Dış gebelik sonucu sağ tüpüm alındı

cileklimilkshakes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2025
44
15
3
27
Merhaba yaklaşık iki yıldır evliyim. İlk bir buçuk sene kadar çocuk düşünmediğimiz için korunduk. 2025’in ilk ayında korunmayı bıraktık ve hemen o ay hamile kaldım. Kalp atışını duyduktan sonra 7 haftanın içindeyken bebeğimi kaybettim ve küretaj oldum. Bu bana çok ağır geldi çok üzüldüm. Doktorum ilk gebeliklerde bunun çok görüldüğünü normal olduğunu istersek bir adet döneminden sonra tekrar gebelik düşünebileceğimizi söyledi. Hazır hissetmek için biz yine de üç ay bekledik. Sonra yine hemen hamile kaldım. Ama evde yaptığım idrar testleri hep silik pozitif çıkıyordu. Doktora hemen gitmek istemedim kese gözükene kadar bekleyelim dedim. Adetim bir hafta gecikmişken kahverengi lekelenmem oldu. İlk hamileliğimde de düşük böyle başladığı için korktum ve hemen kadın doğum acile gittik. Beta istediler 180 çıktı. Bu arada hastanede beklerken lekelenmem devam etti ve bir miktar koyu kırmızı kanamam oldu. Kimyasal gebelik geçirdiğimi düşündüm. Doktorlara sorduğumda şu an çok erken ultrasonla baksak da gözükmez, kimyasal olabilir dış gebelik olabilir ya da düşük olabilir dediler. İki gün sonra tekrar kan vermemi istediler. Evim hastaneye uzak olduğu için sağlık ocağında ikişer gün arayla tekrar kan verdim. Beta 417 ve 845 çıktı. İki günde iki katından fazla artıyordu yani içim rahatladı biraz. Sonra ilk gittiğim hastaneye randevu aldığım doktora gittim. Vajinal muayeneyle baktı, rahim çok kalınlaşmış büyük ihtimalle rahim içi bir gebelik ama keseyi şu an göremedim tekrar kan ver dedi. Kan verdim sadece %33 artış göstermiş. Doktor farklı laboratuvarlarda verdiğim için yanlışlık olabileceğini söyledi ve iki gün sonra tekrar çağırdı. İki gün stresli bir bekleyiş yaşadım bu arada kahverengi lekelenmem devam ediyordu. İki gün sonra tekrar gittim kan verdim beta bu sefer %70’e yakın artmış 1900 civarlarındaydı. Vajinal muayenede kese yine gözükmedi. Oradaki asistan doktorlar emin olamadı gözükmesi gerekiyor 1500’den sonra ama belki geç döllenmedir dediler. Benim ilk gebeliğim de geç döllenme olmuştu o yüzden bunun da öyle olabileceğini düşündüm. İki gün sonra tekrar gel dediler ama ben sürekli ultrasona girmenin bebeğe zarar verebileceğini düşündüğüm için bir hafta sonrasına randevu aldım. Dış gebelik ihtimalini biliyordum ama açıkçası olmaz diye düşündüm. Kasıklarımda ara ara hafif sancı vardı, kahverengi lekelenmem devam ediyordu ki bunun yerleşme kanaması olabileceğini söylemişlerdi. Başka da belirtim yoktu. Dış gebelik olsa çok sancılı olur şimdiye hastanelik olurdum demek ki bir şey yok diye bir hafta bekledim. Doktor randevumda maalesef kese yine rahimde gözükmedi. Beta 9500’ü geçmişti. Birkaç doktor geldi epey incelediler ve sağ tüpte odak fark ettiler. Hastaneye yatışımı yaptılar. Tüpün alınması gerektiğini ilaç tedavisi için geç kaldığımı söylediler. İlaç tedavisi görsem bile tüp patlayabilir ve iç kanamaya sebep olabilirmiş. Saatlerce ağladım çok üzüldüm. Hala da kendime gelebilmiş değilim. Operasyonu geçireli dokuz gün oldu. Daha çok yeni ve ben kaygılıyım. Geleceğe dair kaygılıyım. Daha erken gitsem ilaçla tedavi olur muydu diye kendime kızgınım. Öte yandan nasip neyse o olur diyerek kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Daha beteri her zaman vardır tabi Allah muhafaza etsin. Bunu detaylıca anlatma sebebim, bu süreçte benim durumumu yaşayan birileri var mı diye çok aradım. İnşallah yoktur ama benim gibi arayan varsa bilgilendirmek istedim. Ve benzer şeyleri yaşayanlar varsa merak ediyorum, nasılsınız? Atlatabildiniz mi, umarım atlatmışsınızdır.

