hayirolsun ruyaniz.bende hep dislerimi gorurum yaa dokulur ya dislerim sallanir dis ararim bilincaltimiza girmis bu meletler :) duzelselerde soyle reklamlik ruyalar gorsek
tellerim cıksın beyazlattırmaya gidicem yavrucakları
aynen aynen:) çıkarttığım gün beyazlatma yaptırıcam, nasılsa acıya alıştık azıcık hassiyet vız gelir tırıs gider bize dimi:)))
evet ya biran önce düzelsedee miss gibi dişlere sahip olsak ön dişlerim baya baya düzeldi bile 1 ayda ..bide beyazlatmak istiyorum benim dişler çaydan dolayı biraz sarımsı duruyo fırçaladıkça açılırmı rengi acaba hiç çay içmesm :S
tellerim cıksın beyazlattırmaya gidicem yavrucakları
ahhhdun aksam ust dudagim patladi.bu kiz her hafta agzmi batlatiyor oynuyorduk aldi elindeki oyuncagi agzima atti o degil eliyle bide acimadiysa bidaha vurayim diye ust uste yapistirdi:) neye ugradigimi anlamadim offff dedimm baktim kaniyor .kizim niye vurdun aciyor vurma bidaha diyorum bu sfer korkuyor agzimi tutuyorum elimi cektiriyor..ne zaman aliscak benim tellerime bilemiyorum.benim alisip alismamam onemli degil bebgim alisssin herdefa agzima bakmasa arada yaistirmasa guzel olacak. bu arada hamile kalinabilir diye biliyorum ben hatta ben test yapmak icin gun sayiyorum hayirlisi olsun hersey normal gider ama o koltuk varya o koltuk telleri degistirirken dayanilmaz oluyor ve dr sonra ilk uc gun.allaha sukur benim ikinci rdv ve b sfer az agri cektim hep sonunu dusunuyorum distellerim cikinca e guzel olacak diye allah baska aci dert gostermesin kimseye
amiiiiiinnnnama sen böyle dersen sevgili anne korkarım ben diğer randevudan önce
aman bebişinede dikkat et zarar gelmesin
canım ben 27 yaşındayım. üst ön dişlerimin ikisi üstüste olduğu için takıntı yapıyordum alttada yamukluk var biraz . benimde üst ön dişlerim büyük diğerleri biraz daha küçük. çene darlığı olduğu için üstüste binmişler . damağımda bi aparey var çenemi genişletiyo. benim porselen tabi metal taktıramadım . göz önündeyim çok işimden dolayı. ben her yemekten sonra fırçalıyorum. çayı az içmeye başladım ki çook severim çayı. ondan sonra bile fırçalıyorum devamlı. bana da artık sempatik geliyo valla rahat rahat gülüyorum
en güzelii gülmekbütün sorunlarınız geçer umarım düzgün ve bembeyaz dişlere sahip olursunuuz :)
yok canim korkma aslinda acimasi bi bakima iyi birsey dislerin oynuyor yerinden duzelmeye calisiyor.. oyle aman aman bi agri degil korkma dayanilacak birsey.kizimi artik goturmuyorum
4.günümdeyim arka dişlerimde müthiş bi acı agrı karışımı bişey varsevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum boşluk var köpek dişlerin yanlarını çektirmiştim sanırım yaklaşıyorlar birbirlerine ufaktan ufaga
selamlar ,
ben 31 yaşındayım ve 28 yaşında tel takmıştım. 1,5 2 sene kadar da taktım sanırım. ciddi bir sorunum yoktu, önde bir boşluğum vardı. doldurulursa o dişim draje diş gibi kocaman duracaktı daha sağlıklı diye teli seçtim. ve sonucundan o kadar memnunum ki anlatamam. evet süreç biraz sıkıntılı ama bence görüntüyü eğlenceli olarak da algılayabiliriz. ben hiç dert etmedim tellerimi, soran herkese detaylı anlattım, ağzımın içindeki vidaları lastikleri gösterdim. hatta beni genç gösteriyor bile dedim :) kendinizle barışık olun yeter.
