Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Ne güzel memnun kalmanıza sevindim.Yazdıklarınız için sağolun..
Şeffaf mı taktırmıştınız? Hangisini önerirsiniz metal ya da şeffaf?

arkadasim ilk bir hafta agri cekersin agri kesici aliyorsun gunduzleri ben hic farkedemiyordum agridigini ama aksam olunca gece ytamadan once cok agri yapiyordu ilaac aliyordum bunu gozunun korkutmak icin soylemiyorum aksine agrimasi iy bir sey disler yerinden oynuyor demekki;ikinci rdv unda teller degiscek ve iki gun agri ceker yada hic cekmezsin sonraki rdv lari bilmiyorum benim kararim herzaman erken taktirmaktanda ben unv boyle bi imkanim olsaydi hic dusunmem taktirirdim ama herseyden onemlisi senin rahat etmen ben uc hafta felan bazi harfleri cikarttiramadim bazen yine oluyor ama onceki kadar degil.sinavlara calismani etkilemez tabi sen zamani ayarlarsan sinavlardan en az bir hafta once taktirmalisin

mrb arkadaşlar benim hem alt hem üst dişlerim çok sık oldugundan üst üste bindiler.bundan 7 yıl önce kuzenim kontrolüne gittiğinde bende onla gidip muayene oldum veee 3-4 tane fazlalıgın var önce onlar cekilecek dedi ve tedavi baslayacak dedi acıkçası o kadar dişin cekilecegini duyunca cok korktum ve bir daha o konuyu acmadım.ama artık dişlerim oynadıkça agrılarım oluşuyor.aksi gibi 20 lik dişlerim 25 yasında olmama ragmen cıkmadılar gerçi bide onlar cıksa nereye yerleşecek onuda cok merak ediyorum :) üniversitede tedavi olmak istemiyorumda özel hekimde şu dönemde ne kadara malolur fiyatı bi fikri olan varsa acil yardımm

Eğer dişlerinizde çok ileri derecede bir şekil bozukluğu yoksa, ona uygun teller takılacağı için acılar hayatınızı olumsuz yönde etkilemez.
Ben de üniversitede okuyorum, tel takılacağı zaman keşke daha önce taktırsaydım, o acılarla sınavlara nasıl çalışırım diye düşünüyordum; ama korkacak hiçbir şey olmadı. :)
Ne kadar çabuk taktırırsanız, o kadar çabuk kurtulursunuz. :)

kişiden kişiye göre değişiyor ağrı bende hiç bir ağrı olmadı sadece dişlerime biraz baskı uyguladığımda ağrıyordu yoksa kendi kendine hiç ağrımadı. ağrısa bile ağrı kesici içersin olur biter .. okulu tezi sınavları dert etme bence hiç mani olmaz ben gözönünde olmama rağmen taktırdım.. şeffaf taktırırsın hiç belli olmuyo gayet güzel duruyo..

ne kadarr güzell anlatmışsınn öylee çok sağoll cnmm benim bi sorum olucakk bu telin arkasına takılan şey yani retanier olduğu zmn herşeyi yemek serbest mi örnek olrak fındık badem gibi sertt şeyler veya mısır. retainerdada çıkma gibi bi durum varmı??:44::44:

Merhaba bir kaç sorum olucaktı:) Benimde dişlerim küçük, şu lazerle diş etlerinin kesilip dişlerin daha büyütülmesi harika bir olay, işe yarıyor mu acaba ? eğer tedavi öncesi ve sonrası resim varsa gösterebilir misin??.. bu öneriyi hemen doktorumla paylaşmak istiyorum birde şeffaf braket taktırdım ve sararıyor hiç memnun değilim sararmayan kaliteli bi marka önermisiniz değiştirmesini talep edicem çünkü estetik olarak göz zevkimi bozuyor canım şimdideden teşekkürler cevaplar için

