Dik başlılık sorunu 🙈

Bana saygı duymuyorsun dese farklı olabilir ama erkeğe saygı, erkek saygınlığı lafları sıkıntılı. Eşiniz erkek olduğu için kendini ayrıcalıklı, dokunulmaz, itaat edilmesi gereken biri olarak görüyor muhtemelen. O istediğini yapacak siz ses çıkarmayacaksınız. Arada padişahım çok yaşa falan da deyin ki erkeklik gururu okşansın.

Biraz sesinizi kısın ve az bişey geri planda kalın, her şeyi eşiniz bilirmiş gibi yapın, erkekler hemen komplekse giriyor, aşırı baskın bir karaktersiniz benim gibi , bizde yeni evliyken eşim bu durumdan rahatsız oldu , çok kavga çıkardı genelde , ama sinra farkettim ki eşim komplekse giriyor, bende kendimce çözüm yolu buldum, mesela en basiti ikimizde çalışıyoruz, evin faturası bilmem nesi ne varsa eşime derim ki hayatım bu evin beyi sensin evi sen dönderiyorsun ben hiç anlamam öyle şeylerden ( evin tüm sorumluluğunu eşime kitledim) her seferinde hayatım ben anlamam sen daha iyi anlıyorsun vb konuşuyorum, yapabildiğim bazı şeylerde bile eşimden yardım istiyorum, yani ben herşeyi yaparım ederim sana ihtiyacım yok tavrı erkekleri soğutuyor, biraz geri planda durup eşinizin birşeyler konusunda söz hakkı almasına ve sizin onun yardımına her zaman ihtiyaç duyabileceginizi hissettirin, başka türlü eşiniz sizle sidik yarıştırmaya kalkar ve evliliğiniz çıkmaza girer , erkekler güçlü ve evin reisi olduğunu hissetmek istiyorlar çünkü bu fıtrat ile yaratılmışlar

Sorar mısınız erkeklik saygınlığı neymiş? Nasıl oluyormuş?

Neyse,
Eğer söylemleriniz ağırsa ve çok yönlendirmeye çalışıyorsanız, buna bir son vermeyi deneyin.
Eğer yapma dediği çoğu şeyi yapıyorsanız, biraz onun istediği şeyleri yapmaya özen gösterin.
Bakalım ne olacak. Çok tepkiler veriyorsanız biraz kısın kendinizi.
Mesela ablam aşırı dik kafalı ve pat cevap biri insan ona bir şey sorarken eleştirirken 10 kere düşünüyor hemen kendini haklıya çekmeye çalışıyor. Ve yapıyor da..
Ben diyorum biraz şu moddan çık daha hoş görülü olmayı dene diyorum. Tabi yapı meselesi yapamıyor. :)

erkekliğini böyle ölçüyorsa zaten erkek olma konusunda başka şüpheleri vardır.
belli ki zihniyeti pis biri. kadını erkekten aşağıda gören bi tip.
ben erkeğim sen kadınsın, biraz susacaksın biraz geride duracaksın çünkü erkek olan benim demek istiyor.
sanki senin ağzın, dilin, aklın, mantığın yokmuş gibi.
eziğin teki yani kocan, üzgünüm.
seninki erkekliği çok yanlış anlamış. aşağılık kompleksi olabilir. seni çekemiyor olabilir.
gitseydi o zaman köyden anasının bulduğu ağzı var dili yok bi kızla evlenseydi.
madem sadece yatakta erkek olduğu aklına geliyor, çükünü altınla kaplatsın ne diyim.

Siz herşey benim istediğim gibi olsun,ben herşeyi istediğim gibi yaparım.evi istediğim gibi yonetirim.ben alınır dersem alınır,alınmaz dersem alınmaz..ben istersem misafir gelir..ben ben ben derseniz ki- böyle mi yapıyorsunuz anlamadim- esiniz isyan eder..belki daha somut örnekler belirtebilirsiniz.

Geneli oyle .. .. erkek damarinda var hakim olmak ... analar oyle büyütüyor oglum pasa oglum sen erkeksin , kari gibi ağlama, vs vs...

Arkadaşları ile dışarı çıkmasına mi itirraz ettiniz.

Bu taktik harika.. gizliden hem isi yaptırmak hem erkegi bi ise yaradığını hissettirmek .. ..

Ben eşime devamli "ben anlamiyorum" desem adam oturur ogretmeye başlar tek tek.
Yapmak istemiyorsam direkt istemiyorum derim ama anlamiyorum demem eşimin hoşuna gitmezdi ondan anlamiyorum, bunu bilmiyorum demem.

Ne kadar dogru bilmem ama evde boyle kendini goklere cikartmak isteyen erkekler disarida pek sozu gecmeyen, işinde çok basarili olmayan veya iş ortaminda tatmin olmayan diyeyim erkekler evde yonetici olmak istiyormuş gibi geliyor.

Hatta bunu eşimle konuşmuştuk. İş yerinde aksama kadar emir alan, ezilen erkekler evde karisina baskin oluyor demişti.
Hepsi oyle değildir elbet ama altinda bunun yattigini dusunmustuk. Fitrat değil bu.

Bir arkadaşımın sözü geldi aklıma "HER EVİ KADIN YÖNETİR, AKILLI KADINLAR BUNU FARKETTİRMEZLER".

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…