniz şansınızı
İnşallah hayırlısıyla yerleşirsiniz
astoria hatay işinden uzak dur.diger konuyu iyice tart düşün karar ver.devlet her şekilde iyidir ya ama özelde de para iyi.Merhaba arkadaşlar,
Bilenler vardır, dün KPSS açıklandı. Ben de 81,9 gibi bir puan almışım. Şu anda özel sektörde çalışan bir psikoloğum. Yüksek lisansa başlayacağım Eylül'de de. Şu an çalıştığım yer beni çok zorlayan bir yer değil, maaşı çok yüksek olmasa da bana bir araba tahsis ettiler. Yol masrafı cebimden çıkmıyor, yemek keza öyle. Ama bu puanla devlette şansımı zorlayabilir miyim, devlete girsem daha mı garantili olur bilemiyorum. Özel sektörde her an işten çıkarılabilirim ama sanırım tekrar KPSS zorlayamam artık, yani buna gücüm yok açıkçası. Bu puan tek tercih yapabileceğim puan yani. Bir yerler için önü açık mı, bilenlerden tavsiye istiyorum zira benim hiç alakam yok konuyla.
Bir de bana daha önceden mültecilerle çalışacağım bir dernekten teklif gelmişti, ben teklifi reddetmiştim. Dernek tekrar bana ulaştı ve bir fon projeleri olduğunu, Hatay'da çalışıp çalışamayacağımı sordu. Şartları çalışırken Arapça öğrenmem, günlerimin çoğunu Hatay'da geçirmem, bulaşıcı hastalıklara karşı aşı olmam vesaire birçok zorlayıcı şartı var. Hatay'da yaşamayı düşünmezdim (kendimce bağlayıcı sebeplerim olduğu için) ama maaşı dolar üzerinden alacağım söylendi bu elbette benim için cazip oldu. Ancak proje bittikten sonra ortada kalma durumu var, derneğe bunu sorduğumda kesin bir cevap verememelerinden de bunu anlamış durumdayım. Sözleşmeli çalışacakmışım. Şimdi ben bilemiyorum hangisi daha mantıklı, devletin önü açık olur mu bu puanla? 26 yaşındayım, artık maceraya atılacak durumum da yok, zira ben kardeşimle beraber yaşıyorum. Kardeşim yanımda üniversite okuyor ve evi ben geçindiriyorum. Ailem para gönderiyor ama yaşam koşullarımızı iyileştirecek seviyede sadece, ben çalışmasam gönderdikleri parayla geçinemeyiz. Bilgisi olanların yardımını benden esirgememesini rica eder, şimdiden teşekkür ederim.
devlet her zaman şu yönden daha avantajlıdır(ben de kamuda eczacıyım)şu an gençsiniz ancak yaşla beraber insanlarda sağlık problemleri olabiliyor ya da evliyseniz devlette ücretsiz izin,süt izni vs bu tip haklarınız devlet güvencesinde.Özellikle ülkemizde insanlarda ahde vefa olmadığından sizin elinizde olmayan performans düşürücü sebeplerden dolayı(annelik,sağlık) bir anda 'teşekkür ederiz,buraya kadardı' denilebiliyor.Ya da sırf bunu bir tanıdıklarını işe sokmak için bile yapabiliyorlar.Kaldi ki bazen şirket kapanıyor/el değiştiriyor yine sıkıntı.Ben bu nedenle devlet derimMerhaba arkadaşlar,
Saçlarım değil saçların die biliyorum ben o şarkıyı :))Canim tebrik ediyorum oncelikle calisma durumun,iş hayatin olmasina ragmen gayet güzel bir puan almissin bence yerlesirsin kpss ile.
Kpss ye hazirlanma ve atanma sansin özelde is bulmandan cook daha zor biliyorsun.
Kpss puanin ile yerlesip memur olabilsen keske.Özel sektorde sansin hep var,olacak cunku..
Tercihlerini yaparken cok dikkat etmeni rica ediyorum canim tercihler onemli kesinlikle..Almis oldugun puanin bosa gitmesini istemem..
Gayet tatmin edici maasim olmasina ragmen ben de memurluk istiyorum güzel de bir puan aldim bakalim insallah güzel olsun emek veren herkes icin.Özel sektor malum kimsenin kalici olma ihtimali yüzde yüz degil.
Yolun acik olsun,insallah gönlüne göre olsun.. ❤❤
Anladımİstanbul olmasın zaten ehehe. Ailem İstanbul'da ben Ankara'dayım, onların yanına gitmek istemiyorum artık. Ankara çevresindeki küçük iller olabilir, Ankara'dan da geçtim yani. Ama bilemiyorum herkes farklı bir şey söyledi bana, birisi iyi puan atanırsın dedi birisi ayy kötü bu atanamazsın bununla dedi. O yüzden buraya sormak istedim. :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?