Tedavi sırasında dişlerde zaman zaman kayma, açılma gibi deformasyonlar oluyor ama düzeliyor. Örneğin bir ay sola çekmek istiyorsa o dişi haliyle önceki diğer dişleri yavaş yavaş çekiyor, araları açılıyor ve en sonunda düzelmesini istediğimiz diş kendine geliyor. Adım adım bir işlem yani. Yine de içine sinmeyen her durumda doktoruna danış, mutlaka sormanı tavsiye ederim.
Dilin için ise yaralar hepimizde oldu, ben sol yanağımda hiç unutmuyorum yazın olan bir yarada artık ağlıyordum, sekersiz sakız koymak güzel bir yöntem, bana da başka bir arkadaşım tavsiye etmişti, geçici olarak, örneğin yemek yemediğin zamanlarda barikat gibi koyarsan, hatta altına da ilacını sürersen iyileşmesini kolaylaştırıabilrisin ve rahatlarsın. Ayrıca özellikle braket yaraları için ilaçlar var, onlardan kullanabilirsin, daha hızlı etkiliyor.
Geçmiş olsun:)
Eki Görüntüle 366856
burda daha net , iyi görün istedim
tesekuur ederim /yanak iclrinde yara olmadi ama dilim bastan itibaren hep yara ucunu kerttim artik..sanirim dilim oyle kalacak yarali ceylannbir disim allaha sukur gozle gorulur derecede duzeldi esim bile sasirdi 2.5 ayda gerideki dis one geldi. diger disimde dedigim gibi yavas ilerliyor 2 hafta sonra rdv m var bakalim.;dr un kabinesi izim evin karsisinda bazen eczaneye postaneye giderken felan onunden geciyorum.dil icin bi kremi varmidir bilemiycem
ama dişlerim sarardı tedaviden sonra..
selam arkadaşlar
epeydir yazmıyordum.dün 1.ayım bitti ve 2.aya girdim .tellerim dün değişti.1. aya göre güzel bir ilerleme olmuş dotor öyle sösyledi.ben çok farketmesemde. o yüzden 3.ayda takılması gereken telleri yani daha kalını takıldı dün.ama şu an berbat ağrıyorlar.hatta gece uyurken ön dişlerim kanamış.sabah arası kan doluydu.dişlerimi elleyemiyorum bile o kadar çok sızlıyor ki.4 5 gün dayanmaya çalışıcam dayanamazsam 1.ayda taktığımız tele geri dönücem şimdilik.bu ay kalın takmasının sebebi tedaviye hızlı cvp verdiği için tedaviyi hızlandırmak.çünkü 8 ay gibi süre konymuştuk plana.(bu arada unutaanlara söyleyim 28 yaşındayım ve evliyim AZİMLİYİM :)
tesekkurler canim ben bi arastirayim burda bulabilirmiyimOralmedic | Casel İlaç Sanayi
bu başarılı bir ilaç, birden çok can acıtıyor ama aniden de yara yok oluyor:) Tavsiye ederim...
selam arkadaşlar
epeydir yazmıyordum.dün 1.ayım bitti ve 2.aya girdim .tellerim dün değişti.1. aya göre güzel bir ilerleme olmuş dotor öyle sösyledi.ben çok farketmesemde. o yüzden 3.ayda takılması gereken telleri yani daha kalını takıldı dün.ama şu an berbat ağrıyorlar.hatta gece uyurken ön dişlerim kanamış.sabah arası kan doluydu.dişlerimi elleyemiyorum bile o kadar çok sızlıyor ki.4 5 gün dayanmaya çalışıcam dayanamazsam 1.ayda taktığımız tele geri dönücem şimdilik.bu ay kalın takmasının sebebi tedaviye hızlı cvp verdiği için tedaviyi hızlandırmak.çünkü 8 ay gibi süre konymuştuk plana.(bu arada unutaanlara söyleyim 28 yaşındayım ve evliyim AZİMLİYİM :)
2.aya gireli daha 2 gün oldu.normalde 3.ayda takılması gereken teller takıldı.ya bana mı öyle geliyor bilmiyoırum ama resmen bu kadar kısa zamanda dişlerim hareket etmeye başladı.şu an sadece üstte tel var.üst dişlerim biraz öne çıkarılcak ve kavis verilcek.resmen 1.ayda öne çıktılar.yaşım 28 olmana rağmen.hatta sosn takılan kalın tellerden sonra daha da öne çıktı sanki.2 günde çıkar mı ki yaaa :)
merhaba arkadaşlar... uzun zamandır takip ediyrm ama hiç yazmamıştım.. bende telliturnayım sizler gibi :) 2.ci ay'ıma giricem.geçen hafta telim kalınlaştırıldı.. bende çene geriliği var o sebepten şuan sadece üst dişlere takıldı,ilerleyen zamanlarda alta geçicekmişiz.doktorumdan memnumum ziraa çook neşeli bi biri ve motive ettiği kesin.. 1,5 yıl sürer dedi yaşım 25.. inş su gibi akar geçer zaman ve çok gülecek bi ömür yaşarız..
Ben de çok taktırmak istiyorum.Birçok sorunum var ama dişlerimde.Üstten iki azı dişimin(önden 5. ve 6.dişlerin) çekilmesi gerektiğini söyledi doktorum kanal tedavisi falan yapılamazmış direkt çekilmesi gerek dedi.Diş teli taktırınca da çekim yapılır mı bilmiyorum ortodonti uzmanına gitmedim hiç.O dişlerimi çektirince tel de takılınca o boşluklar nasıl dolar ki? İmplant mı yaptırmak gerekir? Sizin hangi dişler çekildi önden kaçıncı diş oluyor yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?