- 24 Şubat 2016
- 186
- 68
- 13
Benim ilk dış gebeliğimde rahim kalınlaşmış demişti doktor ama ikincide rahim ince demişti..arkadaslar dis gebelikte rahim buyuyormu ?
Benim rahimde de kese vardı ve kalınlaşmıştı.arkadaslar dis gebelikte rahim buyuyormu ?
biraz daha aciklarmisin ? cok korkuyorum suan dis gebelik olacak dieBenim rahimde de kese vardı ve kalınlaşmıştı.
Benim bir sağ tüpte anlayamadıkları bir kitle bir de rahimde kalınlaşma ve 4 mm'lik kese vardı. Hcg iyi artmayınca önce kürtaj yaptılar ve rahmi boşalttılar. Sonra hcg düşmedi arttı ve dış gebelikten emin oldular. Sonra 2 doz iğne yaptılar ama tüpüm patladı ve iç kanama ile acil ameliyata alındım, sağ tüpümü aldılar. Ama benim başıma gelenler seni korkutmasın genelde çoğu kişinin ilk iğnede düşüyor. Benim dış gebelik odağı 1,5 cm di yani çok büyümüştü. Dr üstüne adet görmüşsün dedi. Daha erken anlaşılsa sadece iğne yetecekti. Geçmiş olsun.biraz daha aciklarmisin ? cok korkuyorum suan dis gebelik olacak die
cok gecmis olsun insallag bende oylw bir durum olmazBenim bir sağ tüpte anlayamadıkları bir kitle bir de rahimde kalınlaşma ve 4 mm'lik kese vardı. Hcg iyi artmayınca önce kürtaj yaptılar ve rahmi boşalttılar. Sonra hcg düşmedi arttı ve dış gebelikten emin oldular. Sonra 2 doz iğne yaptılar ama tüpüm patladı ve iç kanama ile acil ameliyata alındım, sağ tüpümü aldılar. Ama benim başıma gelenler seni korkutmasın genelde çoğu kişinin ilk iğnede düşüyor. Benim dış gebelik odağı 1,5 cm di yani çok büyümüştü. Dr üstüne adet görmüşsün dedi. Daha erken anlaşılsa sadece iğne yetecekti. Geçmiş olsun.
Bence bir muayene olmanızda fayda var. Geçmiş olsun.ben 19 ağustos 2016 da idrar testiyle hamile olduğumu öğrendim. direk doktora gittim. doktor keseyi göremediğini ve beta hcg değerine bakalm dedi. bhcg 296 çıktı. tamam hamilesinin dedi ve 10 gün sonra kontrole gelin dedi. kontrole gittiğimde biz kalp sesini dinleyeceğiz sanarken dış gebelik geçirdiğimi öğrendik. bhcg değerim 7500 lere fırlamıştı. direk hastaneye yatırdılar ve küretaj denilen o iğrenç şeyi yapıp patolojiye gönderdiler. ve 75 ml lik metatrax iğnesi vurdular. iğne biraz yaktı ama sonra geçti. bunlar olurken bende dış gebelik belirtisi hiç yoktu yani kimisinde kanama olurmuş bende belirti yoktu alttan ultrasonda farkettiler. neyse 3gün hastanede yatıp çıktım çıktığımda çarşamba günüydü. cuma günü bhcg kontrolü için tekrar hastaneye gelmemi söylediler. cuma günü gittiğimizde bhcg değerim 14000 lere fırlamıştır. acil yatırdılar ameliyata alcaklardı. eğitim araştırma hastanesi olduğu için diğer doktorlar "ameliyata gerek yok bazı hastalarda bu şekilde bhcg değeri 2 katına çıkıp sonra düşüşe geçebilir" dediler ve benim p.tesi günkü bhcg değerim beklendi. ve haliyle düştü 11900 lere. sonra hastaneden çıkışım verildi ama haftada 1 bhcg kontrolü için hastaneye gidiyorum. 27/09/2016 tarihi itibariyle bhcg değerim 1850 ye düştü. sıfırlanana kadar devam edicem. bu süreç 40-50 gün sürecekmiş. Ama 2 gündür şiddetli karın ağrısı ve adet kanaması gibi kanamam zaten vardı dahada fazlalaştı. benim gibi olan varmı ?
çok geçmiş olsun. bana önce metotreksat iğnesi yapıldı,iğne rahimde kanamaya yol açtığı için rahim duvarını temizlemem gerek diye doktorum küretaj yaptı. yoksa kanaman durmaz demişti. acaba kanamanıza sizin de iğne mi sebep oldu?ben 19 ağustos 2016 da idrar testiyle hamile olduğumu öğrendim. direk doktora gittim. doktor keseyi göremediğini ve beta hcg değerine bakalm dedi. bhcg 296 çıktı. tamam hamilesinin dedi ve 10 gün sonra kontrole gelin dedi. kontrole gittiğimde biz kalp sesini dinleyeceğiz sanarken dış gebelik geçirdiğimi öğrendik. bhcg değerim 7500 lere fırlamıştı. direk hastaneye yatırdılar ve küretaj denilen o iğrenç şeyi yapıp patolojiye gönderdiler. ve 75 ml lik metatrax iğnesi vurdular. iğne biraz yaktı ama sonra geçti. bunlar olurken bende dış gebelik belirtisi hiç yoktu yani kimisinde kanama olurmuş bende belirti yoktu alttan ultrasonda farkettiler. neyse 3gün hastanede yatıp çıktım çıktığımda çarşamba günüydü. cuma günü bhcg kontrolü için tekrar hastaneye gelmemi söylediler. cuma günü gittiğimizde bhcg değerim 14000 lere fırlamıştır. acil yatırdılar ameliyata alcaklardı. eğitim araştırma hastanesi olduğu için diğer doktorlar "ameliyata gerek yok bazı hastalarda bu şekilde bhcg değeri 2 katına çıkıp sonra düşüşe geçebilir" dediler ve benim p.tesi günkü bhcg değerim beklendi. ve haliyle düştü 11900 lere. sonra hastaneden çıkışım verildi ama haftada 1 bhcg kontrolü için hastaneye gidiyorum. 27/09/2016 tarihi itibariyle bhcg değerim 1850 ye düştü. sıfırlanana kadar devam edicem. bu süreç 40-50 gün sürecekmiş. Ama 2 gündür şiddetli karın ağrısı ve adet kanaması gibi kanamam zaten vardı dahada fazlalaştı. benim gibi olan varmı ?
