Dürüstlük ve kabalık ikisi farklı kelimeler değil mi?
Doğru bildiğiniz bir hususta dürüst olun, ama birine bir elbise yakışmamıştır kiloludur vb bu kişiye çirkinsin demek kabalık evet. Çünkü ona bunu diyince size madalya takmiyorlar. O kişide zaten güzel sözler duymak istiyor biliyor musun? Kim bilir ne kadara aldı, kendince yakıştırdı. Birine güzel tatli söz söylemek bizden eksiltmez ki
@YorgunHatun00 Buğday ekmeğin yoksa bile buğday dilinde mi yok? derler adama...
Bazen çocukken yahut bu hayati yaşarken bizi çok kırarlar... Öyle cok kırılirız ki artik tüm kirginliklarimizi demirden zirhimizin ardina koyar güçlü dururuz herkesin karşısında. Öyle güçlü durmaya çalışırız ki asıl kıran biz oluruz bu raddeden sonra. Kırılgan olmayi aşağılık olmak olarak kabul eder beyin. Zanneder ki herkes onu küçümsüyor ona üstten üstten bakıyor.
Bana yazdiklariniz kırık cam teorisini animsatti nedense ondan bu kadar uzattim da uzattim. Bu gun olmasa da bir gun muhakkak ihtiyacin olan şeyi arayıp bulmanı isterim...
Hikayeye göre çoğu cami kırık bir bina varmış. Insanlar diğer camlari kirmaya çekinmedikleri gibi bunu suç olarak da kabul etmemişler.