lastik olmaması bildiğim kadarıyla mümkün değil. diyorsun ya braketlerin kenarı sarardı diye işte tam orada minicik, braketle teli birbirine bağlayan lastikler var ama bunların da her ay değişmesi lazım....
benim de altlara dün takıldı.. üstte varken sadece seviyodum tellerimi ama alta da takılınca biraz moralim bozuldu. çirkin oldum :105:
lastik olmadan da oluyo. Braketle tel birbirine lastikle bağlı değil ki :44:
Benim lastiğim vardı, dün aldı bu ay takmadı mesela, lastiksiz de olabiliyo yani..mümkün yani :)
lastik hiç takılmadı bana.onu takınca noluyo.of pts olsada tüm bu soruları doktoruma sorsam :)
altlara takılınca yemek yeme olayı nası oluyo yaa görüntüyü artık umursamıcaz napalım çirkin bettyiz
Benim braketlerim metal, belki ondan lastiksizdir.. seninkiler seramik galiba..seramiği bilmiyorum lastiksiz oluyo mu olmuyo mu :)Bende olaya dahil olarak diyorum ki bende de lastik olmadığını sanıyordum fakat ilk kontrolden sonra olduğunu öğrendim. :) Bencede lastik olmadan mümkün değil, doktoruna sormanı tavsiye ederim :) Sararma olayı bende de var maalesef ıce braket sararmıyormuş keşke onu tercih etseydim neyse geçti artık..
benim dün takıldı alta, üstler alışmıştı iyice acımıyodu. Şimdi psikolojik olarak üstler de ağrıyo sanıyorum, inanılmaz bir ağrı var bendelastik hiç takılmadı bana.onu takınca noluyo.of pts olsada tüm bu soruları doktoruma sorsam :)
altlara takılınca yemek yeme olayı nası oluyo yaa görüntüyü artık umursamıcaz napalım çirkin bettyiz
bunlar lastiğe benziyor evet, benimkisi bundan, lastiksiz :)Eki Görüntüle 361341
lastikler bunlar bunların şeffaf olanlarıda var kenarlarında vardır braketlerin seninde. Ama bi tane braket çeşidi var onu hatırlamıyorum. telin üzerine çıkçıt gibi kapatıyorlar braketi öyle birşey olabilir belki . Seninki metalmiydi??
az önce randevum vardı tellerim kalınlaştı. 1,6 dedi galiba hadibakalım ilk aşamayı atlattık yanlız lastikleri değiştirirken ağrıdı yine
Eki Görüntüle 361341
lastikler bunlar bunların şeffaf olanlarıda var kenarlarında vardır braketlerin seninde. Ama bi tane braket çeşidi var onu hatırlamıyorum. telin üzerine çıkçıt gibi kapatıyorlar braketi öyle birşey olabilir belki . Seninki metalmiydi??
az önce randevum vardı tellerim kalınlaştı. 1,6 dedi galiba hadibakalım ilk aşamayı atlattık yanlız lastikleri değiştirirken ağrıdı yine
Benim braketlerim metal, belki ondan lastiksizdir.. seninkiler seramik galiba..seramiği bilmiyorum lastiksiz oluyo mu olmuyo mu :)
benim dün takıldı alta, üstler alışmıştı iyice acımıyodu. Şimdi psikolojik olarak üstler de ağrıyo sanıyorum, inanılmaz bir ağrı var bende
çiğnemek imkansız, sabah poğaçamı çaya batırıp batırıp yedim, o bile ağrı yaptı.. çorba içerim artık 3-5 gün
diş fırçalamakta çok zorlanıyorum.
bunlar lastiğe benziyor evet, benimkisi bundan, lastiksiz :)
alttaki şeffaf tabaka, yapıştırıcı :)
Eki Görüntüle 361663
bide o lastiklerin amacı ne ? git doktoruna sor diyebilrsiniz ama daha çok merak ediyorum :)))
arzu edersen benim doktorumu yazabilirim özelden...merhaba arkadaşlar. benim lt dişlerim üsttekilere göre baya yamuk ama görünmedikleri için önemsemiyorum alttakiler. üsttekilerde ise büyük bir problem yok aslında; tavşan dişlerim biraz geride onun yanındakiler önde, bir de önden geriye gittikçe kısalma olmuyor. yani ideali tavşan dişlerin hepsinden uzun olması gerekir ya işte o bende yok. ben muntazam dişlere bayılıyorum benim de öyle olsun istyorum. bu yüzden tel taktırmaya karar verdim. istanbul anadolu yakasında bana önerebileceğiniz iyi bir dişçi olursa çok sevineceğim.
Kızlar birşey soracağım.
sizler hep özel dişçilerde mi tel taktırdınız?
