- 14 Ekim 2010
- 3.545
- 3.064
- 333
- Konu Sahibi B_Bianco_B
-
Keşke odaklanabilsem. Olaylar sıcağı sıcagınayken sizi deli gibi sevdiğini söyleyen biri %100000 milyon haksızken sizi üzüp bundan pişmanlık duymayıp keyfıne nasıl baktığını düşünün çok mutlu oldugunu..
Yoo gayet de yaşattıklarını yaşamadan ölebilirler.. ama ilahi adalet eninde sonunda tecelli eder, olan olmuş biten bitmiş, içini ferah tut ve kendi yoluna bakmaya çalış.. kendi mutluluğuna odaklan..
Bedduamı bılmıyorum ama yaşattıgını yaşamadan ölmesin iliklerine kadar hıssetsınler nasıl bı acı yaşattıklarınıBenim de en büyük hayallerimden biri bu; o devranın döndüğünü görmek, henüz göremedim ama umutluyum. Belki biz göremeyiz ama mutlaka döner ya da dönmüştür bence
Var mı acaba tanık oldugunuz bı olay ve ya basına gelen bısey?Hemde en güzel şekliyle
Evet sizin dediğiniz de çok doğru ama bazen etrafına bakıyosun uzulen sevdıklerıne fln onlara yasatılan şeyler yaşatan kısıyı buluyo. O yuzden mecbur o umuda sıgınıyosun..Eden bulur, karma, ilahi adalet, vesayre... bir cok kültürde bu inanış var ama ben buna inanmıyorum, her ne kadar çok ama çok inanmak istesem de.
Örnegin eski Amerikan Başkanı Barack Obama adam sadece 2016 yılında günde 72, bütün yıl 26'200 bomba atmış kilometrelerce uzak ülkere. Bu ülkeler hala savaşın, insanlık dramlarının tam içinde. Obama ise nobel barış ödülü almış, her ay banka hesabına yüklü bir maaş yatıyor, hayatına güzelce yokluk görmeden, üstelik saygın bir kişilik olarak devam edecek. Ondan önce ki Başkan Bush gibi. O da ülkeleri, masum insanları bombalatmıştı.... Böyle örnekler çok var, hepsini yazmak uzun olur...
Eden bulsa idi. Ilk önce insanlık suçları işleyenler herkesin gözü önünde ölümden beter şekilde yaşarlar idi, başlarına çok kötü şeyler gelir idi...
Bu sadece insanın gücü yetmediğinde sığındığı bir umut, avuntu...
Olayın sıcaklığı geçince evet öyle düşünebiliyosunuz eskısı gibi uzmuyo. Ama düşünemıyorum ılk yaşadığınız zaman neler hissettiğiniziDüşünmeme gerek yok ben de yaşadım.. geçiyor, zaman ver kendine.. beni aldattığı kişiyle nişanlı şimdi, ömür boyu onlara üzülüp kendi hayatımı neden mahvedeyim..
Örnek verebilceğiniz bişey var mı acaba?Kesinlikle döner
Bu beklentide yaşarmıyım bilmiyorum ama zannetmiyorum. Olay cok sıcak dıye canım yandı dıye heralde bu kadar ısrarım suanBu beklentide yaşama, çok üzülürsün. Tek diyeceğim bui
Nasıl yapabilirim peki bunu?Genel olarak baktığımda devran falan dönmüyor diyebilirim. Sadece içinde bulunduğumuz şartlar değişiyor ama bu öyle büyük çaplı eden bulur olayı değil. Zamanın akışı içinde olabilecek şeyler. Buna kafayı takmadan uğradığınız haksızlığın intikamını siz alın.
Haklısınız bana çektirdiğini baskası ona çektirse o kısı ıcın acı cekse bu da uzebılır. Ama anlasınlar başlarını taşa vursunlar öyle de böyle de dönüşü yok nasılsa..Devran döner ve izlersin ama çok üzuldügün bir konuysa devranın donmesi de içini soğutmuyor yani bende böyle oluyor..Benim yaşadigım acıdan sonra karsımdaki de o acıyı yaşasa ne yaşamasa ne.
Benım basıma da gelmedı ama etrafımda duydugum gordugum bı kaç ornek oldu o yuzden ben de beklıyorum...Ben bu devranin döndüğünü görmedim
Güçlü her zaman güçlü
Kimsenin de yaşattığını yaşadığını hiç görmedim
Canım benim keşke anlayabilseler ama anlayamazlar öyle bir yorum yetenekleri yok böyle insanların.Duyarli insanlar zaten karşilarindaki insanlara haksızlık yapmazlar yapsalar bile farkinda olmadan yaparlar.Ve bunu farkettikleri anda da derhal düzeltmeye ugraşirlar.Duyarsiz insanlar ise tam tersi olurlar ve hep ben kafasındadirlar ve baslarina ne gelirse gelsin "ben kime ne yaptim ki" diye gene kendilerine dönüp üzülurler baskalari kötüdür her daim onlar icin..Sozu cok uzattım diyecegim o ki yaşadiklarina bir ögretmenin anlattığı cok önemli bir konu olarak bak ve bu konudan ben ne ögremdim diye düşün yoksa hayat cekilmez olur.Bu yaşadiğim olay bana neyi öğretti bundan sonra ki hayatimda bu bilgiyi nasıl kullanabilirim diye düşün yani kemdini kötü hissedip kabullenme yaşadıklarıni.Eger kabullenirde icinde taşirsan hep aci verir ve ne yasarsa yasasin karsi taraf icin sogumaz..Haklısınız bana çektirdiğini baskası ona çektirse o kısı ıcın acı cekse bu da uzebılır. Ama anlasınlar başlarını taşa vursunlar öyle de böyle de dönüşü yok nasılsa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?