devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

görenler rahat zannediyor .
Dışı başkalarını içi bizi yakar

işiniz garanti oluyo,maası güzel tabi kanaat edene,tatıl günlerin belli.kisacasi devlet işi rahat.allah isteyen herkese nasip etsin.hangi alanda girmeye çalişiyosunuz bilmiyorum ama size yardimci olma adına katiplik sinavlarına hazirlanmanızi tavsiye ederi

Ben de yazınızı okudukça yorum yapma gereği hissettim. Bakış açısı mı, valla herhangi bir gün herhangi bir saatte çalıştığım yere gelseniz hala güleceğinizi zannetmiyorum. Ben öğle yemeğimi bile jet hızıyla 5 dk da yerken sizin kimse kimseyi yemesin, en az 1 saati boştur demeniz hakikaten haksızlık. Gelen iş belli demişsiniz, tapuda çalışıyorum gelen işi biliyor musunuz. Ben hakikaten sn durmadan(lafta değil hakikaten sn durmadan) çalışırken , 2 saat geç çıkmış ve yarın cumartesi olmasına rağmen işe gidecekken nasıl bir bakış açısıdır bu.

Memurluk her türlü rahattır ıstedıgınız kadar yakının bence rahatlıktandır.Cmt pazar resmı gun tatıl her ıstedıgınızde rapor alıp ızın bvar vs...Ben sahsen ıkı defa devlet kurumunda staj yaptım ılkınde orgu orup tum gun kahve falı bakılıyordu,ıkıncısınde de iş olmamasından dolayı hergun bırının odasında gun yapıyolardı ...Doğum izni ücretsiz 2 yıl izinle cocuk 3 yasına gelene kadar işin senı beklıyor vsvs..Gercek bu:)

Hiç sorma..
Kamu bazı yönlerden tabii ki çok rahat, ama çalıştığın kurum ve konuma göre çok zor şartlarıda olabilir .
Misal bir mühendisi özel şirkette hesaplamayı unuttuğu veya gözünden kaçırdığı ufak detaylardan dolayı kimse mahkemeye vermez.En fazla işten atılırsınız.Ama kamuda altına imza attığınız milyarlardan dolayı en ufak dikkatsizliğinizden mahkemeye verilirsiniz.Haksız bulunursanız üzerinize milyarlarca lira zimmet çıkabilir.
Veya ihalelere giriyorsanız heran mahkemelik olabilirsiniz .
Özel veya devlet diye ayırmamak lazım.İşin zorluğu çalıştığınız yere göre değişir.

yıllarca atanmak için çabaladım ama olmadı.. kısmet değilmiş. şimdi bir özel okulda öğretmenim. maaşım gününde yatar, haftasonu ve tüm resmi tatillerde izinliyim. mesleki açıdan çok tatmin oluyorum. yabancı dil öğretmeniyim bu yüzden okulun teknolojik donanıma sahip olması beni geliştiriyor. çocukların evlerinde her türlü imkan var. her türlü projeyi etkinliği yaptirabiliyorum. velilerim gayet bilinçli. sürekli fikir alışverişi yapiyoruz. artık düşünmüyorum kpss yi. ama gene de içimde bir uktedir bir köy okulunda çocuklara kendimi adamak.. bazen isyan etmiyor değilim. benim çaliştiğim okulda parası olan ne kadar güzel eğitim alabiliyor ama garibanın çocuğu perişan.. ama inanıyorum ki devlet okullarında da canla başla çalişip her türlü imkanı zorlayan o çocuklara yoktan var edip güzel şeyler katan meslektaşlarım vardır.. her türlü zorluğa rağmen mesleğinin hakkını veren öğretmenlerimin ellerinden öperim ben.. iyi ki var onlar..

Arkadaşlar kamuda çalışmadan uzaktan gördükleri ile atıp tutuyorlar .Kamunun çok rahat yerleri tabii ki var ama hepsi çok rahat diyenler hakikaten cahil .

Örgü örülen bir kurumda staj yaptıysanız ya yaşınız şu an yaşınız ellilerde filan olmalı ya da hayal gücünüzün çok geniş olması lazım.
Kamu kurumlarında bilgisayar çıktı mertlik bozuldu .Bitti o özendiğiniz memurluk devri .Hiç heveslenmeyin.
İstediğimiz zaman rapor alabilmemiz fikri de tam bir fiyasko .
Benim çalıştığım yerde iki kere üstüste rapor al bakalım keyfi .Anlatmayayım zira size yalan gelir ne desek boş ...

Uzun lafın kısası yıllarını özel sektöre verip son 6 yıldır memur olan bir kişi olarak insanlara tavsiyem kamuda işçi olmaları olacaktır .(taşeron şirkette değil kadrolu işçilik).Mesaileriniz ikramiyeleriniz ve her türlü haklarınız olur .Ne yapın edin kamuya işçi olarak girin .

