Dış gebelik hakkında kürtaj mı iğne mi?

1ciftyesilgozz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2020
1.004
1.722
83
30
İyi akşamlar . Geçen hafta bugün regl olduktan hemen sonra hamile olduğumu öğrendim. Kanamam aynı regl kanamasıydı sadece leke leke çok uzamıştı . Beta takibi yapılması istendi ve değerlerim 88-127-162-243 şeklinde bugüne kadar geldi. Doktorum 4 gün sonra pazartesi günü muayeneye çağırdı, dış gebelik ihtimalinin olduğunu söyledi ve değerimin 1000 kadar takip edilebileceğini söyledi. Ben okuduklarımdan dış gebelik veya sağlıksız bi gebelik olduğuna eminim artık. Tek korkum 1000 değere ulaştığında kesin dış gebelik tanısı alırsam kürtaj yapılması. 1000 değerle iğneyle kurtulabilir miyim yoksa kesin kürtaj mı derler? Deneyimi olanların yardımına ihtiyacım var.

Bu konuda bende endişeliyim bende bu duruma doğru gidiyorum galiba hanımlar başına gelen yokmu bı bilgi alalimm

Ne kadar çok kişi yaşıyor bunu ya, eskiden böyle yoktu, ya da az vardı bilmiyorum
Önceden beta felan bilmezdim kanda ne görürse doktor söylerdi arastirmazdim .değermiş,artışmiş
Şimdi şu değer çıktı bu değer çıktı az arttı çok arttı.surekli stress can sıkıntısı şimdi beta 10002 olmuş sevineyimmi doktor güzel konuşmuyor uzuleyimmi anlamiyorumm

En son kaçtan kaç günde arttı peki? Yüzde kaç artış var ?

Kürtaj ile kolaylık oluyor eğer gerçekten dış gebelik ise iyice araştır gerekirse doktor yada hastahane değiştir derim.Bana kürtaj olmazsam bı bucuk aya kadar kendi kendine düşecegini soyledi.Doktor bende sadece keseyi göremediği için bunu söylüyor. Ve benim betam daha bugün 1002 oldu.dis gebelik bulgusu bulamadı bende rahmim şuan tertemiz.Suan hala küçük ve geç döllenme olduğu için goremiyor.Nicin kürtaj seçeneği çıkardı anlamadım Ki bu saatten sonra o doktorada gideceğimi zannetmiyorum.

Hımmm. Aslında 261 den 1000 lere sanki düzgün artmış gibi gözüküyor bilmiyorum yanlış mı hesaplyorum. Kimyasal olsa tüplerde vs gözükürdü zaten. Çok karışık ya başka bir doktora daha görünün derim .

Aynen zaten doktor gerçekten bugün beni çok üzdü benim telasimi benim endisemi anlaması gereken yerde canımı çok sıktı.Ben bugün pazartesiye kadar yükselir ve kese görünmese 2 gün kısa bir gün biraz daha uzatabilir miyiz bu zamanı diye sordum doktor bana dediki önce bı kan sonucun çıksın sonra benimle pazarlığa oturursun diye cümle kullandı.Dona kaldım karsisinda

Oha ne demek o ya. Hadsizce bir laf. Benim dr tanıdığım güvendiğim bi dr olmasına rağmen hiç umut verici konuşmadığı İçin başka bi dr görüşü De almayı düşünüyorum ne yalan söyleyeyim içimde minicik de olsa bir umut var allah büyük ne olmazlar oluyor. O yüzden çok acele etmeyelim kürtaj ve iğne için. Bugün bi kaç kişinin yazılarında okudum yavaş yükselip keseyi ve bebeği gören bile olmuş. Çok da bel bağlamamsk gerek tabi yine :)

Evet bende dediğiniz gibi yapacağım en azından biraz daha zamanımın olduğunu düşünüyorum kendimce Allah'ım göstermesin kötü birşey ile karsilasirsam tabiki ilk isim hastahane yolu tutmak ama şuan bunu gösteren hicbirsey gormuyorum

Aynen canım. Yine de dikkatli olmakta fayda var. Unutma en önemlisi bizim sağlığımız şu aşamada.

Arkadaşlar sizi korkutmak istemem ama dr dış gebelik tanısı koymuşsa beklemeyin, dış gebelik kimyasallar gibi basit birşey değil. Beta belli bir Seviyede ise kese görünür, kese görünmüyorsa dış gebeliktir. İkinci bir doktor görüşünü aynı gün alın. Süreci uzatmayın. İğne ile düşürebileceğiniz oluşumu ameliyat ile aldırırsınız. Allah korusun. Şifa diliyorum hepinize.

Evet tüm riskleri biliyorum. Daha değerim düşük olduğu İçin doktorum 1000 değere kadar takip edilir dediği için bekliyorum. Kesin tanı konulmadı henüz sma gidişat normal değil ..

Evet tüm riskleri biliyorum. Daha değerim düşük olduğu İçin doktorum 1000 değere kadar takip edilir dediği için bekliyorum. Kesin tanı konulmadı henüz sma gidişat normal değil ..
Benim daha dün 1002 değerine ulaştı ve geç döllenme oluştuğu için oradan kendime şans veriyorum dış gebelik tanısı konması pazartesi eğer keseyi görmezse ozaman dış gebelik diyecek

Benimde öyle geç döllenme . Yumurtlamam bi hafta geç olmuş sanırım.
Benim daha dün 1002 değerine ulaştı ve geç döllenme oluştuğu için oradan kendime şans veriyorum dış gebelik tanısı konması pazartesi eğer keseyi görmezse ozaman dış gebelik diyecek
Kizlar bende pazartesini bekliyorum daha once konuşmuştuk benim en son beta carsamba bakildi 526 çıkmıştı. Agriniz ve ya baska birseyiniz var mi ?

Kizlar bende pazartesini bekliyorum daha once konuşmuştuk benim en son beta carsamba bakildi 526 çıkmıştı. Agriniz ve ya baska birseyiniz var mi ?
Ağrım yok şükür. İki gün önce 243 tü betam. Göğüslerimin ilk defa sertleşip hassaslaştığını hissediyorum . Onun dışında da öğrendiğim günden beri ara ara lekelenmelerim var . Sizin?

Benim hic lekelenmem ve kanamam yok göğüslerim cok hassas ve sert ama benim gebeligi ogrendigim zamandan beri boyleler zaten yeni degil. Persembe aksami adet olcak gibi kasik ve bel agrim olmustu. Doktorumu aradik sorduk dogal beklenir dedi bol su icmemi soyledi. Sancili agri olmadığı sürece sıkıntı yok dediler. Merakla pazartesini bekliyorum. En son adet tarihim 29 temmuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…