Dilimi tutamıyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani mesela biri evime gelip dedikodu yapıyor çok çirkinsin kıskançsın diyorum
Biri hakkında yanımda bahsediyorlar o senden daha iyi ve güzel diyorum
Sonra biri bana bir soru sorduğunda aklımdan ilk geçeni söylüyorum hiç düşünmeden
Maalesef siz patavatsızsınız. Evet ben de evimde dedikodu yaptırmam ama kimseye çirkinsin kıskançsın demedim.

Her istediğini söyleyen istemediğini işitirmiş derler. Ben buna inanıyorum.
Ne hikmetse "ben çok dürüstüm,aklımdaki neyse hepsi dilimde" diyen insanlara biz dürüst olduğumuzda gözleri doluyor, eleştiriler ağrına gidiyor 😂😂 benim de var böyle bir cocukluk arkadaşım, bir gün dayanamayıp madem her doğru her yerde söylenir diye ben de ona dair negatif gözlemlerimi paylaştım, çok üzüldü, yaklaşık üç ay falan görüşmedik. Sonra normale döndük, hala da yakın ve sevdigim bir arkadaşım. O günden sonra en azından benim yanimda o kadar da "dobra" değil. Sizin çevrenize de umarım benim gibi bir arkadaş gelir

Ben de böyleydim çatır çatır söylerdim artık insanlar bana bişey söylemeye çekinir hâle gelmişlerdi.Uzunca bir zaman da böyle gitti.Hatta çok arkadaş da kaybettim bu dönemde,anlıyordum neden benden uzaklaştıklarını.Annem hep kızardı böyle olma vs diye..Sonra yine böyle hızımı alamadığım bir zaman bir yetkilim bana dedi ki,X ciğim sen çok tatlı bir kızsın şöyle iyisin böyle cicisin bla bla bla ama şu herkese aklından geçeni hemen söylemen seni geçimsiz yapıyor dedi.Ben tabi hemen o gün değişmedim ama bu huyumu fazlasıyla törpüledim o kadar çok törpüledim ki,o dönemlerde birlikte çalıştığımız bir arkadaşımla yıllar sonra karşılaştığımızda hâlâ herkese laf sokuyor gibi konuşuyor musun dedi.Yok dedimse de inanmadı.Ama yanımdan giderken sana ne olmuş böyle sen büyümüşsün çok değişmişsin dedi.Sadede gelecek olursam;bu huyu çok ön plana çıkarıp insanları kendimizden soğutmayalım ama içinizde bir tarafınız böyle kalsın lâzım olunca kullanın🥰
Sen aynı bensin 😯 bende tamda böyleyim herkes benden kaçıyor artık 😂 ama ne yapayım söylemesem çatlarım
Ama törpülemem lazım bu huyumu gerçekten ağzımı bantliycam
Annem çok kızıyor diyor ki ileride evlensen bir yerde barınamazsın Sen 1 aya boşanırsın
Ama kimseye küfür filan asla etmem sadece açık açık söylerim ama laflarım da küfürden beterdir
Normal bir sesle söylerim

Maalesef siz patavatsızsınız. Evet ben de evimde dedikodu yaptırmam ama kimseye çirkinsin kıskançsın demedim.
Niye demiyeyim ki benim yanımda başkasından bahseden başkasının yanında da benden bahseder
Ve bir insan sürekli birilerinin dedikodusunu yapıyorsa o kıskançtır kıskaç insanlar ise çirkindir.

Niye demiyeyim ki benim yanımda başkasından bahseden başkasının yanında da benden bahseder
Ve bir insan sürekli birilerinin dedikodusunu yapıyorsa o kıskançtır kıskaç insanlar ise çirkindir.
E madem bu mantıktasınız neden konu açtınız buraya gelip. Şey mi diyelim harika ne güzel dobrasın falan

Her istediğini söyleyen istemediğini işitirmiş derler. Ben buna inanıyorum.
Ne hikmetse "ben çok dürüstüm,aklımdaki neyse hepsi dilimde" diyen insanlara biz dürüst olduğumuzda gözleri doluyor, eleştiriler ağrına gidiyor 😂😂 benim de var böyle bir cocukluk arkadaşım, bir gün dayanamayıp madem her doğru her yerde söylenir diye ben de ona dair negatif gözlemlerimi paylaştım, çok üzüldü, yaklaşık üç ay falan görüşmedik. Sonra normale döndük, hala da yakın ve sevdigim bir arkadaşım. O günden sonra en azından benim yanimda o kadar da "dobra" değil. Sizin çevrenize de umarım benim gibi bir arkadaş gelir
😂Canınız çok yanmış belli dedikodu yapmam yapanlardan da nefret ederim küfür edenlerden nefret ederim ve onlara karşı da ağır konuşurum
İkincisi mesela biri bana örneğin saçım nasıl olmuş diye sorarsa olmamış sanki yeniden yap derim dost olmak bunu gerektirir eğer güzel olmuş dersem olmaz karşımdakinin iyi olmasını isterim
İnsanlara laf sokma gibi bir derdim asla olmadı sadece düşünmeden konuşurum yani içim neyse dışıma da direk o vurur
Ses tonumu bile yükseltmem kolay kolay
Benim sorunum sadece düşünmeden konuşmam onun dışında insanlara laf sokma gibi bir derdim asla olmadı
Düşündüklerimi direkt bir şekilde ifade ederim
Haksız yere kimseye bir şey demem.

