Dipe çöktüm

Allah yardımcın olsun, ygs konusunda şöyle düşünüyorum, çok iyi bir üniversite de okusan dahi sağlığın bozuk olduktan sonra bir anlamı olmuyor. Geçmişinde çok ağır olaylar var, hepimiz kendimizi dertli sanıyoruz inanın bu sitede anlıyorum ki herkesin derdi başka ama derdi veren dermanı da verir sakın yılma. Tam bilmiyorum rahatsızlığının nasıl birşey olduğunu, ne kadar bilsek de yaşamak farklıdır o ayrı. Çevrende negatif yorumlayanlar olursa uzak dur, kendin de daha güzel yarınlar göreceğine inan, inanmak herşeyin başlangıcı, inşallah mucizeler, güzellikler seni bulsun. Dua ile yardım istemeyi unutma.

Kızlar dayanamıyorum bugün bir arkadaşa sorunumu anlattım iste kötüyüm en sonunda aticam kendimi falan dedim ama bilmiyorum hani o anki ruh halli ile alakalı bazen dersin ya konuştuk ben konuşmak istemiyordum konuşmak istemiyorum su an dedim gerçekten sonra konuşuruz dedi bende tamam dedim o da kendine zarar verne olur mu dedi bende nereden çıkardın bunu dedim aticam kendimi dedin ya dedi ben mi çok alınganım çocuğun bana dediğine bak ya

Canım böyle laflar kullanma sakın, psikolojin o an öyle getirse bile gelip geçici bu geçicek o düşünceler. Buna kendini inandır. Korkmuştur o da doğal olarak.

Zaten bugün sinirlendim ama herkes sınır ediyor hocalar başka diğer insanlar kimse anlamıyor. Üniveriste isi baya muallakta. İnanmak istiyorum ama olmuyor

tamam ama yapamiyorum öyle demeside ne bileyim kendimi kötü hissettirdi

Gün geliyor hepimiz diyoruzdur belki böyle laflar ama sen şimdi rahatsızlığını da söylediğin için insanlar hemen potansiyel gözüyle bakar. İçinden böyle bişey de gelebilir. Sen oturup öyle anların geçmesini bekle. Hayatına devam et lütfen ilaçlarının düzenine dikkat et olayı biraz unut biraz normale döneceksin.

Çok geçmiş olsun.

Bu bir süreç tedavisi var ve tedavisini görüyorsunuz bunu kendinize sürekli hatırlatın ve içselleştirin bu düşünceyi.

Evet psikolojimiz ne yazık ki dönem dönem geçmişi hatırlatma ve yüzümüze çarpmakta çok iyidir, ama bu düşüncelerin sizi tüketmesine izin vermeyin.

Okul, iş, sosyal yaşam HEPSİ hallolur ve olacak yeter ki siz ipin ucunu bırakmayın ve lütfen tedavinizi olun.

Saçma gelebilir ama 10 kere ben şansızım ben de şans yok diyen bir insan şansızlığı çeker, sizde sürekli ben dipteyim kalkamıyorum/olmuyor/yapamıyorum... gibi olumsuzlukları tekrar ettikçe maalesef tüm bu negatif düşüncelerin hapsinde olacaksınız.

Yani uzun lafın kısası, kendinize zaman verin iyi bir psikolog bulun evet ilaçlar önemli ama psikolojinizde ki yaralı ilaç ile bir ömür tedavi edemezsiniz.

Başınız sağ olsun, hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inşallah.

hastalığımı bilmiyor söylemedim ne zaman normale donecem ilaç içmekten başka elimden bır şey gelmiyor katlanamıyorum

Şimdi gizemcim öncelikle eve kapanma, bi yürüyüşe falan çık arkadaşlarınla buluş. Sanırım depresif ve mutlu dönemlerin olacak. Çok bilgi sahibi değilim ama.

Arkadaşlar aranızda arkadaşımıza yardımcı olabilecek bu durumu kendi yaşayan ya da çevresinden biri yaşayan birileri var mı.

