Bir çok kimsenin farkında olmadığı en önemli dualadan biri de, özellikle çocuğu olmayan kimseler için Zekeriya (a.s.)’in yaptığı duadır.
O şöyle dua etti: “Rabbim! Beni yanlız bırakma! Sen, varislerin en hayırlısısın, (her şey sonunda senindir)” (Enbiya: 89).
Eğer bu duayı inanarak samimiyetle tekraralayarak dua edersen, bil ki Allah senin istediğini sana verecektir.
Çünkü Yüce Allah Zekariya peygambere (a.s.) bu dua ile istediğini vermiş ve şöyle buyurmuştur: “Biz onun da duasını kabul ettik ve ona Yahya’yı verdik; eşini de kendisi için (çocuk doğurmaya) elverişli kıldık” (Enbiya: 90).
O halde Yüce Allah peygamberleri için böyle acil bir şekilde dualarını kabul etmesinin sırrı nedir? Biz ise bazen Allaha dua ediyoruz, ama dualarımız Kabul olmuyor. Bu sorunun cevabı Allahın şu ayet-ı kerimesindedir: “Onlar (bütün bu peygamberler) , hayır işlerinde koşuşurlar, umarak ve korkarak bize yalvarırlardı; onlar, bize karşı derin saygı içindeydiler”(Enbiya: 90). Allah ne büyük hikmet sahibidir. Duanın kabul olmasının en önemli şartı hayra koşmak ve duada samimi olmaktır. O halde ey mümin kardeşim! sen de bunu hayatında uygulamalısın.
ALINTI
Rabbim, şu mübarek gecede isteyene hayırlı, eli ayağı düzgün evlatlar nasip etsin İnşallah...
Bana da hayır dualarınızda yer ayırırsanız sevinirim
ben sana özelden yazayım
Birsen cim özelden yazamıyorum mesaj sayım yetersizmiş yorumları hotmailine atacağım ama bana eşinin de aynı şekilde bilgilerini yolla. birde kaç yılında evlendiniz
peloşum kendini biliyosun bencede ilaç al madem başağrısı kötü oluyoanladım canım ama obur kızlar kullanabiliyo bende ara sıra cıkıyo ama cogu olmuyobak şimdi oldu
sevcanım ya oyle olsa ne güzel olur inş bende arkandan gelirim hayırlısıyla
sagol canım benim iyiyim allaha şükür ama ben cok ac kalınca başagrısı tutuyo... amin eboşum inş rabbim verir kolaylıgını...ben yinede gece hap icmeden yatmıyım ne olur ne olmaz...
süper canım ya ben resmini gördüm ama kilolu gelmedin bana...inş yakın zamanda istedigin kiloya ulaşırsın tatlım...
evet kanka allahın izniyle geçip gidicek bidaha bekle seneyio illaki oluyo cano,ama alışcaz,zaten 29 gün.
su gibi geçcek mübarek
bende de arada çıkıyo canım,arada bi türlü çıkmıyo.
bu arada bu konuda en iyi yorumu ebroş yapar sanırım,resimle gerçek biraz farklı sanki
canım evet öyle oldu çay demlemiştim uyuya kaldı bende çayımı alıp oturmuştum keyifli keyifli sonra 5 dakika geçmeden uyandı balkona çıkalım filan dedi çayı orda içelim istedi e bende kıramadım .kocişler önemli değilmi :)))eboşum konuşamadık ya...neyse sen kocişini ,ihmal etme görüşmek üzre öptüm... benim kocişte bakıp duruyo kızcak diye korkuyorum gecede göndermiyo ya sohbete katılamıyorum oyuzden(
kuzum inşallah gelebilirsin özledim seni çokbgn susuzluktan ölüyodum cok zor gectıkardelenım ümreye gıtcekmıssın dua etcekmıssın allah razı olsun cnm cok sagol benım gercek ısmımle dua edersen ok daha mutlu olurum allah kabuletsın cnm
ebusum uykuya yenık düşmesem gelcemde sahura kadar dayanamıyom bgn cok yoruldumyoksa ne davullar çalarım ben sızlere
bırsenım ıyıkı doğdun cnm nıce yıllara evlatlarınla esınle insallah
sevcanım afiyet olsun diycem ama yemedinki:))nasip olurda sanada yaparım inşallahablam sana da kocaman selammmmm.ıyı sen nasılsın???huzur dolsunundur ablam ramzanın gelmesıyle başka huzurlu oluyor ınsan :)
eline sağlık ablam güzeldir o çorba
inşallah cnm o günler de gelecek inşallah...
cnm çok güzel görünüyor ben de bir dilim alabılır mıyım???