teller çıkınca diş etlerime lazerle kesilip dişlerim azcık daha büyük gösterildi. tellerden elbette lekeler oluşuyor ama hepsi temizleniyor..eskisinden çok daha beyaz ve çok sağlıklı dişlerim ve dişetlerim oldu..
lastiklerle ilgili şunu diyebilirim. lastikler zamanla esnediği için kısa sürede değiştirilmesi lastiğin etkisini arttırır ve bence faydalı. renkleri de sarardığı için değiştirmek görüntüsünü güzelleştirebilir.
telden sonra geceleri şeffaf sert bir plastikten kılıf gibi birşey de taktım. birkaç gün takmayıp yeniden takınca dişlerimi zorladığını hissediyordum.. demek ki dişlerim eski haline meyil edip bozulmaya çalışıyorlardı :)
şimdi hala alt dişlerimin arkasında retainer var. incecik bir metal çizgi gibi hepsini birarada tutuyor. önce takmamıştık sonra baktık dişler biraz esniyor gibi müdahale edip taktık hemen. retainerin hiçbir yan etkisi yok. hiç hissetmiyorum bile varlığını. şimdi yazarken dilimle yoklayıp hissettim :) temizlik yönünden de hiç bir dezavantajı yok. yani retainer konusunda da dert etmeyin, takılsın .. o da faydalı birşey.
ağrıları konusunu çok dert etmeyin derim. 20-30 bir günde telleriniz her sıkıştırıldığında biraz zonklama, sızlama gibi ağrı oluyor. ama dayanılmaz değil. incecik bir sızı gibi. 3-4 gün sürüyor. sonra geçiyor. telliyken en çok yemek konusunda zorlanmıştım. haşlanmış mısır her zamankinden güzel kokuyordu ama yiyemiyordum. herşeyi keserek yemeye alıştım sonra. hatta tellere alıştıktan sonra yumuşak ve küçük ıssırma hamlelerine de başladım ama aslında yapılmaması gerek tabii :)
tel ve dişle ilgili diyecek çok şeyim var lakin ilk başta aklıma gelenler bunlar.
sorularınızı seve seve cevaplarım :)
öyle iyi hissediyoki insan bunu okuyuncateşekkürler her deneyimi paylaştığınız için insan değişen duruma en çabuk adapte olabilen varlık işte geleceği düşleyincede harika oluyor en güzel örneği sizsiniz
ne demek, rica ederim:) örnek dediğiniz için de ayrıca teşekkür ederim :)
yemek konularını konuşmuşsunuz yukarıda bol bol...
aslında doğal seleksiyon gibi, yasak olan şeyleri zaten pek yiyemiyorsunuz. ısırarak yemek zaten can yakıyor, canınız yanmayıp ısırabilir olduğunuz zaman da yeni kontrol zamanı yaklaşmış, dişler yeniden sıkıştırılmak istiyor demek oluyor. kontrole gidene kadar bir kaç gün biraz ıssırma özgürlüğü oluyor.
asitli ürünler tellerin ve özellikle lastiklerin etkisini azalttığı için yasak. fakat diğer boyayan sıvılar tamamen estetik amaçlı içmeyin denen şeyler. yani çok seviyorsanız bence için, dişlerinizi zaten herzamankinden daha sık fırçalıyorsunuz. bir de tellerin çıkmasına yakın zaten ağızdaki braketler ve çevreleri kaçınılmaz olarak sararmış oluyor o zaman iyice sararırsa sararsın, zaten çıkacak aman diyorsunuz :)
elektrikli, döner başlıklı diş fırçaları var ya, onlarla fırçalamak temizlik ve sararma yönünden normal fırçaya göre çok farkediyor. temizlik için de onlardan önerebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?