bende düşündüm aynı şeyii aslındaa acıtıyomu sağlıklımı nedir acaba

bende düşündüm aynı şeyii aslındaa acıtıyomu sağlıklımı nedir acaba

merhaba,

ben birkaç yıl önce dişetine ilişkin operasyonlarla ilgili diş hekimimle konuştuğumda pek önerilen bir durum olmadığını iletmişti. benimde dişetlerim güldüğümde çok fazla gözüktüğü için kesilip daraltılmasını istemiştim yapmayı reddetmişti ama net bir açıklama yapmadı diye anımsıyorum. çok yardımcı olamadım sanırım ama önermeyen diş hekimleri de mevcut olabiliyor. birkaç farklı doktordan görüş almanız sağlıklı olur sanırım :)

Ne güzel memnun kalmanıza sevindim.Yazdıklarınız için sağolun..
Şeffaf mı taktırmıştınız? Hangisini önerirsiniz metal ya da şeffaf?

selam,
benim üstteki braketlerim şeffaf alttakiler metaldi. alt çenede ısırma baskısı ile şeffaf olanlar kırılabiliyormuş o yüzden alt çeneye şeffaf önermiyorlar.
şeffaflar ben yaptırdığım zaman 250 TL kadar daha pahalıydı. görüntüsü farkediyor ama çok da aman aman bir fark değil. çünkü üstünden yine teller, lastikler geçiyor :) eğer diş hekiminiz metal olsun derse tereddüt etmeden metali seçebilirsiniz. çünkü şeffaflar da sararıyor ve metal de şeffaf da kaçınılmaz olarak belirgin şekilde görünüyor ağzımızda :)

merhaba pamuksekerr :)
retainer tel gibi değil, belirgin bir çıkıntısı yok.
diş telin çıkmış gibi normal beslenmeye ve istediğini istediğin gibi yemeye geri dönüyorsun.
önceki yazılanlarda retainerin zamanla çıkacağına dair şeyler okumuştum. fakat benim dişçim hep kalacak dedi sanki.. 2 yıldır falan da retainer'lıyım çıkartalım demedi. yani hiç çıkmadan da devam edilebiliyor. yok gibi zaten...

merhaba olga :)
bildiğim konularda cevap vermek ne güzelmiş :) foruma üyeydim ama hiç yazmıyordum da...
benim şeffaflarım da sonlarına doğru sararmıştı. marka bilgim yok fakat gittiğim doktor çok iyi ve kendince çok asortikti :) muhtemelen zaten iyi bir marka kullanıyordur ama marka sararmayı çok önlemiyor sanki

lazerle dişeti kesilmesi çok kolay yapılan bir operasyon. sadece diş hekiminin elinin hünerli olması gerekiyor. hatta diş estetisyeni olan diş hekimleri var. hafif bir yanık kokusu oluyor yapılırken sonra da yarım gün falan dişetlerinin kesilen kısımları kahverengimsi oluyor ertesi güne hiçbişey kalmıyor.
benim kardeşim de yaptırdı bu operasyondan, yarım milimetre bir milimetre gibi küçücük oranlarda kesim yapılıyor ve görüntü farkediyor. tüm dişlere yapılmasına da gerek yok ; asimetri varsa, bazı dişlerde dişeti daha uzunsa sadece onlara da yapılabiliyor.
benim tellerim çıkınca dişlerin yeri oynadığı için dişetlerinde de biraz asimetriklikler oluşmuştu, o yüzden kesilmişti.

önce sonra resmi dişçinin arşivlerinde var fakat bende yok. kendi fotoğraflarımdan bulup eklemeye çalışırım. bir de fotoğraf yüklemek için yeterince mesajım olmayabilir. çömez yazarlıktan :)

fotoğraf gönderemesem de işe yaradığını ve ağrısız, kolay bir işlem olduğunu söyleyebilirim.