Çok geçmiş olsun. Ameliyattan ne kadar sonra tekrar gebe kaldınız? Allah tamamına erdirsinArkadaşlar selam
Bende çocukken geçirdiğim apandisit ameliyatı sebebiyle tüplerde tıkanıklık oluşmuştu. Sağ tüpte gelişen bir dış gebelik geçirdim. Doktorum 6. haftada laparoskopi ile birlikte hem bebeği hem tüpü aldı. Ve diğer alanları iyice temizledi, arkasından tekrar hamile kaldım, şu an herşey yolunda. Dış gebeliklerde laparoskopiyi öneririm, iğneden daha hızlı ve sonraki gebelikler için daha kontrollü
Çok geçmiş olsun. Ameliyattan ne kadar sonra tekrar gebe kaldınız? Allah tamamına erdirsin
saolun teşekkürederim, bana ilk mudahele küretaj oldu sonra metatraks iğnesini vurdular. bu arada karında ağrı ve cok kanama normalmiş, çok şükür doktor dedi ve bende rahatladım, moralim düzeldi ve karın ağrım olsun kananam olsun azaldı. anladımki psikoloji bu dönemde çok önemli... moralleri yüksek tutucaz demekki :)çok geçmiş olsun. bana önce metotreksat iğnesi yapıldı,iğne rahimde kanamaya yol açtığı için rahim duvarını temizlemem gerek diye doktorum küretaj yaptı. yoksa kanaman durmaz demişti. acaba kanamanıza sizin de iğne mi sebep oldu?
Degerlerimiz hemen hemen ayni artmis 19 eylulde benimki tek doz igneyle dusuruldu. 2 haftada sifirlandi. 3 ay sonra lontrol 4 ay korunma verdi doktorum. Ve cok korkuyorum tekrar eder diye. Benimki enfeksiyon kaynakli sanirim. Cunku yogun sari akintim var yapiskan gibi. Allah yardimcin olsun. Senin neden oldu?Kizlar benim değerlerim de 4.77,
4 gun sonra 19.19
1 gun sonra 25küsür
2 gün sonra kanama basladi ve değerim 12lere düşt
2 gün sonra yine 12 kusur çıktı
6 gün sonra 48 küsür cikti
2 gün sonra 98.72
2 gün sonra 155
Yarin yine bakilacak.
Doktor ilk basta kimyasal dedi
Sonra dış gebelik dedi
Artiş 2 kati olunca normale dönebilir dedi.
Dedi de dedi İşte.iyice kafamı,gönlümü karıştirdi.
Benim yaşadığım da dış gebelik buyuk olasılıkla sanirim.
Tatlım merak ettim seni..inşallah herşey yolundadır..Kizlar benim değerlerim de 4.77,
4 gun sonra 19.19
1 gun sonra 25küsür
2 gün sonra kanama basladi ve değerim 12lere düşt
2 gün sonra yine 12 kusur çıktı
6 gün sonra 48 küsür cikti
2 gün sonra 98.72
2 gün sonra 155
Yarin yine bakilacak.
Doktor ilk basta kimyasal dedi
Sonra dış gebelik dedi
Artiş 2 kati olunca normale dönebilir dedi.
Dedi de dedi İşte.iyice kafamı,gönlümü karıştirdi.
Benim yaşadığım da dış gebelik buyuk olasılıkla sanirim.
canım benim doktorum rahim filmine gerek yok dedi. benim ilk gebeliğimdi dış gebelik olarak sonuçlandı maalesef. 6 ay önce geçirdim. şimdi yine bebek istiyoruz inş her şey yolunda gider bu kez. rahim filmi çektirsek de dış gebelik olacaksa yine oluyormuş o yüzden ben de çektirmemeye karar verdim. en azından bir kere daha denemek istiyorum şansımı.Kizlar dis gebelik tupleri tikiyormu yani dis gebelik gecrdikten sonra rahim filmi cektrmek gerekiyormi
yanı tupler acık olsada dıs gebelik olabilimiymiş?canım benim doktorum rahim filmine gerek yok dedi. benim ilk gebeliğimdi dış gebelik olarak sonuçlandı maalesef. 6 ay önce geçirdim. şimdi yine bebek istiyoruz inş her şey yolunda gider bu kez. rahim filmi çektirsek de dış gebelik olacaksa yine oluyormuş o yüzden ben de çektirmemeye karar verdim. en azından bir kere daha denemek istiyorum şansımı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?