Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Doktorumla ilgili özelden soran arkadaşlarım, benim henüz özelden cevap yazma hakkım yokmuş o nedenle hiçbir sorunuzu yanıtlayamadım kusura bakmayın nolur. ama isterseniz mail atarsanız yanıtlamaya çalışırım.[/email]

Son düzenleyen: Moderatör:

tesekuur ederim /yanak iclrinde yara olmadi ama dilim bastan itibaren hep yara ucunu kerttim artik..sanirim dilim oyle kalacak yarali ceylann bir disim allaha sukur gozle gorulur derecede duzeldi esim bile sasirdi 2.5 ayda gerideki dis one geldi. diger disimde dedigim gibi yavas ilerliyor 2 hafta sonra rdv m var bakalim.;dr un kabinesi izim evin karsisinda bazen eczaneye postaneye giderken felan onunden geciyorum.dil icin bi kremi varmidir bilemiycem

Eki Görüntüle 366856
burda daha net , iyi görün istedim

Bugün bi daha gittim doktora senin dişlerinin anatomik yapısı bu. daha ötesi olmaz.arası açılır dişlerinin falan dedi. böyle böyle dedim daha önce bundan daha düz olmuştu ama dedim o iyileşme aşamasıydı bu olması lazım dedi. :2: ama benim ısrarlı olduğumu görünce bi dahaki muayenede tüm braketleri çıkartıp yeniden takacağını ince tel kullanıp benim istediğim noktada tedaviyi bırakacağını söyledi.:26: Yorumunuz nedir :/:44:

Oralmedic | Casel İlaç Sanayi
bu başarılı bir ilaç, birden çok can acıtıyor ama aniden de yara yok oluyor:) Tavsiye ederim...

selam arkadaşlar
epeydir yazmıyordum.dün 1.ayım bitti ve 2.aya girdim .tellerim dün değişti.1. aya göre güzel bir ilerleme olmuş dotor öyle sösyledi.ben çok farketmesemde. o yüzden 3.ayda takılması gereken telleri yani daha kalını takıldı dün.ama şu an berbat ağrıyorlar.hatta gece uyurken ön dişlerim kanamış.sabah arası kan doluydu.dişlerimi elleyemiyorum bile o kadar çok sızlıyor ki.4 5 gün dayanmaya çalışıcam dayanamazsam 1.ayda taktığımız tele geri dönücem şimdilik.bu ay kalın takmasının sebebi tedaviye hızlı cvp verdiği için tedaviyi hızlandırmak.çünkü 8 ay gibi süre konymuştuk plana.(bu arada unutaanlara söyleyim 28 yaşındayım ve evliyim AZİMLİYİM :)

ama dişlerim sarardı tedaviden sonra..

Bende yaklaşık 4 aydır tel kullanıyorum. Orjinal beyazılığı yok gibi tedavi sonucunu düşünemiyorum, tek dezavantajı bu olsa gerek
Bu arada günde en az 3 kez fırçalıyorum. Dişlere baskı uygulandığı için cansızlaşıyor ve sararıyor maalesef tek çare beyazlatmak oda ne kadar sağlıklı olur tartışılır..

offf evet benim de ağrıyor ama kanaması çok fena, geçmiş olsun...naçizane fikrim varsın 8 ayda bitmesin, 1 sene sürsün ama bunu çekme....

tekrar geçmiş olsun...

Oralmedic | Casel İlaç Sanayi
bu başarılı bir ilaç, birden çok can acıtıyor ama aniden de yara yok oluyor:) Tavsiye ederim...
tesekkurler canim ben bi arastirayim burda bulabilirmiyim

bende evliyim/ kizim var :) benimde ikinci ayda kalin teller takildi dr iyi ilerleme var dedi.. iki hfata sonra baya bi isimiz var dedi ..yaza kadar biraz iyilir insaalah turkiyeye gidecem.benimde kalinlar takilinca fena agrimisti iki gun dilimi isira isra ucunu kopardim.cok vahsiyim normaldir sanirim agri olmasi disler cabuk kayniyor yerleri degisiyor

merhaba arkadaşlar... uzun zamandır takip ediyrm ama hiç yazmamıştım.. bende telliturnayım sizler gibi :) 2.ci ay'ıma giricem.geçen hafta telim kalınlaştırıldı.. bende çene geriliği var o sebepten şuan sadece üst dişlere takıldı,ilerleyen zamanlarda alta geçicekmişiz.doktorumdan memnumum ziraa çook neşeli bi biri ve motive ettiği kesin.. 1,5 yıl sürer dedi yaşım 25.. inş su gibi akar geçer zaman ve çok gülecek bi ömür yaşarız..