Son düzenleme:

çok sevindimm cnmmm bademm ve mısır yemeyi o kadar özledim kii telleim çıktığı ilk günn özlediğim herşeyi yicemmm

inşş inşş bişey daha sorabilirmiyim sende tel varken bu söylediklerimi yiyormuydunn :44:
teller yeni ayarlandığında sert şeyler yemek biraz can yakabiliyor o yüzden badem, çerez falan yiyemiyordum ama ayarın üstünden zaman geçip yeni ayar zamanı yaklaşırken arka dişlerimle çerez, patlamış mısır gibi şeyler yiyebiliyordum sanki :) ön dişlerimle ısırmam gerekmeyecek tek lokmada ağza atılabilecek şeyleri yiyebiliyordum. ama tellerin yeniyse biraz alıştıktan sonra yemeye de alışırsın bence ya da ben çok iştahlıydım yemekten geri kalamadım

haşlanmış mısırı ise teller çıkana kadar yiyemedim.

sağolll cnmm ben mısırı bitek salatanın içinde yedimm en azından tadını alıyımm diyee badem falan denemedim korkuyorum çnküü en iyyisi ben kontrole gidiceğim gn veya bigün önce deniyim yemeyi en azından kırılırsada söylerim ddayanamadım yedim dyee

slm kizlar,
Oncellikle hepinize gecmis olsun, aranizda lingual tedavi icin herhangi bi hekimle gorusmus olan var mi, hem fiyat konusunda hem de tavsiye edebilceginiz bir ortodontist konusunda cevplarinizi bekliyrm...
lingual ortodonti zaten braket takımı sırasında herkes için ihtimal olan bir tedavi çeşidi. ben ve eminim birçok kişi alternatif olarak görüşmüştür.

ben doktorumla birlikte değerlendirmemde tercih etmedim. Keza hem tedavi sürecini uzatıyor hem de dıl brakete olarak kullanımı çok daha zor. Bu nedenle dış braket bence çok daha doğru. Evet örneğin kamera önünde çalışıyor ve braketler kullanamayacaksınız tercih edilebilir.

Fiyat olarak da diğerlerine göre en yüksek fiyatlı olan ama yaptırdığınız kuruma göre değişiyor...

Kolay gelsin:)

görüntüsü haricinde düşünmene gerek yok. ağrılar ilk takıldığında 1 hafta 10 gün kadar var, ama ağrı kesici ile baş edemeyeceğiniz kadar değil, gerçi kişiye göre değişebilir ama sonuçta kısa vadede tamamen bitiyor.

telleri sıkmak diye bir şey yok, her ay kontrole gittiğinizde doktor lastikler, ek bağlatılar gibi değişikliklerle ayar yapıyor ama hele bu çok kolay ve kısa süren bir prosess, bittiğinde ise 1-2 gün çok çok hafif bir rahatsızlık duyuluyor ama ben ve eminim birçok braket kullanan artık bunu farkında bile değildir.

bunun haricinde sürekli bakım isteyen ve sorularla karşılaşacağınız bir süreç. yani işin ağrı tarafı düşünülmesi gereken son konu bence. eğer ki özenli bakım ve söylenenlere takılmayacaksanız hiç düşünmeyim ama bu yönde endişeleriniz varsa önce onları kafanızda oturtun derim şahsen...

örneğin ben o kadar emindim ve kararlıydım ki, ama bu süreçte çok araştırdım, braket kullanan arkadaşlarımdan didik didik öğrendim, gittim alt üst aynı anda taktırdım ve çok seviyorum braketlerimi:)

eminim kendiniz için en doğru kararı verirsiniz:)

Sadece üst çeneye diş teli taktırmanın maliyeti ortalama ne kadardır?
Bir de, bu ücret 1 kere mi ödeniyor çıkarana kadar tüm muayeneler kontroller dahil mi? örneğin 1 sene sonra falan, teller değiştiriliyor mu? değiştiriliyorsa tekrar aynı ücreti ödemek mi gerekiyor?

Ben de tel taktırmayı düşünüyorum ama bütçemin yetmemesinden endişeleniyorum. Ve bu konuda neredeyse hiç bir fikrim yok. Cevaplarınızı bekliyorum o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…