canım negüzel sende zorlanmamışsın allahım kabul etsin devamını nasip etsinKızlar nasılsınız. Benim bugün çok iyi gecti orucum çok sükür bakın susayanlar için tarifim var ben bugün nerdeyse cok az az susuadım. Uzmanlar söyledi hakkaten iyi geldi tarif söyle. İftardan sonra cay demliyosunuz Sonra bu çayın demini 4 -5 parmak ölcücüyle buyukçe bir kavanoza koyuyosunuz. Üstünede sıcak suyunu koyup demliyosunuz ılınmaya bırakıyosunuz agzı acık olarak sonra bunun içine dilerseniz nane yada maydonoz dilerseniz sade olarak içine buz koyup bardak bardak su gibi içiyosunuz. Bir nevi buzlu cay yani. Ben şimdi yine yaptım ılınmaya bıraktım içicem sahura kadar.
Bu arada bugün bir arkadaşın kan testi vardı noldu acaba bilen var mı.
Kardelenler, Sevcan Birsen, Banu Ebru Derin su Selina nasılsınız.
Sevcancım hamilelik yada benim deyimimle Kamilelik nasıl gidiyo:) Selinacım senin yazdıklarını okudum bol bol wc ve kasık ağrısı varmış İnşallah hayırlı haber bekliyoz senden de. Benim bu ay sonu gibi belli olacak bakalım inşallah
canım lütfen üzülme hayırlısı diyelim mübarek günlerin hürmetine çok bekletmeden gelir bebişin inşallahselam canlarım.. nasılsınız bakalım?
çok merak etmişsiniz okudum Allah razı olsun ama bebek mebek yok adetimin gecikme sebebi stres.. bi ilaç verdi adet söktürücü onu kullan ilk kanamanda gel dedi.. işte böyle.. hastanede süründüm akşama kadar gelince hemen yattım iftar falan derken bu saat oldu.. kusura bakmayın sizide merakta bıraktım.. başka bahara artık bebek..
bazen düşünüyorum acaba boşuna mı cabalıyorum git gel falan.. neyse birde bununttim susuzluktan.. sonunu nasıl gö stresini bünyeme yüklemiyim.. bakalım ne zaman kanama olursa o zaman gidicem gene hormonlara bakcak sanırım umarım rahim filmi istemez cok korkuyorm zaten ondan..
bu arada hayırlı ramazanlar.. sıcaklarda baya zor oluyor miğdeme kramplar girdibugün öldüm bittim miğdeme kramplar girdi sonunu nasıl görcem ramazanın bilmiyorum..
birsencim doğum günün müş iyiki doğdun eşiminde doğum günüydü bugün ona bebek haberi hediyem olsun istemiştim ama olmadı.. nasip değilmiş demekki..
oyy kıyamam ben sana doğum günü çocuğu duygusallaşmış öptüm senicanlarım tatlışlar çok teşekkür ederim hepinize sizin sayenizde içim ferah bir sürü dostum var diyorum inanın akraba ve tanıdıklardan çok siz düşündünüz beni inşallah Allahımda şu ramazanın yüzü suyu hürmetine hepinize en kısa zamanda güzel hayırlı sağlıklı evlatlar verir
çok doğru canım düşüncelerinBu duayı bizimle paylaşştığın için asıl sen sağol. Rabbim hepimize verecek ben inanıyorum. Ümitsizlik Allahtan ümit kesmek en büyük günahlardan biriyse eger vardır bunun bir nedeni. İçim o kadar iyi ve rahat ki anlatama. Bundan bir kaç gün önceye kadar bende cok karartmıştım içimi. Ramazan tam vaktinde yetişşti ve actı içimizi. Burda insanlar hiç kimseyi tanımasa hiç bir cıkarı olmadığı halde bir birine bol bol dua iyi niyet ve sevgi besliyor. O yüzden hiç kimse hiç kimseden esirgemez hayır dualarını. Duam seninle de olsun arkadaşım.
ayy çok teşekkurler şeker :))))hamileler alsın tabaklarını gelsinler,onlara iltimas var canım.:81::81:
ıyı hadı cnm guzel geçmiş ılk günün.boyle dewAM etmesı dıleğiyle...tarif hem sağlıklı birşeye benziyor.uygulamak lazım arkadaşlar deneyın bakalım.Kızlar nasılsınız. Benim bugün çok iyi gecti orucum çok sükür bakın susayanlar için tarifim var ben bugün nerdeyse cok az az susuadım. Uzmanlar söyledi hakkaten iyi geldi tarif söyle. İftardan sonra cay demliyosunuz Sonra bu çayın demini 4 -5 parmak ölcücüyle buyukçe bir kavanoza koyuyosunuz. Üstünede sıcak suyunu koyup demliyosunuz ılınmaya bırakıyosunuz agzı acık olarak sonra bunun içine dilerseniz nane yada maydonoz dilerseniz sade olarak içine buz koyup bardak bardak su gibi içiyosunuz. Bir nevi buzlu cay yani. Ben şimdi yine yaptım ılınmaya bıraktım içicem sahura kadar.
