- 16 Temmuz 2013
- 3.204
- 4.167
- 83
- Konu Sahibi frozen12345
-
ben de senin gibi düşündüm arkadaşlarım tarih öğretmenliği felsefe fars dili falan okuyor şu an.ben de gidebilirdim o bölümlere ama ben de kısayoldan memur olacağım bi bölümistedim
kamu yu bitirme:)Bende 2 yıllık Önlisansı bitirdim Dış Ticaret olarak şimdi açıktan Kamu Yönetimi'ne devam ediyorum. Bize tercihde bi el atsan hiç fena olmaz. :)) Şuan devlet dairesinde sözleşmeliyim çünkü
neler diyebileceğini az çok tahmin ediyorum.
çalışılan kurum siyasete teslim olmuş bir yerse zannetmeyin ki memurlar rahat rahat yaylanıyorlar koltuklarında.
aklınıza gelmeyen eziyet ve baskı ile karşılaşabilir,bunlara baş kaldırdığınızda da başınıza gelmeyen kalmaz.
devlette çalışmak iş açısından garanti olsa da yerin değişmeyecek diye bir kural yok,heran kurumun taşra şubelerine bigün içinde görevlendirilebilirsin.olmadı başka bir birime atanırsın tenzili rütbe ile.mesleğinle alakasız işleri yapmaya bile zorlanabilirsin.
istifa mı edeceksin,gitmem mi diyeceksin.
verilen göreve itaatsizlikten memuriyetini bile yakarlar.
yeri gelir bir kurumda sabah 10 dk. geç kaldın diye hakkında soruşturma açılır.
yeri gelir yaptığın bir işten ve attığın imzalardan dolayı hakkında bir soruşturma açılır defalarca savunma verirsin.
olmadı mahkemeye verilirsin.
memurlukta çeşitli uyarı kınama cezaları vardır,siciline işlerler sildiremezssin.öyle yapışır üstüne ilerleyemezssin de kurumda.
vs. vs.
konuyu detaylı okumadım belki bahsedildi tüm bunlar ama bilinmesinde fayda var.
konum olarak çok rahat çalışan memurlar olsa da gün dönüyor devran dönüyor,hoop beklemediğin bir değişiklikle hayatın etkileniyor.
ancak yaptığı iş gereği yüksek sorumluluk alan ve imza yetkisi olan memurlar için hayat o kadar da kolay değil arkadaşlar.
tek mesele maaşının garanti hesaba yatması değil ne yazık ki.
neden ayol merak ettimkamu yu bitirme:)
canım önlısanstan atanana kadar kamuyu bıtırme.neden ayol merak ettim
canım önlısanstan atanana kadar kamuyu bıtırme.
lakın lısans sınavı ınanılmaz zor. ve atanman guclesır.
onlısans sınavı ona göre çerez.ve 2 yıl kullanırsın puanını.
Bazı durumlar yaşandıkça anlaşılıyor.maaşlar özelden çok y
ellerinize sağlık çok güzel bir yorum herkes ne kadar güzel çabuk izin alabiliyor vs. demiş ama ters bir amire denk geldin mi yok izin mizin deyip yerinde de oturabilirsin izin istediğin gün rapor alırsan hakkında soruşturma açıldığı durumlar oluyor devlet memurunun rahatı bulunduğu yere göre değişir
önce atan sonra maaşını öğren bence lakin çook kolay değil.merhaba benimde hep merak ettiğim bir soru var gümrük muhafaza memurları ne kadar maaş alıyorlardır ????
canım bildiğin derslere yüklen onlardan ful yapmaya bak .sıfır matla 85 aldım.:))kızlar banada el atın :d ben 2 yıllık okudum ama sonra işletme 4 yıllığı bitirdim benimde özelde anamı ağlatıyorlar zaman geliyor .... hangi kaynaktan çalıştınız? benim matematik zayıf nasıl nerden çalışabilirim
Özel sektör gerçekten çok yıpratıcı mesela 6 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum yıllık izin hakkım daha fazla. . ama kesinlikle vermiyorlar . . beğenmiyorsan çıkacaksın. .
İzin istediğimizde veya rapor aldığımızda hemen suratlar asılıyor. .
hadi ya bende hep bunun için üzülüyorum mat. yok diye sözelim iyidircanım bildiğin derslere yüklen onlardan ful yapmaya bak .sıfır matla 85 aldım.:))
Allah o adamın burnundan fitil fitil getirsin .Bazı durumlar yaşandıkça anlaşılıyor.
Dışarıdan yorum yapmak kolaydır.
Bütün kamu görevlilerini oh ne kebap yatıyorlar diye sınıflandırmak açıkcası dünyadan bir haber olmaktır.
Bu kadar hayal aleminde uçmayalım arkadaşlar.
İçinde yaşadığınız topluma bir bakın,yansımalarına bir bakın.
Sorumluluk sahibi bir mevkideyseniz ve aldığınız sorumluluğun bilincindeyseniz memuriyet zordur,külfetlidir.
Senin de dediğin gibi bir saatlik izinden bile maraza çıkartırlar.
Aklıma acı bir anım geldi(
3-4 sene önceydi.Eşim yeni ameliyat olmuştu ve üstüne üstlük oğlum da çok hastaydı.Birgün işe gelemedim.Amirimden birgün izin yazılmasını istediğimde ne yaptı bilin bakalım.O ameliyatlı adamla ve o hasta çocukla işe geldim ve izin için kağıda imza attım.Adam bana izin vermedi yahu.İşyeri şehir dışında eşimden başka götürecek kimse yok,oğlumu bırakacak yer yok.Mecbur toplandık gittik.Hala unutmam.
Şimdi buna benzer yaşadığım onlarca haksızlığı yazssam aaaa öyle olurmuymuş,aaa böyle olurmuymuş denilir.
oluyor işte be arkadaşım olmaz mı.
Ogün için çalıştığın kurum ve idareyle alakalı herşey olur daha fazlasının fazlası da olur aklınız almaz.
Yani her yönünü düşünün gözünüz algınız açık olsun.At gözlüğüyle bakmayın.
Eğer üzerinize aldığınız görevin bilincinde ve yüksek hassasiyette bir insansanız,eğilip bükülmeyen cinstenseniz,adaletli ve ahlaklı çalışmayı seçiyorsanız mücadeleye hazır olun:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?