Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

hayirolsun ruyaniz.bende hep dislerimi gorurum yaa dokulur ya dislerim sallanir dis ararim bilincaltimiza girmis bu meletler :) duzelselerde soyle reklamlik ruyalar gorsek

evet ya biran önce düzelsedee miss gibi dişlere sahip olsak ön dişlerim baya baya düzeldi bile 1 ayda ..bide beyazlatmak istiyorum benim dişler çaydan dolayı biraz sarımsı duruyo fırçaladıkça açılırmı rengi acaba hiç çay içmesm :S

tellerim cıksın beyazlattırmaya gidicem yavrucakları

BENIM odeme disteli +disteli sonrasi bakim da giriyor eger direkt likit veririsem yada hepsini cekle yuzde 25 indirim yapacaklardi.150 euro verdim simdilik sozlerinde caymazlarsa bidahaki gidisimde odeyecegim paralarini temizligide unutmasin doktorcagazim :)

amiiiiiinnnn ama sen böyle dersen sevgili anne korkarım ben diğer randevudan önce
aman bebişinede dikkat et zarar gelmesin

amiiiiiinnnn ama sen böyle dersen sevgili anne korkarım ben diğer randevudan önce
aman bebişinede dikkat et zarar gelmesin

yok canim korkma aslinda acimasi bi bakima iyi birsey dislerin oynuyor yerinden duzelmeye calisiyor.. oyle aman aman bi agri degil korkma dayanilacak birsey.kizimi artik goturmuyorum

en güzelii gülmek bütün sorunlarınız geçer umarım düzgün ve bembeyaz dişlere sahip olursunuuz :)

slm kizlar,
Oncellikle hepinize gecmis olsun, aranizda lingual tedavi icin herhangi bi hekimle gorusmus olan var mi, hem fiyat konusunda hem de tavsiye edebilceginiz bir ortodontist konusunda cevplarinizi bekliyrm...

4.günümdeyim arka dişlerimde müthiş bi acı agrı karışımı bişey var sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum boşluk var köpek dişlerin yanlarını çektirmiştim sanırım yaklaşıyorlar birbirlerine ufaktan ufaga

Tedavin yavaşça etkisini gösteriyor, sevinmelisin. :)

Arkadaşlar doktorun teflon telden normal tele geçiş yaptı böyle daha etkili olacağını söyledi bu konuda fikirleriniz nelerdir?

selamlar ,
ben 31 yaşındayım ve 28 yaşında tel takmıştım. 1,5 2 sene kadar da taktım sanırım. ciddi bir sorunum yoktu, önde bir boşluğum vardı. doldurulursa o dişim draje diş gibi kocaman duracaktı daha sağlıklı diye teli seçtim. ve sonucundan o kadar memnunum ki anlatamam. evet süreç biraz sıkıntılı ama bence görüntüyü eğlenceli olarak da algılayabiliriz. ben hiç dert etmedim tellerimi, soran herkese detaylı anlattım, ağzımın içindeki vidaları lastikleri gösterdim. hatta beni genç gösteriyor bile dedim :) kendinizle barışık olun yeter.

teller çıkınca diş etlerime lazerle kesilip dişlerim azcık daha büyük gösterildi. tellerden elbette lekeler oluşuyor ama hepsi temizleniyor..eskisinden çok daha beyaz ve çok sağlıklı dişlerim ve dişetlerim oldu..

lastiklerle ilgili şunu diyebilirim. lastikler zamanla esnediği için kısa sürede değiştirilmesi lastiğin etkisini arttırır ve bence faydalı. renkleri de sarardığı için değiştirmek görüntüsünü güzelleştirebilir.

telden sonra geceleri şeffaf sert bir plastikten kılıf gibi birşey de taktım. birkaç gün takmayıp yeniden takınca dişlerimi zorladığını hissediyordum.. demek ki dişlerim eski haline meyil edip bozulmaya çalışıyorlardı :)

şimdi hala alt dişlerimin arkasında retainer var. incecik bir metal çizgi gibi hepsini birarada tutuyor. önce takmamıştık sonra baktık dişler biraz esniyor gibi müdahale edip taktık hemen. retainerin hiçbir yan etkisi yok. hiç hissetmiyorum bile varlığını. şimdi yazarken dilimle yoklayıp hissettim :) temizlik yönünden de hiç bir dezavantajı yok. yani retainer konusunda da dert etmeyin, takılsın .. o da faydalı birşey.

