- 5 Kasım 2014
- 7.514
- 5.191
- 248
- 39
- Konu Sahibi elisamaysem
-
okurken çok kötü oldummmmm.. bende dış gebelik geçiriyorum şuanRabbim bütün isteyenlere kuzularına kavuşmayı nasip etsin...Amin
Düşük de olsa yavrularınıza isim koyun hadisini unutmayın onlara orada isimleriyle seslenmeyi nasip edecek Rabbim onları şefaatçi kılacak anacıklarına...Dua edin benim yavrum bana küsmüş olmasın orda beklesin beni emiii :'(
tatlım 7 aralıkla-14 aralık arasi adettimdoktorun kafayı mı yemiş nedir? 4 gün gecikmeyle kese mi görünürmüş hemen insanın moralini bozuyo. belki de geç döllenmedir yani..
tatlım 7 aralıkla-14 aralık arasi adettim
8 ocakta devlt hastanesi 219,38 kan değerinde cıkan beta hcg
12 ocakta gittim özele gittim .. keseyi göremiyom. küçük falan dedi
16 ocak sabah 5 gibi karnım ağrımaya başladı. pardon ishal gibi.
kahv altımı yaptım. işe gitmek için hazırlanıyoduk eşimle, vcye bi girdim vc taşı kıpkırmızı . eşime bağırdım ğel çok kötü karnım ağrıyo kanamam var dedim.
hemen gittik doktora. doktor kan ver dedi. 342,11 cıktı değer altan kontrol .. düşmüş dedi.
pazartesi 19 ocakta tekrar gel dedi gittim kan verdim 389,25 değer yükselmiş. dış gebelik dedi. ağrım sancım hiç bişiyim yok dedim..
oda olursa gece gündüz gelebilirsin dedi.
24 ocak 399,63 . kanamam bitti dedim. oda ozaman iç kanama olabilir radyoloji dr görsün dedi.
rahmin çok temiz dedi.
bende 7 ay önce bebğim karnımda öldüğü için kürtaş oldum korunduk 6 ay dedim. ne kürtaş olmuş gibisin ne bir iltihap ne bir kist var dedi..
ama dünsabah eşimle kanamam bittiği için ilişkiye ğirdik.. akşam 5te kanamam başladı.. ve lop lop parça düşüyo
ct tekrar kan vermeye gidicem
bebek istiyorum araştırma hastanesine bi gidicem bakalım inş bişi çıkmaz.Geçmiş olsun canım çok ilginç bi durum seninki de şuan istiyomusun hemen yoksa ara verecek misin çalışmaya
merhaba canım bende dış gebelik geçiriyorum.. 8ocakta de kan tahlilinde hamileydim...
sonra 112 ocakta doktora gittim tutunmaya çalışıyo dedi...
sonra 16 ocakta sabah kanamam oldu. ve beni eşim hastaneye zor götürdü çok ağrım vardı... dış gebelik dedi. kan değerim düşmüştü. ve hiç bisi göremedi.
19 da tekrar kan verdim değerim yükseldi.
24 tekrar verdim değer yüksek ama bişi gene yoktu. bide kanamamda bitmişti ct günü
(7 ay önce 9 haftalık bebeğim karnımda öldü ve kürtaş oldum. 6 ay korundum ve aralkta çalışmaya başladık hamile kalmıştım hemen) . başka bi doktor daha kontrol etti beni.. oda dedik. ne kürtaş olmuş gibisin nede bir iltihapla bir kist var . çok temiz rahmin dedi.
dün eşime ağrım sancım yok kanamam bitti dedim. çarşamba yani dün sabah 7 de ilişkiye girdik. işe geldim bişiyim yok akşam 5 te kanamam başlamış.. suan da devam ediyo..
ben adetmi oldum şuan ne canım diş gebelikte beta hcg sıfırlanana kadar beta hcg ölçtürmelisin.sinsi bi şekilde yûkselip 2000 i geçerse laparoskopi gerekebilir.ya da kendi kendine düşmüyosa ve deger 2000in altindaysa metotseksat adlı kemoterapi ignesi yapilabilir.bana bu igne 2 doz yapıldi sonra yavaş yavaş düştü degerim.igneden sonra 3-4 ay korundum sonra hamile kaldım şükür.senin deger ne civarda?