Bu arada bugün bir arkadaşın kan testi vardı noldu acaba bilen var mı.
Kardelenler, Sevcan Birsen, Banu Ebru Derin su Selina nasılsınız.
Sevcancım hamilelik yada benim deyimimle Kamilelik nasıl gidiyo:) Selinacım senin yazdıklarını okudum bol bol wc ve kasık ağrısı varmış İnşallah hayırlı haber bekliyoz senden de. Benim bu ay sonu gibi belli olacak bakalım inşallah
selm cnm yoğun ve yorucu bır gun gecırmsıssın haber vermemen doğal cnm çok merak ettık yahu...olsun cnm hayrlısı.stresten daha yenı kurtuldunuz ınşallah onumuzdekı ay yawrun göbişinde olrrrrselam canlarım.. nasılsınız bakalım?
çok merak etmişsiniz okudum Allah razı olsun ama bebek mebek yok adetimin gecikme sebebi stres.. bi ilaç verdi adet söktürücü onu kullan ilk kanamanda gel dedi.. işte böyle.. hastanede süründüm akşama kadar gelince hemen yattım iftar falan derken bu saat oldu.. kusura bakmayın sizide merakta bıraktım.. başka bahara artık bebek..
bazen düşünüyorum acaba boşuna mı cabalıyorum git gel falan.. neyse birde bununttim susuzluktan.. sonunu nasıl gö stresini bünyeme yüklemiyim.. bakalım ne zaman kanama olursa o zaman gidicem gene hormonlara bakcak sanırım umarım rahim filmi istemez cok korkuyorm zaten ondan..
bu arada hayırlı ramazanlar.. sıcaklarda baya zor oluyor miğdeme kramplar girdibugün öldüm bittim miğdeme kramplar girdi sonunu nasıl görcem ramazanın bilmiyorum..
birsencim doğum günün müş iyiki doğdun eşiminde doğum günüydü bugün ona bebek haberi hediyem olsun istemiştim ama olmadı.. nasip değilmiş demekki..
amin cnm tüm ewlat hasretıyle yanıp tutuşan arkadaşlarımız ewlat sahıbı olsun,hamıleler sağlıkla doğursun,doğurNLAR yawrularını sağlıkla buyutsun inşallah cnmm.ewet buradakı dostluklar,arkadaşlıklar cok başakaa..ay duygulandımcanlarım tatlışlar çok teşekkür ederim hepinize sizin sayenizde içim ferah bir sürü dostum var diyorum inanın akraba ve tanıdıklardan çok siz düşündünüz beni inşallah Allahımda şu ramazanın yüzü suyu hürmetine hepinize en kısa zamanda güzel hayırlı sağlıklı evlatlar verir
paylaşımın için sağol cnm.amın allahım sana da nasıp etsın ewlat ınşallahBir çok kimsenin farkında olmadığı en önemli dualadan biri de, özellikle çocuğu olmayan kimseler için Zekeriya (a.s.)’in yaptığı duadır.
O şöyle dua etti: “Rabbim! Beni yanlız bırakma! Sen, varislerin en hayırlısısın, (her şey sonunda senindir)” (Enbiya: 89).
Eğer bu duayı inanarak samimiyetle tekraralayarak dua edersen, bil ki Allah senin istediğini sana verecektir.
Çünkü Yüce Allah Zekariya peygambere (a.s.) bu dua ile istediğini vermiş ve şöyle buyurmuştur: “Biz onun da duasını kabul ettik ve ona Yahya’yı verdik; eşini de kendisi için (çocuk doğurmaya) elverişli kıldık” (Enbiya: 90).
O halde Yüce Allah peygamberleri için böyle acil bir şekilde dualarını kabul etmesinin sırrı nedir? Biz ise bazen Allaha dua ediyoruz, ama dualarımız Kabul olmuyor. Bu sorunun cevabı Allahın şu ayet-ı kerimesindedir: “Onlar (bütün bu peygamberler) , hayır işlerinde koşuşurlar, umarak ve korkarak bize yalvarırlardı; onlar, bize karşı derin saygı içindeydiler”(Enbiya: 90). Allah ne büyük hikmet sahibidir. Duanın kabul olmasının en önemli şartı hayra koşmak ve duada samimi olmaktır. O halde ey mümin kardeşim! sen de bunu hayatında uygulamalısın.