Hayatta en sevmediğim insan tiplerinin başında gelir🙈 böyle pervasızca her düşündüğünü söylememeli bir insan. Böyle olan hiç bir insanla görüşmüyorum.
Benim size tavsiyem çok düşünün az konuşun. Tabi ki GEREKTİĞİ yerde yorum yaparsınız. Ama düşünerek.

Son düzenleme:
E madem bu mantıktasınız neden konu açtınız buraya gelip. Şey mi diyelim harika ne güzel dobrasın falan
Çünkü kıskanca kıskanç demek patavatsızlık değil.
Ama benim buradaki sorunum normaldede düşünmeden konuşurum bu demek değil ki karşımdakine laf atarım
İçimde ne varsa onu yansıtıyorum
Mesela sevmediğim birine direk belli ederim sevmediğimi annnem ise kızar sevmiuosun ama belli etme yüzüne karşı der
Bazen ben bile neden bu insanın yanındaında bunu söyledim derim konuşurken düşünemem
(Bu demek değil ki insanlara hakaret küfür vb şeyler ederim tam tersi sesimi bile kolay kolay yükseltmem)

Dilimi tutamıyorum...
Karşımdaki insanı kırmam ama
Aklımdan ne geçiyorsa direk söylüyorum
Mesela bir konuda konuşuyoruz tartışıcağımızı bile bile söylüyorum içimde ne varsa kendimi tutamıyorum:KK43::KK43:
Birinin ağzımı bantlaması lazım galiba..
Tam söylemiycem diyorum sonra bi bakmışım ki söylemişim tüm düşüncelerimi..
Benimm gibi olanlar siz ne yapıyosunuz..?
En nefret ettiğim insan tipi, sözünü tartmadan konuşan. Dilimi tutamıyorum denmez ona, tutmuyorum denir.Aklı başında her insanın iradesi var, lafın önünü arkasını düşünmek zorundasınız yaptığınız bencillik.

Yani mesela biri evime gelip dedikodu yapıyor çok çirkinsin kıskançsın diyorum
Biri hakkında yanımda bahsediyorlar o senden daha iyi ve güzel diyorum
Sonra biri bana bir soru sorduğunda aklımdan ilk geçeni söylüyorum hiç düşünmeden
nedense koç burcu olmana hiç şaşırmadım :D koçlar üzerine alınmasın da şimdi, kaç tane koç tanıdıysam hakikaten çok patavatsızdı. doğru kelimeleri kullanamıyorlardı falan. evlerden ırak böylesi falan dedim yani en son :) tabii burç kısmı işin şakası. aslında dedikodu iyi bişey değil, yapana da ağzının payını vermek lazım ama çok kırıcı ve kaba olunca etrafta insan kalmıyor doğal olarak. insan ilişkileri idare etmeye ve üsluba dayanıyor, denge önemli.

Böyle diyenler bana pek samimi gelmiyor açıkçası. Patronuna, öğretmenine, bir büyüğüne karşı gayet de dilini tutabiliyolar veya fettan biri karşısında sopalarını saklayabiliyolar, ama nerede lafı sindiren, cevap vermeyen, alttan alan insan varsa onlara karşı dobralık dürüstlük yapıyolar her ne hikmetse. Bunun adı ben dürüstüm laf dilimin ucunda değil yani, geçirebildiğime saydırırım demek bu düpedüz.
Herkes anlattıgınız gibi biri değil
Ben tam tersi kimseden çekinmem ve herkesin yanında konuşurum başımı vuracaklarını bilsemde
Ayrıca ne patron ne güçlü ne öğretmen fark etmez
Okuyorum öğretmenlerimle çok kavga ettim çok tartıştım
Lisedeyken cok disipline gittim ve oradada tüm öğretmenlerime saydırdım çünkü haklıyım
Kimseden de korkmadım korkmamda.

nedense koç burcu olmana hiç şaşırmadım :KK70: koçlar üzerine alınmasın da şimdi, kaç tane koç tanıdıysam hakikaten çok patavatsızdı. doğru kelimeleri kullanamıyorlardı falan. evlerden ırak böylesi falan dedim yani en son :) tabii burç kısmı işin şakası. aslında dedikodu iyi bişey değil, yapana da ağzının payını vermek lazım ama çok kırıcı ve kaba olunca etrafta insan kalmıyor doğal olarak. insan ilişkileri idare etmeye ve üsluba dayanıyor, denge önemli.
:)
Doğru diyorsun kırıcı olmamak önemli ama insan o an kendini tutamıyorum hani öyle küfürbaz çirkef filan asla değilim tam tersi kolay kolay sesimi yükseltmem ama ne düşünüyorsam direk söylerim