Geçmiş olsun. Ben hemşireyim, baya da dış gebelik hastası baktım. Nasipten ötesi yok. İki kez ilaç alıp yine en son ameliyat olmak zorunda kalanı da gördüm. Tek doz ilaçla kurtulan da gördüm. Kendinize kızmanızı gerektiren bir şey yok. Ölümden dönen bir hasta da görmüştüm ve kadın gebelikten şüphelenmemişti bile. Direkt iç kanama ile küçük bir ilden sevk gelmişti. Canınızı sıkmayın olan oldu, Allah çaresiz dert vermesin.

Son düzenleme:
Canınızı sıkmayın lütfen, böyle olması gerekiyordu demekki Rabbım bundan sonrasını güzel eylesin insallah. Bende dış gebelik gecirdim ama 2 günde bir hastaneye gitmeme 20 günde hastanede yatmama, mtx tedavisine rağmen iç kanama geçirdim. Takip eden doktor iç kanamam durduğu için o an ameliyat etmedi, beklemek istedi ama bütün karın içim kan doluydu. 3 4 Ay çok çok sancılı zamanlar gecirdim. Bunun akabinde rahim filmi cekildim ,malesef iç kanamadan dolayı iki tüpum birden kapanmıştı ve ameliyatla ikiside alındı. Benimde ilk gebeligimdi ,cok üzüldüm çok ağrılar çektim ama hepsi geçti geçiyor. Su an tüp bebekle yeniden gebeyim ,ameliyatimin uzerinden tam 1 yil gecti. Su an sapasağlam 1 tupunuz var iyi düşünün hep iyi olsun insallah. Zorlukla birlikte kolaylık da vardır, inanın ki sonrasi güzel olucak. Su an üzülmeniz de tabi normal ama geçiyor

Sağ olun Allah razı öyle olsun. Öyle tabi ki ben de isyan etmek istemiyorum Allah’ın planı bizim planımızdan güzeldir. Beta 10000’e yaklaşmış olduğu halde tüpün patlamamış olması da bir hikmet.

Çok yorucu ve stresli bir süreç geçirmişsiniz çok geçmiş olsun. Yeniden gebe olmanıza da çok sevindim sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Şu an yeni olduğu için ağır geliyor o yüzden birileriyle paylaşmak istedim zamanla hafifleyeceğini umuyorum ben de. 7 aydır gündemimiz sürekli stresli gebelik ve kayıp olunca yıprandım. Allah beterinden korusun hepimizi

İnsallah gecicek zamanla, kendinize zaman tanıyın. Bu süreçte vücut yıprandigi için takviyelere dikkat etmeye çalışın. Vücut kendini zamanla toparlıyo ,insallah en kısa sürede bütün agrilarinizla birlikte kötü anılar da zihninizden gider . Bu hissettikleriniz cok cok normal, o açıdan da kötü hissetmeyin. Ben hala o hastaneye gidince hafif panik atak oluyorum. Kalbim sıkışıyor ama kötü anılar zihnimden gitmek üzere. Sizinde en kısa sürede geçip gider insallah

İnşallah dediğiniz gibi olur. Operasyondan çıktıktan sonra ben tekrar bebek istemeye nasıl cesaret ederim diye ağladığımı hatırlıyorum. Psikolojik olarak da fiziksel olarak da yıpratıcı bir süreç. Uzun bir müddet her anlamda dinlenmeye ihtiyacım var sonrası da nasip bakalım.

Bence tüpün alınması iyi olmuş, yine o tüpten yumurtlasanız dış gebelik ihtimaliniz çok yüksekti.
Doktor da söyledi bunu. Tüpün patlamadığı için ilaç tedavisine başlayabiliriz ama hem çok ilerlemiş işe yarama ihtimali düşük hem de aynı tüp tekrar tekrar dış gebeliğe sebep olabilir dedi. Hayırlısı böyledir inşallah