merhaba canım değerlerin gerçekten dış gebeliği gösteriyor. Allah yardımcın olsun ilerlemeden son bulur inşallah zarar vermeden. ben 1 buçuk ay oldu ve kürtajla sonlandı dış gebeliğim. raHİM FİLMİ ÇEKİLdim ama dayanamdım işlem yarıda kaldı. şuan elde var sıfır. birdahaki aya rahim filmi çekilcem anestezili durum bu. inşallah tekrarlamaz.8 ocakta devlt hastanesi 219,38 kan değerinde cıkan beta hcg
12 ocakta 342,11 cıktı değer altan kontrol .. düşmüş dedi.
19 ocakta tekrar gittim kan verdim 389,25 değer yükselmiş
24 ocak ct 399,63 . kanamam bitti dedim. oda ozaman iç kanama olabilir radyoloji dr görsün dedi.
rahmin çok temiz dedi oda düşmüş dedi.. biraz daha değer yükselir. sonra düşer dedi. yarın gene gidicem en son gecen hafta ct 399,63 dü
Kanaman değer yükseldiğinde biter ama değer sıfırlanana kadar devam eder canım tekrar başlayabilir yani.Sen takip et emin olmadıysan daha ii bi dr.a görün ama değerlerin çok yüksek değil inşallah kendiliğinden sıfırlanır8 ocakta devlt hastanesi 219,38 kan değerinde cıkan beta hcg
12 ocakta 342,11 cıktı değer altan kontrol .. düşmüş dedi.
19 ocakta tekrar gittim kan verdim 389,25 değer yükselmiş
24 ocak ct 399,63 . kanamam bitti dedim. oda ozaman iç kanama olabilir radyoloji dr görsün dedi.
rahmin çok temiz dedi oda düşmüş dedi.. biraz daha değer yükselir. sonra düşer dedi. yarın gene gidicem en son gecen hafta ct 399,63 dü
DEĞERLERİM YÜKSEK OLMADIĞI İÇİN VE ALTAN VE ULTROSANLA BAŞKA Bİ DOKTOR DAHA GÖRDÜĞÜ İÇİN BENİ AMELİYATA ALMADI. AMA KANAMAM KORKUTTU BENİ.. EŞİMİNDE KENDİNİ SUÇLUYO..ÇARSAMBA İLİSKİYE GİRMİŞTİK AKSAMA TEKRAR KANAMA BAŞLADI DİYE.. BİDE ATEŞİM FALAN ÇIKTI.. ÇOK KÖTÜYDÜM..Kanaman değer yükseldiğinde biter ama değer sıfırlanana kadar devam eder canım tekrar başlayabilir yani.Sen takip et emin olmadıysan daha ii bi dr.a görün ama değerlerin çok yüksek değil inşallah kendiliğinden sıfırlanır
Ne ameliyatı dedim ya sana beta hcg 2000 üstüne çıkınca anca ameliyat yapıyolar o ana kadar kendiliğinden düşmeze kemoterapi iğnesi dedim ya sana metotreksat onu yapıyolar aklında olsunDEĞERLERİM YÜKSEK OLMADIĞI İÇİN VE ALTAN VE ULTROSANLA BAŞKA Bİ DOKTOR DAHA GÖRDÜĞÜ İÇİN BENİ AMELİYATA ALMADI. AMA KANAMAM KORKUTTU BENİ.. EŞİMİNDE KENDİNİ SUÇLUYO..ÇARSAMBA İLİSKİYE GİRMİŞTİK AKSAMA TEKRAR KANAMA BAŞLADI DİYE.. BİDE ATEŞİM FALAN ÇIKTI.. ÇOK KÖTÜYDÜM..