ALINTI
Rabbim, şu mübarek gecede isteyene hayırlı, eli ayağı düzgün evlatlar nasip etsin İnşallah...
Bana da hayır dualarınızda yer ayırırsanız sevinirim
iyi geceler cnm bayağı yorulmuşsun hadi yat sen...iyi geceler kızlar... Allah rahatlık versin..
Toplam 6 kullanıcı konuyu okuyor. (4 üye ve 2 ziyaretçi)
ebrar_53 birsen29+ uebesli swcnprlk+
selma hanımlar misafirler sizede selam
Toplam 6 kullanıcı konuyu okuyor. (4 üye ve 2 ziyaretçi)
swcnprlk,
ebrar_53+,
birsen29+,
uebesli
selam arkadaşlarrr....
ablam ewet huzur dolu oluyor ınsan.ben oruç tutamıyorum ama kuran'ımı okudum geldım tahmın ettım oruçcular buradadır dıye
ben de dualar okudum.hatime başladım bakalım hayırlısı...
selam ablam...mısafırlere menüden ne ıkraM etsek ramazan ya bol,bereketli menümüz...
ablamm benım yaaa...amın inşallah.ewet abla bu yıl tutamayacağım aslında tutan warmış da eşim tedirgin oluyor,kefaletını werırız dıyor.ama ben tutmak ıstıyorum.seneye de allah kısmet ederse yawrumu emzirme olayından dolayı tutamayacağımhoşgeldin kuzucum taze hamişim benim maşallah sana ALLAHIM kabul etsin dualarını inşallah
sen buyıl tutamazsın sonra telafi edersin kuzum
aynen kuzum ramazan bereketiyle geliyo çok şükür valla ne isterlerse onu ikram edelim
ayy çok teşekkurler şeker :))))
ıyı hadı cnm guzel geçmiş ılk günün.boyle dewAM etmesı dıleğiyle...tarif hem sağlıklı birşeye benziyor.uygulamak lazım arkadaşlar deneyın bakalım.
ben ıyıyım canım,yawrum da iyidir ınşallah
ayy tam denk geldi.kamilelil hee :))) eşimin ismi KAMİL sevdim bu terımı ben
ewet canım bana selınamda da bırseyler war gibi gelıyorhadı bakalım hayrlısı...
sen nasılsın cnm.bak kıskandım ben de fal ıstıyorum.çok meraklıyım astrolojı fılan .ben de yeni hamıleyım bebek hedıyesı olsun bana da bakar mısııınnn cnmm?
selm cnm yoğun ve yorucu bır gun gecırmsıssın haber vermemen doğal cnm çok merak ettık yahu...olsun cnm hayrlısı.stresten daha yenı kurtuldunuz ınşallah onumuzdekı ay yawrun göbişinde olrrrrsakınnn vazgeçmek yok
amin cnm tüm ewlat hasretıyle yanıp tutuşan arkadaşlarımız ewlat sahıbı olsun,hamıleler sağlıkla doğursun,doğurNLAR yawrularını sağlıkla buyutsun inşallah cnmm.ewet buradakı dostluklar,arkadaşlıklar cok başakaa..ay duygulandım
paylaşımın için sağol cnm.amın allahım sana da nasıp etsın ewlat ınşallah
iyi geceler cnm bayağı yorulmuşsun hadi yat sen...
Birsencim mail attım az önce yoksun nette galiba bakarsın yazdıklarıma bu arada eşinin bilgilerini ve evlenme yılınızı mail adresime de atabilirsin
ablamm benım yaaa...amın inşallah.ewet abla bu yıl tutamayacağım aslında tutan warmış da eşim tedirgin oluyor,kefaletını werırız dıyor.ama ben tutmak ıstıyorum.seneye de allah kısmet ederse yawrumu emzirme olayından dolayı tutamayacağım
ewet abla.arkadaşlar ses werin ne istersiniz.herşey var masada buyrun ikramlarımıozdan
yok kız uyuya kalmışım emre çaldı uyandımbirsen29+,
uebesli
tarafımdan aranıyorsunuz...neredesiniz kızlarrr????
astrolojıye daldınız bizi unuttunuz
hayırdır ebrarım manicimi oldunAkşamdan pilavı pişirdim
Gene karnımı şişirdim
Çok mani diyecektim ama
Defteri yolda düşürdüm
Davulumun ipi kaytan
Kalmadı sırtıma mintan
Virin ağalar bahşişim
Alayım sırtıma mintan
yok kız uyuya kalmışım emre çaldı uyandım
hayırdır ebrarım manicimi oldun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?