Teşekkür ederim psikologum var zaten ona ayda bir gidiyorum halolur diyorsunuzda halledemiyorum. Her şey üstüme üstüme geliyor. Bugün spor yapacaktım simdi öylen bir enerjisizlik geldi ki bir şey yapamıyorum. Düşünüyorum düşünüyorum elime bir şey gelmiyor. İnsanlar caba harcamıyormuşum gibi bakıyor ve canım yanıyor. Ben ne zaman bir şeyler düzeldi derken tekrar berbat oluyor her sey

ben sürekli dışarıdayım her gün abartısız ama artik dışarı çıkmakta iyi gelmiyor. Maalesef bu durmu yaşayan yok. Bana arkadaşım elimden bir şey gelmiyor demişti. Hicbir şey yapmıyorsun demişti subu yap bunu yap ben sürekli bir şeyler için kendimi zorlamaktan çok sıkıldım. Her gün yürüyorum sabah ve aksam. Bir iki arkadaşıma söyledim söyledikten sonra bir kızla iki kere tersledim yalniz kalmak istiyorum diye o kızla aramız kötü oldu bu acıyı benim üstlenmem lazim

Bu rahatsızlığı daha önce yaşayan tanıdığım biri var.kayinvalidem..ondan bildiğine göre gün içinde iniş çıkışlar yaşaman normal.yani kendini bir an enerji dolu ve çok mutlu hissedebilirsin bir an tam tersi olur.İlaçlarını aksatmadan kullanırsan ve sürekli kendi kendini telkinde bulunursan daha çabuk yenersin.Ben iyiyim,ben iyiyim...bunu söyle
Bu hastalık senin beyninin kontrolünde olacak hep.onu sen yoneteceksin..sen istersen seni etkilemeyecek bile..bunu kabullen.Kayinvalidem şimdi daha iyi..depresyon sorunu hep vardı zaten şimdi sadece onunla mücadele ediyor ama bipolar in o yoğun etkisi yok artık.
Allah tez zamanda sanada şifa versin tatlım üzme kendini lütfen ve bu hastalık hakkında bilgi sahibi olmayanların sözlerine aldırış etme..

Sağol canım telkinle geçiyor mu hani küçümsemek olarak söylemedim. Nasıl yapabilirim bir ara duymustum ben bunu ama nasıl tam yapılır bilmiyorum. Ağzı olab konusuyor. Benim birde genetik yatkinligim var. Nasıl yapicam o olumlu düşünmeyi ne zaman etki gösterir

Pozitif düşünce ile ilgili kitaplar oku bol bol.Ve bunun için çabala vazgeçme. Ben pozitif düşünce ile kanseri bile yenebilen hastalar biliyorum. Herşey beyinde bitiyor sen inanırsan başarırsın.
Ve tabiki ilaç tedavisi atlatma..terapi alıyormusun peki?

Geçmiş olsun. Bir akrabamızda da var bu hastalık. Çok kafana takma zaten sınavını şu anda. Daha sonra iyi hissettiğin zaman uğraşırsın. Akrabamız akademisyen oldu, hem de çok zor, ince bir alanda. Başarılı da bir insan. Maalesef evliliğini yürütemedi ama o ağır geldi durumunu ağırlaştırdı, sanırım üstesinden gelebileceğini düşündüğü için ilaçlarını bırakmış o dönem. Kendine iyi olduğunu ispatlamak istemiş bir nevi. Bu hastalığın sırrı ne kadar kendini iyi hissedersen hisset asla ilaçlarını bırakmamak. Hİç bir şeyi umursama istersen, ama ilaçları hep umursa. Ailen sana ilaçlarını kullan dediğinde bana hasta muamelesi yapıyorlar, ben iyiyim deyip gücenme. Kullan mutlaka. Eğer iyi bir şekilde kontrol edilirse hayatına normal bir şekilde devam edebilirsin.

En önemli şey tedavide istikrar doktoru dinleyeceksiniz pes etmek yok
ekstrasistol diye bir rahatsızlığım var insan bir kere olur ya ben her gün en az bir kere ölüyorum
çaresi yok kalbim sağlam görünüyor ama bir türlü de bulamıyoruz neden oluyor
ben de kabulkendim onunla yaşamayı
en önemlisi bu bir hayatımız var onu da istediğiniz gibi yaşamak

En önemli şey tedavide istikrar doktoru dinleyeceksiniz pes etmek yok
ekstrasistol diye bir rahatsızlığım var insan bir kere olur ya ben her gün en az bir kac kere ölüyorum
çaresi yok kalbim sağlam görünüyor ama bir türlü de bulamıyoruz neden oluyor
ben de kabulkendim onunla yaşamayı
en önemlisi bu bir hayatımız var onu da istediğiniz gibi doya doya yaşamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…