İğneyle düşürürler canım korkma. ama hemen hastaneye yatışım yapılmalı neyi bekliyorlar. Küçük olsada bhcg iç kanama riski herzaman var yerleştiği yere göre tabiki Bebeğin. Benimde 2. Kaybım aynı senin gibi ilkinin kalbi durdu 2. Dış gebelik Allah'ım yaşatmadın tekrarBEN ZATEN O ODAYA BİR DAHA GİRMEK İSTEMİYOM GEÇEN SENE İLK BEBEĞİM KARNIMDA ÖLDÜĞÜ VE BENİ ZEHİRLEMEYE BAŞLADIĞI İÇİN KÜRTAŞ OLDUM . O KÜRTAŞ ODASINDAN ÇIKTIKTAN SONRAKİ HAMİLE KALASIYA KADAR YAŞADIKLARIM BENİ MAHVETTİ. KENDİMİ SUÇLADIM.STRESTENMİ KAYBETTİM DİYE.. KENDİMİ YENİ TOPLADIM Bİ BAKTIM TEKRAR KAYBETTİM..
AMA GÖREMEDİLER BİŞİ. DÜŞMÜŞ DEDİLERİğneyle düşürürler canım korkma. ama hemen hastaneye yatışım yapılmalı neyi bekliyorlar. Küçük olsada bhcg iç kanama riski herzaman var yerleştiği yere göre tabiki Bebeğin. Benimde 2. Kaybım aynı senin gibi ilkinin kalbi durdu 2. Dış gebelik Allah'ım yaşatmadın tekrar
DÜŞMÜŞ DEDİ ZATEN İLK KANAMAM BAŞLADIĞINDA 2 HAFTA ÖNCE CUMA GÜNÜ.Ne ameliyatı dedim ya sana beta hcg 2000 üstüne çıkınca anca ameliyat yapıyolar o ana kadar kendiliğinden düşmeze kemoterapi iğnesi dedim ya sana metotreksat onu yapıyolar aklında olsun
Düşmüş olabilir gerçekten. Ama sen bhcg kontrolünü mutlaka yaptır canı. Banada baştan düştü dediler. Hiç ölçtürmedim 15 gün sonra başka vesileyle bhcg nin yükseldiğini öğrendim. Baştan 2 günde 2 kat arttı sonra yavaşladı. 850 değere çıktı ve kese göründü. Ayrıntılı usg de hemen kürtaj oldum. Allah korusun farketmesek kötü Şeyler olabilirdi. Korkutma kendini ama mutlaka 3-4 günde bir kan ver ve sıfırlanması GörAMA GÖREMEDİLER BİŞİ. DÜŞMÜŞ DEDİLER
Bana kemoterapi iğnesi yapıldığı için o iğnenin etkisi vücuttan 3-4 aya anca atıldığı için 3*4 ay korundum ama senin kendiliğinden düşük olursa beklemene gerek var mı bilmiyorum dr.unla görüş.önce önemli olan beta hcg nin sıfırlanması.Benim de önce 209dan 136ya düşmüştü kimyasal gebelik sandım adet oldum bitti 10 gün sonra beta hcg sıfırlandımı diye bi gittim 1159 olmuş değerim o gün dış gebelik geçirdiğimi öğrendim zaten.sen yine de tedbirini elden bırakma beta hcg sıfırlanınca da bence bi rahim filmi çektir mutlaka tüpler açık mı tıkalı mı vs için rahat olurDÜŞMÜŞ DEDİ ZATEN İLK KANAMAM BAŞLADIĞINDA 2 HAFTA ÖNCE CUMA GÜNÜ.
ALTTAN BAKMIŞTI.
GEÇEN HAFTA CT BAŞKA Bİ DOKTOR DAHA BAKTI ODA TERTEMİZ İÇİN DEDİ. AMA KANAMAN DEVAM EDER DEDİ.. BENİM MERAK ETTİĞİM BENİ KANAMAM NE KADAR DAHA SÜRÜCEK. DIŞ GEBELİK GEÇİRENLER BİLİR BELKİ
BİDE TEKRAR KAÇ AY SONRA HAMİLE KALINIYO.
