dileklerimiz için 5000 kez Hasbinallahü ve nimel vekil çekelim mi ?

Risale-i Nur"dan Cuma Duası

Ey seçkin kulun Muhammed"in Rabbi!

Ey Cennet ve Cehennemin Rabbi!

Ey peygamberlerin ve hayırlıların Rabbi!

Ey Sıddîklar ve iyilerin Rabbi!

Ey küçüklerin ve büyüklerin Rabbi!

Ey tohumların ve meyvelerin Rabbi!

Ey güllerin ve çiçeklerin Rabbi!

Ey nehirlerin ve ağaçların Rabbi!

Ey açıklananların ve gizlenenlerin Rabbi!

Ey gece ve gündüzün Rabbi olan Allah"ım!

Seni Arşının taşıyıcılarını, bütün meleklerini ve bütün yaratıklarını şahid tutarak ve bütün peygamberlerinin, bütün evliyalarının, bütün kevnî ve Kur"anî ayetlerinin, bütün masnuatının, kainatın zerrat ve mürekkebatının, bütün bu sayılan şehadetleri içine alan habibin Muhammed"in (ASM) ve Senin Kur"an"ının şehadetiyle hepimiz şehadet ediyoruz ki: Sen Vacib-ül Vücud, Vahid ve Ehad, Ferd ve Samed, Hakk ve Mübîn, Hayy ve Kayyum, Alîm ve Hakîm, Kadîr ve Mürîd, Semi", Basir ve Mütekellim olan Allah"sın. En güzel isimler Senindir. Şehadet ederiz ki, Senden başka İlah yoktur. Mülk yalnızca Senindir. Hamd de Sana mahsustur. Senden mağfiret diliyor ve Sana tevbe ediyoruz.

Hem şehadet ederiz ki, Hz. Muhammed(ASM) alemlere rahmet olarak gönderdiğin kulun, peygamberin, habibin ve resulundür. Ona, Aline ve Ashabına sonsuza kadar salat ve selam eyle! Âmîn, âmîn, âmîn!

Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde dua edilmesi tavsiye ediliyor. Cuma günü okunması gereken dua ise şöyle;

-”La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram”

Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah’ım bana yardım et” ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğini söyleyen kişi sıkıntıdan kurtulur ve derdine derman bulur.

Cuma namazından sonra işe şu dua okunmalıdır;

-Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu’îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.

Manası : Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, mu’îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir.

Bu duaya edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtaç etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır.

HAYIRLI CUMALAR RABBİM HEPİMİZİ HİDAYETE ERDİRSİN AMİN İNŞALLAH

Son düzenleme:
Okumalarınıza ben de katılmak isterim,bir dahaki listelere eklerseniz sevinirim. Allah dualarınızı kabul etsin

eklerim canım istersen sende takipte kal hatta istersen 670 adet duayı okuyup listeye katılabilirsin çünkü mazeretli arkadaşlarımız var okuyamıyoruz ...
Canım abdest alıp okuyacaksak eve gittiğimde okuyayım,mazeretli değilim ama abdest alma imkanım yok şuan işteyim birde nasıl niyet edilecek ben açıklama göremedim? Kimin için hangi niyet için okunduğu söyleniyor mu başlamadan önce? Nasıl başlanacak kişi başı toplam kac adet okunuyor vs?

Hz Yunus'un balığın karnında ettiği dua

Okunuşu: ''Lâ ilâhe illâ ente sūbhâneke innî kūntū minazzâlimiyn''

Manası: ''Allâh'ım! Senden başka hiçbir ilâh (ibâdet edilecek mâbüd) yoktur. Seni bütün noksanlıklardan uzak tutar, tenzih ederim. Gerçekten ben,haksızlık edenlerden (zâlimlerden) oldum.''
demektir.

Hz Yunus Peygamberi balık yuttuğu zaman,balığın karnında, o karanlık ve sıkıntılar içinde Yunus (A.S.),bu duası ile Allah 'a yalvarmış ve o sıkıntıdan kurtulmuştur.