Ben de aynı şeyleri yaşadım tüpün alınma ihtimali de vardı ama neyseki iğneyle çözebildik o kadar sancılı bir dönemdi ki bi daha çocuk istemem cesaret edemem diye düşündüm ama neyse ki unutmak diye bir nimet var hep aynı mı olacak dedim 6 ay sonra tekrar ben istek yeniden geldi rahim filmi çektirdim 2 ay sonra tekrar hamile kaldım çok şükür şuan iyi gidiyor inşallah böyle de devam eder. Kadın olmak çok zor ama geçecek inşallah kendine biraz zaman ver sadece

Alınmasa inanın tekrarlama ihtimali çok yüksekti. Alınması iyi olmuş. Üzülmeyin. Hayat böyle bişey. Bende 2 düşük yaptım. Bizde bu noktada patladık napalım. Herkesin başına kötü şeyler gelebiliyor

İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu. Öyle tabi insan zamanla unutuyor, yeniden hevesleniyor yeniden cesaret ediyor. Ben de öncesinde rahim filmi çektirmeyi düşünüyorum iyi yapmışsınız

Size de çok geçmiş olsun. Bu süreçler hem yaşarken yıpratıcı oluyor hem de geleceğe dair kaygı bırakıyor insanda. Dermansız dert vermesin Allah. Bana da size de isteyen herkese de hayırlı evlatlar nasip olsun inşallah

Canım.... Konuşmuştuk senle özelden... Bir umut demiştik ama kısmet böyleymiş. Ben de kaybettim. Dün kürtaj oldum, dış gebelik değildi ama rahim içi sağlıksız gebelikti. Çok çok üzüldüm ama asla imkansız değil hamile kalman, tek tüple insanlar 10 tane çocuk doğuruyo hiç üzme kendini kiiii en kötü ihtimalle tüp bebek denen bir şey var imkansızlık yokk. Biz artık genetik testler vereceğiz. Siz de verin altında yatan bir problem var mı ona bakılsın.

Sizi çok iyi anlıyorum endişenizi ,korkunuzu ,kaygınızı ,acaba tek tüple tekrar gebe kalabilir miiyim ya da şansım düşük mü vs vs …Öncelikle çok geçmiş olsun çok daha kötüsünü yaşamış biri olarak söylüyorum 3 litre iç kanama ile bayıldım acil ameliyat oldum sol tüpüm alındı artı pkos vardı ameliyattan 2 ay sonra gebe kaldım boş gebelik oldu sonra ondan 3 ay sonra tekrar kaldım gebe çok şükür şuan sağlıklı devam ediyor yani ben ovu testi ile takip etmiş değerlendirmiştim sana da tavsiye ederim tek tüp asla engel değil yeter ki kalan tüp sağlıklı olsun işlevli olsun yoksa tek tüple gebe kalabilmek kolay için rahat olsun .

Malesef dış gebeliğe dair en ufak şüphe olduğunda mutlaka sıkı takip edilmeli als bir hafta değil iki üç gün dahi salmamalı. Çok geçmiş olsun

Ah canım benim size de çok geçmiş olsun. Üzüntünü çok iyi anlıyorum. Gebeliğin başlangıcı devamı hakkında mesaj veriyor aslında, bir aksilik olduğunu hissetmiştik zaten. Dış gebelik yaşamadığına çok sevindim ama, bana keşke normal düşük yapsaydım dedirten bir süreçti. Hayırlısını Allah bilir. Biz de araştırılmasını istiyoruz bakalım biraz vakit geçsin psikolojik olarak toparlayalım da.

Çok geçmiş olsun, şükür atlatmışsınız. Tekrar hamile kalmanıza da çok sevindim sağlıkla alın kucağınıza inşallah. Teşekkür ederim bakalım biraz dinlenmeye ihtiyacım var sonrasında sağlıklı bir hamilelik nasip olur inşallah

Durumum size benzer bende 2 yıllık evliyim ve sizin gibi 1.5 sene düşünmedim ilk gebeliğim beta artışı doğru artmadığı için dış gebelik teşhisi aldım siz benim keşke yapsaydım dediğim diğer evreyi yaşamışsınız çünkü bende acaba acele mi ettim belki 1 hafta sonra daha düzenli artacaktı diye kendime kızdığm diğer ihtimalsiniz. Tüpüm alınmadı fakat hsg çektirdiğimde tüpüm tamamen tıkalı göründü yani tüpüm alınmadı ama yine tek tüpe kaldım :) umudumuzu kaybetmeyelim gücümüzü toplar belki bu defa sağlıklı ,mutlu bir haber alırız yeniden ? :).. sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…