Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

yanlış bir şey söylemek istemem ben henüz tel kullanmadım ama çok fazla kullanan tanıdığım var. benim de alt çenem geride büyük ihtimal bana da cerrahi önericekler ama ben de kabul etmem korkuyorum çünkü ve kapanış bozukluğu çok büyük bir problem değil öncelikle onu dert etmeyin :) diş çekilmesi konusuna gelince yaşınız kaç bilemiyorum ama 21 yaşındaki kuzenimin de üstten 2 dişi çekildi ve görünüyorlardı yani baya bomboştu oralar yay falan taktılar bir şeyler yaptılar oralara 1 buçuk ayda boşluklar kapandı sizin nasıl olur bilmiyorum bu biraz da kemik yapısıyla ilgiliymiş umarım sizin de öyledir de hemencecik kapanır. siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama bence metal teller de çok kötü durmuyor doktorunuz ne söylüyorsa onu uygulatın sonuçta en iyisini o bilir, düşünsenize tellerinizi taktırdınız(metal olanlardan) dişlerinizin olduğu yerler boş ama 1-2 ayda kapandı ve yamukluklar da düzeldi(sorun bu olmayadabilir örnek veriyorum) diş bakımınızı yapıyorsunuz düzenli olarak bence tedavinin geri kalanında gönül rahatlığıyla gülebilirsiniz gayet sempatik ve iş hayatınızı etkileyeceğini düşünmüyorum çünkü artık diş tellerini herkes kullanıyor. bence siz bir an önce taktırın tellerinizi ve doktorunuza güvenerek yapın bunu siz ısrar etmeyin porselen tel konusunda, en iyisi olacağından eminim :) umarım kafa karışıklığına yol açmam, yardımcı olurum az da olsa

ah ne güzelde yazmışsın

ama bi braketim daha sallanıyo inanırmısınız dün cips yedim ufak ufak ondanmı acep insanın destege ihtiyacı oldugunda birilerinin yanında oldugunu bilmesi çok sahane ! teşekkürler

bi sorum var telli arkadaşlar
diş ipi kullanıyor musunuz?Doktorum öyle birşey demedi ama kullanmak istiyorum ben tam anlamıyla temizlendiğini hissetmiyorum.kullanmak istiyorum.ama telle ip nasıl kullanılabilir bilemedim:)

bi sorum daha var diş teli ile tüketilmemesi gereken gıdaları yazabilir misiniz?doktorum sadece asitli içecekleri vede sert yiyecekleri yasakladı o kadar.dün küçük parçalar halinde cips yedim sanırım braketlerimin sallanma sebebi bu yorum yazarsanız çok sevinirim

benimde çene darlığım vardı. bi tane doktor bana 4 diş çekmemiz lazım dedi . o da dişleri ortalamak için dedi çekmeden yaparsak çok çok az ortası kaymış olur dedi. oda çok çok dikkatli bakarsan belli olur dedi. doktor demeden ben onu bile farketmemiştim ortasının biraz sağa kaymış olduğunu doktor da öyle dedi ben demesem fark etmicektin o zaman çekmeyiz demişti. şimdiki doktorumda çene darlığı için bi aparey taktı genişliyo şimdi çenem. hiç diş çekiminden bahsetmedi. diş çekilmicek bende

zaten mühim olan senin içine sinmiş olması:)

inşallah çekim de kolay geçer ve aramıza hızlıca katılırsın:)))

sevgiler

canım ben 27 yaşındayım. üst ön dişlerimin ikisi üstüste olduğu için takıntı yapıyordum alttada yamukluk var biraz . benimde üst ön dişlerim büyük diğerleri biraz daha küçük. çene darlığı olduğu için üstüste binmişler . damağımda bi aparey var çenemi genişletiyo. benim porselen tabi metal taktıramadım . göz önündeyim çok işimden dolayı. ben her yemekten sonra fırçalıyorum. çayı az içmeye başladım ki çook severim çayı. ondan sonra bile fırçalıyorum devamlı. bana da artık sempatik geliyo valla rahat rahat gülüyorum

rica ederim bir telli kavimi birbirimize destek olmalıyız:)))

cips braketi sallamamalı, hatta söyle söyleyim ben arkalarla fındık fıstık bile kolaylıkla yiyorum... acaba yapıştırıcında mı bir sorun oldu diye geldi aklıma, daha başlarda böyle düşmesi sallanması normal değil sanırım. bir danış istersen hekime...

