Dip köşe temizlik nedir nasil yapilir ?

Neredenbaksantutarsizlik

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
1.880
2.252
333
Iyi geceleer:)
Kızlar bir konuda fikrinize ihtiyacım var .
35 haftalık hamileyim önümüzdeki 2 hafta da çok ciddi 3 sınava gireceğim . Günde 10 saatten fazla ders calisiyorum . Yemek disinda elimi bir seye surmuyorum esim de aynı şekilde. Ev öğrenci evine döndü haliyle zaten çok temiz olmayan evim iyice battı.
Sınavımdan sonra eve temizlik için yardımcı almak istiyorum. Hali ve duvar sildirmeyeceğim . Camlarim cok degil zaten ve sadece kolunun uzandigi yerleri silmesini rica edecegim allah korusun duserse hayatim boyunca vicdan yaparim .
Bende diyorum ki mutfak dolaplarını indirsin buzdolabını tek tek çıkarıp temizlesin . Evine daha önce temizlik için birilerini alanlar dolap içine girmediğini söylediler . Baştan anlaşırken dolap içleri dersen gelmezler gelseler de çok para isterler dediler.
Daha önce annem de bende yardımcı aldık eve hic dolap iclerine girmemistik . Evine yardimci alip dolap iclerine girdiren var mi ?

Dip köşe temizlik hele de hamileyken nasıl yapılır bilmiyorum ama bence yalnız yapılmamalı 😅 bende şimdiden düşünüyorum ağır işleri son haftalarıma bırakamam diye ama siz 35. Haftaya gelmişsiniz dip köşe işine bundan sonra girmeyin bence. Biri yardımcı olsun veya temizlikçi tutun beraber halledin

35 haftalık hamile iken evimi dip köşe yapmaya başladım... Sonuç : ilk günün sonunda suyum geldi 35 haftalık erken doğum yaptım maalesef... Sınav stresiniz yeterli birde detaylı temizlik yapmayın lütfen.. Sınavlarınızda başarılar... Doğumunuzda zamanında, sağlıklı doğumlar diliyorum :nazar:

Benim yardimci ablam nereyi yap dersem orayi yapıyor. Utu dersem utu, dolap dersem dolap. Buzdolabi içini bence siz de yapabilirsiniz ama tabii yorulacaksaniz yapmayın. Ama mutfak dolaplarini kesinlikle yapmayın.
Yardimci kisi dolap ici yapmam derse, bence diger isleri yaptırın. Dolap iclerini bir haftasonu eşiniz yapabilir veya ikiye bolerek akşamları yapabilir

Hah şimdi oldu. Kendin temizlemeyecdksen olur.
Ben daha once aldım kadın hem buzdolabı hem dolap içi girdi. Ama ben şöyle birşey yaptım.hem vakit kaybetmemek için hemde kadın gözünde buyutmesin diye mutfak dolabinin içini o gelmeden boşalttım kadın diğer yerleri yaparken kendim yerleştirdim. Ama bu durumda siz yapabilir misiniz tabikide hayır. Eşiniz yapsın o zaman olur.
Camları silditmeyecegim onun yerine bunu yapmanızı rıca edecegim malum bu durumda kendim yapamam deyin.

Konum yarim kalmıştı yanlışlıkla bastım:)
Evim küçük. Genel temizliği sürse sürse 3 4 saat sürer. 2 3 saat de dolap ici olsa diyorum tamam işte. Ama baştan anlaşırken söylemeliyim tabi bunu

35 haftalık hamilesiniz ve cok önemli üç sınavınız var belliki cok da çalışmıssınız. Öncelıkle asla bebegınızi riske atmamalısınız diyelim birsey oldu en iyi ihtimalle bile sınavınız onca emek uykusuzluk hersey bosa gider. Ne gerek var kı zaten bu zmana kadar idare etmissiniz sınavı atlatana kadar bekleyın bence. En azından sınav stresi gecmis olur sonra da yardımcı alırsınız siz sadece perdelerı vs makınaya at falan yapın gerısını gelecek yardımcıya bırakın 50 lıra fazla verın kendinizi yorup riske atmayın derim nacizane.
Once halılar süpürülüp kaldırtılır ardından camlar sonra kapılar, avızeler, yerler silinir toz alınır cıkılır (duvar yok demıssınız).Dıger odalar da bu sekılde. Mutfak ıcınse duvar olmadıgı ıcın mutfak dolabını sılebılır ama bence esınız geceden ıcını bosaştsa ıyı olur sız de ufaktan makınaya dızersınız yıkananları hızlıca yerlestırır yardımcı. Sonra banyo tuvalet varsa duşa kabın guzelce yıkanıp kurulanır. Bır de kac adet balkon var bılmıyorum dıyelım kı mutfagın var mutfak bıtınce orayı da yıkayıp cekpasla cektırın.Ben bu temızlıgı senede 2 kez yaptırıyorum. 250 lıra alıyor.

35 haftalık hamilesiniz ve cok önemli üç sınavınız var belliki cok da çalışmıssınız. Öncelıkle asla bebegınızi riske atmamalısınız diyelim birsey oldu en iyi ihtimalle bile sınavınız onca emek uykusuzluk hersey bosa gider. Ne gerek var kı zaten bu zmana kadar idare etmissiniz sınavı atlatana kadar bekleyın bence. En azından sınav stresi gecmis olur sonra da yardımcı alırsınız siz sadece perdelerı vs makınaya at falan yapın gerısını gelecek yardımcıya bırakın 50 lıra fazla verın kendinizi yorup riske atmayın derim nacizane.
Once halılar süpürülüp kaldırtılır ardından camlar sonra kapılar, avızeler, yerler silinir toz alınır cıkılır (duvar yok demıssınız).Dıger odalar da bu sekılde. Mutfak ıcınse duvar olmadıgı ıcın mutfak dolabını sılebılır ama bence esınız geceden ıcını bosaştsa ıyı olur sız de ufaktan makınaya dızersınız yıkananları hızlıca yerlestırır yardımcı. Sonra banyo tuvalet varsa duşa kabın guzelce yıkanıp kurulanır. Bır de kac adet balkon var bılmıyorum dıyelım kı mutfagın var mutfak bıtınce orayı da yıkayıp cekpasla cektırın.Ben bu temızlıgı senede 2 kez yaptırıyorum. 250 lıra alıyor.
Hali bile yok hepsi yıkandi .yerler silinip supurulup serilecek sadexe haliyla bile ugrasmayacak yani . 2 minik balkonum var . Hangi sehirdesınız 250 cok makul cunku

Hali bile yok hepsi yıkandi .yerler silinip supurulup serilecek sadexe haliyla bile ugrasmayacak yani . 2 minik balkonum var . Hangi sehirdesınız 250 cok makul cunku
Evet makul cunku bingöldeyım aynı oranda temızlıgı batıda sanırım 350 den asagıya yapmazlar

Back
X