Dilber'in Mutfağından Resimli Paylaşımlar...

habersiz gelen misafirler için

2 eti çay keyfi kakaolu kurabiye'yi şekerli su ile ıslatıp nutella sürüp( krem şantide olur ) birbirine yapıştırıyorsun ,sonra hindistan cevizine bula...afiyet olsun..

sizlere fikir olması açısından peçete katlama şekilleri paylaşıyorum..

evde bez peçete yoktu ,bende sehpa örtüyle şekil verdim

peçeteyi düz şekilde yayıyoruz..

ortadan iki'ye katlıyoruz..

tekrar katlıyoruz..

ucundan açtırıp katlıyoruz..

arkası çevirip biraz katlıyoruz..

düz çevirip cep yerine kaşık ve çatal koyup tabağın kenarına koyulur..

Bu çok güzel görünüyor elleriniz sağlık ayy canım çekti ama beceremem ki

hazır kağıt peçeteyi şekildeki gibi açtırıyoruz..

ortadan 2 'ye katlıyoruz..

tekrar katlayıp ,üzerine çatal ,kaşık koyup kurdela ile fiyonk yapıp yemek tabağının yanına koyulur..

peçeteyi düz şekilde yayıyoruz ,4 ucunu ortaya katlıyoruz..

ters çevirip tekrar ucları ortaya katlıyoruz..

aynı işlemi tekrar yapıyoruz.

uçların alt tarafındaki ucu yukarı doğru kaldırıyoruz.. peçete çorba kase'sinin içine koyulur..

peçetenin ortasına çiçekte koyulabilir..

istediğiniz bir mayalı poğaça hamurundan olabilir,hamurdan pazı alıp ,elimle açtırıp içine iç harcını koydum ,ben şekerli suya ( asıl pekmeze batırılıyor )
batırıp sonra susam'a buladım ,bıçağ'ın tersi ile üzerine çizikler yaptım.

Son düzenleme:

MOZAİK PASTA

Malzemeler :
2 Paket Pötibör Bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaoluda olabilir)
100 Gr. Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Yemek Kaşığı Kakao
4 Yemek Kaşığı Şeker

Margarini öncelikle eritin daha sonrasında sütü, şekeri ve kakaoyu ekleyerek normal puding yapar gibi karıştırırsak pişirin.
Kaynamaya başladığı zaman ocağınızın altını kapatın ve soğumaya bırakın.Bir kap içerisinde bisküvileri küçük parçalar halinde kırın,Ilımaya bıraktığımız karışım tam olarak soğumadan ekleyin ve karıştırın.
Yağlı kağıda dökerek şekli verin. (Pasta sıcakken şekil verilmiyor, bu nedenle buzlukta bir yarım saat beklettikten sonra şekil verin)
3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun…

PİZZA

HAMURU İÇİN:

1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
yarim su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı seker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket Instant Maya
salça
tuz

UZERI ICIN:
zeytin,sucuk,domates,rendelenmis kasar

Hamuru yoğurup 1 saat dinlendirin...
yağlanmış tepsiye alıp kenarlar biraz daha kalın olacak şekilde elinizle açın
salça'yı biraz suyla açtırıp hamurun her yerine sürüyoruz ,
sırayla zeytini ,sucuk,küçük,küçük doğranmış domates ve en üste rende kaşar serpip 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin..

yok canım maharetli sayılmam ,elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum ...

MaSallah vallaha,maharetli sayılmama halin böylense maharetli hanini ne mukemmeldir takip ediyorum tariflerini canım bana onerebilecegin serbetli guzel ama basit bir tatlın var mı çalışıyorum ve cok yogunum ve bunun ustune teyzem gün yapıyor ve evi müsait olmadıgı icin bende olacak misafirler dışarıdan yiyecek söylüyormuş ev sahibi sadece tatli ve salata yapıyormuş onerecegin serbetli bir tatli ve et yanına uygun bir salata var mı

teşekkür ederim ,etimek tatlısı yapabilirsin ,birde

irmikli kolay tatlı

malzemeler:

2,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu

şerbet:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker

yapılışı:

ilk olarak şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz..

hamur malzemesini yoğurup ,hamurdan ceviz büyüklüğünde pazı kesip elinde yuvarlayıp biraz bastır tepsiye diz ,evde varsa ortasına fındık batır ,170 derece fırında pişir... sıcak tatlılara ılıyan şerbeti döküyoruz .. ( geceden yapıp bekleyince daha güzel oluyor )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…