- 5 Şubat 2018
- 7.775
- 24.713
- 298
- 34
- Konu Sahibi esraylmz03
-
Bak arkadaşı evhamlanıp konuya yazdı o düşünmüyo bebeğini amaAynen ya şaka gibi sen tedbirini al tevekkülünü yap yine tabiki Allah'ın yarattığını sorgulamıyoruz ki şeffaf mı değil mi bize ne onu demiyoruz ki
Aynen haklısın adam akşama kadar kaç tane cici görmekten bıkmıştır bileBak arkadaşı evhamlanıp konuya yazdı o düşünmüyo bebeğini ama
Bende Allah rızkımı vercek diye çalışmıyayım yatayım o zaman aynı zihniyet
Tamam kimi erkek dr diye şey yapıyo ama tıpda ayıp olmuyo drum bayandı doğumuma stajerlerle birlikte 7erkek 5bayan girdi ilkinde adam sunta taktı çok mu meraklı adam benim şeyimi görmeye heleki o halde
Bilmediğim için soruyorum dış gebelik varsa eğer bebek 6-7 aylık olabilir mi anne karnında yoksa dış gebelik hemen sonlanır mı?
Evet 5000-6000 arası karindan net görünüyor. Tabi kişiye göre doktorun cihazına göre de değişiklik gösteriyor. Ama sizin degerinizle kesinlikle vajinal bakılmalı. Doktor ne dedi peki bi açıklama yapmadı mı?5000 mi gerçekten mi ya ben bunu duymadım 1500 ü gecince görülmeli diye düşündüm
Canım doktor Pazartesi hem kan ver hem bi bakalım net belli olur dedi bugün 2431 çıktı zaten ağrı kanama Yok bide sanırım dış gebelikte 1000 i gecince kanama olurmuş ole duydumEvet 5000-6000 arası karindan net görünüyor. Tabi kişiye göre doktorun cihazına göre de değişiklik gösteriyor. Ama sizin degerinizle kesinlikle vajinal bakılmalı. Doktor ne dedi peki bi açıklama yapmadı mı?
Dış gebeligi tam olarak bilmiyorum ama ben tüp bebekle hamile kaldım bu ikinci bebeğim olacak. Biz de kan değerleri çok sıkı takip ediliyor ben de ordan biliyorum keseyi bu değerle karindan goremezsin kesinlikle. Ama değerin düzenli artış gösterirse zaten pazartesi 5000lere gelir . Ve evet dış gebelikte ağrı ve kanama olur ama hangi degerlerde oluyor onu bilmiyorum ve genelde şiddetli bi ağrı olurCanım doktor Pazartesi hem kan ver hem bi bakalım net belli olur dedi bugün 2431 çıktı zaten ağrı kanama Yok bide sanırım dış gebelikte 1000 i gecince kanama olurmuş ole duydum
Keske bi bilen olsa da yazsa şuraya ne iyi olur öğrenirim ben deDış gebeligi tam olarak bilmiyorum ama ben tüp bebekle hamile kaldım bu ikinci bebeğim olacak. Biz de kan değerleri çok sıkı takip ediliyor ben de ordan biliyorum keseyi bu değerle karindan goremezsin kesinlikle. Ama değerin düzenli artış gösterirse zaten pazartesi 5000lere gelir . Ve evet dış gebelikte ağrı ve kanama olur ama hangi degerlerde oluyor onu bilmiyorum ve genelde şiddetli bi ağrı olur
Ocak ayinda dis gebelik gecirmis ve sag tupunu acil ameliyatla aldirmak zorunda kalmis biri olarak soyluyorum, derhal baska bi doktora gorun. 1500-2000 hcg olunca vajinal ultrason ile gorebiliyorlar. Ayrica degerin aniden fırlamış , bu normal degil bence. Benim 300 lerdeyken kanamam vardı, bazilarinin dis gebelik suresince hic kanamasi olmayadabiliyor. İşini şansa birakma.Canım doktor Pazartesi hem kan ver hem bi bakalım net belli olur dedi bugün 2431 çıktı zaten ağrı kanama Yok bide sanırım dış gebelikte 1000 i gecince kanama olurmuş ole duydum
Değerim aniden fırlamadı canım 200 den 2431 e 10 günde geldi aslındaOcak ayinda dis gebelik gecirmis ve sag tupunu acil ameliyatla aldirmak zorunda kalmis biri olarak soyluyorum, derhal baska bi doktora gorun. 1500-2000 hcg olunca vajinal ultrason ile gorebiliyorlar. Ayrica degerin aniden fırlamış , bu normal degil bence. Benim 300 lerdeyken kanamam vardı, bazilarinin dis gebelik suresince hic kanamasi olmayadabiliyor. İşini şansa birakma.
Evet hiç kanamam ağrım Yok benim deDeğerim aniden fırlamadı canım 200 den 2431 e 10 günde geldi aslında
pazartesi sabah bakacak doktorum konuştum onunlaYasayan da yazmis arkadasim hic durma!! isini sansa birakma. acile mi gidiyorsun napiyorsun alttan baksinlar. Gerci yukselmis hcg ama olsun.
hadi insallah gorunur kesen.
Ben telas yaptim sorma! Tamam senin icin rahatsa pazartesi yi beklersin o zaman. Insallah saglikli gebeliktir :)Pa
pazartesi sabah bakacak doktorum konuştum onunla
Ayyyy canım çok saol artık o kadar yoruldum ki doktorlardan başka bi doktora gidip Yen'i bişey duyacak halim kalmadı artıkBen telas yaptim sorma! Tamam senin icin rahatsa pazartesi yi beklersin o zaman. Insallah saglikli gebeliktir :)
Hcg değeri 5000 i geçince kese görünüyor diye biliyorum inşallah doğru biliyorumdur ve dış gebelik değildirKızlar son adet tarihim 8 mayıs 6+4 hamileyim yerleşme kanamam beklediğim adet tarihinden 1 haftasonra oldu mesela adetim 4 gün geçtiğinde değerim 20 idi sonra biraz düzensiz yukseldi ama toparlandı geçen Çarşamba 200 oldu ölçmeyi bıraktık bugün kese görmeye gittik göremedik hemen kan verdim 2431 çıktı değerim hemoglobin ölçüldü o da normal çıktı o da önemliymiş dış gebelikte bide ağrı kanama hiç bişey Yok gayet normalim kızlar umut var mı sizce böle dış gebelik mi olur
Ben bunu bilmiyordum karaları bağladım sabahtırHcg değeri 5000 i geçince kese görünüyor diye biliyorum inşallah doğru biliyorumdur ve dış gebelik değildir
Vajinal bakarsa 2000lerde de rahat görünür keşke vajinal baksaymis şimdi hiç dert taşa olmazdı. Anlamıyorum şu doktorları bazenBen bunu bilmiyordum karaları bağladım sabahtır
Dış gebelik demek bebeğin rahim dışında tutunması demek. Bu durumda hcg takibi yapılır iki kat artış takip edilir. Kese 1500 geçtiğinde vajinal yada 3000 ila 5000 arasında karından kesin olarak görülür. Görülmediği durumlarda hcg yüksek ise dış gebelik teşhisi konur. Bazen hcg yükseldiğinde dış gebelik tüpte de tespit edilir.Bide doktor kansayımı yaptırdı kanama var mı diye hemoglobin dedi sanırım o da normal çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?