Bende
Halkla ilişkisi olan kurum yada özel her zaman daha sıkıntılıdır evet.fakat yine de abartmayalım bu durumda. Bende haritacacıyım.işimiz dolayısıyla topuyla sürekli iletişim halindeyiz.ordaki memurların rahatlığını görüyorum.Evet o kalabalığa bakarken insan yoruluyor.fakat memur tu n rahatlığı yine diyorum aşikar.kurumdan geleni bile umarsızca karşılayıp kahvaltı sohbetlerini bölmüyorlar.ve ben başkentteyim hafife alınmayacak yoğunluğu var burdaki tapunın da.yoğunluk halinde birçok müdürlüğümüzün çalışması budur.tartışmaya gerek yok.ve yine diyorum buraya vakit ayırabildipinize göre o kadar da yoğun çalışmıyorsunuzdur.benim tepkim şuna.benim işim senin işini döver.ne yazıkki ülkemiz bu kıyaslama ile çok şeyi kaybediyor. çok ağır çalışanların şikayeti yok özelde paşa paşa çalışırsın ve evt devlette rest çekersin izini amirlerine ters düşmek uğruna en kötü raporla alırsın.nimetleri özel sektöre göre çok.biz böyle dersek özel çalışanı ne desin.

bence öğretmenlerin maaşı az filan değil. en kötü ihtimalle yazın 2 ay tatil, 1 ayı da seminer dedikleri sadece gidip çay içmekten ibaret olan işle geçiyor. onda bile sızlanıyorlar etrafımda gördüklerim. birşey yapmıyoruz niye gitmek zorundayız diye.
ayrıca okulların her tatil olduğu olağandışı durumlarda (kar tatili, bayramların birleşmesi tatili) otomatikman hemen tatiller. hangi meslekte bu kadar çok izin var? yazın çalışmadıkları zamanlarda aldıkları maaşın parasını çalıştıkları zamana eklersek zaten aylık ortalama maaş fazlaya geliyor gayet.

bu arada çalışma koşulları masa başına göre tabiki daha zor. ancak çalışma saatleri de buna göre az. ben aşırı yoğun 3-4 saat çalışıp da günüm bana kalmasını tercih ederim. bazı şanslı öğretmenler derslerini 2-3 güne toplayıp kalan günleri de tatil olarak geçiriyorlar. bunu yapamayanlar da, müdür beni her gün 9 dan 3 e kadar çağırıyor derslerimi arka arkaya yapmadı inadına diye ağlıyor. her gün 6 saat okulda durmak külfet çünkü, aralarda boş dersler de var bu arada full çalışmıyorlar.

bütün bunlar öğretmenlik mesleğinin düzenidir tabiki hiçbirşey denmiyor ancak hepsini bir araya topladığımızda da maaşımız az deyince tepki göreceklerini de düşünmeleri lazım.

Memurlar yatar işçiler çalışır.Bunu da unutmayın işçinin ikramiyeleri dillere dolanır eline alırsın bu muydu çok para dersin.memur ama işçinin üzerinden geçinir ama çalıştım uyanıklığıyla işçiyi ezer.Bunu da unutmasınlar.imzayetkisini kullanması gerekirken memurun tantanasını çeker bi imzayla dünyanın tafraasını atar. Budyr arkadaşım memur bencildir. Sadece kendi çalıştığını sanar.Not devlet işçisi!!!

is hayatinda cok bir gecmisim yok fakat 2 yil ozel sektorde günde 13 saat çalıştım. aldigim maas komik bir rakamdi. Simdi memurum ve gercekten cok rahatim. Ama gercek olan su ki kadrolu isciler bizden cok daha rahat :) Kamuda kadrolu isci olmak cok daha avantajli

şu kadar söyleyeyim, devlette öğretmenim ve hafta içi 1 günüm de boş. o da pazartesi 23 saat derse giriyorum ama yorulmuyorum. anadolu lisesindeyim ve gayet de memnunum. daha önce kolejde çalışırken canım çıkıyordu, ayaklarım şiş gidiyordum her gece eve. he özelde sabredersen maaşın aha iyi olur ama sosyal hayatn sıfırlanır. tercih meselesi.

devlet işçisi olmak iyi maaşı memura göre daha iyi biliyorum..

devlet işçisi olmak iyi maaşı memura göre daha iyi biliyorum..
Yanlış biliyorsunuz o eskidend. Teknikerim ve tüm memur arkadaşlarım arasındaki en az maaş benim ikramiyelerimi hesaba katarak söylüyorum bunu.ve yine ne yazıkki eski memurların bunu sindiremeyen şimdi olmayan maaşımozdan ötürü baskılara maruz kalmanıza sebep oluyor.

Kac yildir kadrodasiniz? Benim yanimdaki işçi arkadaslarim benden 300 tl fazla + ikramiye ücret aliyorlar. Ayrica kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Kuruma ve yere göre farklilik gösteriyor tabii. Keske herkes eşit olsa.

Kac yildir kadrodasiniz? Benim yanimdaki işçi arkadaslarim benden 300 tl fazla + ikramiye ücret aliyorlar. Ayrica kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Kuruma ve yere göre farklilik gösteriyor tabii. Keske herkes eşit olsa.
Sekiz yıldır teknik kadrodayım kitler de adaletsizlik çok fazla ki genel olarak her kurumda işçi maaşları yüksek değil eskisine kıyasla en azından.o abartılan maaşları duyamıyorum ben sekiz senedir.Bende bu sebeple işçiliği tercih ettim tr de kpss derecem olmasına rağmen.ama pişmanım.Kaldıki en basitinden şu rapor aldığımızda bizim elimize geçen 2*3 maaş.sosyal haklardan her türlü haksızlığımzda cabası memurun iki sene emzirme izni varken bizim bir snee. Anlatabildiğimi düşünütorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…