BU SÜREÇTE NELER YAPILIYO. TEKRARMI KORUNUCAZ
Merhaba arkadaşlar benim hiç çocuğum yok 1 haftadır dış gebelik ihtimali ile savaşıyordum
Spermlerimiz düşük olduğu için doktorlar kesinlikle olmaz ancak tüp bebek dediler.Biz de tüp bebek parası biriktirmeye çalışıyorduk.Hiç ihtimal vermedim ama son adet günüm 10 Aralık yumurtlamam 24 Aralık ilişki tarihlerim 24 Aralık ve 1 Ocak 5-7 Ocak gibi adet olurum diye bekledim fakat olmadı idrar testi yaptım silik pozitif çıktı.İnanamadım bir kaç kez daha tekrar ettim hepsi pozitifti.Olumsuz bir sonuç almaktan korktuğum için kan testine de cesaret edemedim ama hafif ağrılarım olmaya başlayınca dr a git dediler ben de gittim. ilk hcg değerim 12 Ocak ta 156 çıktı,dr 2 gün sonra tekrar bakalım dedi keseyi görememiş2-3 haftalığı nasıl görebilecekse sanki. 14 ocak ta tekrar gittim hcg değerim 126 çıktı düşme olduğu için dış gebelikte yoğunlaştı alt ultrason yaptı keseyi göremiyorum dedi.Dış gebelik deyince korktuk başka doktora da gittik o da takip edilmeli dedi.16 ocak hafif kanamam olmaya başladı bel ağrısı ile tekrar ilk doktora gidip test yaptırdım hcg bu kes 220 çıktı ama dr dış gebeliğe odaklanmıştı.operasyon yapmalıyız alınan parçayı patolojiye göndermeliyiz, kese görünmüyor dış gebelik bulgusu var gibi dedi. o gün almak istedi cesaret edemedim ve gitmedim.Diğer doktora telefon açıp operasyon diyorlar ne yapmalıyım dedim.Yok şuan bekle yarın bana gelin dedi.Bizde bir umut sabah ona gittik adam sadece tahlildeki değere baktı daha önce de bakmıştı.Şuan kesin birşey diyemeyiz ama isterseniz operasyonu yaptırın dedi o zaman net olur dedi.Dış gebeliğin tehlikesini düşünerek tamam dedik sonuçta 2 iyi uzman dr görmüştü eşimde doktorlar biliyorlardır tehlikeye atmayalım dedi.Özel hastaneye doğru yol aldık ilk doktor izindeydi telefonla pazartesiyi yani 19 ocak ı beklersek sorun olur mu siz yoksunuz dedim.Durumumu sordu hafif kanamam ve adet ağrısı gibi ağrım var dedim.Tamam pazartesi alalım dedi 1 saat sonra telefon açıp benim içim rahat etmedi beklemeye gerek yok başka bir arkadaşım yapsın operasyonunu dedi ve 17 ocakta hastaneye gittim işlemi yapacak doktora bebektenmi parça alacaksınız dedim, zaten bebek yok ortada dediler.Sonra operasyonla parça alıp patolojiye gönderdiler.Bugün yani 19 ocak tekrar tahlil istediler bhcg değerim 48 olmuş ilk doktorum sonucu aldı daha patoloji sonucu çıkmadan dış gebelik değilmiş şuan düşük oluyor dedi şaka gibi sanki ne bekleniyordu o işlemden sonra yarısını mı aldılar artık ne yaptılar daha bebeğim 4 haftalık bile olamamıştı.Şimdi hala yarısı bende vedalaşıyoruz yani :'( umarım bu aptal annesini cahil annesini affeder ...
Yani arkadaşlar en az 4-5 doktora gitmeden,6-7 test yaptırnadan çok emin olmadan işlem yaptırmayın sakın.Benim kuzumu denek gibi kullandılar.Gözünü korkutuyorlar insanın tüpün gider ölürsün çok tehlikeli felan diye ama yatırıp takip etmek zor geliyor garantiye almak için tek seferde harcıyorlar insanı...Doktorların dış gebelik dediği gebelik her zaman dış gebelik olmuyor...
Rabbim bütün isteyenlere kuzularına kavuşmayı nasip etsin...Amin
Düşük de olsa yavrularınıza isim koyun hadisini unutmayın onlara orada isimleriyle seslenmeyi nasip edecek Rabbim onları şefaatçi kılacak anacıklarına...Dua edin benim yavrum bana küsmüş olmasın orda beklesin beni emiii :'(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?