Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

çok kısa sürecek, alışacaksın ve varlıklarını unutacaksın merak etme:) sonucu düşün motive et kendini:)))

teşekkür ederim cevabınıza. Ya gerçekten inatçıyım bu mevzuda sonuna kadar direncem :) olur da çıkartırsa başka ortodontiste göstericem. ama sizce bu halde daha ne kadar durur ki tel

Cumartesi günü tel takıldıktan sonraki ilk randevuma gideceğim, çok heyecanlıyım :18: Daha ilk ay olmasına rağmen dişlerimin yer değiştirdiğini belirgin bi şekilde fark ediyorum. Ama işin kötüsü öndeki iki dişimin arası azıcık açıldı :18: Daha sonra düzelmesi uzun sürer mi bunun? :18:

ne kadar hızlı hareket ettiğini sen de fark etmişsin, hiç merak etme hızla kapanır ama belki sonraki ay yine açılır:) böyle böyle düzeliyor, takma hiç aklını sonuca odaklan:)))

teşekkür ederim cevabınıza. Ya gerçekten inatçıyım bu mevzuda sonuna kadar direncem :) olur da çıkartırsa başka ortodontiste göstericem. ama sizce bu halde daha ne kadar durur ki tel
Acaba çıkartmadan önce tanıdığın bildiğin ve güvendiğin bir ortodontiste danışsan nasıl olur? en azından "ok bitmiştir" veya "yok daha vakti var dursun" der, senin de içine siner...

yok aslında öyle bir tanıdık .. ama yine inat ederse çıkarmakta arar bulurum elbet .. :) ikna ettim gibi diş merkezindeki 2 kişiyi muayene sırasında gelip evet halen var eğrilik diyecekler sanırım :) 10 nisanda randevum vardı bunun için 20 martta tekrar alacaklar beni

arkadaşlar telllerim bugün takıldı. her bişey yediğinizde fırçalıyor musunuz? yoksa günde 3 kez mi? bir de benim doktor arayüz fırçası falan vermedi,normal diş fırçası ve macunu kullan dedi,yani daha önce ne kullanıyorsam o. ağız duşu kullanmamı önerdi,kullanan var mı? bir de daha almadım ağız duşunu,çok farklı fiyatlar veriyorlar

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-...li-soru-sorun-deneyimleri-paylasalim-713.html

canım şu sayfalarda yazmıştık onlardan kullanıyorum ben oral-b nin 2 tane diş fırçası var. bi arayüz fırçası kullanıyorum kesinlikle gerekli çünkü . Diğer diş fırçası normal fırça gibi ama orta kılları daha kısa braketleri çok zorlamıyor. Bende bu diş fırçalarından al

selam, aslında her yediğinde fırçalama zorunluluğun yok ama görüntü olarak arada besinler kalıyor diye başlarda fırçalama ihtiyacı duyuyor insan. daha sonraları tellere alışıp daha düzgün yemeyi öğreniyorsun sanki :)

ben tellerim varken arayüz fırçası kullandım, tellerle dişlerin arasını temizlemek için faydalı oluyor. ağız duşu da benzer işlevi görür sanıyorum, fiyatı çok gelirse arayüz fırçası da fonksiyonel, kolayca birçok markette uygun fiyata bulabilirsin tavsiye ederim.

Oooo bu ağrılar ne ki. Daha nelerini çekiceksiniz benim tel iyice kalınlaştı ve kare şeklinde dudağımı kesiyor sürekli ((

Eğer kendin olmadığını hissediyorsan bekle. 2 ay daha dursa bence daha çok tatmin eder seni

Ben her yediğimde fırçalıyorum canım. Evet ilk zamanlar extra bir şey kullanmana gerek yok. Ağız duşu falan hiç masraf yapma güzelce bakımını yaptıktan sonra gayet sağlıklı bir ağıza sahip olursun zaten.

Eğer dişlerine ve lastiklerine boyayan veya zarar veren gıdalar değilse çok acil fırçalamana gerek yok. ama öğünlerden sonra bn mutlaka fırçalıyorum, çay içmiyorum ama eğer kahve içtiysem yine mutlaka fırçalıyorum. Günde ortalama 7-8 kez fırçalıyorum.
Arayüz fırça tellerle diş arasını temizlemek için benim vazgeçilmezim, hatta miniklerini çantamda da mutlaka taşıyorum. Ağız duşunu ben de duydum ama kullanmadımi ancak kullananlar çok çok memnun...

Dişinde kaplama,porselen olup da taktıran oldu mu acaba? Bunların kırılmasına yol açar mı?

kizlar benim ondislerim duzgunken bozuldu.biri one dogru kaydi ve aralarinda bosluk olustu..duselirmi yaaa cok korkuyorum.bi de dilimin ucu yara oldu basina ggelen varmi.uyurken bazen isiriyorum.2.5 ay oldu damaga yakin disim one dogru geldi yamuk diger disimde yavas ilerliyor ama on dislerim canimi sikiyor ve dilim hic iyilesmiyor caresi yokmu yaa

Tedavi sırasında dişlerde zaman zaman kayma, açılma gibi deformasyonlar oluyor ama düzeliyor. Örneğin bir ay sola çekmek istiyorsa o dişi haliyle önceki diğer dişleri yavaş yavaş çekiyor, araları açılıyor ve en sonunda düzelmesini istediğimiz diş kendine geliyor. Adım adım bir işlem yani. Yine de içine sinmeyen her durumda doktoruna danış, mutlaka sormanı tavsiye ederim.

Dilin için ise yaralar hepimizde oldu, ben sol yanağımda hiç unutmuyorum yazın olan bir yarada artık ağlıyordum, sekersiz sakız koymak güzel bir yöntem, bana da başka bir arkadaşım tavsiye etmişti, geçici olarak, örneğin yemek yemediğin zamanlarda barikat gibi koyarsan, hatta altına da ilacını sürersen iyileşmesini kolaylaştırıabilrisin ve rahatlarsın. Ayrıca özellikle braket yaraları için ilaçlar var, onlardan kullanabilirsin, daha hızlı etkiliyor.

Geçmiş olsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…