devlete işinde çalışmak gerçekten çokmu rahat

Daha garanti ve net şartları var o yüzden daha rahat
Ama kariyer şansı pek yok
O yüzden ben tercihimi özelden yana kullandım

Yükselmek istersen özel daha avantajlı, tamam garanti olabilir de kaç gün yaşıcaz biliyor musun..devlette çalışamamak dünyanın sonu değil.......

Daha rahat evet ama yükselme Şansın pek yok..
Uzun süre rapor alabilirsin ise gitmeyip evde otura bilirsin. .
Yüz kızartıcı bişey olmadığı sürece kimse kolay kolay seni atamaz işten. .
Bende memurum bazı günler ise gidip boş boş oturup kahve içip geldiğim oluyor ..
Bazı günler De kafamı kaldıramadigim ..
Ama özel daha zordur.. tabı. .

bende tapuda çalışıyorum seni gayet iyi anlıyorum hani derlerya annemden emdiğim süt burnumdan geldi diye o şekilim yani

Ben özel sektördeyim, KPSS'ye girmedim bile. Bizim şirket kamuya iş yapıyor ve proje yaptığımız kurumlarda çalışıyoruz. Benim olduğum Kurum'da bilgi işlem personeli o kadar rahat ki "Boş zamanlarında çalışıyorlar" diyorum bazen. Ama malî işler personeli de çok yoğun oluyor. Biz akşam mesaiye kalıyoruz, bazen haftasonu geliyoruz; bizden başka bir tek onlar oluyor :) Hele yıl sonu zamanı biz çıkarken onlar hâlâ Kurum'da oluyorlardı. Sanırım hangi kurumda/dairede olunduğuna göre değişiyor bu durum.

ben aöf okuyup kpss ye hazırlandım örgün okuyamadım. çok yıpratıcı bi süreç gerçekten, hangi sınav olursa olsun. sınava son ay kala annem beni odada ağlarken yakalardı, stres ve yapamayacağım korkusundan.

şimdi önümdeki atamaları bekliyorum olur mu olmaz mı bunca torpil meselesinden sonra, olursa da doğunun bi ilçesi mi olur hiç bilmiyorum, Allah hayırlısını versin. Ve kesinlikle kısmet işi. kpss çalışma süreci, gelen kadrolar, atandığın yer.. İnan atanıpta memnun olmayan binlerce kişi bulabilirim memurlar forumunda

okuldan mezun olalı 10 sene oldu ve ben 10 yıldır devlet işine girmek için uğraşıyorum okadar çok sınavlara girdimki anlatamam.ama olmadı ne hikmekse hap yedekten kazandım şuan bi özel şirkette çalışıyorum ve çok yorucu üstelik verdiğin emeğin karşılığını da tam olarak alamıyorum . bu devlet kadrosunda çalışmak gerçekten çokmu rahat oluyo memur olan arkadaşlara soruyorum. ona göre son bir kpss şansım var artık dershane falan neyse uğraşmak son şansımı kaçırmamak istiyorum. yok devlet işide dışardan görüldüğü gibi değilse uğraşmayım boş yere şimdiki işime sahip çıkayım. fikirlerinizi yazarmısınız.

kamu evet çok rahat, izin konusunda sorun yok, çalışma saatin ve alacağın para belli, bu ay param yatacak mı acaba diye endişen yok. Ama kamu sıkıcı yani genelde hep yaşlı insanlar var ve monoton.

Referansın olmadan cok zor. ben beledıyeye okdr cok gıttımkı orda staj gormeme ragmen almadılar, hergun gıttım gorustuım ettım adamlar yuzyuzlugu ele almıslar artık dırek referans varmı dedıler.. o kadar rahattı beledıye ısı gunde ıkı uc saat anca calısıyorlar o da yaya yaya.. Sabah oglene kdr kahvaltı faslı, aksam 5 tekı cıkısa 4 te baslıyorlar zaten hazrlanmaya, ustune bırde ogle yemegı var oda nerden baksan ıkı saat... emeklı olsalar bıle cıkmıyorlar,
havadan para kazanan ınsanlar = beledıeydekı calısanlar , memurlar, ıscıler vsvs zaten bı sure sonar hepsı kadrolu oluyor...
özel sector de sans ısı...

3 yıldır devlet memuruyum. Memurluktan önce 4 aylık bir özel sektör çalışmam oldu. En fazla 4 ay dayanabildim ve istifa ettiğim gün KPSS dershanesine yazıldım. Özel sektörün çalışma şartlarını görünce kendime bu sene mutlaka kazanma hedefimi koydum ve Allah'a şükür 89.47 puanla Ankara Merkez de bir kuruma atandım. Çocuğum oldu, doğum izni aldım,ücretsiz izin aldım. Hastalandım rapor aldım. Canım çalışmak istemedi saatlik izin aldım. Yani demem o ki baba evinden sonra en rahat edeceğin yer rahat bir devlet kurumudur.
Ha maaşımız öyle ahım şahım değil, 2100 TL maaş alıyorum. Ama insanın kafasının rahatlığı, iş yeri huzuru öyle güzel bir şeymiş ki...
Azmet arkadaşım, çalış çabala gir şu memurluğa.

NEKADAR ŞANSLISINIZ NEGÜZEL

Devlet sizi atayabilir, ilden ile sürebilir isterse ama özel sektör böyle bişey teklif bile etse resti çekip başka bi işe başvurabilirsiniz (bence)

Bugun 5 gunlu, 1 haftalik izni alabilmek icin aksam 7 bucuga kdr buz gibi binada bekledim. Kalorifer 4 te sonmustu bile. Yedigim tripleri hic anlatmayayim :) ve oyle bi kaptirmisimki duzene aldigim imza herseye bedeldi. Ne kdr kolay ne kdr rahat konusuyoruz cok merak ediyorum kac kisi boyle bi duzene adapte olabilir. Not: kışın 5 gun izin alabilen nadir sansli insanlardanim. Yagmurdan kacarken doluya tutulmayin aman :)

Siz devlettemisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…