Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

diş çektirmek bence en son aşama olmalı yani artık çürük çene kemiğine falan ulaşmışsa.sen o kanal tedavisi falan yapılamaz diyen dişlerini birde branşı sadece kanal tedavisi olan bi diş hekimiyle görüş.boş yere dişlerini çektirme.

2 aylık gelişme ilk başta zorlanmıştım ama artık sanki benim bi parçam onlar, tellerimi sefiyorum . 2 hafta snrada altlara takılacak. sanırım o zaman zorlanacam bişeyler yemek için... :44:

çok iyi ya.. ufak kavisler düzelmiş..dişlerden anlaşılmıyo ama telin eğiminden belli oluyor..çok güzel dişlerin var maşşallah..

Dişleriniz ne kadar güzel çok sağlıklı gözüküyor.Fazla sorununuz yokmuş sanırım.Diş çekimi yapıldı mı size?Ne kadara taktırdınız?

çok iyi ya.. ufak kavisler düzelmiş..dişlerden anlaşılmıyo ama telin eğiminden belli oluyor..çok güzel dişlerin var maşşallah..

Dişleriniz ne kadar güzel çok sağlıklı gözüküyor.Fazla sorununuz yokmuş sanırım.Diş çekimi yapıldı mı size?Ne kadara taktırdınız?
teşekkür ederim daha çok iş var benim dişlerde. dişler halla önde duruyor, geriye gitmesi lazım. artı bide bütün ön üst dişlerimin fotografa göre sola kayması lazım. üst ile alt tam oturmuyor çünkü bir tane diş çekimi yapıldı, sol köpek dişimin arkasındaki diş. 3750 tl ye yaptırdım

Son düzenleme:

Ne güzel bembeyaz da dişleriniz var ya maşallah diyelim nazar değmesin
Çok iyi fiyata yaptırmışsınız alt dişlere takılmayacak mı?

Ne güzel bembeyaz da dişleriniz var ya maşallah diyelim nazar değmesin
Çok iyi fiyata yaptırmışsınız alt dişlere takılmayacak mı?
evet fiyat araştırması baya yaptım, çok ucuk fiyatlarıda vardı 2 katı kadar. dişlerime her zaman çok iyi bakmışımdır o yüzden beyazdır, yıllarında emeği var ama tabii diş yapısıylada alakalı bişey bu altlara 2 hafta sonra takılacak

Ben de çok iyi bakıyorum diş ipi,gargara kullanıyorum,özenle fırçalıyorum.Ama maalesef sürekli çürüyor.Kanal tedavisi,dolgu yaptırmaktan bıktım.Genetikmiş malesef..
Dişlerimde toplamda 15 tane kanal tedavisi,dolgu mevcut.Bazen diyorum acaba diş teli yerine hepsini söküp diş mi yaptırsam.Sonra diyorum kendi dişim gibi olmaz tel taktırıyım en iyisi.Bilemiyorum ama sürekli çürümesi beni çok üzüyor..

Alt dişlerinizde sorun yokmuş gibi gözüküyor..Bir de saçma gelicek belki ama toplamda üst dişleriniz kaç tane acaba? Diş çekimi yapılırken iki ve katları olarak çekilmez mi?(Bilgim hiç yok ama merak ettim) O dişiniz çekilince arka dişler onun yerine geçicek ve en arka kısım boş kalmaz mı? Mesela ben saydım üst dişlerim toplam 14 tane.7 sağda 7 solda oluyor.Bir tanesini çektirince 6 sağda 7 solda oluyor eşit olmuyor :S O eşitlik nasıl sağlanıyor:26:

Merhaba kızlar bu gün randevum vardı.telim kalınlaştırıldı,lastik takıldı bir de çürüğüm olmuş,çok üzüldüm o kadar çok bakıma şaşırdım bir de dolgu çıktı başıma off ilk çürüğüm olduğu için çok üzgünüm çok...