ağrıları konusunu çok dert etmeyin derim. 20-30 bir günde telleriniz her sıkıştırıldığında biraz zonklama, sızlama gibi ağrı oluyor. ama dayanılmaz değil. incecik bir sızı gibi. 3-4 gün sürüyor. sonra geçiyor. telliyken en çok yemek konusunda zorlanmıştım. haşlanmış mısır her zamankinden güzel kokuyordu ama yiyemiyordum. herşeyi keserek yemeye alıştım sonra. hatta tellere alıştıktan sonra yumuşak ve küçük ıssırma hamlelerine de başladım ama aslında yapılmaması gerek tabii :)

tel ve dişle ilgili diyecek çok şeyim var lakin ilk başta aklıma gelenler bunlar.
sorularınızı seve seve cevaplarım :)

öyle iyi hissediyoki insan bunu okuyunca teşekkürler her deneyimi paylaştığınız için insan değişen duruma en çabuk adapte olabilen varlık işte geleceği düşleyincede harika oluyor en güzel örneği sizsiniz

ne demek, rica ederim:) örnek dediğiniz için de ayrıca teşekkür ederim :)

yemek konularını konuşmuşsunuz yukarıda bol bol...
aslında doğal seleksiyon gibi, yasak olan şeyleri zaten pek yiyemiyorsunuz. ısırarak yemek zaten can yakıyor, canınız yanmayıp ısırabilir olduğunuz zaman da yeni kontrol zamanı yaklaşmış, dişler yeniden sıkıştırılmak istiyor demek oluyor. kontrole gidene kadar bir kaç gün biraz ıssırma özgürlüğü oluyor.

asitli ürünler tellerin ve özellikle lastiklerin etkisini azalttığı için yasak. fakat diğer boyayan sıvılar tamamen estetik amaçlı içmeyin denen şeyler. yani çok seviyorsanız bence için, dişlerinizi zaten herzamankinden daha sık fırçalıyorsunuz. bir de tellerin çıkmasına yakın zaten ağızdaki braketler ve çevreleri kaçınılmaz olarak sararmış oluyor o zaman iyice sararırsa sararsın, zaten çıkacak aman diyorsunuz :)

elektrikli, döner başlıklı diş fırçaları var ya, onlarla fırçalamak temizlik ve sararma yönünden normal fırçaya göre çok farkediyor. temizlik için de onlardan önerebilirim.

Son düzenleme:

ah evet cok mantıklı ama doktor ortodontik bi fırça veriyor eminim o da aynı görevi görüyordur v kesimli oldugundan braketlerimi korumayı öğrendim 1 ni düşürüp 2sini sallandırınca

ben de bir hafta önce diş teli taktırdım ne güzel bir şeymiş bu yahu çok sevimli oldu

ben çok ciddi şekilde düşünmüyordum yani yakın bi zamanda taktırmayı düşünmüyordum sadece fikir almak için dün gittim muayene oldum bi ortodontiste ve alta da takarız üste de, 1 yıl durur düzelir güzel olur dedi. uygun bi fiyat da verdi tanıdık olduğu için ve 27sinde gel takalım dedi. :s hiç hazır değilim şu an üniversitede son dönemimdeyim ve öğretmenlik stajım var okulda sunumlarım var yapmam gereken tezim var çalışmam gereken sınavlar var ales,üds vs vs.. tel taktırdığımda bunlara engel olacak bi sıkıntı olur mu? ağrı olduğu yazılmış hep ama ne kadar şiddette bi ağrı mesela? arkadaşım taktırmıştı uyuyamadığını falan söyledi. özellikle teller sıkılırken çok acıyormuş? stajı ve sunumları bitirdikten sonra yaptırsam sınavlara çalışmama engel teşkil edecek bi durum olur mu? yazı beklemeyi düşünüyorum aslında ama ne kadar erken taksam o kadar çabuk çıkar diye düşünüyorum bi yandan da..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…