ellerin dert görmesin ,çok güzel görünüyor. ben bu böreğin iç harcına kıyma ekliyorum.birde üzerine yumurta sarısıyla beraber 2 kaşık yoğurt sürüyorum.daha yumuşak oluyor.HAZIR YUFKADAN ISPANAKLI BÖREK
MALZEMELER:
4 adet yufka
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 adet soğan
1 kilo ıspanak
YAPILIŞI:
Soğanı ince ince doğradıktan sonra sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve iyice yıkayıp ufak ufak doğradığımız ıspanağı ekleyip kendi suyunda kısık ateşte bırakıyoruz. Derin bir tabağa yoğurt, yumurta ve sıvı yağı ekleyip bir güzel çırpıyoruz. Yağladığımız tepsiye yufkayı güzelce serip üzerine fırça yarımıyla sosu serpiyoruz ve hazır olan ıspanaklı harcı koyup aynı şekilde diğer yufkaları da yapıyoruz ve 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz Afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1304696
Eki Görüntüle 1304698
Eki Görüntüle 1304699
Eki Görüntüle 1304701
her kat arasına harç ve yoğurtlu sos serpiyoruz ( sosu ara katlara fazla koymazsın börek hamurlaşır) en son en üstüne yine sos dan koyuluyor...Ispanaklı borekte canım, her kata mı koyuyoruz ıspanak yoksa dipteki ilk kata mı koyuyoruz? Ilk kata ıspanak koyup diğer yufkaların arasına yoğurtlu yumurtalı sosu mu koyacağız tam anlamadım.
Tamam canım.yarın yapıcam.her kat arasına harç ve yoğurtlu sos serpiyoruz ( sosu ara katlara fazla koymazsın börek hamurlaşır) en son en üstüne yine sos dan koyuluyor...
tercih meselesi ,ben kavurarak yaptım,çiğden yapanda var..Ha bir de, ıspanağı pişirmeden de koyabilir miyiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?