burada videoları var nasıl temizleyeceğinizin buradan bakabilirsiniz.
Braket Kullanırken Ağız Temizliği - Ortodonti Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği
benimde doktorum demedi diş ipi ni 2 tane değişik fırça aldırttı onları kullanıyorum

braket kullananlar için özel diş ipi var, eczanelerde bulabilirsin.
herşeyi bölerek yemeli, elmayı bile minik parçalar halinde falan
ısır,tut, çek yapmamalı
kola ve diğer asitli içecekleri içmemeli
köri, hardal gibi boyayan gıdalardan kaçınmalı
çay, kahve içmemeli veya min tüketmeli
içinde boya olduğunu düşündüğü hiç bir şey yememeli, içmemeli, örneğin poşet bitki çaylarında çok çok boya var, kırmızı yapar dikkat
aklıma gelenler bunlar ama bunun haricinde herşey minik parçalara bölerek yenilebilir

Teldaşlarım dün kontrol günümdü ve herşey süper gidiyor :) amaaaa sol tarafta kapanışımda hafif bir açıklık var, yani alt ve üst dişler tak diye oturmuyor arada hafif bir mesafe var. yani dişlerin hafif yükselmesi lazım. bunun için de geçen ay da kullanayım diye verdiği ama ağrıdan ve kök acısından kullanamadığım lastikleri takmam konusunda ayar verdi doktorum:)

bu ağrıya da alışacaksın dedi, ama geçecekmiş gibi değil, kullanan var mı? ağrı kesiciler işe yarıyor mu? çok komiğim telefonda falan gıcık tipler gibi konuşuyorum dişlerimi sıka sıka:) halbüki açılmıyor ki meretler, nasıl bir baskı var anlatamam size

amaaaa finale yaklaşıyor olmam da ayrı bir güzel tabi:)))

inanırmısın bende öyle düşünüyorum ışınlayan yardımcı kız uyukluyodu
bu diş yahu sağlık yaniii hadi şimdi memleketimdeyim yarın birgün okuluma gitcem başka bi sehirden zırt pırt nasıl geleyim dimi
ben biraz sesimi yükselteyim

kola falan pek sevdiğim bişey değil zaten o açıdan sıkıntı yok çayıda bıraktım onuda aramıyorum amaaaaaaaa canımın istemediği şeyleri yemek istiyorum cips gibi yasak diye sanırım çok sağolasın aklımın bi köşesinde bulunsun

yani diş teli varken hamile kalmak sakıncalı mıymış?

kızlarrr rüyamda braketimin biri yerinden çıkmıştu doktor geri takmak için 1 milyar istiyordu bende ağladım sizce bu rüyanın anlamı ne
şaka amacına yazmadım valla çok etkisinde kaldım galiba rüyama girdi sabah kalkınca gerçekten baktım yaşamış gibi olmuşum

benim rüyamda dişlerimin hepsi sallanıyordu birini tuttuğumda elimde kalmıştıı.. tekrar yerine takmaya çalışırken erimişti dişimm bide dilim dişlerime yapışmış öyle kaynamıştıı :18: çok korkmuştumm :18::18: sende öyle etkisinde kalmışsındır :)

galiba öyle oldu
hayra yoruyum bari :18:

ahhh dun aksam ust dudagim patladi.bu kiz her hafta agzmi batlatiyor oynuyorduk aldi elindeki oyuncagi agzima atti o degil eliyle bide acimadiysa bidaha vurayim diye ust uste yapistirdi:) neye ugradigimi anlamadim offff dedimm baktim kaniyor .kizim niye vurdun aciyor vurma bidaha diyorum bu sfer korkuyor agzimi tutuyorum elimi cektiriyor..ne zaman aliscak benim tellerime bilemiyorum.benim alisip alismamam onemli degil bebgim alisssin herdefa agzima bakmasa arada yaistirmasa guzel olacak. bu arada hamile kalinabilir diye biliyorum ben hatta ben test yapmak icin gun sayiyorum hayirlisi olsun hersey normal gider ama o koltuk varya o koltuk telleri degistirirken dayanilmaz oluyor ve dr sonra ilk uc gun.allaha sukur benim ikinci rdv ve b sfer az agri cektim hep sonunu dusunuyorum distellerim cikinca e guzel olacak diye allah baska aci dert gostermesin kimseye

hayirolsun ruyaniz.bende hep dislerimi gorurum yaa dokulur ya dislerim sallanir dis ararim bilincaltimiza girmis bu meletler :) duzelselerde soyle reklamlik ruyalar gorsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…