Dilenciye Para Atar Gibi...

Ben kimsenin parasini veya bir seyini istemiyorum sadece hak ediyorsun demesini istiyorum siz bile beni anlamıyorken o hiç anlamaz
Iyi de hak ediyorsun mesaji nasil verilir ki baska türlü?

Siz bence şark kurnazlığı yapip telefon konusunu açmışsınız ondan bir adim beklemişsiniz belki adamin durumu yok belki gönlü yok ama sizden gelen sinyali almış tamamini olmasa da bir kismini teklif etmiş.

Hayir ne dese hak ettiginizi idrak edecektiniz ?

Az buz bir şey değil 5-6binlik telefon yani. Kimse sizi kiymetli hediyelere boğmak zorunda degil.
Kac yillik kocamdan istemem ben böyle bir şey.

Ama deger verdigini bilirim yani.

Ya zengin buldugu nereden cikti telefon aldı diye aldigi telefon bin lira yok

Sen memur değilmişim kendin alabileceğin şeyi başkasından bekleme ayrıca ayrısınız telefon alıyorum demen bile gereksiz

Eşimle 17 yıllık beraberliğimiz, 11 yıllık evliliğimiz var. İphone’umu kendim aldım. Ben kendi kendine yeten bir kadınım. Eşim bile olsa kimseye maddi konularda mudanam olsun istemem (Tabii çocuktan dolayı çalışamayacak durumda olsaydım o ayrı bir durum olurdu.). Size de bunu öneririm. Karşınızdaki kişinin size telefon falan alması değer verdiğinin göstergesi değildir aksine maddi gücünü kullanarak sizin gözünüzü boyamaya çalışıyor olabilir de!

Görümceni aleni kıskanmışsın. Nişanlına da telefon alacağım diye zarf atmışsın ama az bir para verince dilenci durumuna düşmüşsün evet . Bence üzgünüm ama haketmişsin. Sevgilinin 500 lira teklif etmesi senin ondan iPhone almasını beklemenden daha mı kötü sence?. Sevgilin ne yapsın; “ isteyenin bir yüzü , vermeyenin iki yüzü kara” derler malum .
Dedem bana hep bu sözü hatırlatırdı biri benden bişey isteyince. Sen sözlü istememişsin ama belli etmişsin niyetini.
Sevgilinin Elinden bu kadarı geliyor demek. Mızmızlanmakta haksızsın .

Ne kadar süredir berabersiniz? Bir çöp dahi almadı derken ciddi misiniz? Doğum günü, sevgililer günü, içinden gelmesi vs. Hiçbir hediye yok mu? Siz de mi böylesiniz kendisine karşı? Maddi değeri karşı tarafın bütçesi belirler ama çiçek, böcek de alınır tabii ki. Bunun beklenti ile ilgisi yok. Kibarlıktır, inceliktir sevgiliyi mutlu etmektir amaç.

Telefon, altın, pırlanta ağır şeyler bana göre. İstenmemeli, kabul edilmemeli. Nişanlılık durumunda nedense bunu ben de çok sık görüyorum. Aynı telefonu 2 tane alıyorlar. Biraz saçma da geliyor.

Sizin telefon istemeniz ya da istemeye çalışmanız da son derece itici. Adamın 500 TL vermesi rezalet. Birbirine ekleyin bu iki kancayı ve öyle çekin. Olay örgüsünü birlikte kurmuşsunuz. İkiniz de iyi niyetli değilsiniz.

Sizene kim kime telefon almış niye karışıp laf sokuyosnzkı? Sonrada telefon alcam demissnz ondan ister gibi. Ben olsam o 500 tl yide teklif etmezdm bana çok itici geldinya

Cep telefonları kaç senedir var ki nişanlıya telefon almak gelenek olmuş. Ya sevgiliniz sizi keklemiş ya da kız kardeşi nişanlısını

Ayrıca adam zamanı gelince sana da alınacak demişken "yaa ben de kendime telefon almayı düşünüyorum, iphone bakıyorum" derseniz adam bundan ne anlamalı? Bir uyanık siz misiniz sanki. Sevgiliniz o cümlenin ne için kurulduğunu anlamış, cevabını da vermiş. "Ben alırım" demedi diye bozulmuşsunuz, "ondan telefon isteyen mi oldu" diyorsunuz sonra.

Ayrıca sevgilinizin size verdiği değeri neden size sunduğu maddiyatla ölçüyorsunuz? Aşk olmayınca böyle oluyor sanırım. Sonra mutluluk pırlantanın büyüklüğünde, ayfonun modelinde aranıyor.