Kırmıyorsanız bunun nesi kötü ki? Ben de patavatsız biriyimdir genel olarak, lafımı çekmem kimseden (patronum dahil), şimdiye kadar bir sorun yaşamadım bu sebeple. Genel olarak da sevilen biriyimdir :KK66:
Evet ama annem kızar:) bu kadar da açık olma der anneme göre ben patavatsız oluyorum
Neyse onu söylerim annemde dilini tutar der düşünerek konuş der hep

Yay Burcu musun? Bende aynı asla susamam kalbimden ne geçerse hemen söylerim. Güzel şeyler hissetsemde negatif duygular olsada dayanamıyorum. Bazen kötü durumlarda kalıyorum ama huy işte. Törpülemeye çalışıyorum.
Koç burcuyum bende aynıyım

😂Canınız çok yanmış belli dedikodu yapmam yapanlardan da nefret ederim küfür edenlerden nefret ederim ve onlara karşı da ağır konuşurum
İkincisi mesela biri bana örneğin saçım nasıl olmuş diye sorarsa olmamış sanki yeniden yap derim dost olmak bunu gerektirir eğer güzel olmuş dersem olmaz karşımdakinin iyi olmasını isterim
İnsanlara laf sokma gibi bir derdim asla olmadı sadece düşünmeden konuşurum yani içim neyse dışıma da direk o vurur
Ses tonumu bile yükseltmem kolay kolay
Benim sorunum sadece düşünmeden konuşmam onun dışında insanlara laf sokma gibi bir derdim asla olmadı
Düşündüklerimi direkt bir şekilde ifade ederim
Haksız yere kimseye bir şey demem.
Neden canım yansin ki? Kaldı ki canımı yakan bir şey olduğunu düşünüyorsan bile 😂 emojisi uygun bir emoji mi?
Her aklına eseni her aklına estiğinde söyleyen, insanlara "çirkinsin, kiskancsin" gibi kaba söylemlerde bulunup kalp kırmadıgini iddia eden , öğretmenlerine 'hakliyim çünkü' diye saygisiza saydirip disiplinlik olan kişi bana göre yeterli olgunluğa erismemistir. O yüzden o kişiyi çok da ciddiye almam zaten .
"Saçım nasıl?" diyene "yeniden yap" demek dünyanın en doğal şeyi. Ama bir düğüne mesela yaptırıp geldiği saçı kötü olan birine " saçin çirkin olmuş " demek apayrı bir kategori.
Böyle böyle yakında cevrenizde insan kalmaz.
Düşünerek konuşmak, hatta konuşmadan önce birkac saniye beklemekten kimseye zarar gelmez.
Herkes anlattıgınız gibi biri değil
Ben tam tersi kimseden çekinmem ve herkesin yanında konuşurum başımı vuracaklarını bilsemde
Ayrıca ne patron ne güçlü ne öğretmen fark etmez
Okuyorum öğretmenlerimle çok kavga ettim çok tartıştım
Lisedeyken cok disipline gittim ve oradada tüm öğretmenlerime saydırdım çünkü haklıyım
Kimseden de korkmadım korkmamda.
Bu yazdiklariniza da ayrı şaşırdım. Daha birkaç gün önce kendi hayatınıza dair en basit bir istek için "babam beni öldürür, belalı bir aileyiz,babam sayesinde sokakta rahat yürüyorum. Ailem bana izin vermez,evlatlıktan reddeder" tarzı cümlelerim kuran siz değil miydiniz? Nasıl bir anda "ne patron ne öğretmen,ne güçlü ...hiç farketmez ben başımı vuracaklarini bilsem doğruyu konuşurum" demeye başladınız?
:oha:
Pardon? Hangi dediğiniz yalan?
Yoksa siz de ülkemizdeki çoğu insan gibi kendinden bihaber, aslında ne olduğunu, gercekte nasıl biri olduğunu bilmeyen biri misiniz?
Ayrıca çok değil bir haftadır burada aktifsiniz, bu bir haftada yüz konu açtınız, madem dürüstlükten zarar gelmez benim şahsi gözlemim sizin;
babasının parasıni yemekten başka işi gücü olmayan,
ama bu parayla sadece alışveriş yapip boş boş tuketmesine izin verilen,
hayatının çerçevesini ailesinin cizdigi,
çerçevenin dışına çıkmak için direnmeyi düşünmeyi bırak 'ailem izin vermez' diye hayal kurmaktan bile korkan,
Özgürlüğü elinden alınmış,
gencecik yaşında para içinde yüzerken ne bir seyehat, ne bir hayat deneyimi kazandiracak aktivite, ne bir macera. Hiç bir şey yapmaya izni olmayan,
bu yüzden dolabını daha da çok dolduran,
kendisine ait bir hayatı olduğunu idrak edemeyen bu yüzden boş boş ömür tüketen,
Tatminsiz,
derin bir aydınlanma yaşamazsa bu şekilde bir gün bile gerçek anlamda yaşamadan ölüp gidecek bir insan olduğunuz yönünde

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X