1 @
bal10cukk ---------
2 @GirLookingForLove -- 240 adet okundu
3 @
cansu_tr ----------- mazeretli
4 @mustafabusra ------
5 @687403_igt ----------
6 tubatesbih -----------
7 esimaa ---------------
8 kitapseverim -------- mazeretli
9 Sealand --------------
10 cerenery ------------
11 @whitepearll ----------
12 M maviduvar1 -------------
13 damla_22 -----------
14 eilenn ----------- mazeretli
15 @merve1603 ----------
16 D Duambelli -----------
17 Nara87 ------------
18 D Debusi -------------
19 melisamelisss ------------ mazeretli
20 J jasminej --------

Hanımlar @mustafabusra Hanıma geçmiş bulunuyoruz . DUASI : hayirlisiyla salı günü gideceğim is görüşmesini kazanmak , kocamla işimizin gücümüzün rast gitmesi , çevremizde ki kötü insanlardan allahim hepimizi korumasi....
ARKADAŞLAR ŞİMDİYE KADAR 670 ADET OKUDUK ALLAH OKUYAN HERKESTEN RAZI OLSUN.
LİSTEYE 2 ARKADAŞIMIZ DAHA DAHİL OLDU .
BUNDAN SONRA OKUMALARIMIZDA HERKES 600 TANE OKURSA DAHA ADİL OLACAK .
ŞİMDİYE KADAR KİŞİ SAYISI DAHA AZ OLDUĞU İÇİN ÖYLE OLMUŞTU ŞİMDİ BÖYLE DÜZENLEDİM

LİSTEYE EKLEDİM SENİDE BİZ DUAYI KİŞİ KİŞİ EDİYORUZ HZ. YUNUSUN DUASINI 600 KERE @mustafabusra HANIM İÇİN OKUYUP DUASINI DA OKUYORUZ ... HOŞGELDİN SEFA GELDİN ..

Hz Yunus'un balığın karnında ettiği dua

Okunuşu: ''Lâ ilâhe illâ ente sūbhâneke innî kūntū minazzâlimiyn''

Manası: ''Allâh'ım! Senden başka hiçbir ilâh (ibâdet edilecek mâbüd) yoktur. Seni bütün noksanlıklardan uzak tutar, tenzih ederim. Gerçekten ben,haksızlık edenlerden (zâlimlerden) oldum.''
demektir.

Hz Yunus Peygamberi balık yuttuğu zaman,balığın karnında, o karanlık ve sıkıntılar içinde Yunus (A.S.),bu duası ile Allah 'a yalvarmış ve o sıkıntıdan kurtulmuştur.

1 @
bal10cukk ---------670 adet
2 @GirLookingForLove -- 670 adet
3 @
cansu_tr ----------- mazeretli
4 @mustafabusra ------ 610 adet
5 @687403_igt ----------
6 tubatesbih -----------
7 esimaa ---------------
8 kitapseverim -------- mazeretli
9 Sealand --------------
10 cerenery ------------
11 @whitepearll ----------
12 M maviduvar1 -------------
13 damla_22 ----------- 670 adet
14 eilenn ----------- mazeretli
15 @merve1603 ----------
16 D Duambelli -----------
17 Nara87 ------------
18 D Debusi ------------- 600 adet
19 melisamelisss ------------ mazeretli
20 J jasminej --------
okunan sayı :3220
kalan sayı : 8780

Hanımlar @mustafabusra Hanıma geçmiş bulunuyoruz . DUASI : hayirlisiyla salı günü gideceğim is görüşmesini kazanmak , kocamla işimizin gücümüzün rast gitmesi , çevremizde ki kötü insanlardan allahim hepimizi korumasi....
ARKADAŞLAR ŞİMDİYE KADAR 670 ADET OKUDUK ALLAH OKUYAN HERKESTEN RAZI OLSUN.
LİSTEYE 2 ARKADAŞIMIZ DAHA DAHİL OLDU .
BUNDAN SONRA OKUMALARIMIZDA HERKES 600 TANE OKURSA DAHA ADİL OLACAK .
ŞİMDİYE KADAR KİŞİ SAYISI DAHA AZ OLDUĞU İÇİN ÖYLE OLMUŞTU ŞİMDİ BÖYLE DÜZENLEDİM

KIZLAR Bİ FİKRİM VAR PAYLAŞAYIM DEDİM ARANIZDA KURANIKERİM OKUMAYI BİLEN VAR MI ?
HATİM OKUSAK MI DİYE DÜŞÜNDÜM ?
Okuyalım valla ne güzel olur kişi başı bir cüz verilse hergün bir hatim iner bunu bu başlık altında bi konu olarak acsaj eminim katılım çok fazla olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…