Daha şimdiden kaba şekilde parasi ile ezmeye anladığım.

Ya da kendisine minettar birakmak istiyor olabilir.

Yolu bu değil.

Nisanlaninca ben de alırım.Gelenektir demis.Nisanli olmadığınız için bir kısmını teklif etmiş.Gelenekci kuralcı biri sanırım.Yada ayrılırsak diye hepsini teklif etmemiş.
Ama beklediğini düşünüp bir kısmını teklif etmek zorunda kalmış.Belki de kendisi kardeşi gibi düşünmüyor.
Senin ozamanki lafı vurman normal kabul edilebilir ama (Adam burdan sebep birkismini teklif etmis)şimdi niye hepsini teklif etmedi de 500 tl verdi diye sorun ediyorsun itiraf etmesen de.
Bence bunu sorun etme.Onemsiz cunku.
Sorun edecek başka şeyler var belliki gecmis konularin oyle diyormus ben okumadim ama.

Bu arada adamın maaşı kaç?Düşükse öyle herşeyi bekleme.Herhalikarda pahalı hediye beklenmez.Gururlu ol biraz bence.Niyetin ufak da olsa hediye almaksa ve almıyorsa ozaman haklı olursun ama öyle biryerden girdinki yanlış anlasiliyor.

Bakış açın yanlış olduğu için sana yanlış davranmasını sağlıyorsun..biz üniversitedeyken merkezden biraz uzak okulla yakın bir ev tutuk bir taksiciyle anlaştık bizi o götürüp getiriyordu derken hurç lazım oldu arkadaşa ve taksici abiden rica etti arkadaş alması için o aralar o arkadaşa deli gibi aşık çok zengin bir çocuk var( taksiciyide o ayarlamıştı) hurçun biri içi dolu geldi içinde gül vardı komple ve evraklarla bir araba anahtarı, araba kapının önünde siyah bir jip!! Bizim arkadaş ne yaptı biliyormusun hüngür hünhür ağladı beni eskort gibimi görüyor da pahalı hediyeler alarak ikna etmeye çalışıyor dedi bana değer veriyor pahalı hediyeler alıyor demedi çünkü herkes biliyorki pahalı hediyeler ancak aynı kulvarda karşılık alabileceğin ya da eşine çocuklarının annesine alabileceğini hediyeler dır..onun dışında pahalı hediye beklemek ve karşılığını ödeyemeyeceksen başka bir türlü ödemen gereken bir durumdur..yani pahalı hediye aldım bana değer veriyoru kadınların artık böyle algılamaması gerektiğini öğrenmeliyiz..devir kötü ve lütfen kendimize paha biçmeyelim.

sen resmen sipariş vermeye çalışmışsın sevgilin oralı olmamış sus payı olarak 500 tl vereyim demiş bozulmuşsun. üstü kapalı ya da açık telefon istemen hiç hoş olmamış. o 500 tlyi bile teklif etmezdim ben olsam. başkasını kıskanıp bunu yapman çirkin bir davranış.

Son kez kendimi anlatmaya çalışıyorum ben ucuz ya da pahali hicbir sekilde sevildigimi gormedim ve bir an baskalarinin böyle bir sey aldigini duymam zoruma gitti doğru demiyorum yanlisti. Simdi de 5 senelik telefonumu kendim degistirecegim kimse ondan para filan istemedi o konu benim icin kapanmıştı.

Siz daha geçen hafta ayrıldık demediniz mi? Neden mutsuz olduğunuz bu insanla ısrarla birlikte olmak istiyorsunuz anlamıyorum sürekli farklı konularla geliyorsunuz bu insan sizi mutsuz ediyor artık bunu görmenizi temenni ediyorum.

Sizin yaptığınızda ayıp, sevgilinizin yaptigida ayıp. İkinizde ayıp etmissınız.

Son kez anlatıyorum, söylediğin şey para istediğini anlatıyor. Düşüncen öyle olmasa da ağzından çıkan senin de sana telefon alınmasını istediğin. Ok?

Konu sahibi kendini rezil etmek için mi konuyu açtın.
Valla böyle konular okuyunca şükürler olsun ki nişanlılık sevgililik döneminde pahalı bir şey almamış bana diye düşünüyorum.
Ayfonumu da kendi maaşımla aldım, karşımdaki adamın gözlerimin içine bakmasından bana verdiği değeri anlıyorum.
Tiksindim yeminle ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…