Dik başlılık sorunu 🙈

Probisinkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2021
1.085
2.381
83
Merhabalar hanımlar bir evde erkeğin saygınlığının olması ne demektir veya kendimi erkek gibi hissetmiyorum demekle ne kast edilmektedir? Eşimle bugünkü tartışmamız sonucunda duydum bunları biraz dik başlı olduğumdan şikayet ederdi zaten. Kendi ailemde annemde sesi gür çıkan bir kadındı eşimin ailesinde kadın biraz daha metin biraz daha pasiftir. Ben böyle hissetmesini istemiyorum. Nasıl davranmam gerekir tam anlayamadım.

Eşinin ne istediğini kendin yazmışsın zaten Biraz metin biraz pasif.

Ne oldu da tartıştınız? Olayı anlatabilirseniz onun üzerinden yorum yapalım, çok genel oldu böyle
Ben arkadaşları ile dışarı çıkması konusunda konuşmak istedim konu buraya geldi. Benim her şeyi kendi istediğim şekilde olmasını istediğimi, her şeye cevap verdigimi, kendini cinsellik dışında erkek gibi hissetmediğini, evde bir saygınlığı olmadığını... sana saygı duymadığımi mi düşünüyorsun dediğimde hayır saygı duyuyorsun bahsettiğim şey saygınlık dedi.

Sizi böyle görüp sevmiş sonuçta. Bana nedense birileri tarafından doldurulmuş gibi geldi. Sevgili ya da nişanlıyken böyle şikayetleri oluyor muydu?
Evet sevgili iken oluyordu senin bu dik başlılığını ne yapacağız derdi. Aslında pek öyle sayılmam sadece çabuk savunmaya geçiyorum. Saygınlık derken ne kast ediyor emin değilim.

O zaman eşinize sorun o ne soylerse onu yapın bundan sonra, lafindan cikmayin. En kesin çözüm.
Sordum sormaz mıyım şuan anlatamıyorum dedi. Bende o hareketimi gördüğün yada öyle hissettiğin an söyle seni böyle anlayamıyorum dedim. Seni uyarırken kurmak istemiyorum diyor. Genelde de içine atar hep. Söyledikleri net olmayınca bana yardımcı olmuyor pek. Sizlere sordum o yüzden

Evet sevgili iken oluyordu senin bu dik başlılığını ne yapacağız derdi. Aslında pek öyle sayılmam sadece çabuk savunmaya geçiyorum. Saygınlık derken ne kast ediyor emin değilim.
Önerilerine hep itiraz mı edersiniz, hep haklı mı çıkmaya çalışırsınız? Bir öneri sunsa koşulsuz kabul eder misiniz yoksa mutlaka zıt bir görüşünüz olur mu? Yoksa tartışmaları mi kastediyor?

Ben de bilmiyorum. Hiç esimden boyle bir beklenti ve istek duymadim, bana saçma geliyor kadin üzerinden dediklerini yaptirarak erkeklik hissetmek filan. Eşim boyle bir şey dese dalga gecerdim en fazla.

Koşulsuz kabul etmem pek. Zıt bir görüşümde olmaz ama.Genel olarak bahsediyor sanırım.

Koşulsuz kabul etmem pek. Zıt bir görüşümde olmaz ama.Genel olarak bahsediyor sanırım.
Aman gülün geçin o zaman özgüven eksikliği de olabilir bilemedim şimdi gerçi benim bir arkadaşım vardı eskiden çok gençken kadın ve erkeğin bir ilişkideki rolünden bahsederdik hep. Bana sen çok dik başlısın böyle mutlu olamazsın falan derdi. Hiçbir lafın altında kalmazdım ne yapayım karşımda biri mantıksız konuşunca susamiyorum sonra eşimle tanıştık, adam hiçbir zaman bana gıcıklık olsun diye iş yapmadı, görüşlerime hep önem verdi, mantıksız, düşünmeden hiçbir iş yapmadı. Zaten kendinden emin bir insandır. Ben de ona hiç diklenmedim çünkü buna gerek duymadım. Şimdi ben bunları neden yazdım şundan dolayı insan ilişkileri etki- tepki üzerine kuruludur. Birine gösterdiğimiz davranış altında mutlaka karşıdakinden aldığımız sinyalin etkisi vardır. Sürekli savunma halindeyseniz eşiniz size üstünlük kurma çabası içinde ya da suçlayıcı/ hesap sorucu hâlde davranıyor. Eh biri saldırırsa biz de savunuruz düz mantık. Burada bir tartışma anınızı gözden geçirmeniz lazım.

Adam diyor ki mutlak hakimiyeti bana ver
Fikir sunma karşı çıkma ben erkeğim ve sen kadın olduğun için senin üzerinde gücümü kanitlayacagim sen diyorsun ki ne yapayım
Ayaklarını yıka bacım fikirlerine karşı çıkma ona erkekliğini hissettir en çok sensin de

Bende çok dik başlıyımdır ama eşim benden 1000 kat dik başlı
İkimizinde birbirimiz üzerinde hakimiyet kurma isteği olmadığı için idare edip gidiyoruz.

Yalniz cok itici olur oyle kadin onlarin gozunde erkekler baskin kadindan uzaklasir bizim ulkemizde bu bir gercek, dikkat edin evlenmek isteyenler genelde hanim hanimcik kizlari tercih eder cunku surekli itiraz istemezler kendileriyle uyum icerisinde olanlari tercoh ederler onemli hissetmek isterler oyle yetistirildiler ,kapiyi esi acsin guler yuz gostersin nazlansin ama kusmesin vs zaten o kizlarda itiraz yerine uygun dille ifade ettiklerinden el ustunde tutulurlar ....aslansin kaplansin seklinde gazlanmayi seviyorlar yoksa ev kedisi gibi hissediyorlar kendini (bu yasima kadar gozlemledigim bu)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…