dini paylaşım alanı

En büyük eksiğimiz bilmemek; okumamak, Neyin ne olduğunu bilmek için sürekli o konularla haşır neşir olmamiz gerekmez mi?
Tövbe sözde olursa faidesi tabiki olmaz, kalpten yapılan nasuh bir tövbe ve zikirdeki devamlilik kalbi temizledikce ibadete meyil artar gunahlardan rahatsız olmaya başlar beden..
Dini konular ve icerikler hayatimizi İslama gore sekillendirmek cok genis kapsamli ve zamanla öğrenilecek konulardır.
En büyük eksiğimiz isteklilikte kararlilik ve seytana, nefse yeferince diretmemek...
Rabbim salih kullarının hidayetinden nasiplendirsin..

Canım çok güzel bi konuya değinmişsin ki bu konuda düşünmeme vesile oldun :teşekkür ederim ..

Bilmezsek okumazsak farkında olmazsak günahın sevabın ya da doğrunun yanlışın yaptığımızın ne olduğunu bilmezsek Haybeye Yaşar gideriz maalesef..
Doğruyu bilmezsem farketmem yanlışımı.. dediğin gibi önce bilme kavramına erişmeliyiz bence,..
Dediklerine katılıyorum.. nereden bakarsak bakalım sonuç Kur an ı anlamaktan geçiyor... okumak anlamak anladığını uygulamak .. Rabb imin Emirler'i ve istekleri ile kendi yaşamımızı kıyaslamak Ve hayatımızı O ba göre dizayn etmek önemlisi...

Not alıp gün içinde yaptığımız davranışları yazmak da iyi fikir aslında.. bi taraf hatalarımız bi taraf iyiliklerimiz : sevaplar ya da günahlar olarak da notalınabilir tabi ki...

Önce düşünmek araştırmak öğrenmek ve en önemlisi uygulamak...

Ve ikincisi birlik; beraberlik... hatamızı söyleyebilecek gerçek dost yakın arkadaş gerek.. dılardan gözlemlenmek elbette daha objektif..

sayfanın tekrar aktif ve canlı olmasını temenni ediyorum

Merhaba herkese Allah'ın selamı üzerinize olsun ben de zaman zaman yılgınlığa düşünüyorum. Sonra dönüp yine Allah'a sığınıyorum..
İnsan böyle zamanlarda sığınacak bir yer arar ya 'hasbünallahü venimel vekil' deyin. Allah benim vekilimdir, o ne güzel vekildir deyin

İnsaAllah bende bu sayfada paylasimlar yapmaya çalışacağım çok iyi olmuş boyle bir sayfa açılması ama ne üzücü ki katilim gerekenin çok çok altında @kayacans canlı tutalım inşallah bugünden sonra her gün birşeyler paylaşmaya gayret edicem Allah inizniyle

Resulullah (sav) şöyle buyurdu:
"Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür. Kim bir müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa Allah da onu kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır. Kim bir müslümanın ayıbını örterse Allah da onun kusurlarını kıyamet günü örter."

Ben de bir kutsi hadisi serifle paylaşıma baslayayim Rabbim amel etmeyi ve paylaşımlarına devamını nasip etsin.Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur: Kulum kendisine farz kıldığım şeylerden, bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık kazanamaz. Kulum bana (farzlara ilâveten işlediği) nâfile ibadetlerle durmadan yaklaşır, nihayet ben onu severim. Kulumu sevince de (âdetâ) ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden her ne isterse, onu mutlaka veririm; bana sığınırsa, onu korurum.” (Buhârî, Rikak 38)

kimsenin kimseyi gözünün görmediği dökülen kardeş kanlarina göz yumduğu hatta muslumanlarin katledilmesine maddi olarak destek verildiği (İsrail mallarının boykot edilmemesi durumu ) su zamanlarda yasamaya en çok ihtiyacımızın olduğu bir hadisi serif ellerine sağlık arkadaşım .

İbn Mesud (r.a.) der ki: "Allah katında en büyük günahlardan biri de birinin bir diğerine 'Allahtan kork' deyince karşıdakinin 'Sen kendine bak' demesidir."

"Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse komşusunu rahatsız etmesin. Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin yahut sussun." Hadisi Şerif

Yerküre kendine has sarsıntısıyla sallandığı, toprak ağırlıklarını dışarı çıkardığı ve insan "Ne oluyor buna!" dediği vakit, işte o gün (yer) Rabbinin ona bildirmesiyle bütün haberlerini anlatır...

Arkadaşlar teşrik tekbirleri Perşembe sabahı sabah namazı ile birlikte başlıyor. Bayram'ın dördüncü günü ikindi namazına kadar (ikindi dahil) devam ediyor. Yani toplam 23 vakit.

Bu tekbirler birçok fakihe göre vacip, bazılarına göre ise sünnettir.

Konu takip edilmediği için ayrıntıya girmedim, sadece hatırlatma babında yazmak istedim. Ayrıntısını öğrenmek isteyenler kaynaklara bakabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…