hala bu tel olayını yoluna sokamadım.. dün tekrar görüşmek üzere üniye gittim.. at çenem geride olduğu için cerrahi ile tam düzelmenin olacağını söyledi ama ben daha öncede olduğu gibi istemediğimi söyledim. bu durumda sadce dişlerin dizilişi düzelecek ama kapanış bozukluğu kalacak .:S daha önemlisi bunun için üstten iki dişim çekilecek ama bunlar görünen dişler o boşluklarla nasıl gezeceğim bilmiyorum duyunca dünya başıma yıkıldıbaşka bir üzüldüğüm nokta ise seramik tel istemiyorlar öndeki fırlaklığı içeri alırken fazla kuvvet gerektiğinden seramik kırılabilir ve diş daha çok aşınırmış en önemlisi tedavinin finali 6 ay ileri atarmış.. çok ısrar edince ben metal slotlu seramik varmış ama bilmiorum artık nasıl bişey ( bilen varsa yardımcı olsun lütfen ) kızlar bununla da bitmedi diğer hastaların fotolarına ve ordaki asistanın taktığı tele baktığımda braketlerin içinden iki tel birden geçirmişler çapraz çapraz böyle :S var mı aranızda öyle kullalanan ? kıza görebilir miyim deyince ağzını bi açtı gözlerim kamaştı metalden.. sırf metal olmuş o kadar tel geçince braketten diş falan görünmüor.... nasıl kararsızım anlatamam yaşımda erken değil , evde faaln otrsam sorun olmazda iş yaşamında metal tellerle sorun olur mu ? hele o boşluklar nasıl olacak :S benzer deneyimi olan varsa lütfen bişeyler yazsın..artık karar vermem gerek çok uzattım
hayırlı olsun:))) güle güle kullan...
braket normalde düşmüyor ama demekki sert birşey ısırmışsın falan...ama merak etme çok sık olan birşey değil ve hatta benim şimdiye kadar hiç düşmedi:)))))))
aylar geçtikçe hatta haftalar geçtikçe çok rahatlayacaksın, hassaiyet neredeyse bitecek, evet ısırma ve ezme konusunda çok güçlü olmayacak dişlerin ama ağrı hemen hemen kalmayacak. sadece aylık kontrollerden sonra yeni bir ayardan sonraki birkaç gün ağrıyacak o kadar. ben o durumda da birkaç gün hafif ağrı kesici alıyorum ohhh mis gibi geçiyor günler:)
renkli lastiklere bayılıyorum ama işim ve yaşımı düşününce vazgeçiyorum:))))
tekrar güle güle kullan kendin için harika bir yatırım yaptın tebrik ederim:)))
ilgine çok teşekkür ederim öncelikle.. çekilmeye bende karşıyım ama çenem çok dar olduğu için yer açmak şart dişlerin kayması içinbu nedenle yapılacak. zaten üni. hastanesi olduğu için güvenim tam çok tecrübeliler.. napalım artık katlanmak durumundayım, her güzel şeyin bir bedeli var
ilgine çok teşekkür ederim öncelikle.. çekilmeye bende karşıyım ama çenem çok dar olduğu için yer açmak şart dişlerin kayması içinbu nedenle yapılacak. zaten üni. hastanesi olduğu için güvenim tam çok tecrübeliler.. napalım artık katlanmak durumundayım, her güzel şeyin bir bedeli var
siz kaç yaşındasınız? neden taktırdınız telleri? ve umarım alt dişlerinize tel takılırken de acısız ve kolay olur :) benim sorunum alt dişlerimden 4ü yamuk yumuk diğerleri düzgün üstler de düzgün sıralı ama boyutları çok farklı ön iki dişim büyük diğerleri biraz daha küçük uçları farklı şekillerde işte estetik açıdan yani gerçi bunu ben tam olarak bilemem iyi bir doktora gitmek lazım önce çünkü 20lik dişlerime yer yok ve dişlerim üst üste gelmiyor alt çenem geride :/ herkes kötü bir şeymiş gibi bakıyor diş teline ama bence çok sempatik ve sonunda inci gibi dişlerimiz olucak ben şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum taktırmayııı dün de gözlük kullanmaya başladım buna biraz üzüldüm ama diş teli gözlük falan çok uyumlu olucaakhe bu arada porselen braketlerde o sorun varmış evet. çok çabuk sararıyormuş özellikle çay sigara kahve tüketiminde, ben çay kahve çok sık içiyorum o yüzden tercih etmem ve zaten yaşınız kaç bilmiyorum ama bi 20den sonra porselenler daha kullanışlı bana kalırsa hem çok fark edilmiyor hem de kullanan kişide daha güzel duruyor :) ama dediğim gibi benim için hiçbir sorun yok diş teli kullanan insanları sempatik buluyorum tabi bu sadece dişlerinin bakımını yapan insanlar için geçerli, benim bir arkadaşım var küçükken de dişleri yamuk ve sarıydı hiç fırçalamazdı, geçen sene diş teli taktırdı dişleri düzeldi ama hala sarı hala fırçalamıyor onu hiç sempatik bulmuyorum mesela insan öncelikle kendine değer verip temiz olmalı her neyse konuyu dağıttım da dağıttım sık sık giremeyince doluyor insan haliyle :)