Devlet karşılamıyor mu?
İlla özel doktor tercih etmekte ki düşünceniz nedir?
Beni aydınlatırsanız sevinirim.
Kızlar diş fırçası olarak ne kullanıyorsunuz ?
Ben takılmadan önce almıştım Colgate Proffessional Interdental - soft modelini, memnunum..
Eki Görüntüle 362160
Dün eczacım getirtmiş benim için Oral-B nin Ortho model özel braket fırçasını.. Orta kısmı oyuk dolayısıyla fırçalarken braketlere oturuyor, çok yumuşak da değil o yüzden braketleri iyi fırçaladığını düşünüyorum..
Eki Görüntüle 362162
evet canım kalın telde daha fazla oluyor baskı, ama ince telle bi alıştırma dönemi yaşadığın için çok çok farketmiyor.benmkilerde metal ondan yok sanırım lastik ama olmasında istemiom yeterince çirkin bi görüntü var zaten dişlerimde bide yeşil sarı lastikle gülmek istemiorumbenmde bu gidişte hem tel kalınlaşacak hemde alta takılacak sanırım.tel kalınlaşınca daha fazlamı oluyo baskı ??? ilk takıldığında bende hep çorba içtimm :))) yine başlıcam çorbaya sanırım :))))
Ben İpana Clinic Line kullanıyorum memnunum macunumdan :)Bugün tam 10 gün oldu tellerim takılalı.. Hiç de sanıldığı gibi korkunç ağrılar çekmedim şimdilik..
1. gün sağ en dipteki metal olan son braket düştü hem de beyaz peynir yerken, yapıştırma hatasından olduğuna kanaat getirdik, doktorum henüz başlangıç olduğu için sorun değil dedi, bir dahaki kontrolde takılacak..
Şimdilik diş fırçalamaktan bıkmadığım için olsa gerek herhangi bir sararma yok ne lastiklerimde ne de braketlerde..
Ufak tefek sızlamalar var, dişlerim kıpırdıyor diye seviniyorum ben bu sızlamalara..:)
Tek sıkıntım ağzımın içi soyuluyor..
Bir kaç diş macununu (Colgate pro-relief , Perlodent Aktischmelz , Theramed) birden kullanıyorum dolayısıyla hangisi yapıyor bunu çözemedim henüz.. Çocuk diş macunu alıp kullanayım diyorum.. Hassas olan tenim ağzımın içinde de gösterdi kendini..
Tavsiyesi olan..?
diş fırçası olarak ben de Oral-B yi kullanıyorum, 2. resimdeki..Kızlar diş fırçası olarak ne kullanıyorsunuz ?
Ben takılmadan önce almıştım Colgate Proffessional Interdental - soft modelini, memnunum..
Eki Görüntüle 362160
Dün eczacım getirtmiş benim için Oral-B nin Ortho model özel braket fırçasını.. Orta kısmı oyuk dolayısıyla fırçalarken braketlere oturuyor, çok yumuşak da değil o yüzden braketleri iyi fırçaladığını düşünüyorum..
Eki Görüntüle 362162
üstlere takıldığında ben de aynı şeyi yazmıştım buraya..hiiiç korkulacak bişi yokmuşSelam kızlar tellerim takılalı 3 hafta oldu. Korkmayın hiç de korkulacak şey yok. Hissetmiyorsunuz ne olduğunu bile anlamıyorsunuz. Yalnızca benim konuşmam da sorun oldu özellikle s harfini zor telafuz ediyorum. Çok iyi fırçalayın yoksa dişş etinizde iltihap oluşur. Benim daha yeni olmasına rağmen dişlerimde açılmalar ve yerlerine oturmalar başladı. Şu an sadece üst dişlerimde teller var doktorum 4-5 ay sonra altlara da takılacağını söyledi. Alt dişlerimde de şeffat braket var sanırım o tel olmuyo aslında bende tam olarak ne işe yaradığını bilmiyorum :) :) alttaki braket çıkabiliyor yemekten sonra fırçalıyorum. Şimdi aklıma gelen bunlar. Kafanıza birşey takılırsa sorabilirsiniz. :)
kızlar yaşınız kaç ben 26 yaşındayım :) bunca yıldan sonra düzgün dişlerim olucaktabi tedavi bittiğinde 27 yaşında olcam ama olsun
üstlere takıldığında ben de aynı şeyi yazmıştım buraya..hiiiç korkulacak bişi yokmuş
ama altlar zorladı beni yaa, daha çok acıyor sanki.. özellikle alt azı dişlerim
kızlar yaşınız kaç ben 26 yaşındayım :) bunca yıldan sonra düzgün dişlerim olucaktabi tedavi bittiğinde 27 yaşında olcam ama olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?