Canım ben bir keresinde 5 kuruş için dönüp kıza söylenmiştim.Özellikle de para küçük olunca önemsemiyorlar hergün ellerinden milyonlar geçiyor ya hanfendilerin.Ben de çok sinirleniyorum.Bir ara bir kuruşçuklar vardı ya, allahım kimse kullanmıyordu.Madem kullanmıyorsunuz neden fiyatları 12Tl değil de 11.99 tl diye giriyorsunuz diye sorarlar adama.Neyse sonra kalktı da rahat etti marketçikler.
Bir seferinde de bir mağazadan kazak almışım fiyat 29.50, ben de 30 lira verdim bekliyorum fiş geldi ama tenezzül edip 50 kuruşu vermediler, bir de büyük mağaza.Ben de "iki saattir bekliyorum para üstünü, verin de çıkayım dedim" adam haa 50 kuruşmu deyip çat diye attı önüme parayı, ben de öyle atılmaz böyle atılır deyip direk parayı ona uçurdum.Adam benim 50 kuruşla bana artistlik yapıyor, parayı beğenmiyor, bir ekmek parası yahu.
belki gerçekten hata yapmıştır, bilip bilmeden ahlaksız demen hoş olmamış.
Bu işi yapmayı beceremiyorlarsa kendilerine başka bir iş arasınlar. Kasiyerlik, muhasebecilik gibi meslekler en dikkat gerektiren mesleklerdendir. Özellikle muhasebeciler yaptıkları hatalarla şirketi batırabilirler.
Paraüstünü eksik verdiği gibi fazla da verebilir ve şirketi zarara uğratır. Ben olsam sürekli dikkatsizlik gösteren birini iş yerinde çalıştırmam.
Bunun için sizin önce para üstünü kontrol edip fazla alınmışsa utanıp sıkılmadan hakkınızı aramanız gerekir.
Ben de Çetinkayadan bigün alışveriş yaptım.Neyse kasaya geldim.Ödedim.Çıkmadan baktım fişe,aaaaaaaa 90 tl fazladan var fişte.Bi de kartla almıştım yani.Neyse hemen kasaya döndüm dedim ki , bu dedim 90 tl nedir böyle. Kase almıştım ,6 tanesi 5 tl 'ydi.18 tane aldım. yani 15 tl tutması gerekir ya.Kız sen git, tanesini 5 tl den geçir.yani 18 x 5 = 90 tl. ohanesburger dedim içimdenBeni oyaladılar yarım saat.Dedim iptal edin alışverişi, yeniden çekin parayı düzgün olarak. Kem küm yaptılar falan, nakit olarak geri verdiler parayı. Ben de gittim karta yatırdım. Başka bi zaman yine gittim.Dondurmalık alayım dedim.Tanesi 1 tlydi. 5 mi 6 mı ne aldım. Yine kartla,sonra çıktım baya bi yürüdüm.Sonra önceden yaptıkları hata aklıma geldi.Bir de baktım yine fazla çekmişler.Ama bu defa paramı vermediler.Onun yerine dondurma kasesi aldım yine.O yüzden her zaman fişimi kontrol ederim ben. :)
Hem hata yapmışlar hem de paranı iade etmiyorlar! Siz bütçenizi ona göre ayırmışsınız sonuçta, boş yere neden fazla para harcayıp onlara kazandırasınız. Parasız kalsanız kimse size bedava ekmek vermez.
Aynı hata birkaç kez olunca insanın aklına iyi şeyler gelmiyor. Sanki bilinçli yapıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?