Dilimi tutamıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AfetiDevran34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
1.051
En iyi cevaplar
1
1
18
Dilimi tutamıyorum...
Karşımdaki insanı kırmam ama
Aklımdan ne geçiyorsa direk söylüyorum
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum
Birinin ağzımı bantlaması lazım galiba..
Tam söylemiycem diyorum sonra bi bakmışım ki söylemişim tüm düşüncelerimi..
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosunuz..?

Aman banane eğer içimde kalırsa bu zamanla kine dönüşüyor bende bu yüzden hep söylerim benim aklımdan geçen dilimde bu yüzden benimle anlaşamıyorsunuz diye

Aman banane eğer içimde kalırsa bu zamanla kine dönüşüyor bende bu yüzden hep söylerim benim aklımdan geçen dilimde bu yüzden benimle anlaşamıyorsunuz diye
Bende böyleyim ve bu sebeple herkesle husumetliyim

senin yerinde olmayı çok isterdim... inan konuşamamak çok daha berbat. aman karşımdaki kırılmasın, aman ayıp olmasın diye diye koca bi stres topuna döndüm daha 27 yaşımda. ne yiyip ne içiyorsun nasıl dan dan konuşuyorsun senden özel ders alabilir miyim

Biz buna patavatsızlık deriz ben de öyleyim ne yazıkki. İçimde hiç tutamam ya suratımla ya da dilimle belli ederim. Düşünmeden konuşmamaya çalış

Bizim okulda bi erkek arkadaş vardi herşeyi pat pat söylerdi sonrsda ben dürüstüm derdi yalan dolan yok içimdeki neyse onu söylüyorum yanlışsa yanlış doğruysa doğru diye. Sonra sevgilisi terk etti onu senin durustluk problemin var diye. Cocuk hala nasil dürüstlük problemim olabilir ben cok dürüst bir insanım neysem oyum iste falan diyordu. Hâlâ farkında değildi, herşeyi her zaman söylememesi gerektiğinin..

siz farkına varın bari her şey her zaman her yerde söylenmez... dilinizin ucuna geliyorsa dahi hi hi evet öyle mi ya haklisin deyin, veya bu konuda bi fikrim/bilgim yok deyin.

Bizde dürüstlükle patavatsızlık ve kabalık karıştırılıyor. Mesela bir arkadaşınızın kariyeriyle ilgili alacağı kararda hoşuna gitmese de doğru olanı söylemek dürüstlüktür. Ama arkadaşınız özene bezene bi elbise alıp giymiş, bu seni şişman göstermiş deyip moralini bozmak dürüstlük değil kabalık ve özensizliktir. Dürüst insanı ben de severim ama dürüstüm diye kabalaşan insandan ben de uzak dururum. Konu sahibi sizin hangisi olduğunuzu bilmediğim için genel olarak yazdım bunları

Cok dinle,az konus..
Faydasini gorursun..
Ayrica el,bel ve dil onemli..
Ben uzun zamandir tutuyorum dilimi,uzerime vazife olmayan seylere caba sarf etmek adina bir girisimde de bulunmuyorum..
Sonra el iyi ben kotu oluyorum.
İnsana ne gelirse dilinden gelir,belki senin sozun dogrudur ama millet de carpitmaya cok meyillidir.
O yuzden herkesle sohbet olmaz.Bunu bilir bunu soylerim.

Maalesef bende öyleyim Ama asla patavatsız bir şekilde değil.En çok da kendimle ilgili konularda pat herşeyi söylüyorum.Baskasi ile ilgili konularda kırmadan yapmaya çalışırım.

Böyle diyenler bana pek samimi gelmiyor açıkçası. Patronuna, öğretmenine, bir büyüğüne karşı gayet de dilini tutabiliyolar veya fettan biri karşısında sopalarını saklayabiliyolar, ama nerede lafı sindiren, cevap vermeyen, alttan alan insan varsa onlara karşı dobralık dürüstlük yapıyolar her ne hikmetse. Bunun adı ben dürüstüm laf dilimin ucunda değil yani, geçirebildiğime saydırırım demek bu düpedüz.

Öyle olsa işsiz güçsüz kalır ortada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…