bence tel taktırmak en iyisi. çünkü porselen gercekten kendi dişin gibi olmuyor. sürekli bi problemler oluyor. bişeyı ısırınca korkuyorsun yakınlarımdan biliyorum :126:. bendede hiç çürük yok nasıl oluyor anlamadım ama herhalde hepsi bi anda çürüyecek 13 dişim var walla çok yere gittim hepside aynı şeyi söyledi 1 dişi cekicez diye, hekim onlar sonucta elbet bi bildikleri vardır :111: bende orta üst kısımda problem var, kayması gereken taraftaki dişi çektiler aslında mantıklı düşününce. hani 1 tane diş cektiklerinden şikayetcide değilim. e kadar diş o kadar iyi bence:125:

ya ne güzel olmuş bide şey dicem. bu braketler hiç sararmamış yaa benim sarardı 3 aydaa :S lastikler değişs bile braketlerimde sararma var öff

slm arkadaslar bencede disinizin cekilmesi son asamada olmali dis tdeavi suresindede cekilebilir.ben iki ay boyunca neden cekmedi disimi diye endisye kapilirken dislerim duzelmeye baslayinca gordum ki cekilmeye gerek yok zaten agzimda 28 dis var ve dislerim oyle kocaman degil cene yapima uygun ufakdislerim :) hatta bazen diyorum duzelince insallah bosluk olusmaz diye.dislerin arasina kolaylikla yiyecek kaciyorsa benim gibi ve cok SIK DEGilse aralari cektirmeyin.; damaga yakin disimin one dogru geldi diger disime bakan disde yavas ilerliyor ama ben memnunum insallah curuksuz catlaksiz tellerden hayirlisiyla kurtuluruz. say say gun gecmiyor 3 nisan muhim gun :)

ya ne güzel olmuş bide şey dicem. bu braketler hiç sararmamış yaa benim sarardı 3 aydaa :S lastikler değişs bile braketlerimde sararma var öff
teşekkür ederim moral oluyor sigara, siyah çay ve kahve tüketmiyorum. bir tek türk kahvesi onuda içtikten sonra hemen fırcalıyorum :128: günde en az 3defa fırçalıyorum hiç aksatmıyorum belki ondan leke kalmadı bende :126:

ben çay içiyorumm kahve ve sigara içmiyorum . çay çok sarartıyo malesef iştee içmeden de olmuyoo

Merabaa. İlk alt dişlerime tel takıldı ve 3.günümdeyim. Cumartesi üstlerime takılacak üst dişlerim biraz daha sorunlu olduğu için ağrıcağını düşünüyorum ama alt dişlerimde çok sorun olmadığından olsa gerek sanırım hiç ağrı olmadı diyebilirim sadece sızlıyor ama dayanılmıyacak bişey değil bir de sallanması beni sinir ediyor Bu dişlerim hep böyle sallanıcak mı tedavi bitene kadar ? ağrı olmamasına rağmen korkudan yemek yiyemiyorum açııım Aylar sonrada hep böyle sallanıcak mı acaba ?

Hayır sallanmayacak. tel veya lastik değiştirdikçe dişler yerinden oynayacağı için 2-3 gün hissedebilirsin yerinden oynadığını. Ama ilk baştaki gibi rahatsız edici olmuyo daha sonraki aylar. Benim de üst dişlerim sorunludu ama daha fazla ağırmadı altlardan.. Alt çene aksine daha zor derler..

İçimi rahatlattınız. Yani yakında geçer bu sallanmalar öylemi ? Rahat rahat yemek yiyebilirmiyim ozaman ?
İki ön dişim içeri doğru duruyor biraz daha önde ve sağ taraftaki köpek dişim üstte ama abartılı bir yüksekliği yok.Genede isteyerek taktırdım tellerimi belki ağrı o yüzden olmadı psikolojik bir durum olabilir diye düşünüyorum. Ama sallandığı için yemek yemekten çok çekiniyorum bişey olacakmış gibi

sallanmayacak, hatta benim artık yerine oturmaya başlayan dişlerim tekrar güçlenmeye başladı, hissediyorum...ağrın bir miktar daha artabilir, endişelenme o da geçiyor,bitiyor...

Benim dişlerdeki sorun da seninki gibiydi. Asıl bizimkiler ağrımıyor diğerlerinin işi daha zor.. 2-3 gün ısıramayacaksın ama yersin yine de. Daha ilerde çok bastırmamak kaydıyla ısırabileceksin hem de 1 gün filan sürer ağrısı. bi sorun olmuyo rahat ol yiyip içiyosun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…