Bu arada bu forumda hiç mi yok benim yaşlarımda diş teli kullanan yada kullanacak olan? onların da yazılarını bekleriiim :) esen kalın hepinizz :)
ah ne güzelde yazmışsın
ama bi braketim daha sallanıyo inanırmısınızdün cips yedim ufak ufak ondanmı acep insanın destege ihtiyacı oldugunda birilerinin yanında oldugunu bilmesi çok sahane ! teşekkürler
bi sorum var telli arkadaşlar
diş ipi kullanıyor musunuz?Doktorum öyle birşey demedi ama kullanmak istiyorum ben tam anlamıyla temizlendiğini hissetmiyorum.kullanmak istiyorum.ama telle ip nasıl kullanılabilir bilemedim:)
bi sorum daha vardiş teli ile tüketilmemesi gereken gıdaları yazabilir misiniz?doktorum sadece asitli içecekleri vede sert yiyecekleri yasakladı o kadar.dün küçük parçalar halinde cips yedim sanırım braketlerimin sallanma sebebi bu yorum yazarsanız çok sevinirim
braket kullananlar için özel diş ipi var, eczanelerde bulabilirsin.bi sorum var telli arkadaşlar
diş ipi kullanıyor musunuz?Doktorum öyle birşey demedi ama kullanmak istiyorum ben tam anlamıyla temizlendiğini hissetmiyorum.kullanmak istiyorum.ama telle ip nasıl kullanılabilir bilemedim:)
bi sorum daha vardiş teli ile tüketilmemesi gereken gıdaları yazabilir misiniz?doktorum sadece asitli içecekleri vede sert yiyecekleri yasakladı o kadar.dün küçük parçalar halinde cips yedim sanırım braketlerimin sallanma sebebi bu yorum yazarsanız çok sevinirim
rica ederim bir telli kavimi birbirimize destek olmalıyız:)))
cips braketi sallamamalı, hatta söyle söyleyim ben arkalarla fındık fıstık bile kolaylıkla yiyorum... acaba yapıştırıcında mı bir sorun oldu diye geldi aklıma, daha başlarda böyle düşmesi sallanması normal değil sanırım. bir danış istersen hekime...
burada videoları var nasıl temizleyeceğinizin buradan bakabilirsiniz.
Braket Kullanırken Ağız Temizliği - Ortodonti Pedodonti Çocuk Diş Hekimliği
benimde doktorum demedi diş ipi ni 2 tane değişik fırça aldırttı onları kullanıyorum
braket kullananlar için özel diş ipi var, eczanelerde bulabilirsin.
herşeyi bölerek yemeli, elmayı bile minik parçalar halinde falan
ısır,tut, çek yapmamalı
kola ve diğer asitli içecekleri içmemeli
köri, hardal gibi boyayan gıdalardan kaçınmalı
çay, kahve içmemeli veya min tüketmeli
içinde boya olduğunu düşündüğü hiç bir şey yememeli, içmemeli, örneğin poşet bitki çaylarında çok çok boya var, kırmızı yapar dikkat
aklıma gelenler bunlar ama bunun haricinde herşey minik parçalara bölerek yenilebilir
yani diş teli varken hamile kalmak sakıncalı mıymış?yok tatlım doğum yapmadım ama bebek düşünüyordum o sebeple sormuştum doktora, ama tedavimin bitmesini beklemeye karar verdim. diğer msjını anlayamadım cnm bu arada imla hatası var biraz sanırım. herzaman soru sorabilirsin.
hayır tatlım bir sakıncası yok. yinede doktoruna danışabilirsin. benim kendi tercihim çünkü bazen teller ve ağız yaralarım beni çileden çıkartıyorlar.yani diş teli varken hamile kalmak sakıncalı mıymış?
kızlarrr rüyamda braketimin biri yerinden çıkmıştu doktor geri takmak için 1 milyar istiyordu bende ağladım sizce bu rüyanın anlamı ne
şaka amacına yazmadım valla çok etkisinde kaldım galiba rüyama girdi sabah kalkınca gerçekten baktım yaşamış gibi olmuşum
benim rüyamda dişlerimin hepsi sallanıyordu birini tuttuğumda elimde kalmıştıı.. tekrar yerine takmaya çalışırken erimişti dişimm bide dilim dişlerime yapışmış öyle kaynamıştıı :18: çok korkmuştumm :18::18:sende öyle etkisinde kalmışsındır :)
kızlarrr rüyamda braketimin biri yerinden çıkmıştu doktor geri takmak için 1 milyar istiyordu bende ağladım sizce bu rüyanın anlamı ne
şaka amacına yazmadım valla çok etkisinde kaldım galiba rüyama girdi sabah kalkınca gerçekten baktım yaşamış gibi olmuşum
benim rüyamda dişlerimin hepsi sallanıyordu birini tuttuğumda elimde kalmıştıı.. tekrar yerine takmaya çalışırken erimişti dişimm bide dilim dişlerime yapışmış öyle kaynamıştıı :18: çok korkmuştumm :18::18:sende öyle etkisinde kalmışsındır :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?