2.aya gireli daha 2 gün oldu.normalde 3.ayda takılması gereken teller takıldı.ya bana mı öyle geliyor bilmiyoırum ama resmen bu kadar kısa zamanda dişlerim hareket etmeye başladı.şu an sadece üstte tel var.üst dişlerim biraz öne çıkarılcak ve kavis verilcek.resmen 1.ayda öne çıktılar.yaşım 28 olmana rağmen.hatta sosn takılan kalın tellerden sonra daha da öne çıktı sanki.2 günde çıkar mı ki yaaa :)

bu ay gelecek ay bu ay gelecek ay dıye dıye bir türlü tkılmayan alt tellerim 10 ay sonunda takıldı..cok şükürr:))))

çıkar çıkar :) ben 21 yaşındaydım 1-2 haftada büyük değişiklik olmuştu 1 ay sonrasında doktor şaşırmayla karışık sevinmişti :) zaten olay o dişlerin yer değiştirdiği gibi o şekilde kalabilmesi . sert birşey ısırdığında filan sağa sola oynayacak sürekli dikkat et :)

inşallah çabuk geçer .. benimkiler çıktı çıkacak benim isteğime bağlı :) 1 sene doldurduğumda çıkarıcam demeye başlamıştı istemiyordum ben. erken bile bitebilir dikkatli olursan :)

hey hey hey selam teldaşlarım
neredeyse 1 ay oldu öncelikle şunu söylemem gerek yukarda olan köpek dişlerimin indiğini görebiliyorum tamamen aynı sıraya gelmelerini beklemiyorum zaten bu cok hos bi adım
neler yedim neler yaptım?
cok zordu diş cektirmek snrasında dişlerim arasındaki boslukların nasıl durcagnı bilememek amaaaaaaa inanın o kdr fark edilen bişey olmadı mesele sadece insanın kendini kabul etmesndeymiş bunu gördüm ben rahatım hc agzımı kapatma gereği duymadan büyük büyük gülüyorum başlarda gülünce braket dudaklarıma takılırdı nasıl kapatcagımın provalarını ayna basında yapıyodum ( cidden!) ilk haftalarda bazı harflerin telaffuzu cok zordu ama agzımız bu duruma alısınca her sey düzene giriyortüm kötü zamanlarımı evde geçirdim kötü derken zor olarak :)

sonrasında okulum başladı bu dahada heyecanlı bi bekleyiş oldu nasıl bi tepki alcam dye..telli görünüm begeniliyo genel anlamda sempatik bulunuyor hatta teli yeni taktırdıgımı fark edemeyenler bile oldu bütünleşmişsin inan hep var sanıyoduk deselerde telliyim kör değilim. oof ne günlerdi Allah oyle zor dönemde bize booooooooooool sabır yagdırsın herkesin macerası acısı sevinci kendine has.O kadar sordum ettim tecrübelilere ama cidden yaşamak gerekiyo

ben her seyi yemeye basladım cigneme olayını arka dişlerimin desteğiyle şahane yapıyorum küçük lokmalar kilo vermemi sagladı yanlısım yoksa 3 kilo kadar verdm
çikolatayı 2 hafta kdr yiyemedm lakin sonra patlayıp hergün yemeye başladım ne istediysem yedim gerçekten dişlerin her besinin faydasını alması gerektiğini düsüyorum hem güclenmesi hemde saglıgı adına.abur cuburdan hemeeeeeeeeen sonra dişlerimi fırçaladım tabiki ne yediysem fırçalıyorum o da ayrı bi konu sensodyne pronamel macun +oral b orth.diş fırcası ve arayüz fırçası cantamın vazgeclmezleridir benim maratonum hala devam ediyor memnunum şükürler olsun dyorum bunları yaşayan bi baska ben var içimde ben onun cesaretini izliyorum artık tel işi cidden cesaret işi hayatını değiştirmek durusunu saglamlastırmak ... Daim olsun hepimiz adınaaaaaaaaaaaaa

Son düzenleme:
Metal mi şeffaf mı taktırdınız? Bir de hangi dişleriniz çekildi?
Umarım istediğiniz gibi olur dişleriniz:)

metal taktırdım üstten 2 alttan 2 çektirdim duyanlar aaaaaaa deyip şok geçirsede inancım büyük değiyo inşallah şimdiden gözlemliyorum hepimiz içn inş

Ben de çok taktırmak istiyorum.Birçok sorunum var ama dişlerimde.Üstten iki azı dişimin(önden 5. ve 6.dişlerin) çekilmesi gerektiğini söyledi doktorum kanal tedavisi falan yapılamazmış direkt çekilmesi gerek dedi.Diş teli taktırınca da çekim yapılır mı bilmiyorum ortodonti uzmanına gitmedim hiç.O dişlerimi çektirince tel de takılınca o boşluklar nasıl dolar ki? İmplant mı yaptırmak gerekir? Sizin hangi dişler çekildi önden kaçıncı diş oluyor yani?

çenem dar oldugu için çektirdim ben bak şöyle düşün çekilmese tüm dişler inci gibi sıralanır ama dişlek gibi görünebilirdi çünkü çeneye sıgacak diş belli:)

o bosluklar dişler hareket ettikçe dolacak köpek dişlerimin yanlarını aldırdım cok önde değiller alttakiler nerdeyse hiç belli değil sıkıntı yok o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…