teşekkür ederim ...Ellerine sağlık.Yine çok güzel tarifler eklemişsin.Soğan kızartması ve biber aşını ilk defa gördüm.Değişik ve güzelmiş.Resimlerin büyük olması da daha iyi olmuş.
teşekkür ederim,evet lezzetli balık ,annem fırında sebzeli hamsi yapar,lezzetli hafif oluyor ,her tarif ayrı lezzet :)Palamutun kızartmasını çok severim.Ayrıca en sevdiğim balıktır.Kılçığı yok yemesi kolay oluyor.Bunun sebzelisi de çok güzel oluyor.Domates,soğan,maydanoz,pulbiber,limon ve yarım çay bardağı suyla fırında pişirilince nefis oluyor.Ama sizinki de güzel görünüyor.Elinize sağlık.
canım ben dün denedim, orta boy tepsi çıktı, tane olarak saymadım ama baya bereketli yani, üstelik çok da güzel oldu, teşekkürler dilber:)gül tatlısı bu ölçüyle kaç tane çıkıyor acaba? bayramda yapmayı düşünüyorum da çok olmasından endişe ettim
yani bir tepsi se tamam.çok olmaz zaten ,çok olup yenmeyınce hemen yumusuyor ya ondan dedım.bende denıcem.sonucu yazarım.canım ben dün denedim, orta boy tepsi çıktı, tane olarak saymadım ama baya bereketli yani, üstelik çok da güzel oldu, teşekkürler dilber:)
Slm tatliyi yapıyorum da benim ki vicik vicik yağlı oldu unu az mı oldu acaba kestim yuvarlaklari ama biraz daha un mu eklemem gerekir acele cevap yazabilir misin yayilmarlarindan korkuyorumİRMİKLİ GÜL TATLISI
MALZEMELER:
100 gram margarin ( oda sıcaklığında )
2 adet yumurta
Yarım su bardağı ay çiçek yağı
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
YAPILIŞI:
İlk olarak şerbet hazırlanarak soğumaya bırakılır.
Yumuşak kıvamda bir hamur yapılır. Hamuru 1 cm kalınlığında merdane ile açılıp, çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir. Her biri diğerinin yarısına gelecek şekilde 3 yuvarlağı üst üste koyup sarıyoruz ve bıçakla ortadan kesiyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Güllerimiz sıcakken şerbetini döküp üzerini tepsi ile kapatıyoruz. Afiyet olsun…
Eki Görüntüle 1256652
Eki Görüntüle 1256653
Eki Görüntüle 1256654
Eki Görüntüle 1256655
Eki Görüntüle 1256656
ben yarım ölçü yaptım 19 tane çıktı..gül tatlısı bu ölçüyle kaç tane çıkıyor acaba? bayramda yapmayı düşünüyorum da çok olmasından endişe ettim
şimdi gördüm mesaj'ını ,unu az olmuştur ,kulak yumuşaklığında olmalı hamur.Slm tatliyi yapıyorum da benim ki vicik vicik yağlı oldu unu az mı oldu acaba kestim yuvarlaklari ama biraz daha un mu eklemem gerekir acele cevap yazabilir misin yayilmarlarindan korkuyorum
Un ekledim zaten cevap gelmeyince ama bu sefer hamur parcalanir gibi oldu zor Kıvırdim pisince de yapraklarimin bazısı koptu.yagi tam olcmedim fazla oldu heralde ama tadı çok güzel ve yapması çok zevkli tekrar dwnicem.tesekkurlerşimdi gördüm mesaj'ını ,unu az olmuştur ,kulak yumuşaklığında olmalı hamur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?